Προς το περιεχόμενο

Σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στις ψηφιακές ταυτότητες της Εσθονίας


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Choulio είπε

Τ Συμπέρασμα που βγαίνει απο το post σου ειναι οτι και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί και Αγγλοι και οι Γερμανοι έχουν πλεον συγχρονες ταυτότητες. Αν παει να βγάλει καποιος καινούρια θα του βγάλουν συγχρονη. Εδω αν παω να βγαλω αυριο καινουρια τι θα μου δώσουν; Προφανως και δεν έχουν αλλαξει οι παλιες στις άλλες χώρες αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.

Εχω δει χάρτινη Ιταλικη του 2016 και 2017. Απ οσο καταλαβαινω, μάλλον τωρα κάνουν την αλλαγή και ισως δεν ειναι ζεστοι ή ετοιμοι οικονομικα να κανουν την μεταβαση.

Τα χαρτινα διπλώματα τους είναι η κορυφωση της ασχήμιας και τσαπατσουλιάς. Πρέπει να βλεπεις σε ενα υποτιλιθεμενα ληγμένο εγγραφο, με μεγεθυντικο φακό την σφραγιδα πανω στο αυτοκολλητακι που αναφέρει οτι πήρε παράταση x χρόνια. Αν φαινεται καθόλου...

Εν πασει περιπτώσει, είμαστε πανω από τον μεσο όρο στα έγγραφα μας ως προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Γαλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί που ειναι στον πυρηνα της ΕΕ κι έχουν ελαχιστα ή σχεδόν καθόλου μεταφρασμένα τα πεδια της ταυτότητας.

Αν την σμικρύνουν σε επίπεδο πιστωτικής και προσθέσουν έξτρα ασφάλεια κατά των παραχαρακτών, θα είμαστε τοπ.

Επιπλέον τεχνολογίες με εξελιγμενα τσιπακια, προχω ηλεκτρονικά συστήματα δυσκολο να δουμε σύντομα. Το ταμειον ειναι μειον.

Το "θετικο" του να ειμαστε σε κροση, ειναι οτι σε αλλη περιπτωση τους ειχα ικανους να κανουν καμια σύμβαση που να ζητάει ο αναδοχος κοστος 100€ για την νεα σούπερ ασφαλή υπερσύγχρον η ταυτότητα, εν είδει ενφια. Ειτε τα χρεωνοταν το κρατος η απευθείας ο πολιτης, μια η αλλη θα πήγαινε.

Επεξ/σία από EmpYristis
Συντακτικο
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Στις 2/10/2018 στις 11:20 ΜΜ, zio10 είπε

Όσα προβλήματα και να παρουσιαστούν προς τα εκεί πάμε, καλώς ή κακώς (ανάλογα πως το βλέπει κανείς). Επίσης, γιατί λέτε όλοι για τις ταυτότητές μας ότι τις κοιτάνε σαν εξωγήινοι, παλιόχαρτα κτλ; Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε όσες χώρες πήγα, δεν είδα να τους φαίνεται κάτι περίεργο. Μόνο εμείς έχουμε τέτοιες ταυτότητες; 

Έχω δει υπαλλήλους χωρών εκτός ΕΕ να ξεκαρδίζονται όταν βγάζω την ελληνική ταυτότητα. Μπορεί να φταίει και η φωτογραφία βέβαια, δεν είμαι σίγουρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...