Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ότι λέει ο τίτλος

Και δεν μιλάω απαραίτητα και αποκλειστικά με αγωνιστικά κριτήρια , τι ήταν αυτό που σας έμεινε από εκείνο  το παιχνίδι, τι ήταν αυτό που σας έκανε τόση εντύπωση και χαράκτηκε στη μνήμη σας ;

Προσωπικά ο αγώνας που δε θα ξεχάσω ποτέ έιναι ο τελικός Champions League του 1994 στο ΟΑΚΑ μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μίλαν. Η βραδυά των Σαβίτσεβιτς και Ντεσαϊγύ  στη σαρωτική επικράτηση του αουτσάιντερ με 4-0 έναντι του φαβορί,  αλλά κυρίως η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο και η οργάνωση των ομάδων αυτού του επιπέδου όχι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι το οποίο είναι αναμενόμενο αλλά και στην οργάνωση των φιλάθλων των ακόμα ,έχει μείνει έντονα χαραγμένη στη μνήμη μου. Το εορταστικό κλίμα κατά την προσέλευση στο γήπεδο από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων κλπ.  Ειδικά δε όταν αντικρίσαμε οι λίγοι  Έλληνες φίλαθλοι τα κορεό που σχημάτιζαν οι ξένοι , τα οποία σημειωτέον κάλυπταν ολόκληρα τα αντίστοιχα άνω διαζώματα του ΟΑΚΑ,  μείναμε μ@@@κες και κοιταζόμασταν μεταξύ μας συνηδειτοποιόντας ότι είμαστε πάρα πολύ πίσω σε όλα. Από εκείνο το βράδυ άρχισα να βλέπω διαφορετικά το "πάω στο γήπεδο".  Έκτοτε πηγαίνω σε όσους περισσότερους αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων μπορώ και έχω ελαχιστοποιήσει τους αντίστοιχους ελληνικών.

Αυτό μου έχει μείνει περισσότερο , από μια εποχή που γίνονταν αγώνες  ακόμα και στην Ελλάδα σε γήπεδα κατάμεστα από  φιλάθλους και των δύο ομάδων,  μια εποχή χωρίς ίντερνετ και άμεση μετάδοση και καταιγισμό πληροφοριών,   με την μεγαλύτερη τηλεόραση στη γειτονιά να είναι 26 ίντσες χωρίς Dolby Surround και κάλυψη από 100 κάμερες.

Εσείς , ποιος είναι ο καλύτερος αγώνας που έχετε παρακολουθήσει ζωντανά στο γήπεδο ;

• Like 3
  • Thanks 2
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ελλάδα-Ρωσία 1-0 το 1993. Προκριματικά Μουντιαλ. Με νικη περνάγαμε στο Μουντιαλ του 1994.

Στο γκολ, απλά ξημέρωσε. Δεν έχει ξαναγινει ποτέ κάτι τέτοιο.

Κρύο, ψοφος. Ο Ντομπροβόλσκι να πιέζει, αγωνία στο κατακόρυφο με ένα γεμάτο, οπως το θυμάμαι εγω ΟΑΚΑ.

Και ξαφνικά, κάπου στα μέσα του Β ημιχρόνου, ο Νιομπλιας κάνει σέντρα, ο Μαχλάς στο Θεό και το 1-0. Και επικρατεί πανικος. Φωτογραγικές μνημες, απο μια κατάσταση τρέλας, μέρα απο τα καπνογονα. Το παιχνιδι έκανε 15 λεπτά να ξεκινησει πάλι (τοτε δεν ειχαμε τιμωριες για τα καπνογονα)

Μεγάλο μέρος των οπαδων ηταν μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Ειχαν μοιραστει δωρεαν εισητηρια στα σχολεία. Ωραίες εποχές.

• Like 9
Δημοσ.

Τελικός Πρωταθλητριών 1985 Τσιμπόνα-Ρεάλ στο ολοκαίνουριο ΣΕΦ με Ντράζεν να κεντάει τότε που στην Ελλάδα είχαμε ομάδες δεύτερης κατηγορίας.

Επίσης Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 η κούρσα της Φανής Χαλκιά. Ησυχία πριν την εκκίνηση και από το μπαμ μέχρι τον τερματισμό απέραντα ντεσιμπέλ.

• Like 5
Δημοσ.

11.6.2003

Ελλάδα ουκρανία για τα προκιρματικά του Euro. Τι να πρωτοθυμηθώ. Ότι λίγες μέρες πριν είχαμε νικήσει μέσα στην ισπανία με το γκολ του Γιαννακόπουλου? Ότι με νίκη σιγουρεύαμε τη παρουσία στο μυθικό euro του 2004? ότι πρώτη φορά και μοναδική φορά μέχρι σήμερα στη ζωή μου που έχω πάει στη λεωφόρο και πανηγυρίζω? (ολυπιακός γαρ)

Το ματς φαινόταν να στραβώνει, θα ακυρωνόταν η ανεπανάληπτη νίκη επί των Ισπανών. Στο γκολ του Χαριστέα πρέπει να δάκρυσε όλο το γήπεδο. Η ομάδα αυτή είχε γραμμένο παντού πάνω της ότι θα κάνει το απόλυτο θαύμα ένα χρόνο μετά. 

• Like 6
Δημοσ.

1999 Ολυμπιακός-Ρεαλ=3-3 με ζιοβανι,ζαχοβιτς.

1997 Ολυμπιακός-Πορτο = 1-0 με την γκολάρα του Γιαννακόπουλου.(βασικά ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο γήπεδο)

• Like 5
Δημοσ.

Είναι πολύ δύσκολο να πεις έναν αγώνα μόνο...5-6 (7) τουλάχιστον!

Ολυμπιακός - Άγιαξ 1-0 το 1998 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Αλεξανδρή. Η πρώτη φορά που κατάφερα να δω ζωντανά τον Ολυμπιακό, φανταστική ατμόσφαιρα!

Ολυμπιακός - Ρεάλ 3-3 το 1999 στο ΟΑΚΑ με Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς. ματσάρα, μαγεία!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-4 το 2001 στη Λεωφόρο, χωρίς πολλά λόγια!

Ολυμπιακός - Λεβερκούζεν 6-2 το 2003 στη Ριζούπολη, τρέλα!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 στη Ριζούπολη το 2003, επίσης χωρίς πολλά λόγια.

Ολυμπιακός - Καλλιθέα 2-1 το 2004. Πρώτο ματς στο νέο Καραϊσκάκη!

Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0 το 2004, πρώτο ευρωπαϊκό ματς στο νέο Καραϊσκάκη, η ατμόσφαιρα και η φωνή.

Άλλη φορά τα υπόλοιπα! :D 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πανάθα-Γιούβε 3-1 ΟΑΚΑ 08/11/2000, με απευθείας φάουλ του Σόουζα, την απίστευτη ντρίμπλα του Λύμπε και το κερασάκι στην τούρτα του Βαζέχα... Και φυσικά στο τέλος τον Αναστασιάδη να δίνει εντολή να πέσει ο ρυθμός από σεβασμό για την Γιούβε...

• Like 4
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Edel είπε

11.6.2003

Ελλάδα ουκρανία για τα προκιρματικά του Euro. Τι να πρωτοθυμηθώ. Ότι λίγες μέρες πριν είχαμε νικήσει μέσα στην ισπανία με το γκολ του Γιαννακόπουλου? Ότι με νίκη σιγουρεύαμε τη παρουσία στο μυθικό euro του 2004? ότι πρώτη φορά και μοναδική φορά μέχρι σήμερα στη ζωή μου που έχω πάει στη λεωφόρο και πανηγυρίζω? (ολυπιακός γαρ)

Το ματς φαινόταν να στραβώνει, θα ακυρωνόταν η ανεπανάληπτη νίκη επί των Ισπανών. Στο γκολ του Χαριστέα πρέπει να δάκρυσε όλο το γήπεδο. Η ομάδα αυτή είχε γραμμένο παντού πάνω της ότι θα κάνει το απόλυτο θαύμα ένα χρόνο μετά. 

κατι δεν μου παει καλα. η παρουσια στο Euro 2004 κλειδωσε στον αγωνα με την Β. Ιρλανδια, οχι σε αυτον.

Δημοσ.

Απλά αυτός ο αγώνας ακολουθούσε της νίκης στη Σαραγόσα και ήταν το δυσκολότερο σετ αγώνων. Μετά έμενε Αρμενία και Β ιρλανδία που ήταν σαφώς ευκολότεροι αγώνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι αγώνες που έχουν μείνει στη μνήμη μου είναι πολλοί, αλλά ξεχωρίζω τους παρακάτω...

1992-1993 ΑΕΚ-ΠΑΟ 3-1 Με τον "βιαστή" τον Χάρη Κοπιτση.:P Νεα Φιλαδέλφεια με 10 χιλιάδες λαό. Θα τον θυμάμαι γιατί ήταν ο πρώτη φορά που είδα τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

1994 ΠΑΟ-ΑΕΚ 3-3 τελικός κυπέλλου. Τα είχε ΟΛΑ!!! Κόκκινες κάρτες, ανατροπές, ξύλο εντός κ εκτός γηπέδου, παράταση, πέναλτι και κυπελλούχο τον ΠΑΟ. 

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω Ελλάδα-Ρωσία 1-0!!! Αυτό που έγινε στο γκολ δεν περιγράφεται με τίποτα.

Επεξ/σία από thant
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω πάει πολλές φορές στο γήπεδο

αλλά θα πω σε ποια ματς έχω πάει έως σήμερα.

1)15 Αυγούστου 1998. Μόναχο.1860 München-Kaizerslautern 1-2. Ίσως το πιο σημαντικό ματς από όλα που πήγα καθώς ήταν το τότε κλασσικό Γερμανικό ντέρμπι με τους καλτ παιχταραδες της bundesliga της εποχής εκείνης.Τον αγώνα τον παρακολούθησα από το πάνω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.Δεν είχε κατασκευαστεί ακόμα το Alliance Arena

2) 2004 Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας ,σε ένα ποδοσφαιρικό ματς στην Κρήτη με ομάδες ούτε που θυμάμαι.ασημαντο ματς

3)2003 . Θεσσαλονίκη.Πηγα για πρώτη φορά σε αγώνα Α Εθνικής ποδοσφαίρου να δω τον Άρη .κλασσικ ματς.

4)2012 . Μόναχο πάλι .Alliance Arena.Ειδα για πρώτη μου φορά την υπερομάδα FC Bayern München να συντρίβει την FC Nuremberg με 3-0 .Το γήπεδο κατάμεστο με 75000 κόσμο με απίστευτη ατμόσφαιρα που πρώτη φορά ζούσα

5)2016 κλειστό Ρεθύμνου στον αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ α1 Ρέθυμνο - ΑΕΚ με την ΑΕΚ νικήτρια.

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.

1988 (μάλλον) στο ΣΕΦ

τελικός κυπέλλου κυπελλούχων στο basket

Kazerta - Real

με ΄τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Oscar Schmift να πετυχαίνει 44 πόντους και να χάνει...

τόσο το τρόπαιο όσο και τον άτυπο τίτλο του πρώτου scorer

γιατί ο Drazen Petrovic έβαλε 63.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, chrisde είπε

Πανάθα-Γιούβε 3-1 ΟΑΚΑ 08/11/2000, με απευθείας φάουλ του Σόουζα, την απίστευτη ντρίμπλα του Λύμπε και το κερασάκι στην τούρτα του Βαζέχα... Και φυσικά στο τέλος τον Αναστασιάδη να δίνει εντολή να πέσει ο ρυθμός από σεβασμό για την Γιούβε...

Θα συμφωνήσω εκτός από το τελευταίο που δεν το παρατήρησα.Απλά υπήρχε για πολύ ώρα ένα πάσιγκ γκέιμ από πλευράς Παναθηναικού να τελειώσει ο χρόνος αφού οι Ιταλοί είχα ρίξει λευκή πετσέτα παραδεχόμενοι την ανωτερότητα του Παναθηναικού.

Βέβαια για μένα ήταν και μία άλλη ξεχωριστή στιγμή.Ήταν η πρώτη φορά που πήγα με το γιο μου στο γήπεδο (αποδείχθηκε γουρλής) και τον έβλεπα αντί να πανηγυρίζει να τα έχει χαμένα κοιτώντας γύρω γύρω και να βλέπει 80.000 κόσμο να χορηπηδάνε στις κερκίδες.

Έχω την εντύπωση ότι Έλληνες φίλαθλοι δεν θα ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές.

Edit. Επίσης να προσθέσω για το φίλο μου το zio10 που ήταν μικρός και μάλλον δεν το πρόλαβε  ότι βρέθηκα με ένα φίλο Ολυμπιακό στο ματς Ολυμπιακός Αγιαξ  2-0 το 1983 στο ΟΑΚΑ. Φοβερό παιχνίδι πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες με 80.000 εκστασιασμένους Ολυμπιακούς (εκτός από μένα)  :Dστις εξέδρες να παραληρούν.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Θα συμφωνήσω εκτός από το τελευταίο που δεν το παρατήρησα.Απλά υπήρχε για πολύ ώρα ένα πάσιγκ γκέιμ από πλευράς Παναθηναικού να τελειώσει ο χρόνος αφού οι Ιταλοί είχα ρίξει λευκή πετσέτα παραδεχόμενοι την ανωτερότητα του Παναθηναικού.

Βέβαια για μένα ήταν και μία άλλη ξεχωριστή στιγμή.Ήταν η πρώτη φορά που πήγα με το γιο μου στο γήπεδο (αποδείχθηκε γουρλής) και τον έβλεπα αντί να πανηγυρίζει να τα έχει χαμένα κοιτώντας γύρω γύρω και να βλέπει 80.000 κόσμο να χορηπηδάνε στις κερκίδες.

Έχω την εντύπωση ότι Έλληνες φίλαθλοι δεν θα ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές.

Αγώνας χαραγμένος για πάντα στη μνήμη μου. Ότι και να περιγράψω από το μεγαλείο εκείνης της ημέρας θα είναι λίγο. Στιγμές -που όπως λες- δεν ξανάρχονται!

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Edel είπε

Απλά αυτός ο αγώνας ακολουθούσε της νίκης στη Σαραγόσα και ήταν το δυσκολότερο σετ αγώνων. Μετά έμενε Αρμενία και Β ιρλανδία που ήταν σαφώς ευκολότεροι αγώνες

ομως τελικα δεν ηταν :) μας βγηκε η ψυχη σε εκεινο το ματς (1-0 με πεναλντυ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...