Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, 300Lions είπε

Συγγνώμη, αδόκιμος όρος, εννοούσα την γωνία του μπαλκονιού από την εξωτερική πλευρά, δεν είμαστε όλοι οικοδόμοι 😂

Αν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάποιο σαθρό κομμάτι, θα πρέπει να επισκευαστεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, MYSSO είπε

Όχι, τρίφτηκαν οι επιφάνειες με γυαλόχαρτο 2 βαθμίδων . Ένα πιο χονδρό και ένα ψιλότερο. Σε αρκετά σημεία - στις γωνίες συνήθως της κουπαστής - αποκαλύφθηκε το σίδερο. Η διαδικασία έγινε σωστά. Τρίψιμο, αστάρωμα και βαφή. Εκτός αν πρέπει να φύγει ΟΛΗ η προηγούμενη μπογιά, πράγμα αδύνατον γιατί μιλάμε για πολλάαα μέτρα κάγκελου. 

Μάλλον φιλε μου έπεσες σε "μάπα" χρώμα η πρόβλημα παρτίδας.. Το εχω παθει και εγω, ενω τα εκανα ολα σωστα άρχισε να μου κιμωλιαζει και να μου ξεφλουδίζει πολυ γρήγορα.. Για κάγκελα/σιδερα γενικά προτιμώ το σιλικονουχο βερνικόχρωμα. Ειναι ποιο γερο από το ντουκοχρωμα (γνωμη μου). Επισης εγω ασταρι βαζω αυτο που ειναι για αλουμίνια και γαλβάνιζε. Εχει καλύτερη πρόσφυση απο το κανονικο (γνώμη μου και παλι). Σκέψου μεχρι και διαχωριστικό τζάμι έβαψα με αυτα και 3 χρονιά τωρα ειναι άριστο.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Επισης εγω ασταρι βαζω αυτο που ειναι για αλουμίνια και γαλβάνιζε.

σωστός Το έβαλα φέτος τον Σεπτέμβριο σε κάγκελα που στην διετία γίνονταν  μ...... και περιμένω αποτελέσματα 

• Like 2

Εχω μια προσωψη σπιτιου  με μπαλκονια και πρεπει να την βαψω ειναι με υδροχρωμα κι ο τοιχος κι το ταβανι του μπαλκονιου αφου επλυνα τους τοιχους και το ταβανι με πλυστικο να φυγει το υδροχρωμα (δεν εφυγε απολυτα ,στα σημεια που το βλεπει ο ηλιος εφυγε εκει που δεν το βλεπει φαινεται θα το περασω ενα χερι vivedur priemer eco (ασταρι σιλικονουχο ακρυλικο) και απο πανω ακρυλικο χρωμα .

α) Να επιλεξω σιλικονουχο ακρυλικο οπως με προτεινε ενας ελαιοχρωματιστης  ή απλο ακρυλικο οπως μου προτεινε το καταστημα επειδη ο τοιχος ειναι 30ετιας ?

β) Να βαψω το ταβανι του μπαλκονιου  που ειναι σε πολυ καλη κατασταση δεν βγαζει σκονη ξανα με καλο υδροχρωμα ή με ασταρι και πλαστικο οπως ειπε ο καταστηματαρχης για να προστατευσω το ταβανι καλυτερα ?

γ) επειδη σειρα εχουν τα καγγελα (εχουν να βαφουν κοντα 10ετια ) εχει φυγει η γιαλαδα κισε καποια σημεια κιμωλιασε κι σε αλλα φαινετε το καγγελο σε καπια σκουρια  (δεν ειναι χυτο σιδερο αλλα λαμαρινα σωλινας) ειναι αρκετο το σιλικονουχο ντουκοχρωμα ή θελει κι ασταρι ?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, power_1 είπε

Εχω μια προσωψη σπιτιου  με μπαλκονια και πρεπει να την βαψω ειναι με υδροχρωμα κι ο τοιχος κι το ταβανι του μπαλκονιου αφου επλυνα τους τοιχους και το ταβανι με πλυστικο να φυγει το υδροχρωμα (δεν εφυγε απολυτα ,στα σημεια που το βλεπει ο ηλιος εφυγε εκει που δεν το βλεπει φαινεται θα το περασω ενα χερι vivedur priemer eco (ασταρι σιλικονουχο ακρυλικο) και απο πανω ακρυλικο χρωμα .

α) Να επιλεξω σιλικονουχο ακρυλικο οπως με προτεινε ενας ελαιοχρωματιστης  ή απλο ακρυλικο οπως μου προτεινε το καταστημα επειδη ο τοιχος ειναι 30ετιας ?

β) Να βαψω το ταβανι του μπαλκονιου  που ειναι σε πολυ καλη κατασταση δεν βγαζει σκονη ξανα με καλο υδροχρωμα ή με ασταρι και πλαστικο οπως ειπε ο καταστηματαρχης για να προστατευσω το ταβανι καλυτερα ?

γ) επειδη σειρα εχουν τα καγγελα (εχουν να βαφουν κοντα 10ετια ) εχει φυγει η γιαλαδα κισε καποια σημεια κιμωλιασε κι σε αλλα φαινετε το καγγελο σε καπια σκουρια  (δεν ειναι χυτο σιδερο αλλα λαμαρινα σωλινας) ειναι αρκετο το σιλικονουχο ντουκοχρωμα ή θελει κι ασταρι ?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας 

Α) Vitex acrylan elastic (το εχω χρησιμοποιήσει σε εξ.τοίχους, πολυ ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα και την αντοχη) δες επίσης και το Acrylan Max αν θες κατι κορυφαίο.
Β) Καλυτερα με ακριλικό, καλο ειναι να το αποφύγεις το πλαστικο σε εξ. χωρο.
Γ) Σιλικονούχο ντουκόχρωμα Heavy metal silicon . Καλο ειναι να βάλεις και αστάρι στα σημεία που εχει σκουριά (αφου την καθαρίσεις πρώτα)

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, power_1 είπε

Να βαψω το ταβανι του μπαλκονιου  που ειναι σε πολυ καλη κατασταση δεν βγαζει σκονη ξανα με καλο υδροχρωμα ή με ασταρι και πλαστικο οπως ειπε ο καταστηματαρχης για να προστατευσω το ταβανι καλυτερα ?

Αν είσαι σίγουρος πως είναι υδρόχρωμα, μόνο με υδρόχρωμα μπορείς να φρεσκάρεις, αλλιώς πρέπει να φύγει τελείως το παλιό.

Πλαστικό πάνω σε υδρόχρωμα θα σου φύγει όλο σε φλούδες, πολύ σύντομα.

• Like 2

5 ώρες πριν, hp8 είπε

σωστός Το έβαλα φέτος τον Σεπτέμβριο σε κάγκελα που στην διετία γίνονταν  μ...... και περιμένω αποτελέσματα 

Ωραία σκέψη. Εγώ έχω δοκιμάσει το πορτοκαλί ως πιο ανθεκτικό αλλά και το γκρι ασταρι. Δε φτουρισε κανένα. Και η εφαρμογή γίνεται στη Αττική. Ούτε πολλές υγρασίας Ούτε τίποτα για να μη βαστάει. 

Απορώ πως δεν μου το σύστησε κανένας σε όσα καταστήματα απευθύνθηκαν ψάχνοντας λύση.

Να είσαι καλά φίλε! Όχι τίποτα άλλο δεν είναι και παιχνιδάκι κάθε τρεις και λίγο,  βάψιμο με το τόσο σχέδιο που έχει το κάγκελο. 

• Like 1

1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Α) Vitex acrylan elastic (το εχω χρησιμοποιήσει σε εξ.τοίχους, πολυ ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα και την αντοχη) δες επίσης και το Acrylan Max αν θες κατι κορυφαίο.
Β) Καλυτερα με ακριλικό, καλο ειναι να το αποφύγεις το πλαστικο σε εξ. χωρο.
Γ) Σιλικονούχο ντουκόχρωμα Heavy metal silicon . Καλο ειναι να βάλεις και αστάρι στα σημεία που εχει σκουριά (αφου την καθαρίσεις πρώτα)

1) Σκεφτικα κι εγω το elastic αλλα με απετρεψαν λογο ανερχομενης υγρασιας με κινδυνο να το ξεπετσιαση

2)Ακρυλικο ενοουσα

3) ετσι θα κανω με ασταρι γκρι (δεν εχει μαυρο) anti rust οπου ξεπετσιαστηκε η μπογια .

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αν είσαι σίγουρος πως είναι υδρόχρωμα, μόνο με υδρόχρωμα μπορείς να φρεσκάρεις, αλλιώς πρέπει να φύγει τελείως το παλιό.

Πλαστικό πάνω σε υδρόχρωμα θα σου φύγει όλο σε φλούδες, πολύ σύντομα.

Ειναι υδροχρωμα σιγουρα .Ξερετε καποιο καλης ποιοτητας υδροχρωμα?

Α κι για στοκαρισματα στο σοβα ειναι καλο το durostick power coat ?

27 λεπτά πριν, power_1 είπε

αλλα με απετρεψαν λογο ανερχομενης υγρασιας με κινδυνο να το ξεπετσιαση

Αν υπάρχει θεμα υγρασίας πρεπει να βρεις τον λογο που γίνεται αυτό γιατι οτι και να βαλεις απο επανω υπάρχει κίνδυνος να το πεταξει. Αν και το χρωμα αυτο που σου πρότεινα "αναπνέει" όποτε θεωρώ οτι ειναι καλο για τον οποίο εξατμισμο της υγρασίας. Δηλαδή εναλλακτικά τι σου πρότειναν να βαλεις ?

1 λεπτό πριν, Petros Electron είπε

Αν υπάρχει θεμα υγρασίας πρεπει να βρεις τον λογο που γίνεται αυτό γιατι οτι και να βαλεις απο επανω υπάρχει κίνδυνος να το πεταξει. Αν και το χρωμα αυτο που σου πρότεινα "αναπνέει" όποτε θεωρώ οτι ειναι καλο για τον οποίο εξατμισμο της υγρασίας. Δηλαδή εναλλακτικά τι σου πρότειναν να βαλεις ?

Ο μπογιατζης σιλικονουχο ακριλικο κι ο καταστηματαρχης ακριλικο 100%

2 λεπτά πριν, power_1 είπε

Ο μπογιατζης σιλικονουχο ακριλικο κι ο καταστηματαρχης ακριλικο 100%

Εγώ θα συμφωνήσω με τον μπογιατζή.

Ερωτηση μιας και ασχετος με τετοια θεματα. Πηγα να παραγγειλω καναπε , μου αρεσε ενα αλλο υφασμα απο το δειγματολογιο και σε ερωτηση μου αν ειναι αλεκιαστο / αδιαβροχο κλπ.
Μου ειπε δεν ειναι αλεκιαστο αλλα μονο αδιαβροχο, ειναι αρκετα μειον αυτο ?
Ισχυει οντως το "αλεκιαστο" η μαρκετινγκ παπατζα? 

2 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Ερωτηση μιας και ασχετος με τετοια θεματα. Πηγα να παραγγειλω καναπε , μου αρεσε ενα αλλο υφασμα απο το δειγματολογιο και σε ερωτηση μου αν ειναι αλεκιαστο / αδιαβροχο κλπ.

Νομιζω οτι μονο οι δερμάτινοι καναπέδες ειναι "αλέκιαστοι". Και αυτο σε σκουρα χρωματα.Οι υπόλοιποι οτι ύφασμα να ειναι, ναι μεν μπορει να ειναι αδιάβροχο αλλα σίγουρα δεν θα ειναι "αλέκιαστο" 

3 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Υπερέχει το αλέκιαστο/αδιάβροχο, προτίμησε το.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...