Προς το περιεχόμενο

[ΤΕΛΟΣ - Sold Out] [Android TV BOX] Mecool M8S pro 3/32 - 52 ευρω @banggood

isay

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρέλαβα το εν λόγω boxακι της προσφοράς και βρήκα λίγο χρόνο να του ρίξω "λίγο ξύλο". Βασικά ειναι το 3ο ιδιο box που περνά απο τα χερια μου (εκτος οτι τα προηγουμενα δυο ήταν με 16GB), οποτε ήμουν προετοιμασμένος και "εμπειρος" για το τι θα αντιμετώπιζα και τις διαφορές που εντοπισα.

Θα ξεκινήσω με δυο τελικά συμπεράσματα:

• Αν κάποιος θέλει ένα καλό , οικονομικό boxακι που να είναι έτοιμο εργοστασιακά για βαριά χρήση και netflix, το box αυτό ΔΕΝ του κάνει. Θα του σπάσει τα νευρα λόγω άθλιου firmware/rom.
  • Αν κάποιος θέλει ένα καλό, οικονομικό boxακι που να υποστηρίζει netflix σε FHD, απο θέμα hardware να ειναι σκυλί και να πιάνουν τα χέρια του ώστε να πειράξει το firmware/rom, αδυνατώ να βρω άλλο πιο ValueForMoney box στην παρουσα αγορά android boxes.

Θα προσπαθήσω αν προλάβω να φτιάξω κάποιο καλό wiki περιγράφοντας διαφορα πραγματα (οπως το αντιστοιχο που έκανα για το Mecool M8s pro plus - βλ υπογραφή μου) αλλά μέχρι τοτε μερικά βασικά πράγματα:

• Η rom που έρχεται εργοστασιακά ειναι η 20171030.162112.V0619 και ειναι Α-Θ-Λ-Ι-Α. Ουσιαστικά αχρηστευει μεγαλο μερος των δυνατοτητων του box. Είναι ένα υβρίδιο androidTV και ΟΧΙAndroidTV που για μενα έχει γινει μείξη των χειρότερων. Επιπροσθετα ο launcher που φοράει, οχι απλά με ενοχλεί, αλλά πολύ θα ήθελα να δειρω αυτόν που τον επελεξε.
  • Το box ερχεται rooted, χωρίς κανεναν root manager, οποτε με την εργοστασιακή rom, ξεχάστε novago και cosmotego. Πέρα απο αυτό ειναι επικίνδυνο το root να ειναι διαθεσιμο σε οποιαδήποτε εφαρμογή, χωρίς κάποιο έλεγχο. 
  • Στην εργοστασιακη rom βρήκα και πάλι τον bcenter bitcoin miner, ο οποιος θέλει ξήλωμα ακομα κι αν κρατήσετε την εργοστασιακή ρομ - βλ υπογραφή μου
  • Εχει DRM Level 1 (DRM L1) αλλά δεν μπήκα στον κόπο να το δοκιμάσω netflix στην εργοστασική rom, γιατί έτσι κι αλλιώς ειχα σκοπό να την αλλάξω. 
  • Σας ειπα πόσο χάλια εργοστασική rom έχει; Όσες φορές κι αν το πω, δε φτάνει!
  • Εντοπισα μια βασική διαφορά σε σχεση με τα προηγουμενα αδερφάκια του που περασαν απο τα χέρια μου. Αφαίρεσαν το reset button
  • Έκανα έλεγχο με το emmc check και δεν εβγαλε κανενα προβλημα. H μνήμη emmc που φορά ειναι στα 32GB, με chip της sanDisk και η ram ειναι ddr4 οποτε έβγαλε διπλάσιες ταχυτητες ελεγχου σε σχέση με ddr3 αλλου box διαφορετική μαρκας που εχω.
  • Ήρθε με android 7.1.1 
  • Εχει μπολικες τρύπες για αερισμό αλλά πολύ μικρά ποδαράκια οποτε η κάτω πλευρά ζεσταίνεται πολύ, λόγω του επεξεργαστή s912. Σε αυτό επιδρά και η μικρή ψύκτρα που εχει επάνω στο soc. Σίγουρα η ψύξη του ειναι πάρα πολύ καλύτερη απο αλλα αναλογα μποξάκια ( που ειναι σχεδόν σφραγισμένα), αλλά για τη μακροβιότητα του box σας προτείνω να φροντίσετε για την ψύξη του με ελάχιστο να του βαλετε ποδαράκια για να σηκωθεί 1-2 εκατοστα. Εγω έβαλα γερό χέρι και έκανα τρύπα και έβαλα ανεμιστηρακι κολλημενο στη usb
  • Το τηλεχειριστήριο πολύ ικανοποιητικό και με extra προγραμματιζόμενα κουμπιά για αναμα/σβησιμο της TV και ρυθμιση του ήχου της TV. Tip: Με διπλό ΤΑΚ στο home button ανοιγει το μενου με τις ανοιχτές εφαρμογές 
  • Βάλτε custom rom απο το freaktab και το μηχανάκι αλλαζει συμπεριφορα προς το πολύ καλύτερο. Υπάρχει διαθεσιμη AndroidTV έκδοση αλλά και ΟΧΙAndroidTV έκδοση και διαλέξτε με βάση τα γουστα σας. Εγω είμαι κλασσικά λάτρης των ΟΧΙAndroidTV rom και την πέρασα με καλώδιο USB και το προγραμμα Amlogic USB Burning Tool. ΜΗΝ το κάνετε μέσω OTA Update γιατί ειναι πολύ πιθανό να γινει αχταρμάς. 
  • Με την custom rom, μπήκε και το TWRP recovery, πραγμα πολύ πρακτικό για πολλους λογους. 
  • Εγκατέστησα το Magisκ Manager ως root manager και με τις καταλληλες ρυθμισεις αποκρυψης (χωρίς να χρειαστεί να γινει unroot η rom), έπαιξαν κανονικα τα cosmoteGo και NovaGo με δανεικους λογαριασμους για τη δοκιμή
  • To netflix έπαιξε κανονικά σε FHD αφου πρωτα πέρασα και έτρεξα το προγραμμα BurnKeyTools-V1.06 που έδωσε προσφατα η mecool. Επειδή έβαλα OXIAndroidTV το apk το κατεβασα απο το apkmirror (ψάχτε για την έκδοση με το Ασπρο-Κοκκινο εικονίδιο). 
  • Το youtube και το newpipe σήκωσαν απροβληματιστα και έπαιξαν 4k
  • Εδώ να προσθέσω οτι με την εγκατάσταση του magisk module DeviceSpoofingTool4Magisk-v1.0.1(v1500)(3MF) η συσκευή φαίνεται Certified και περνά κανονικά τα safetynet tests. Αυτό όμως πρεπει να γίνει ΜΕΤΑ την εγκατάσταση του netflix και μετά του patch, γιατί αν το κάνετε πριν, θα πρεπει να ξηλώσετε το module για να παιξει το patch. 
  • Το wifi του ειναι "ικανοποιητικό" αλλά οχι πολύ καλό και αυτό ανεξάρτητα εκδοσης. Το μηχανάκι τα σπάει με συνδεση με καλωδιο ethernet. 
  • To kodi το δοκιμασα με δυο ελληνικα (σχετικά βαριά builds) και ... δε μάσησε πουθενα. 
  • Μειονέκτημα (για οσους ενδιαφέρει) ειναι οτι δεν εχει S/PDIF εξοδο ήχου

Αυτα για τώρα (και πολλά έγραψα).

Δυστυχώς καταργείται σαν μοντέλο απο τη μαμα εταιρεία, αλλά αν το βρείτε στην αγορά καινουργιο κάπου στα 50-60 ευρω ή μεταχειρισμένο κάπου στα 40-50 ευρω, είναι πολύ καλή τιμή και το μηχανάκι αξίζει αυτά τα λεφτα, ειδικά στα χέρια κάποιου που μπορει να το σκαλίσει. 

Επεξ/σία από isay
  • Like 3
  • Thanks 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@isay 

Εχεις περάσει την Nano rom λογικά ?

Ρωτάω γιατί το έχω με την stock -twrp- supersu root και σκέφτομαι την αλλαγή μπας και εκμεταλλευτώ ότι μέσω magisk τελικά λειτουργήσω τα 2 go  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vrwmiaris είπε

Την17.2 πέρασες; με το hide τα Νόβα/οτε το βλέπουν πάλι ρουτ

Πέρασα την custom Nano και εχτισα πάνω σε αυτη με magisk manager και hide root για ολες τις εφαρμογές, εκτος απο αυτές που θελω να είναι root (πχ afwall, κλπ). Εδωσα links για τις custom roms

1 ώρα πριν, paiktaras69 είπε

@isay 

Εχεις περάσει την Nano rom λογικά ?

Ρωτάω γιατί το έχω με την stock -twrp- supersu root και σκέφτομαι την αλλαγή μπας και εκμεταλλευτώ ότι μέσω magisk τελικά λειτουργήσω τα 2 go  

Παρολο που προτιμώ την stock,, τώρα εβαλα nano για ακομα λιγοτερη σαβουρα σε εφαρμογές που δε θα χρησιμοποιήσει ο τελικός χρήστης του συγκεκριμένου box. . 

Επεξ/σία από isay

2 ώρες πριν, isay είπε

Πέρασα την custom Nano και εχτισα πάνω σε αυτη με magisk manager και hide root για ολες τις εφαρμογές, εκτος απο αυτές που θελω να είναι root (πχ afwall, κλπ). Εδωσα links για τις custom roms

Παρολο που προτιμώ την stock,, τώρα εβαλα nano για ακομα λιγοτερη σαβουρα σε εφαρμογές που δε θα χρησιμοποιήσει ο τελικός χρήστης του συγκεκριμένου box. . 

Δεν θέλω την ρομ, την έκδοση magisk λέω.επαναλαμβάνω με  hide σε κινητό δεν παίζουν τα κανάλια, βλέπει πάλι ρουτ.μόνο εάν δεν φλασαρω magisk γίνεται δουλειά

2 ώρες πριν, vrwmiaris είπε

Δεν θέλω την ρομ, την έκδοση magisk λέω.επαναλαμβάνω με  hide σε κινητό δεν παίζουν τα κανάλια, βλέπει πάλι ρουτ.μόνο εάν δεν φλασαρω magisk γίνεται δουλειά

Εγω ακομα δεν εχω καταλάβει αν μιλάς για το συγκεκριμένο box ή για το κινητο σου  και τι εχεις κάνει μεχρι τώρα. 

Το μονο που θα "συγκεντρώσω" ειναι οτι στο συγκεκριμένο box, με την nano custom rom απο το freaktab και με τα παρακάτω προγράμματα-modules επαιξε το nova/cosmote GO. 

• Magisk Manager 6.0.0 (147)
  • Magisk 17.1 ή 17.2 
  • TWRP για πέρασμα των magisk
  • διαφορες ενσωματωμένες ρυθμισεις στο magisk manager για αποκρυψη του ιδιου του magisk αλλα και αποκρυψη του root απο ΟΛΕΣ τις εφαρμογές πλην αυτών που το χρειαζονται

Καλημέρα εγώ παιδεύομαι να το βάλω σε recovery για φλασαρισμα. Μπορεί να βοηθήσει κάνεις? Πως μπαίνει? Έχω την αίσθηση ότι δεν έχει κουμπάκι στην κάτω πλευρά 

1 ώρα πριν, sobi1984 είπε

Καλημέρα εγώ παιδεύομαι να το βάλω σε recovery για φλασαρισμα. Μπορεί να βοηθήσει κάνεις? Πως μπαίνει? Έχω την αίσθηση ότι δεν έχει κουμπάκι στην κάτω πλευρά 

Δεν έχει κουμπάκι, οπή εχεί, δες εδώ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...