Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να "φταίνε" πάλι τίποτα Ρώσοι ...

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για την e-σθονία είναι το παρακάτω. 

• Like 1
Δημοσ.

Όσα προβλήματα και να παρουσιαστούν προς τα εκεί πάμε, καλώς ή κακώς (ανάλογα πως το βλέπει κανείς). Επίσης, γιατί λέτε όλοι για τις ταυτότητές μας ότι τις κοιτάνε σαν εξωγήινοι, παλιόχαρτα κτλ; Εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο σε όσες χώρες πήγα, δεν είδα να τους φαίνεται κάτι περίεργο. Μόνο εμείς έχουμε τέτοιες ταυτότητες; 

• Like 5
Δημοσ.

Γιαυτό δεν βγάζουμε τόσα χρόνια οι Ράμπο της ελληνικής αστυνομίας τέτοιες ταυτότητες....Τι νομίζατε, ότι άμα θέλουμε δεν μπορούμε να βγάλουμε εμείς, τί είμαστε, τίποτα ανοργάνωτοι?? Όοοοχι κύριε, άσε τους άλλους να φάνε το debugging τους πρώτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Eσθονία είναι beta tester, είναι σαν τα nexus άμα τα θυμάστε. Eμάς πάντως τα πάντα χρειάζονται χαρτιά και να περνάς από πολλά κύματα γραφειοκρατίας και από κάθε άσχετο. Aμα είχαμε γίνει εμείς beta testers θα περνάγαμε τα bugs για σωστά και τα σωστά για bugs. Στην Ελλάδα πιστεύω είμαστε τόσο πίσω σε πολλά πράγματα, που η νέες ταυτότητες δεν ταιριαζουν στην καθημερινότητα μας.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

μάλλον δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά.

εχω ταξιδεψει αρκετα και μαλιστα εντος και εκτος ΕΕ ....πουθενα δεν βρηκαν προβλημα στην ταυτοτητα μου ή σε διαβατηριο μου ......ποτέ....μονο στην ρωσια οταν πηγα και εκει απλα υπηρξε μια καθυστερηση του ενος τεταρτου ....τιποτα παραπανω !! Γαλλια-ισπανια-ιταλια-βουλγαρια-βελγιο-ρωσια επι τρεις φορες -αιγυπτο-τυνησια-μαροκο-ουκρανια-κυπρο-ισραηλ-παλαιστινη-ΗΠΑ ...θες και αλλες ? προς το παρον νομιζω φτανουν και ειδικα σε χωρες δυσκολες στο θεμα ασφαλειας καποιες απο τις παραπανω !!!

Επεξ/σία από georgetsl
Δημοσ.
Μόλις τώρα, georgetsl είπε

εχω ταξιδεψει αρκετα και μαλιστα εντος και εκτος ΕΕ ....πουθενα δεν βρηκαν προβλημα στην ταυτοτητα μου ή σε διαβατηριο μου ......ποτέ....μονο στην ρωσια οταν πηγα και εκει απλα υπηρξε μια καθυστερηση του ενος τεταρτου ....τιποτα παραπανω !! Γαλλια-ισπανια-ιταλια-βουλγαρια-βελγιο-ρωσια επι τρεις φορες -αιγυπτο-τυνησια-μαροκο-ουκρανια-κυπρο-ισραηλ-παλαιστινη-ΗΠΑ ...θες και αλλες ? προς το παρον νομιζω φτανουν και ειδικα σε χωρες δυσκολες στο θεμα ασφαλειας !!!

παράξενο: γιατί εγώ αντιμετώπισα πολλά προβλήματα σε Αίγυπτο, τυνησία, μαρόκο, ισραήλ, παλαιστίνη (και δυτική όχθη και Γάζα), και ΗΠΑ με την ταυτότητα. δεν ήξερε κανείς τι είναι αυτό.

Βασικά δεν μπαίνεις/βγαίνεις συναλάσσεσαι με ταυτότητα σε αυτές τις χώρες.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα προσωπικά, τον τελευταίο χρόνο, στο Dusseldorf δεν είχα πρόβλημα, αλλά σαφώς μου αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο απ' ότι σε άλλους

στο δε Gatwick, υπήρχε ξεχωριστό counter για τους Έλληνες και κοίταζαν την ταυτότητα μέχρι και από μικροσκόπιο (στην κυριολεξία).

• Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, koeltzakoatl είπε

παράξενο: γιατί εγώ αντιμετώπισα πολλά προβλήματα σε Αίγυπτο, τυνησία, μαρόκο, ισραήλ, παλαιστίνη (και δυτική όχθη και Γάζα), και ΗΠΑ με την ταυτότητα. δεν ήξερε κανείς τι είναι αυτό.

Βασικά δεν μπαίνεις/βγαίνεις συναλάσσεσαι με ταυτότητα σε αυτές τις χώρες.

εκτος ΕΕ χρηζει διαβατηριο ....αλλα με τα προηγουμενα διαβατηρια που δεν ειχαν τις βιομετρικες φωτο δεν αντιμετωπισα προβληματα ....απλα καθυστερηση καποιες φορες για εξακριβωση προφανως .....τωρα παλαιστινη σε περιοχη της δυτικης οχθης  ,ελεγχο απο ισραηλ εφαγα εφοσον απο εκει πρωτομπηκα ...και εκει δεν ειχα κανενα θεμα ...σε χωρα της  ΕΕ ουτε καν καθυστερηση .Στις ΗΠΑ για βιζα ζητουσαν πιστωτικη καρτα και ολα κομπλε !!!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Koukoz είπε

Από κάπου όμως δε πρέπει να γίνει η αρχή;  

Μην ξεχνάς ότι το κουλεροχαρτο που έχουμε για ταυτότητα, παρόλο που είναι αποδεκτό στην ΕΕ, το κοιτάνε σαν εξωγήινο.  

Ας ξεκινήσουμε με  ταυτότητες που είναι έυκολο και βλέπουμε για τα άλλα. Γελάει όλος ο πλανήτης με τις ταυτότητες μας.

Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο στις λίγες φορές που ταξίδεψα εξωτερικό.

Σαν μέτρο θα αργήσει να εφαρμοστεί πάντως στην Ελλάδα λόγω αντιδράσεων και καθυστερήσεων. Το βλέπω να γίνεται σε 10 χρόνια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zousgr είπε

Εμένα προσωπικά, τον τελευταίο χρόνο, στο Dusseldorf δεν είχα πρόβλημα, αλλά σαφώς μου αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο απ' ότι σε άλλους

στο δε Gatwick, υπήρχε ξεχωριστό counter για τους Έλληνες και κοίταζαν την ταυτότητα μέχρι και από μικροσκόπιο (στην κυριολεξία).

Για να δουν αν έχει αλλαχτεί η φωτό ή να δουν την τεχνολογία εκτύπωσης... 

11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Σαν μέτρο θα αργήσει να εφαρμοστεί πάντως στην Ελλάδα λόγω αντιδράσεων και καθυστερήσεων. Το βλέπω να γίνεται σε 10 χρόνια.

Μάλλον θα αργήσει. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κανονικά πρέπει να ξεκινήσει η έκδοση νέας ταυτότητας σε 8 μήνες περίπου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιοι είναι πάντα τα πειραματόζωα,μέχρι να εφαρμόσουν το καινούργιο"πείραμα"-σύστημα τους και σε ολο τον υπόλειπο κόσμο.

Να πάνε απο κει πούρθανε και αυτές και οι "πισινοί" τους (αυτοί που είναι απο πίσω..)να φύγετε να πάτε αλλού ! 

na-fygete-kyrioi.png?fit=1600,1200&resiz

Επεξ/σία από ELMastas
  • Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...