Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ποιότητα βενζίνης που βάζω είναι σίγουρα κακής ποιότητας όλοι τους εδώ που είμαι κάνουν τα δικά τους(κανείς που ξέρω δεν είναι ευχαριστημένος) από βενζινάδικο σε βενζινάδικο κάνει άλλο ήχο το αμαξι. 134 χιλ έχει του 03 xsara. Τώρα αυτό με το λαμπάκι δεν το πήγαινα μέχρι να αδειάσει το τεπόζιτο αλλά πάντα το άφηνα να χτυπήσει και να το πάω στο βενζινάδικο 5 με 10 χιλιόμετρα το πολύ. Μέχρι τώρα πήγαινε σε επίσημη αντιπροσωπεία όποτε δεν νομίζω να έβαζα δεύτερης διαλογής λάδια και γενικα οι βλάβες που είχε κάνει η ήταν περιφερειακά η λογικές για την ηλικία του. Είδωμεν ακόμα δεν το πήρα αύριο θα το κάνει λόγο χρόνου.  

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με το καλό να το πάρεις το αμάξι! 2 συμβουλές από εμένα, φιλικά πάντα:

1) Βάζε όσο μπορείς σε βενζινάδικο που να ανήκει στην "μαμά" εταιρεία! Εκεί δεν είναι στο χέρι του εκάστοτε "βενζινά" να σε κλέψει! Έχει δικά της η Shell, όσο και η ΕΚΟ απ' ότι ξέρω, μπορεί και άλλες!

(βρήκα το πολύ χρήσιμο link: http://www.petrogen.gr/newsletters/files/lista-idioktitwn-pratirion-kafsimon.pdf )

2) Βρες ένα αξιόπιστο συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας, και κάνε τα σέρβις σου εκεί. Αν θες να ασχοληθείς λίγο παραπάνω, μάθε τι λιπαντικά παίρνει το αυτοκίνητό σου, πχ από εδώ:

https://lubematch.shell.com/gr/el/browse/cars

και τι είδους φίλτρα παίρνει, πχ από εδώ: https://catalog.mann-filter.com/EU/grc/vehicle

και μπορείς να τα παραγγέλνεις μόνος σου είτε από κατάστημα της πόλης σου, είτε μέσω διαδικτύου. Να είσαι σίγουρος ότι το λιπαντικό που θα πάρεις θα είναι καλύτερο από αυτό που σου βάζουν στην αντιπροσωπεία, τα φίλτρα αν πας σε MANN θα είναι τουλάχιστον τα ίδια αν όχι και καλύτερα, και το πορτοφόλι σου θα γλιτώνει αρκετά € (δεν ξέρω πόσο σε χρεώνει η τοπική CITROEN αλλά η τοπική VW εμένα με έγδυνε όσο ήμουν στην εγγύηση!). Παράδειγμα: Πλήρες Service (Λάδια, Φ. Αέρος-Λαδιού-Βενζίνης-Καμπίνας, γενικός έλεγχος): VW 250 € - εξωτερικό συνεργείο με δικά μου ανταλλακτικά:
1.0 x MOBIL 1 ESP FORMULA 5W-30 4L /ACEA C3 (DPF)/ VW 504-507/ BMW-LL 04/ MΒ 229.51  (31,87 EUR)  = 31,87 EUR
  1.0 x MANN ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ C14130 / VAG 1F0129620 / 3C0129620  (10,41 EUR)  = 10,41 EUR
  1.0 x MANN ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ W712/93 / VAG 03C115561B / 03C115561J  (7,72 EUR)  = 7,72 EUR
  1.0 x MANN ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ WK69 / VAG 1K0201051C / 1K0201051K / 1K0201051B  (14,47 EUR)  = 14,47 EUR
  1.0 x MANN ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ CUK2939 / VAG   (8,29 EUR)  = 8,29 EUR*

+24% ΦΠΑ 90€ όλο το σετ λάδια φίλτρα!

+35 € εργασία

ΣΥΝΟΛΟ 125€ !!! 50% μείον!

* το φίλτρο αυτό περιλαμβάνει ενεργό άνθρακα και είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από της αντιπροσωπείας!

Έτσι (αφού θα γλιτώνεις χρήματα) θα κάνεις και τα σέρβις στην ώρα τους, και θα γλιτώνεις πολλές φορές από καταστάσεις που δεν θα έχεις δει, πχ μια διαρροή λαδιού κλπ που στο σέρβις θα στην δουν προτού μείνει το αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

Για την αλλαγή λαδιών και φίλτρων ειναι σαφως πολυ πιο οικονομικό να τα αγοράζει κανείς από το ίντερνετ,και να παει σε ενα.συνεργειο να τα αλλαζει.Εννοείται πάντα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής.Τα φίλτρα δεν έχουν μεγάλη διάφορα με την αντιπροσωπεία.

Η διαφορά είναι στα λάδια και στα εργατικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

1) Βάζε όσο μπορείς σε βενζινάδικο που να ανήκει στην "μαμά" εταιρεία! Εκεί δεν είναι στο χέρι του εκάστοτε "βενζινά" να σε κλέψει! Έχει δικά της η Shell, όσο και η ΕΚΟ απ' ότι ξέρω, μπορεί και άλλες!

(βρήκα το πολύ χρήσιμο link: http://www.petrogen.gr/newsletters/files/lista-idioktitwn-pratirion-kafsimon.pdf )

2) Βρες ένα αξιόπιστο συνεργείο εκτός αντιπροσωπείας, και κάνε τα σέρβις σου εκεί. Αν θες να ασχοληθείς λίγο παραπάνω, μάθε τι λιπαντικά παίρνει το αυτοκίνητό σου, πχ από εδώ:

https://lubematch.shell.com/gr/el/browse/cars

Πολύ καλό link αυτό με τα βενζινάδικα (διαπίστωσα οτι βάζω σε βενζινάδικο που ανήκει στην μαμά όπως λες).

Όσο για το άλλο, το δοκίμασα και για να σου πω την αλήθεια, μου έβγαλε αυτό που περίμενα (προϊόν της shell) και όχι αυτό που μου λέει το manual του αυτοκινήτου! Εκτός κι αν εννοείς να το δει κάποιος απλά σαν reference για τον τύπο των λαδιών (π.χ. 5-30) και όχι για συγκεκριμένη μάρκα λαδιών.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, mechpanos είπε

Πρώτα από όλα, τα 10χιλ. χιλιόμετρα είναι νορμάλ, δεν είναι καθόλου πολλά αν βάζεις λάδια της προκοπής (και όχι στυλ lidl).

Δεν υπαρχει στυλ lidl.. Γερμανικο  λαδι ειναι με καλες προδιαγραφες! Ακομα και το api στο 10/40 ειναι sn πλεον!!!

Στις 3/10/2018 στις 5:26 ΠΜ, Thaninho είπε

Λόγο αμέλειας χαζομάρας πείτε το όπως θέλετε το αμαξι δεν έχει κάνει σέρβις 1μιση χρόνο τώρα δηλαδή 10 χιλιάδες χμ πάνω κάτω. Σήμερα απλά δεν πήρε μπρος και εβγαλε την ένδειξη λαδιού. Αύριο πρωί πρωί στο μάστορα. Πείτε μου ότι μπορεί να την σκαπουλαρω φθηνά και δεν θα είναι τραγικά τα πράγματα γιατί το αμαξι είναι παλιό και δεν αξίζει μεγάλη επιδιόρθωση. 

Αμα εχει λαδι μεσα ο κινητηρας δεν εχει προβλημα..

Αλλος ειχε κανει 30000χλμ στα 4 χρονια! η ενδειξη του λαδιου ηταν κατω απο τη μεση και το μοτερ δουλευε κανονικα! Ετσι τουλαχιστον ακουγοταν..

Ο κυριος λογος που πρεπει να αλλαζουμε τα λαδια σε ευθετο χρονο ειναι για την αξιοπιστια του κινητηρα..

Οσα περισσοτερα χλμ κανουμε με το ιδιο λαδι τοσο χανει τις ιδιοτητες του στις κρυες εκκινησεις.. και οσους περισσοτερους χειμωνες περναμε τοσο περισσοτερη υγρασια εισχωρει..!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mechpanos είπε

1.0 x MANN ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ CUK2939 / VAG   (8,29 EUR)  = 8,29 EUR*

* το φίλτρο αυτό περιλαμβάνει ενεργό άνθρακα και είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από της αντιπροσωπείας!

παρατηρησες διαφορα;

ισχυει οτι δεν αφηνει τις μυρωδιες απ εξω να εισελθουν;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stamer είπε

Πολύ καλό link αυτό με τα βενζινάδικα (διαπίστωσα οτι βάζω σε βενζινάδικο που ανήκει στην μαμά όπως λες).

Όσο για το άλλο, το δοκίμασα και για να σου πω την αλήθεια, μου έβγαλε αυτό που περίμενα (προϊόν της shell) και όχι αυτό που μου λέει το manual του αυτοκινήτου! Εκτός κι αν εννοείς να το δει κάποιος απλά σαν reference για τον τύπο των λαδιών (π.χ. 5-30) και όχι για συγκεκριμένη μάρκα λαδιών. 

Το άλλο είναι της Shell, οπότε σου βγάζει μόνο Shell αλλά βλέπεις τον τύπο και τις προδιαγραφές (γιατί 5-30 υπάρχουν πολλά, άλλα κάνουν μόνο για μηχανές γκαζόν κι άλλα κάνουν για κινητήρες βενζίνης κι άλλα κάνουν για diesel...κλπ) και αντίστοιχα ψάχνεις.

25 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Δεν υπαρχει στυλ lidl.. Γερμανικο  λαδι ειναι με καλες προδιαγραφες! Ακομα και το api στο 10/40 ειναι sn πλεον!!!  

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω! Εξαρτάται με τι τα συγκρίνεις, μπορεί να έβαζα λάδια Lidl σε ένα 20ετίας μεταχειρισμένο που χάνει ή καίει λάδια και παίρνει συμπλήρωμα πχ, αλλά όχι σε ένα καινούριο άμεσου ψεκασμού με  απαιτήσεις!

32 λεπτά πριν, bjj-p είπε

παρατηρησες διαφορα;

ισχυει οτι δεν αφηνει τις μυρωδιες απ εξω να εισελθουν;

Σε σχέση με το προηγούμενο πάλι της MANN το απλό, ναι κάποια διαφορά την είδα, βέβαια δεν έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στην σκόνη/γύρη για να σου πω για μυρωδιές κλπ. Επιπλέον, μένω επαρχία οπότε γενικά δεν έχουμε μυρωδιές-αιθάλες και τέτοια!

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω! Εξαρτάται με τι τα συγκρίνεις, μπορεί να έβαζα λάδια Lidl σε ένα 20ετίας μεταχειρισμένο που χάνει ή καίει λάδια και παίρνει συμπλήρωμα πχ, αλλά όχι σε ένα καινούριο άμεσου ψεκασμού με  απαιτήσεις!

Διαφωνία από τα lidl!

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Διαφωνία από τα lidl!

έλα ρε, του lidl μπήκα σήμερα να δω (που τα έχει προσφορά) τι προδιαγραφές έχουν, και εκτός από 5-40 δεν γράφει τίποτα άλλο η περιγραφή! Πες μου εσύ τώρα τι προδιαγραφές έχουν και κάνουμε διαφωνία υπερπολυτελείας!

Δημοσ.
Στις 3/10/2018 στις 5:26 ΠΜ, Thaninho είπε

Λόγο αμέλειας χαζομάρας πείτε το όπως θέλετε το αμαξι δεν έχει κάνει σέρβις 1μιση χρόνο τώρα δηλαδή 10 χιλιάδες χμ πάνω κάτω. Σήμερα απλά δεν πήρε μπρος και εβγαλε την ένδειξη λαδιού. Αύριο πρωί πρωί στο μάστορα. Πείτε μου ότι μπορεί να την σκαπουλαρω φθηνά και δεν θα είναι τραγικά τα πράγματα γιατί το αμαξι είναι παλιό και δεν αξίζει μεγάλη επιδιόρθωση. 

Όλα τα αυτοκίνητα γυρίζοντας το κλειδί και  πριν πάρουν μπρος έχουν αναμμένη την κόκκινη ένδειξη λαδιού.Φυσιολογικό είναι γιατί τα λάδια είναι στο κάρτερ.

Μόλις βάλουμε μπροστά και ανέβουν τα λάδια στη μηχανή απλά σβήνει η κόκκινη ένδειξη.Πρόβλημα υπάρχει όταν το αμάξι δουλεύει και ανάψει η κόκκινη ένδειξη του λαδιού.Σβήνουμε κινητήρα τα βλέπουμε από το δείχτη και συμπληρώνουμε αν έχουν πέσει κάτω από την ένδειξη.Φυσικά πάμε και στο μάστορα αν καίει πολλά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mechpanos είπε

έλα ρε, του lidl μπήκα σήμερα να δω (που τα έχει προσφορά) τι προδιαγραφές έχουν, και εκτός από 5-40 δεν γράφει τίποτα άλλο η περιγραφή! Πες μου εσύ τώρα τι προδιαγραφές έχουν και κάνουμε διαφωνία υπερπολυτελείας!

Είναι για V12 αυτά, άστα κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stamer είπε

Είναι για V12 αυτά, άστα κάτω. 

Οι V12 έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις από τα περισσότερα σύγχρονα 3κύλινδρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, mechpanos είπε

Πρώτα από όλα, τα 10χιλ. χιλιόμετρα είναι νορμάλ, δεν είναι καθόλου πολλά αν βάζεις λάδια της προκοπής (και όχι στυλ lidl).

Για να το λες κάτι θα ξέρεις ή από δική σου εμπειρία ή κα΄ποιο γνωστό που έπαθε ζημιά..

Το αυτοκίνητό μου έχει κάνει 261.000 από τα οποία πάνω από 130.000 με λάδια από το lidl. 

Βέβαια μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μου καίει σταγόνα λάδι αλλά μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ;;;;;;;.:D

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Δήλωσες πριν πως τα λάδια του lidl  δεν κάνουν για καινούργιο άμεσου ψεκασμού με απαιτήσεις χωρίς όμως να πεις ποιες απαιτήσεις είναι αυτές...

Τώρα λες πως δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τις προδιαγραφές έχουν αυτά τα λάδια...

Από μένα αλήθεια, τι ακριβώς ζητάς? Να κάτσω εγώ να ψάξω στοιχεία ώστε να αποδείξω τον ισχυρισμό σου?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...