Προς το περιεχόμενο

Κακή συντήρηση αυτοκινήτου

Thaninho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, papoys1 είπε

Για να το λες κάτι θα ξέρεις ή από δική σου εμπειρία ή κα΄ποιο γνωστό που έπαθε ζημιά..

Το αυτοκίνητό μου έχει κάνει 261.000 από τα οποία πάνω από 130.000 με λάδια από το lidl. 

Βέβαια μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μου καίει σταγόνα λάδι αλλά μήπως πρέπει να ανησυχώ;;;;;;;.:D

Α ρε παππού, λες και τα μυρίζεις απο μακριά τα threads που περιέχουν lidl μέσα :P

Ξέχασες μάλιστα να αναφέρεις οτι τα 130.000 με λάδι απο lidl, τα έχεις και άλλαχτα! χεχεχε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, mechpanos είπε

έλα ρε, του lidl μπήκα σήμερα να δω (που τα έχει προσφορά) τι προδιαγραφές έχουν, και εκτός από 5-40 δεν γράφει τίποτα άλλο η περιγραφή! Πες μου εσύ τώρα τι προδιαγραφές έχουν και κάνουμε διαφωνία υπερπολυτελείας!

Τα άλλα που γράφουν όμως π.χ. για Φεράρι αν τα βάλεις στο opel την έκαψες τη μηχανή.:P

Μόλις τώρα, Stamer είπε

Α ρε παππού, λες και τα μυρίζεις απο μακριά τα threads που περιέχουν lidl μέσα :P

Ξέχασες μάλιστα να αναφέρεις οτι τα 130.000 με λάδι απο lidl, τα έχεις και άλλαχτα! χεχεχε

Εγώ τα αλλάζω μόνος κάθε 7.000 χιλιόμετρα και μου κοστίζουν  9 ευρώ. Εσύ πόσα τα πληρώνεις;;;;;;;;

• Like 1

Τα άλλα που γράφουν όμως π.χ. για Φεράρι αν τα βάλεις στο opel την έκαψες τη μηχανή.:P

Δεν βγήκαν καλά τα Φερράρι, δεν έχω δει να κυκλοφορούν πολλά :P

5 λεπτά πριν, Stamer είπε

Δικηγόρος του άλλου είσαι ή το ίδιο πρόσωπο.Να ξέρω και με ποιον μιλάω.:)

4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ τα αλλάζω μόνος κάθε 7.000 χιλιόμετρα και μου κοστίζουν  9 ευρώ. Εσύ πόσα τα πληρώνεις;;;;;;;;

Τα πληρώνω όσο έχουν λιανική (όχι στον αντιπρόσωπο) και βάζω αυτά που πρέπει σύμφωνα με το manual του αυτοκινήτου. Αν είχα τον απαραίτητο γρύλο θα τα άλλαζα μόνος μου. Η διαφορά μας είναι οτι θέλω τον κινητήρα μου 1ον να είναι όσο το δυνατόν στο 100% του και 2ον να κρατήσει περισσότερο από τον δικό σου.

Δικηγόρος του άλλου είσαι ή το ίδιο πρόσωπο.Να ξέρω και με ποιον μιλάω.:)

Μάλλον αποφάσισες οτι τσακώθηκες με την πλάκα που κάνουμε κιόλας. Κανένα πρόβλημα και καλή συνέχεια.

7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δήλωσες πριν πως τα λάδια του lidl  δεν κάνουν για καινούργιο άμεσου ψεκασμού με απαιτήσεις χωρίς όμως να πεις ποιες απαιτήσεις είναι αυτές...

Τώρα λες πως δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τις προδιαγραφές έχουν αυτά τα λάδια... 

Από μένα αλήθεια, τι ακριβώς ζητάς? Να κάτσω εγώ να ψάξω στοιχεία ώστε να αποδείξω τον ισχυρισμό σου?

Εγώ ξέρω ποιες είναι οι απαιτήσεις, του LIDL δεν ξέρω ποιες είναι οι προδιαγραφές! (καλά ας ξεκινήσουμε ότι είναι μέχρι 5-40 ενώ όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα παίρνουν 5-30...κάτι είναι κι αυτό!)

Προς παππού: μην ταράζεσαι είσαι και γέρος άνθρωπος :)

1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Τα πληρώνω όσο έχουν λιανική (όχι στον αντιπρόσωπο) και βάζω αυτά που πρέπει σύμφωνα με το manual του αυτοκινήτου. Αν είχα τον απαραίτητο γρύλο θα τα άλλαζα μόνος μου. Η διαφορά μας είναι οτι θέλω τον κινητήρα μου 1ον να είναι όσο το δυνατόν στο 100% του και 2ον να κρατήσει περισσότερο από τον δικό σου.

Θα σου πω ότι στις 128.000 χιλιόμετρα έκανα μετατροπή και του έβαλα υγραέριο,Κάπου εκεί άρχισα να του βάζω από το lidl όταν είδα ότι σε εξιδεικευμένο μου έβαλε ένα 10/40 που δεν το ήγξερε ούτε η μάννα του και το πλήρωσα 35 ευρώ.

Και όμως στα 261.000 χιλιόμετρα βγάζω τα λάδια όπως τα βάζω.Τι να μου πεις εσύ τώρα για τα λάδια του lidl.Απλά αμολάμε μια μπαρούφα που έχει γίνει σουξέ έτσι στον αέρα.

2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Προς παππού: μην ταράζεσαι είσαι και γέρος άνθρωπος :)

Πρώτα παίρνω τα χαπάκι για την πίεση , μετά για την καρδιά και μετά μπαίνω στο insomnia.chefdan

• Thanks 1

Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Εγώ ξέρω ποιες είναι οι απαιτήσεις, του LIDL δεν ξέρω ποιες είναι οι προδιαγραφές! (καλά ας ξεκινήσουμε ότι είναι μέχρι 5-40 ενώ όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα παίρνουν 5-30...κάτι είναι κι αυτό!)

Πρώτα από όλα είναι εντελώς fail είναι να δηλώνεις ότι ένα συγκεκριμένο λάδι δεν κάνει για κάποιες συγκεκριμένες(τις οποίες ισχυρίζεσαι πως ξέρεις, αλλά δεν τις λες, θα είχα άδικο αν τις αποκαλούσα φανταστικές?) απαιτήσεις ενώ αγνοείς τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου λαδιού.

Επίσης το 5/40 ή 5/40 είναι το ιξώδες του λαδιού, και όχι οι προδιαγραφές του.

Θα σου πω ότι στις 128.000 χιλιόμετρα έκανα μετατροπή και του έβαλα υγραέριο,Κάπου εκεί άρχισα να του βάζω από το lidl όταν είδα ότι σε εξιδεικευμένο μου έβαλε ένα 10/40 που δεν το ήγξερε ούτε η μάννα του και το πλήρωσα 35 ευρώ.

Και όμως στα 261.000 χιλιόμετρα βγάζω τα λάδια όπως τα βάζω.Τι να μου πεις εσύ τώρα για τα λάδια του lidl.Απλά αμολάμε μια μπαρούφα που έχει γίνει σουξέ έτσι στον αέρα.

Το ίδιο κάνω και εγώ σε αυτοκίνητο 15ετιας που έχω. Το έκανα από την αρχή και πλέον ξέρω πόσο λάθος έκανα και δεν το ξανακάνω. 

Προφανώς έχεις τα προβλήματά σου (ίσως επειδή κλείσανε το thread του lidl, δεν ξέρω) και προσβάλεις ανθρώπους που απλά κάνουν πλάκα (έστω και αποτυχημένη αν θες) λέγοντας για "μπαρούφες" και "σουξέ". Για τα λάδια του Lidl και του καθένα μπορώ να λέω οτι γουστάρω επειδή πολύ απλά έχω την γνώμη μου. Μπορείς εσύ και ο καθένας (που προφανώς έχετε και εσείς την δική σας γνώμη) να τα ισοπεδώνετε όλα τα προϊόντα και brands. Αν εσύ εξισώνεις τα λάδια του Lidl με τα Castrol ή whatever είναι σεβαστό, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αλλά προσοχή με τους χαρακτηρισμούς.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Το ίδιο κάνω και εγώ σε αυτοκίνητο 15ετιας που έχω. Το έκανα από την αρχή και πλέον ξέρω πόσο λάθος έκανα και δεν το ξανακάνω. 

Προφανώς έχεις τα προβλήματά σου (ίσως επειδή κλείσανε το thread του lidl, δεν ξέρω) και προσβάλεις ανθρώπους που απλά κάνουν πλάκα (έστω και αποτυχημένη αν θες) λέγοντας για "μπαρούφες" και "σουξέ". Για τα λάδια του Lidl και του καθένα μπορώ να λέω οτι γουστάρω επειδή πολύ απλά έχω την γνώμη μου. Μπορείς εσύ και ο καθένας (που προφανώς έχετε και εσείς την δική σας γνώμη) να τα ισοπεδώνετε όλα τα προϊόντα και brands. Αν εσύ εξισώνεις τα λάδια του Lidl με τα Castrol ή whatever είναι σεβαστό, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αλλά προσοχή με τους χαρακτηρισμούς.

Αν διαβάσεις τα μηνύματά του πουθενά δεν τα συγκρίνω με άλλα.Ο καθένας μπορεί να βάλει όποια θέλει αλλά δεν μπορεί να συκοφαντεί τα υπόλοιπα χωρίς καν να τα έχει δοκιμάσει

Τέλος πάντων.

Μάλλον έχεις τσακωθεί με το χιούμορ φίλε μου.Οπότε αποσύρομαι.

• Like 1

Ναι ρε μαστρο-Joshua το ξέρω ότι είναι το ιξώδες, αλλά λέω ότι απλά και μόνο από αυτό ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Επίσης στην σελίδα του LIDL δεν λέει τις προδιαγραφές του οπότε πού να τις δω για να τις ξέρω; Ξέρω ότι η VW δίνει πχ για το Golf VW 504.00 σε 5w-30. Την καλύπτει αυτήνε ο Lidlας; Αν ναι ΟΚ. Δεν την γράφει όμως το Site τους τι να κάνουμε...

μαστρο-Παππού το να τα βγάζεις όπως τα βάζεις δεν είναι και τόσο καλό γιατί το λάδι εκτός από λιπαντικές πρέπει αν έχει και απορριπαντικές ιδιότητες...δηλαδή κανονικά πρέπει να πιάσει μαυρίλα, όχι να μείνει μελί για μια ζωή (αν εννοείς αυτό).

Εγώ μια και ρώτησες τα αλλάζω κάθε 15 χιλιάδες χιλ., παίρνω μια 4άδα mobil 1 esp formula με 40€ και δίνω και κατιτίς για εργασία στον μάστορα που θα μου αλλάξει μαζί φίλτρο λαδιού + βενζίνης + τα άλλα φίλτρα αναλόγως τι service έχω να κάνω. Δεν είναι και τόσο δα μεγάλο έξοδο!

ΥΓ. Παιδιά παρακαλώ μην με ερμηνεύετε (όχι δεν έκανα πλάκα, σοβαρά είπα ότι 10.000 χλμ για το λάδι δεν λέει τίποτα εκτός αν είναι από το lidl και εξήγησα: γιατί πού ξέρω του lidl τι είναι ;   ) 

Επίσης δεν παρεξηγώ αν κάποιος βγαίνει και λέει ότι λέω μπαρούφες...δικαίωμά του να το πιστεύει και να το λέει...γέρος άνθρωπος και παράξενος είναι θα τον παρεξηγήσουμε κιόλας :)

Αναφορά σε κείμενο

Εγώ τα αλλάζω μόνος κάθε 7.000 χιλιόμετρα και μου κοστίζουν  9 ευρώ.

Ελεος.Δεν υπαρχει κανενας λογος για τοσο συχνες αλλαγες.

2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ναι ρε μαστρο-Joshua το ξέρω ότι είναι το ιξώδες, αλλά λέω ότι απλά και μόνο από αυτό ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Επίσης στην σελίδα του LIDL δεν λέει τις προδιαγραφές του οπότε πού να τις δω για να τις ξέρω; Ξέρω ότι η VW δίνει πχ για το Golf VW 504.00 σε 5w-30. Την καλύπτει αυτήνε ο Lidlας; Αν ναι ΟΚ. Δεν την γράφει όμως το Site τους τι να κάνουμε...

Ρε μαστρο-Πάνο δεν αντιλέγω, ίσως και να ξέρεις τι είναι το ιξώδες, αλλά έτσι όπως το είχες γράψει είναι σαν να είχες μπερδέψει το ιξώδες με τις προδιαγραφές.

Τώρα το αν γράφει η δεν γράφει το site του lidl τις προδιαγραφές των λαδιών που πουλάει είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που σχολίασα, δηλαδή την εντελώς fail δήλωση σου. Μάθε πρώτα τις προδιαγραφές, αλλιώς κάθε δήλωση σου μόνο σαν αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Πάντως μια και βλέπω πως καίγεσαι να μάθεις, στη σελίδα του προϊόντος μπορείς να κάνεις μεγέθυνση της φωτογραφίας και να δεις τις προδιαγραφές του. Και κατά ινστιτούτων όπως ACEA/API, και κατά ομίλων κατασκευαστών όπως VW/ΜΒ.

5 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ελεος.Δεν υπαρχει κανενας λογος για τοσο συχνες αλλαγες.

Λιγο πιο ακριβα το λιτρο απο coca-cola ειναι, ισως να ηθελε και συχνοτερα 😛

Περα της πλακας, εαν του βγαινει και δε παρουσιαζει προβλημα το οχημα γιατι οχι ; οπως ειπε 9Ε εχουν σιγα τα χρηματα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λαδια θελουν κι αυτα στρωσιμο,δουλεμα που λεμε,να απλωθουν.

Ειναι ασκοπο ζορι για την μηχανη να δουλευει συνεχως με φρεσκα λαδια.

Τα συνθετικα εχουν πολυ μεγαλη αντοχη.

Επεξ/σία από vagos789

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...