Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Εάν βρούμε τα στηρίγματα, μπορούμε να την κρεμάσουμε σε αυτά;

οι ορθοστάτες πάνε ανά 60cm Ξεκίνα από την αρχή του τοίχου και με τον μαγνήτη και κτύπημα με το δάχτυλο θα καταλάβεις που Είναι οι μεταλλικοί ορθοστάτες Κόψε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ η μοριοσανίδα κλπ βιδωσετο πανω στους ορθοστατες  και πάνω στο ξύλο την τηλεόραση

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την κλασσική αλουμινένια σκάλα τέτοιου στυλ:

20200305102740_profal_super_skala_alouminiou_6_1_200601.jpeg.8a7f0beba517f58ef869191cfbcb17f0.jpeg

Οι ιμάντες αλυσίδες που είναι στην μέση έχουν χαθεί αλλά έδεσα ένα σκοινί.

Το θέμα είναι ότι λείπουν τα πλαστικά ποδαράκια στο κάτω μέρος που είναι για να μην γδέρνεται το πάτωμα.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ανταλλακτικό ή καμιά πρόχειρη πατέντα?

Σκέφτομαι να βάλω ένα κομμάτι ξύλο απλά να πατάει και να το πιάσω με μπόλικη μονωτική αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει και δεν θέλω να υπάρχουν κινούμενα μέρη όσο είμαι πάνω γιατί τίθεται θέμα ασφαλείας.

Ή σκέφτομαι να καλύψω το πόδι με σκέτη μονωτική ελπίζοντας να μην σκιστεί γρήγορα

26 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω την κλασσική αλουμινένια σκάλα τέτοιου στυλ:

20200305102740_profal_super_skala_alouminiou_6_1_200601.jpeg.8a7f0beba517f58ef869191cfbcb17f0.jpeg

Οι ιμάντες αλυσίδες που είναι στην μέση έχουν χαθεί αλλά έδεσα ένα σκοινί.

Το θέμα είναι ότι λείπουν τα πλαστικά ποδαράκια στο κάτω μέρος που είναι για να μην γδέρνεται το πάτωμα.

Σκέφτομαι να βάλω ένα κομμάτι ξύλο απλά να πατάει και να το πιάσω με μπόλικη μονωτική αλλά δεν ξέρω αν θα πιάσει και δεν θέλω να υπάρχουν κινούμενα μέρη όσο είμαι πάνω γιατί τίθεται θέμα ασφαλείας.

Ή σκέφτομαι να καλύψω το πόδι με σκέτη μονωτική ελπίζοντας να μην σκιστεί γρήγορα

Κάποιο παλιό ύφασμα από μπλούζα κλπ και μπόλικη μονωτική...

• Like 1

45 λεπτά πριν, hp8 είπε

Ωραία από την στιγμή που υπάρχουν θα προσπαθήσω να βρω από τοπικό μαγαζί γιατί να παραγγείλω δεν συμφέρει

43 λεπτά πριν, st@kas είπε

Κάποιο παλιό ύφασμα από μπλούζα κλπ και μπόλικη μονωτική...

Και αυτό καλή ιδέα είναι

• Like 1

1 ώρα πριν, st@kas είπε

Και εγω το ιδιο προβλημα ειχα και εβαλα απο παλια κάλτσα την εκοψα και μονωτική ταινία γύρω γύρω. Εννοείται οτι ειναι για σκάλα σαν την δικιά του τυπου Λ δηλαδή. Άλλη λυση αν δεν θες να δώσεις λεφτα κοβεις σαμπρέλα 2-3 κομμάτια σε καθε ποδι και το βιδωνεις με τρυπανοβιδες με φαρδυ κεφαλι.

• Like 3

2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Υπαρχουν σχεδον σε ολα τα μαγαζια με σιδηρικα ειδη ( τουλαχιστον εδω στην επαρχια εχει ) αλλα και 10000% στην Αθηνα στην Πλ.Κουμουνδουρου απεναντι στην γωνια της πειραιως 58 
https://ergaleiadiko.gr/208-plastikes-tapes?q=Κατηγορίες-Τάπες+για+σκάλα

• Like 3

9 ώρες πριν, villasg είπε

Υπαρχουν σχεδον σε ολα τα μαγαζια με σιδηρικα ειδη ( τουλαχιστον εδω στην επαρχια εχει ) αλλα και 10000% στην Αθηνα στην Πλ.Κουμουνδουρου απεναντι στην γωνια της πειραιως 58 

Ναι εδω λες έχω περάσει αρκετες φορές που έψαχνα κάποιο πλαστικό. Είναι από τα μαγαζιά που πρέπει να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με επιδιορθωσεις.

https://www.google.com/maps/@37.981245,23.7216974,3a,60y,347.74h,86.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1seM9B5rPE7Z1thWkbQpMMRA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

• Like 1

16 ώρες πριν, zoranb είπε

Θέλω να κλείσω τα ανοίγματα που υπάρχουν ανάμεσα στην πλάτη του επίπλου με τον τοίχο ώστε να μην υπάρχει δίοδος σε κατσαρίδες κ μαμούνια να περνάνε μέσα κ να φωλιάζουν πίσω από το έπιπλο. Παράλληλα να υπάρχει η δυνατότητα να στρίβουν οι βάνες.
Τί θα προτείνατε να χρησιμοποιήσω;

ανοίγματα-πλάτης-επίπλου-κουζ.jpg

το πρόβλημά σου δεν είναι οι τρύπες αυτές αλλά από που έρχονται τα ζουζούνια και οι κατσαρίδες...

και να τις κλείσεις με κάποιο τρόπο θα βγαίνουν δίπλα, από κάτω από το πλάι...

οπότε καλύτερα να βρεις από που έρχονται...

επίσης να ψεκάσεις καλά, γύρω από τις τρύπες, ειδικά κάτω από το ντουλάπι με κάποιο φάρμακο (τύπου k-othrine, icon ή κάποιο άλλο) άοσμο φυσικά

είχα μερμήγκια, είδα την τρύπα, με βελόνα και σύριγγα έβαλα μέσα στην τρύπα φάρμακο και την έκλεισα με σιλικόνη, και ψεκάζω κάθε 6 μήνες κάτω από τα ντουλάπια, μέχρι στιγμής είμαι οκ... 

• Like 1

15 ώρες πριν, villasg είπε

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ναι εδω λες έχω περάσει αρκετες φορές που έψαχνα κάποιο πλαστικό. Είναι από τα μαγαζιά που πρέπει να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με επιδιορθωσεις.

https://www.google.com/maps/@37.981245,23.7216974,3a,60y,347.74h,86.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1seM9B5rPE7Z1thWkbQpMMRA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

Μέτρησα το πόδι της σκάλας και είναι 21x36 mm

Στο παραπάνω λινκ δεν βλέπω τάπες με αυτό το νούμερο οπότε άμα δεν έχει εκεί με τόση ποικιλία το βλέπω δύσκολο να έχει σε τοπικό μαγαζί.

Τι διάλο, έχω σκάλα με περίεργες διαστάσεις? :huh:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Στο παραπάνω λινκ δεν βλέπω τάπες με αυτό το νούμερο οπότε άμα δεν έχει εκεί με τόση ποικιλία το βλέπω δύσκολο να έχει σε τοπικό μαγαζί.

αμα τους κανεις ενα τηλεφωνο θα βρεις την λυση 

Υποψην νομιζω οτι αλλη διασταση εινα ιτα πισω και αλλη τα εμπρος και πανε με το χρωμα 
ΠΧ εξωτερικό οβάλ 40 x 20 mm Kόκκινο , 32 x 17 mm  Κόκκινο 29 x 16 mm Κόκκινο-Μαύρο
εξωτερικό παραλληλόγραμμο 20 x 47 mm Μπλέ/ Κόκκινο , 20 x 32 mm Μπλέ/ Κόκκινο , 48 x 20 mm Γκρι , 30 x 20 mm Γκρι , 45 x 20 mm Μπλέ , 30 x 20 mm Μπλέ

για να καταλαβεις  https://www.profal.gr/el/proionta/eksartimata/eksartimata-gia-proionta-oikiakis-xrisis

Αλλιως απο εδω https://www.kando.gr/shop/οικιακa-ειδη/σκαλεσ-οικιακa-ειδη/πελμα-πλαστικο-σκαλασ/?skr_prm=WyIxYTdiZmMxYi0yZTNhLTQ5MmUtOTVhZi1hNTkyZTFlY2VhNjEiLDE2OTc1MzYwMzcyOTAseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Επεξ/σία από villasg

Στις 16/10/2023 στις 4:17 ΜΜ, mechpanos είπε

Βρες τα στηρίγματα με ένα μαγνήτη όπως ειπώθηκε. Αφού είναι 50" θα είναι αρκετά μεγάλη για να κρύψει οτιδήποτε μερεμέτι γίνει από πίσω: στα στηρίγματα (ορθοστάτες), κρέμασε με ούπα/πεταλούδα, ένα ξύλο κόντρα πλακέ από στήριγμα σε στήριγμα, και ενδιάμεσα κανένα ούπα για ενίσχυση. Στη συνέχεια, κρέμα επάνω στο κόντρα πλακέ ότι θες, όπως θες!!!

Να επανέλθω λίγο.

Τη βάση της τηλεόρασης που θα τη βιδώσουμε πάνω στο κόντρα πλακέ, οι τρύπες θα περάσουν και τη γυψοσανίδα;;

Οπότε και θα βάλουμε πεταλούδες ουπατ ή μόνο πάνω στο κόντρα πλακέ πάχους 2 εκ με ξυλοβιδες;

8 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Να επανέλθω λίγο.

Τη βάση της τηλεόρασης που θα τη βιδώσουμε πάνω στο κόντρα πλακέ, οι τρύπες θα περάσουν και τη γυψοσανίδα;;

Οπότε και θα βάλουμε πεταλούδες ουπατ ή μόνο πάνω στο κόντρα πλακέ πάχους 2 εκ με ξυλοβιδες;

Μπορείς να βάλεις και πεταλούδες αλλά αφού θα έχει ψωμί το κόντρα πλακέ, μπορείς και ξυλόβιδες αν σηκώνουν το βάρος. Εγώ την δικιά μου 46άρα με ξυλόβιδες την στερέωσα την βάση της.

45 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Να επανέλθω λίγο.

Για ψυχολογικούς λόγους εγώ θα έβαζα 2 πεταλούδες και θα υπόλοιπα ξυλοβιδες. 

Η βάση σου είναι με βραχίονες επεκτάσεις για να την τραβάς προς τα έξω; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...