l337 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, lightsout είπε Ο @silverage σχολίασε ότι ένα άτομο που λαμβάνει προνοιακό επίδομα δεν είναι αξιόπιστο. Αφού χρειάζεσαι επεξήγηση, θα την έχεις. Προνοιακό επίδομα λαμβάνουν και τα άτομα με αναπηρία. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, υποστηρίζει, ότι ένα άτομο με αναπηρία που λαμβάνει επίδομα δεν είναι αξιόπιστο, ασχέτως αν είναι ενεργό οικονομικά. Να το κάνω πιο τάληρα; Ούτε τάληρα, ούτε δεκάρικα. Κάνεις λογικά άλματα και βαδίζεις στα όρια του red herring. α) Ένα προνοιακό επίδομα δεν είναι αξιόπιστο. β) Ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να λαμβάνει προνοιακό επίδομα. γ) Ένα άτομο με αναπηρία δεν είναι αξιόπιστο. Ο συνομιλητής σου, σου ανέφερε καθαρά και μόνο το α) και εσύ με τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου και τα λογικά άλματα το έφτασες (μέσω του β) στο απόλυτο γ). Κάτι σαν το όργανο και το μπουζούκι δηλαδή. Ξαναδιάβασε τι σου έγραψε ο defacer. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από l337
lightsout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, l337 είπε Ούτε τάληρα, ούτε δεκάρικα. Κάνεις λογικά άλματα και βαδίζεις στα όρια του red herring. α) Ένα προνοιακό επίδομα δεν είναι αξιόπιστο. β) Ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να λαμβάνει προνοιακό επίδομα. γ) Ένα άτομο με αναπηρία δεν είναι αξιόπιστο. Ο συνομιλητής σου, σου ανέφερε καθαρά και μόνο το α) και εσύ με τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου και τα λογικά άλματα το έφτασες (μέσω του β) στο απόλυτο γ). Κάτι σαν το όργανο και το μπουζούκι δηλαδή. Ξαναδιάβασε τι σου έγραψε ο defacer. ο defacer είναι προφανές ότι τα θέματα που σχολιάζει δεν τα διαβάζει. Ξαναγράφω, ότι μιλάμε για άτομο οικονομικά ενεργό. Ειλικρινά, δεν βλέπω κάτι δυσνόητο στην αρχική ανάρτηση, δεν καταλαβαίνω που δυσκολεύεστε. Η απάντηση μου στον @silverage ήταν δηκτική, θέλοντας να αναδείξω το γεγονός ότι προνοιακά επιδόματα λαμβάνουν και τα άτομα με αναπηρία, που μπορεί να εργάζονται κανονικά. Σε κάλυψα; 1
turbat0s Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 14 λεπτά πριν, lightsout είπε ότι μιλάμε για άτομο οικονομικά ενεργό Και τί σημαίνει αυτό? Όλα τα οικονομικά ενεργά άτομα λογίζονται ως αξιόχρεα από μια τράπεζα ώστε να τους δωθεί πίστωση?
lightsout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, turbat0s είπε Και τί σημαίνει αυτό? Όλα τα οικονομικά ενεργά άτομα λογίζονται ως αξιόχρεα από μια τράπεζα ώστε να τους δωθεί πίστωση? Σχολίασα εγώ τα κριτήρια της Τράπεζας?
turbat0s Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 7 λεπτά πριν, lightsout είπε Σχολίασα εγώ τα κριτήρια της Τράπεζας? Βασικά, ήθελα απάντηση στις 2 ερωτήσεις μου.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Αν δεν απατώμαι, τα προνοιακά επιδόματα (στο εκκαθαριστικό) εμφανίζονται σε αφορολόγητους κωδικούς, δεν περιλαμβάνονται στους κωδικούς εισοδημάτων, και γι' αυτό δεν συνυπολογίζονται σε αυτά.
lightsout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 11 λεπτά πριν, turbat0s είπε Βασικά, ήθελα απάντηση στις 2 ερωτήσεις μου. Αν θες να ανοίξουμε κάποιου είδους συζήτηση να μην παραθέτεις αποσπασματικά.
defacer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, lightsout said: Θα σου συνιστούσα να διαβάζεις πρώτα τα θέματα. Για να σε βοηθήσω, μιλάμε για άτομο ενεργό οικονομικά. Θα σου συνιστούσα να μη λες βλακείες για να τα συμμαζέψεις, καθώς το ενεργό οικονομικά άτομο είναι στο θέμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα που λέμε αναφέρονται στο δικό σου υποθετικό σενάριο όπου το άτομο έχει αναπηρία. Πράγμα που δεν ισχύει στο θέμα. Επίσης, αυτό που επέλεξες να απομονώσεις για να σχολιάσεις μπορεί να αφαιρεθεί τελείως χωρίς να αλλάξει την ουσία της τοποθέτησης που νομίζεις ότι κατέρριψες. Grow up, δε θα ασχοληθώ περισσότερο. Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2018 από defacer 1
lightsout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 9 λεπτά πριν, defacer είπε Θα σου συνιστούσα να μη λες βλακείες για να τα συμμαζέψεις, καθώς το ενεργό οικονομικά άτομο είναι στο θέμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα που λέμε αναφέρονται στο δικό σου υποθετικό σενάριο όπου το άτομο έχει αναπηρία. Πράγμα που δεν ισχύει στο θέμα. Επίσης, αυτό που επέλεξες να απομονώσεις για να σχολιάσεις μπορεί να αφαιρεθεί τελείως χωρίς να αλλάξει την ουσία της τοποθέτησης που νομίζεις ότι κατέρριψες. Grow up, δε θα ασχοληθώ περισσότερο. Είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ με επαγγελματία σχολιαστή. Στο σχόλιο "δεν μου φαίνεται αξιόπιστο άτομο που λαμβάνει προνοιακό επίδομα", ανταπαντησα με αυτό τον τρόπο γιατί πρόκειται για σχόλιο "τσουβάλιασμα". Θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιο επίδομα αναπηρίας. Αυτό θέλω να καταδείξω. Δεν μπορώ να καταλάβω τον σωρό των σχολίων και ποιόν ισχυρισμό ακριβώς προσπαθούν να καταρριψουν. Όσο για τον χαρακτηρισμό βλακείες, στον επιστρέφω στο ακέραιο προσθέτοντας, δε, την έλλειψη τρόπων.
defacer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 3 minutes ago, lightsout said: Στο σχόλιο "δεν μου φαίνεται αξιόπιστο άτομο που λαμβάνει προνοιακό επίδομα", ανταπαντησα με αυτό τον τρόπο γιατί πρόκειται για σχόλιο "τσουβάλιασμα". Θα μπορούσε να πρόκειται για κάποιο επίδομα αναπηρίας. Αυτό θέλω να καταδείξω. Δεν πρόκειται για τσουβάλιασμα όταν μιλάμε για ικανότητα αποπληρωμής δανείου, απλά μάλλον δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις ακόμα και τώρα. Το τσουβάλιασμα υπάρχει σε διαφορετικό, άσχετο με το θέμα μας, context, αλλά αφού εσύ διαβάζεις πριν σχολιάσεις σίγουρα το ξέρεις αυτό και μπορείς να καταλάβεις ποιος λέει άσχετα πράγματα.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 22 ώρες πριν, defacer είπε Αυτός που δίνει τα δανεικά βάζει τους όρους όπως θέλει πλην τοκογλυφίας, τι είναι περίεργο; Ναι γιατί οι τράπεζες δεν είναι τοκογλυφοι Τέλος πάντων
defacer Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Just now, Exodia The Forbidden One said: Ναι γιατί οι τράπεζες δεν είναι τοκογλυφοι Τέλος πάντων Χρησιμοποιώ τη λέξη με τη νομική της έννοια. Δε μπορώ να ξέρω και δε με ενδιαφέρει ποιον μπορεί να θεωρεί τοκογλύφο ο καθένας μόνος του.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, Snoob είπε Αν δεν απατώμαι, τα προνοιακά επιδόματα (στο εκκαθαριστικό) εμφανίζονται σε αφορολόγητους κωδικούς, δεν περιλαμβάνονται στους κωδικούς εισοδημάτων, και γι' αυτό δεν συνυπολογίζονται σε αυτά. Ναι δεν φορολογούνται μπαίνουν σε ειδικό κωδικό αλλά αν τύχει με το προνοιακό να περάσεις παραδείγματος χάρη το αφορολόγητο φορολόγησε κανονικά. Επίσης με αυτό το σκεπτικό δεν θα πρέπει να μετράται σαν εισόδημα και η αναπηρική σύνταξη 12 ώρες πριν, Silverage είπε Κάποιος που παίρνει προνοιακό επίδομα δεν μου φαίνεται αρκετά αξιόπιστος για να έχει πιστωτική. Κάνεις μεγάλο λάθος το ότι κάποιος παίρνει προνοιακό επίδομα δεν σημαίνει ότι είναι αναξιόπιστο άτομο, Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ΑΜΕΑ τα οποία παίρνω προνοιακό και μπορούν να εργάζονται μαζί χωρίς να τους κοπεί παραδείγματος χάρη τα άτομα με προβλήματα όρασης.
lightsout Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, defacer είπε Δεν πρόκειται για τσουβάλιασμα όταν μιλάμε για ικανότητα αποπληρωμής δανείου, απλά μάλλον δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις ακόμα και τώρα. Το τσουβάλιασμα υπάρχει σε διαφορετικό, άσχετο με το θέμα μας, context, αλλά αφού εσύ διαβάζεις πριν σχολιάσεις σίγουρα το ξέρεις αυτό και μπορείς να καταλάβεις ποιος λέει άσχετα πράγματα. Εξακολουθείς να ποστάρεις ό,τι να 'ναι στην προσπάθεια σου να καταρρίψεις έναν ανύπαρκτο ισχυρισμό. Δεν έκρινα την πιστοληπτική ικανότητα κανενός, ούτε τα κριτήρια που θέτει η εκάστοτε τράπεζα. Δεν πήρα θέση σχετικά με οποιουδήποτε την ικανότητα να αποπληρώσει δάνειο. Τα σχόλια σου είναι καταφανώς άσχετα με όσα έχω γράψει! Προφανώς, ένας ΑΜΕΑ εάν έχει το κατάλληλο εισόδημα μπορεί να κριθεί αξιόχρεος ακόμα κι αν λαμβάνει κάποιο προνοιακό επίδομα. Έχει εκτροχιαστεί το νήμα κι εγώ προσωπικά δεν θα σου δώσω άλλη τροφή. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να τη βρεις κι αλλού. Αν θέλει κάποιος mod ας σβήσει τα σχόλια, είναι ανούσια. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα