Fotis_Greece Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Για χυτρα ταχυτητας μονο Γερμανικη και μονο Fissler. Μια φορα την αγοραζεις και την εχεις για μαι ζωη. Πρεπει να την θεωρησετε σαν εργαλειο, οχι απλα κατσαρολα. Μην τσιγκουνευεστε https://www.protothema.gr/greece/article/553843/tragodia-sto-perama-hutra-tahutitas-exerragi-kai-apokefalise-gunaika/ 1
johnyboy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 για χυτρα μιλάμε, δεν ειναι τηγάνι, ειναι μια βόμβα στην ουσία και μπορεί να σκοτωθείς για 100-200 ευρώ.
KoreanW Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 2 hours ago, mchrisober said: παιδια οπως προειπαν οτι δινεις παιρνεις. Ολες οι χυτρες κανουν την ιδια δουλεια με μια διαφορα, τον αερα που βγαζουν καθως μαγειρευουν. Για παραδειγμα η δικια μου τεφαλ βγαζει αερα μολις πιασει την θερμοκρασια και μυριζει το σπιτι. Οι πιο ακριβες δεν βγαζουν αερα, σηκωνουν μια βαλβιδα, χαμηλωνεις φωτια και εισαι βασιλιας. Εαν ειχα τα λεφτα και ξαναεπρνα θα επαιρνα σιγουρα την ακριβη γιατι κραταει μια ζωη και ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο. δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα; επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου
bromiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, KoreanW είπε δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα; επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά… Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου… Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης… Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα… 2
mchrisober Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 25 λεπτά πριν, KoreanW είπε δηλαδή υπάρχουν χύτρες που δεν βγάζουν αέρα; επικίνδυνο και εγκληματικό μου ακούγεται να μην εκτονώνουν με κάποιο τρόπο την πίεση, είτε υπό είτε άνευ επίβλεψης εδώ μιλάμε να έχουν όσο περισσότερες δικλείδες ασφαλείας, όχι να μην έχουν καθόλου μαλλον δεν το εξηγησα σωστα, ολες οι χυτρες εχουν δικλιδες ασφαλειας. Οι καλες κατα την διαρκεις της λειτουργιας τους δεν αφηνουν αερα να φυγει (κατα την διαρκεια του μαγειρεματος). Προφωνος εαν υπαρξει κινδυνος τον αφηνουν αλλα μιλαμε για ελεγχομενη κατασταση. Οι φθηνες αφηνουν τον αερα να φυγει και εσυ παιζεις με την ενταση της φωτιας για να εχεις μια ροη αερα ετσι ωστε να ξερει οτι βραζει το φαγητο σου. Σε αυτην την διαγορα αναφερομαι.
KoreanW Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 1 hour ago, bromiaris said: Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά… Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου… Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης… Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα… έχω χύτρα Fissler και Tefal αν και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά μια και δεν τις πολχρησιμοποιώ, έχω όμως την εντύπωση ότι υποτίθεται και στις δύο χαμηλώνεις το μάτι
bromiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, KoreanW είπε έχω χύτρα Fissler και Tefal αν και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά μια και δεν τις πολχρησιμοποιώ, έχω όμως την εντύπωση ότι υποτίθεται και στις δύο χαμηλώνεις το μάτι Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB… Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο… Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει…
KoreanW Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 3 minutes ago, bromiaris said: Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB… Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο… Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει… είμαι σχεδόν σίγουρος για την Tefal που έχω, ότι στις οδηγίες αναφέρει πως χαμηλώνεις τη θερμοκρασία
bromiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, KoreanW είπε είμαι σχεδόν σίγουρος για την Tefal που έχω, ότι στις οδηγίες αναφέρει πως χαμηλώνεις τη θερμοκρασία Πιθανόν.. υπάρχουν εξάλλου τόσα πολλά σχέδια από χύτρες…
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, bromiaris είπε Έχει η μάνα μου Tefal τώρα και είχε για δεκαετίες μια SEB… Και στις δυο περιπτώσεις ήταν του στιλ “σφυρίζει συνέχεια” και χρειάζεται την θερμοκρασία στο μέγιστο… Λογικό κιόλας γιατί χάνει συνεχόμενα πίεση και πρέπει να την αναπληρώσει… Μήπως ήθελε αλλαγή το λάστιχο;
bromiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μήπως ήθελε αλλαγή το λάστιχο; Όχι ρε καμία σχέση… Είναι έτσι από την σχεδίαση τους… Όταν έχεις μια βαλβίδα που συνέχεια σφυρίζει σημαίνει ότι χάνει συνέχεια ενέργεια (πίεση-θερμότητα) που πρέπει να αναπληρωθεί με αποτέλεσμα να συνεχίζεις να έχεις υψηλή θερμοκρασία στην κουζίνα… Όταν η χύτρα έχει σχεδιαστεί να χάνει ελάχιστη πίεση-θερμότητα (δεν σφυρίζει), τότε κατεβάζεις στο ελάχιστο την θερμοκρασία της κουζίνας ώστε να συντηρείς τον βρασμό αναπληρώνοντας τις μικρές απώλειες…
mchrisober Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 παιδια οταν η χυτρα σφυριζει χαμηλωνουμε και αφηνουμε ετσι ωστε να εχει μια ελαχιστη ροη αερα. Εαν την αφυσουμε να σφυριζει με φουλ φωτια θα γινει μπαμ.
Ison_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δεν παίζουν οι εκρήξεις που φαντάζεστε. https://what-if.xkcd.com/40/
vasilllis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, mchrisober είπε παιδια οπως προειπαν οτι δινεις παιρνεις. Ολες οι χυτρες κανουν την ιδια δουλεια με μια διαφορα, τον αερα που βγαζουν καθως μαγειρευουν. Για παραδειγμα η δικια μου τεφαλ βγαζει αερα μολις πιασει την θερμοκρασια και μυριζει το σπιτι. Οι πιο ακριβες δεν βγαζουν αερα, σηκωνουν μια βαλβιδα, χαμηλωνεις φωτια και εισαι βασιλιας. Εαν ειχα τα λεφτα και ξαναεπρνα θα επαιρνα σιγουρα την ακριβη γιατι κραταει μια ζωη και ειναι πολυ χρησιμο εργαλειο. Ολες τον ιδιο αερα βγαζουν αν θερμαινονται με τον ιδιο τροπο. 7 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Για χυτρα ταχυτητας μονο Γερμανικη και μονο Fissler. Μια φορα την αγοραζεις και την εχεις για μαι ζωη. Πρεπει να την θεωρησετε σαν εργαλειο, οχι απλα κατσαρολα. Μην τσιγκουνευεστε https://www.protothema.gr/greece/article/553843/tragodia-sto-perama-hutra-tahutitas-exerragi-kai-apokefalise-gunaika/ Διαφωνω.Εμενα εσπασε το καπακι με τα χρονια και ηθελα 140€ για το χερουλι μονο.Πηρα μια αλλη με τα μισα λεφτα και ειναι καλυτερα. 6 ώρες πριν, johnyboy είπε για χυτρα μιλάμε, δεν ειναι τηγάνι, ειναι μια βόμβα στην ουσία και μπορεί να σκοτωθείς για 100-200 ευρώ. σωστα.Αλλα υπαρχουν και φτηνες πο κανουν την ιδια δουλεια 5 ώρες πριν, bromiaris είπε Στην Fissler θα βγάλει ατμό για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά σταματά… Τότε απλά χαμηλώνεις την ένταση της θερμοκρασίας πχ από το 9 στο 2… και βράζεις το φαγητό σου… Και αυτός ο σχεδιασμός γίνεται για να έχεις απίστευτη οικονομία σε ρεύμα… Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει και ασφαλιστικό πίεσης… Όχι σαν πιο φτηνές χύτρες που πρέπει να έχεις την θερμοκρασία στο μέγιστο μιας και χάνουν συνέχεια ατμό-θερμότητα-πίεση από την βαλβίδα… Ολες οι σωστες χυτρες ετσι συμπεριφερονται.Δεν ειναι αναγκη να ειναι fissler.Αν χανουν ατμο -και εχουν ιδια πιεση με την ατμοσφαιρικη-δεν ειναι χυτρες. 5 ώρες πριν, mchrisober είπε μαλλον δεν το εξηγησα σωστα, ολες οι χυτρες εχουν δικλιδες ασφαλειας. Οι καλες κατα την διαρκεις της λειτουργιας τους δεν αφηνουν αερα να φυγει (κατα την διαρκεια του μαγειρεματος). Προφωνος εαν υπαρξει κινδυνος τον αφηνουν αλλα μιλαμε για ελεγχομενη κατασταση. Οι φθηνες αφηνουν τον αερα να φυγει και εσυ παιζεις με την ενταση της φωτιας για να εχεις μια ροη αερα ετσι ωστε να ξερει οτι βραζει το φαγητο σου. Σε αυτην την διαγορα αναφερομαι. μαλλον δεν εχεις καταλαβει πως λειτουργει η χυτρα. Βασιζεται στο να εχει διαφορετικη πιεση απο την ατμοσφαιρικη (αρα διαφορετικη θερμοκρασια βρασμου του νερου).Αν εσυ ζεσταινεις το υλικο αυτο ανεβαζει θερμοκρασια και πιεση,οποτε καπου εκτονωνεται(στην βαλβιδα) αλλιως θα εκραγει. Αυτα που περιγραφεις συμβαινουν και στην δικια μου χυτρα,αν μαγειρευω στο 9,στο 7 και ισα ισα σκαει καποιες φορες στο 5,5.Λογικο δεν σου ακουγεται? 1
johnyboy Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Πάντως για την φισλερ που λέτε μερικοί, την έχει η μάνα μου και δεν μου γεμίζει το μάτι. Συνέχεια κάτι χαλάει. Δεν ξέρω αν είχε άλλη αν άντεχε τόση χρήση αλλά η συγκεκριμένη σαν να μην είναι και τόσο ποιοτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα