doctorScien Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Συντομα.. μου κόλλησαν τα windows 10 σε ενα συστημα ι7 3770κ raid με επιταχυνση με msata ssd .. Για την ακρίβεια χάθηκαν στοιχεια των windows .. ενδεικτικά δεν ειχα εκτυπωτές πίνακα ελέγχου... οι ρυθμίσεις δεν ανοιγαν και ουτε καν το win button δεν δουλευε (μονο το δεξιο κλικ...) το ιδιο και τα εικονιδια της γραμμης εργασιων... ΟΙ δισκοι hd wd του raid ήταν 100... τον cache ssd όμως δεν μοροπυσε να τον δει το sentinel... τώρα που τον έβγαλα μου δινει διαφορετική και πιο χαμηλή υγεια το crystal... με κάποια ανακατανομη τομέων... Τι γίνεται? το λέω γιατι ξαναεγκατέστησα το raid και δεν θελω να πάυω τα ιδια ( εννοειται τον ssd δεν τον έβαλα για cache ακομη..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σου βγάζει αυτή την ένδειξη μόνο και μόνο για τα 4TBW (που δε μου φαίνονται πολλά, αλλά είναι και εξαιρετικά μικρός). Ενεργοποίησε το trim, γιατί είναι off? Θα γίνονται degrade οι επιδόσεις του ssd. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από GeorgeMan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 επισης βαλε την τελευταια εκδοση του HDS, έχεις πολύ παλιά και ίσως να μην δείχνει τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, doctorScien είπε Συντομα.. μου κόλλησαν τα windows 10 σε ενα συστημα ι7 3770κ raid με επιταχυνση με msata ssd .. Για την ακρίβεια χάθηκαν στοιχεια των windows .. ενδεικτικά δεν ειχα εκτυπωτές πίνακα ελέγχου... οι ρυθμίσεις δεν ανοιγαν και ουτε καν το win button δεν δουλευε (μονο το δεξιο κλικ...) το ιδιο και τα εικονιδια της γραμμης εργασιων... ΟΙ δισκοι hd wd του raid ήταν 100... τον cache ssd όμως δεν μοροπυσε να τον δει το sentinel... τώρα που τον έβγαλα μου δινει διαφορετική και πιο χαμηλή υγεια το crystal... με κάποια ανακατανομη τομέων... Τι γίνεται? το λέω γιατι ξαναεγκατέστησα το raid και δεν θελω να πάυω τα ιδια ( εννοειται τον ssd δεν τον έβαλα για cache ακομη..) οπως ειπωθηκε εχεις παλια εκδοση sentinel ειχα και εγω καποια θεματα με παλια εκδοση και ειδικα με το trim μου το εδειχνε disable ενω ειταν οκ δοκιμασε τη νεα εκδοση του sentinel αν δε κανω λαθος ειναι η 5.20 Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorScien Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 TO TRIM ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ .. ENABLE? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, doctorScien είπε TO TRIM ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΩ .. ENABLE? αυτο σου λεω οτι η εκδοση που εχεις του sentinel πιθανον να το δειχνει λαθος οπως εμενα αλλα υπαρχει αυτος ο οδηγος που το βλεπεις αν ειναι enable/disable https://www.howtogeek.com/257196/how-to-check-if-trim-is-enabled-for-your-ssd-and-enable-it-if-it-isnt/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorScien Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ SENTINEL . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Βάλε την παλιά έκδοση να δείχνει λιγότερο Προφανώς έχει το θεματάκι του. Ψάξε αν έχει το τελευταίο firmware. Για τα δεδομένα της εποχής η θερμοκρασία του ssd και του ενός hdd των 2GB είναι πολύ υψηλή. Το καλοκαιρι που έφτανε? 60? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο ssd είναι μικρός και υγεία του έχει πέσει επικίνδυνα. Cache με ποιο τρόπο κανείς. Μέσο rst? Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από atheatos .....autocorrect 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 αν δεν ειναι θεμα firmware(δες εαν εχεις το τελευταιο) τοτε η υγεια του δισκου εχει πεσει αρκετα !! επισης βλεπω οτι το trim πλεον το δειχνει enable στη νεα εκδοση του sentinel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2018 Μα το διευκρινίζει γιατί λέει τόση υγεία. Από το SMART value SSD life left, άρα προφανώς ο κατασκευαστής έχει βάλει στα 4.24TBW να δείχνει τόσο. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα, αλλά για τον κατασκευαστή τα (μόλις) 4TBW αποτελούν πολλά για έναν SSD των 30GB. Γενικά οι απλοί SSD δεν κάνουν για caching γιατί ακριβώς ταλαιπωρούν υπερβολικά τα κελιά τους με writes, πράγμα για το οποίο δεν είναι φτιαγμένοι και φθείρονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorScien Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 To προβλημα σε μενα ήταν οτι το pc έχασε τα windows αναιτια ( οι raid δισκοι ειναι οκ και ειναι ΣΕ ups..) και υποπτεύομαι ότι ο ssd που λειτουργεί ως buffer για επιτάχυνση κάπου πρέπει να δυσλειτουργησε.. Μια αναφορά για 3 ανακατανομές στο crystal info στο αρχικό post ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Moderators Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Λέει όριο 3. Δε νομίζω ότι έχουν και ιδιαίτερο νόημα οι τιμές αυτές, αν δεις το health βγαίνει κατευθείαν από το firmware του δίσκου, γι' αυτό και τα 2 προγράμματα δείχνουν το ίδιο. Δεν κάνουν κάποιο calculation. Εγώ πάντως δεν θα έβαζα αυτό το δίσκο για raid buffer in the first place. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorScien Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε Εγώ πάντως δεν θα έβαζα αυτό το δίσκο για raid buffer in the first place. και εγώ προς το ίδιο προσανατολίζομαι .. το θέμα είναι ότι έχω άλλους δύο υπολογιστές με παρόμοιο setup.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Συνηθως ειναι μια θετικη λυση σε λαπτοπ με αργο 5400αρη δισκο να χρησιμοποιειται ενας msata για επιταχυνση! -ειδικα οταν δεν γινεται να εγκατασταθουν Windows εκει. Διχως αυτον τον περιορισμο, κι επιπλεον σε σταθερο με raid, δεν ειναι ο,τι καλυτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα