Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχω μια στήλη με κείμενο, με συγκεκριμένες και fixed λέξεις, πχ "phrase1", "phrase2", "phrase3", κοκ, οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν πολλαπλές φορές, πώς θα μπορούσα να εμφανίζω τις 3 πιο συχνά εμφανιζόμενες;

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον παρακάτω πίνακα - το πλήθος του κάθε λεκτικού, οκ, ένα απλό count είναι, αλλά πώς μπορώ να κάνω display ποιο είναι το πιο συχνό και το πλήθος αυτού;

Phrase1
Phrase1
Phrase1
Phrase1
Phrase2
Phrase3
Phrase4
Phrase4
Phrase5
Phrase6

=INDEX(A1:A11,MODE(MATCH(A1:A11,A1:A11,0)))
Η παραπάνω φόρμουλα μου φέρνει το πιο συχνά εμφανιζόμενο string, μια χαρά. Αν θέλω να εμφανίσω το 2ο πιο συχνά, 3ο, κοκ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων smile.gif

Επεξ/σία από tzelen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Την επόμενη φορά κάνε τον κόπο να διαβάσεις κιόλας...

Αναφορά σε κείμενο

Explanation 

To list the most frequently occurring numbers in a column (i.e. most common, second most common, third most common, etc), you can an array formula based on four Excel functions, IF, MODE, MATCH, and ISNUMBER. In the example shown, the formula in D5 is:

{=MODE(IF(1-ISNUMBER(MATCH(data,$D$4:D4,0)),data))}

where "data" is the named range B5:B16. The formula is then copied to rows below D5 to output the desired list of most frequent numbers.

Note: this is an array formula and must be entered with control + shift + enter.

Επεξ/σία από pmav99
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά ξέρω να διαβάζω. Και πριν μπω στην διαδικασία να ποστάρω, έκανα σχετική αναζήτηση, αφενός γιατί δεν θέλω να κουράσω κανένα, αφετέρου γιατί δεν θέλω μασημένη τροφή. Το exceljet, δε, είναι ένα site που αναζητώ κατά καιρούς για διάφορα ζητήματα σε σχέση με το excel. Αν μάλιστα έκανες τον κόπο να διαβάσεις τί έγραψα, ένα (πιθανό) κομμάτι της λύσης το έγραψα ήδη. Αυτό που ψάχνω, αν γίνεται μόνο με φόρμουλες, χωρίς να κάνω χρήση vb, αφορά σε κείμενο. Αν νομίζεις ότι το ξερό link που παρέθεσες, έχει σχέση με την ερώτησή μου, πάω πάσο.

Θα σε παρακαλούσα να μην βοηθάς - δεν βοηθάς. Και είσαι και είρων από πάνω.  :mad:

Επεξ/σία από tzelen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απάντηση είναι ότι χρειάζεσαι τύπους πίνακα (array formulas). To link εξηγεί πως ακριβώς το κάνεις με αριθμούς. Καθώς εσύ έχεις κείμενο, θα πρέπει να το μετατρέψεις σε αριθμούς.

Ένας τρόπος για να κάνεις τη μετατροπή είναι να χρησιμοποιήσεις την MATCH() βάζοντας 0 στο type (επιστρέφει το index του Range όπου το κάθε λεκτικό κάνει την πρώτη του εμφάνιση). Με τον τρόπο αυτό θα έχεις αντιστοιχήσει ένα μοναδικό αριθμό σε κάθε λεκτικό. Μετά ο τύπος του link εφαρμόζεται ως έχει. Για να πάρεις το λεκτικό σαν output και όχι το index του Range των λεκτικών θα χρειαστείς και την INDEX.

Επεξ/σία από pmav99

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...