negain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, σε ένα σταθερό Η/Υ που έχω θέλω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο HDD με SSD. Η ερώτηση που έχω είναι η εξής όταν είχα αγοράσει αυτο τον Η/Υ είχε windows 8.1 με μεσω της γνώστης δώρεαν διαδικασιας τα αναβάθμισα σε windows 10. Πως θα μπορεσω να περάσω το Windows 10 ξάνα? Αυτοκόλητο με το κλειδί δεν είχε ο υπολογιστης οταν τον πηρα τα Windows ηταν προεγατεστημένα. Το μονάδικο που συνοδευε τον Η/Υ ηταν ενα DVD της Dell (windows 8.1 recovery media for windwos 8.1 products 64 bit). Μεσω αυτου μπορώ να τα περασω και μετα να τα αναβαθμισω σε 10? Αν ναι με τι κλειδι? Και μια 2η ερώτηση τους drivres πως θα τους βρώ? Ένα δευτερο DVD που συνοδευε το μηχανημα ( Resource DVD) παιζει na τους περιέχει? Ευχαριστώ Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από negain
Xristaras12 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 θα περάσεις την ιδια εκδοση 10 με αυτή που αναβαθμίστηκε απο μόνο του και θα ενεργοποιηθουν αυτόματα. Για τουs drivers: μπαινεις στη σελιδα της dell (google -> dell drivers) το μηχανημα εχει ενα αυτοκολλητο καπου στο οποιο αναγράφεται το service tag του, το γράφεις στο αντίστοιχο πλαίσιο και θα σου βγάλει τους διαθέσιμους. Κατεβάζεις τι ειναι και κάνεις εγκατάσταση. ΟΜΩΣ, επειδη το ιδιο σασι μπορει να βγαίνει με αλλο setup σε αλλες χώρες, θα σου βγάλει και πράγματα που ίσως να μην έχει το μηχανημα(πχ wifi,bt module) Αν δεν εισαι σίγουρος για αυτά που φοράει το μηχάνημα, η dell έχει δικό της προγραμματάκι που το τρέχεις και σου λεει τι drivers χρειάζεται.
negain Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, τα αυτοκολητο service tag όντως υπάρχει πίσω. Τα Windows 10 καθώς δεν τα έχω αφου το μηχανημα αγοραστηκε με windows 8.1 θα τα βρω να τα περάσω απο το site της Microsoft?
Xristaras12 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 σωστά. Δίνει το λογισμικό δωρεάν https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 μπορείς να κατεβάσεις το iso και μέσω rufus(να φτιάξεις ενα uefi boot stick με GPT partition) ώστε να είσαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα