MikhailBakurin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 3 hours ago, Doubt said: https://www.qwaterfilters.com/product/fiore-altura-mia-29cr1510/ Δυστυχώς είχα αγοράσει από πράκτικερ μια κι άλλη μια κινέζικη φθηνή για το νεροχύτη. Η μια επεστράφη, την άλλη την πέταξα. Και οι 2 έχαναν νερό από το μηχανισμό, απαράδεκτον. Παλιά μεγάλη δόξα ήταν οι Ottone Meloda (OM) δεν ξέρω πλέον τι καπνό φουμάρουν. Ωπ, αυτή είχα πάρει το 2015 ! Βρυσάρα, όποιος μας διαβάζει να τρέξει να αγοράσει. Ούτε ταϊλάνδες, ούτε Κίνες και να πληρώνεις και κωτσιστικα 80ρικα. Σκέφτομαι αυτή, τώρα που βρήκα το μοντέλο, για να γλιτώσω λίγο χώρο στη μπανιέρα. Ούτως ή άλλως, το κανονικό βρυσάκι το χρησιμοποιώ σπανίως - ποτέ, ο κουβάς της σφουγγαρίστρας γεμίζει και με το τηλέφωνο μια χαρά. Γνώμη;
kokos23 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 το 2002 έβαλα grohe στο σπίτι, περιττό να σου πω ότι ακόμα λειτουργούν, του μπάνιου έσταζε λίγο πέρσι, πήγα σε κατάστημα πήρα ανταλλακτικό και τέλος... 1
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, kokos23 said: το 2002 έβαλα grohe στο σπίτι, περιττό να σου πω ότι ακόμα λειτουργούν, του μπάνιου έσταζε λίγο πέρσι, πήγα σε κατάστημα πήρα ανταλλακτικό και τέλος... Κι εμείς ideal του 1995-97 έχουμε περίπου, λειτουργούν όλα πλην του επιλογέα ντους - βρύσης στη μπαταρία λουτρού. Το θέμα είναι, ότι αυτές ήταν germany, ενώ τώρα είναι "Ευρωπαϊκή Ένωση". Συνήθως το σήμα Ε.Ε. το χρησιμοποιούν βιομηχανίες χωρίς σοβαρό μπραντ-νεημ, γιατί είναι καλύτερο από το να γράψουν "Βουλγαρία" ή "Ρουμανία". Δεν είναι τρελοί οι Γερμανοί/Γάλλοι/Ιταλοί να πετάξουν το όνομα/παράδοσή τους. Δε λέω ότι είναι κακές, προσοχή! Λέω όμως ότι σε αίσθηση αφής - ποιότητας ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με τις παλιές, ενώ κοστίζουν ακόμα 80-90-100 ευρώ. Οι Ιταλικής κατασκευής fiore, έχουν περίπου την ίδια αίσθηση - ποιότητα, αποδεδειγμένη και σε μένα 8 χρόνια μετά, ενώ κοστίζουν 40-50. Αυτό με οδηγεί σε αυτές. Τώρα, κάτι προτάσεις για Κινέζικες του 50ρικου που ήρθαν, ευχαριστώ πολύ, αλλά.. ασχολίαστες. Ρώτησα μήπως είχε κανείς και κάποιο άλλο αντίστοιχο διαμαντάκι με τη φιόρε, αλλά βλέπω ότι μάλλον δεν υπάρχει. 1
hp8 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε λειτουργούν όλα πλην του επιλογέα ντους - βρύσης στη μπαταρία λουτρού. αυτά κάνουν ? https://vacaloglou.gr/shop/antallaktika/antalaktika-mpataries/ανταλλακτικά-για-μπαταρίες-ideal-standard/ideal-standard-διανεμητής-a963443nu/ https://vacaloglou.gr/shop/antallaktika/antalaktika-mpataries/ανταλλακτικά-για-μπαταρίες-ideal-standard/ideal-standard-διανεμητής-a962047aa/
Mpiftekis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Στις 26/9/2023 στις 6:32 ΜΜ, menthol1979 είπε Παιδιά καλησπέρα, Αποφάσισα (με φόβο θεού από τη γυναίκα μου) να περάσω καλώδια δικτύου σπίτι ώστε να διώξω τα powerlines που έπαιζαν έτσι και έτσι λόγω αποστάσεων. Τα δύο δωμάτια κοντά στο router τα έφτιαξα υποδειγματικά θα έλεγα (εδώ κολλάει και το meme "Θα πώ και ένα μπράβο στον εαυτό μου" ) με κανάλια λευκά που είτε τα κόλλησα περιμετρικά από τα κασώματα ώστε να μην φαίνονται είτε παράλληλα στο σοφατεπί κάτω και μετά τα έβαψα. Τρύπες έγιναν 16mm αλλά τις κάλυψε το κανάλι που ήταν 25x16 στα σημεία αυτά και ελάχιστος στόκος με βάψιμο. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό αφού μου είπε μπράβο ωραία δουλειά και τουλάχιστον γλίτωσα το διαζύγιο. Τώρα μένει το σαλόνι που είναι το τελευταίο και το πιό δύσκολο. Έχω βρει τη διαδρομή να το περάσω ώστε να μη φαίνεται, θα χρησιμοποιήσω το κενό στο ταβάνι μεταξύ των γύψινων (ευτυχώς έχω) και της γωνίας των τοίχων. Το γύψινο αφήνει ένα διάκενο περίπου 2 εκατοστά. Στην αρχή σκέφτηκα να κολλήσω κανάλι εκεί ανάμεσα αλλά μετά σκέφτηκα ότι για να μη φαίνεται ακόμα πιό πολύ να χρησιμοποιήσω λευκό καλώδιο και να το κολλήσω πίσω από το γύψινο. Ερώτηση: Τι κόλλα να χρησιμοποιήσω, καλή και δυνατή για να μην κρεμάσει το καλώδιο με τον καιρό; Φαντάζομαι με πιστόλι σίγουρα. Έχω ακούσει για κόλλα σιλικόνης αλλά δεν ξέρω πόσο δυνατή είναι. Πρέπει να είναι αρκετά δυνατή γιατί το καλώδιο είναι S/FTP Cat6A που όπως ξέρετε είναι ελαφρώς γαιδούρι... Ευχαριστώ πολύ! Μπράβο για την τόλμη που επέδειξες μπροστά στο θεριό!!! Πολλοί από εμάς ακόμα φοβόμαστε να προχωρήσουμε σε τέτοιες τολμηρές πράξεις εντός του σπιτιού Μπορείς μήπως να μας δείξεις φωτογραφίες από την τελική εγκατάσταση; Να τις δείξουμε στις γυναίκες μας, μπας και τις τουμπάρουμε και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο;; 1
MikhailBakurin Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 1 hour ago, hp8 said: αυτά κάνουν ? https://vacaloglou.gr/shop/antallaktika/antalaktika-mpataries/ανταλλακτικά-για-μπαταρίες-ideal-standard/ideal-standard-διανεμητής-a963443nu/ https://vacaloglou.gr/shop/antallaktika/antalaktika-mpataries/ανταλλακτικά-για-μπαταρίες-ideal-standard/ideal-standard-διανεμητής-a962047aa/ Αχ δεν ξέρω... Και δεν το χρησιμοποιούμε έτσι κι αλλιώς πια. Έχουμε λειτουργική μπαταρία λουτρού στο δίπλα μπάνιο και στα μπαλκόνια βρύσες, οπότε όταν είναι να σφουγγαρίσει κάποιος, γεμίζει εκεί. Αλλιώς, και με το τηλέφωνο γίνεται δουλειά. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητα της βρύσης , ειδικά αν μιλάμε για ντους κι όχι μπανιέρα...
menthol1979 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 50 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε Μπράβο για την τόλμη που επέδειξες μπροστά στο θεριό!!! Πολλοί από εμάς ακόμα φοβόμαστε να προχωρήσουμε σε τέτοιες τολμηρές πράξεις εντός του σπιτιού Μπορείς μήπως να μας δείξεις φωτογραφίες από την τελική εγκατάσταση; Να τις δείξουμε στις γυναίκες μας, μπας και τις τουμπάρουμε και να κάνουμε κάτι αντίστοιχο;; Λοιπόν αφού το θες ορίστε Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης δίπλα στο router. Φεύγουν 3 CAT6A καλώδια, και για να χωρέσουν μας κάνει ένα 25χ16 κανάλι αυτοκόλλητο της Schneider (Καυκάς). Εδώ προσέχουμε τις ενώσεις. ΔΕΝ προτιμάμε κάθετες αλλά γωνιακές ώστε η τομή να ακολουθεί την ένωση του κασώματος και έτσι να φαίνεται σαν προέκταση αυτών. Επίσης όπου υπάρχει ανισόπεδη ένωση (δεξιά κάτω) φροντίζουμε να ΜΗΝ φαίνεται το καλώδιο (είναι μάυρο). Μελλοντικά με λίγη σιλικόνη η ακρυλικό στόκο σιλικόνης καλύπτεις και λίγο τις ενώσεις να μην φαίνεται ούτε η μάυρη γραμμή της ένωσης (δεν έχω προλάβει να το κάνω ακόμα). Για τα κοψίματα -> Dremel. Εδώ έχει ήδη φύγει το ένα και ταξιδεύει το δεύτερο (το τρίτο που είπα πριν είναι μελλοντικό Project, και το πιό δύσκολο, πιό μετά). Εφ' όσον έχουμε 1 καλώδιο, μας φτάνει ένα 11χ13 αυτοκόλλητο πάλι αν και με λίγη δυσκολία καθ'ότι το CAT6A S/FTP που έβαλα είναι γαϊδούρι (αλλά ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις CAT6A S/FTP Pure Copper όχι CCA, ψάξε το γιατί ή ρώτα με εαν δεν ξέρεις). Το μικρό κομμάτι που φαίνεται πάνω από την πόρτα δεν μπορεί να πάει κανάλι γιατί δεν χωράει, το βάφεις με απλό λευκό (to be done). ΠΑΛΙ προσοχή στις ενώσεις, να προτιμήσεις τις πλάγιες. Εδώ είναι το πίσω δωμάτι που σκάει το καλώδιο της προηγούμενης φωτογραφίας. Η τρύπα δεν φαίνεται γιατί παρόλο που ταξιδεύει 1 καλώδιο, προτιμάμε και εδώ κανάλι 25χ16 ώστε να καλύψει την τρύπα που είναι 16mm. Συμβουλή: Κολλάμε κανάλι σε όλο το μήκος πάνω από το σοβατεπί παρόλο που η τρύπα είναι στη μέση σχεδόν. Και αυτό γιατί έται φαίνεται καλύτερα, ενώ εαν ξεκίναγε ένα κανάλι από τη μέση του τοίχου θα φαινόταν άσχημα κατά τη γνώμη μου. Έτσι φαίνεται σαν υπερύψωμα του σοφατεπί. Θα το βάψω κιόλας και ούτε που θα το παρατηρεί κανείς. Πήρα εύσημα αδερφέ, καλή τύχη! 7
soterman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/10/2023 στις 6:11 ΠΜ, papoys1 είπε Αν το έχεις και μπορείς να τον αλλαξεις μόνος ανοίγεις βγάζεις τα παλιά και αφού καθαρίσεις καλά τα άλατα από το καζάνι πας σε μαγαζί υδραυλικών αγοράζεις όλο το σετ και το αλλαζεις μαζί με τον αυτόματο θερμοκρασίας να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεν είναι κανένα φοβερό κόστος. Τελικά ήταν η αντίσταση, αλλά πήρα και θερμοστάτη μαζί, για 10 ευρώ δεν σώθηκε κανένας. Έκλεισα γενικό και αποσύνδεσα ρεύματα. Έκλεισα το νερό του θερμοσίφωνα στην κρύα σωλήνα, άνοιξα το ζεστό να φύγει ο,τι μπορεί να είχε μένει. Άρχισα να ξεβιδωνω την παλιά αντίσταση, έφυγε κανένα 4λιτρο νερό, 2 κιλά αλατα στο βγάλσιμο της αντιστασης και η τσιμουχα σε κακά χάλια. Όχι δύσκολο, αλλά δεν με ενθουσιάζουν τα υδραυλικά... Χωρίς εργαλεία δεν πας πουθενα για τέτοια δουλειά, ευτυχώς εχω μικρή συλλογή από την ενασχόληση με τα αμάξια, χρησίμευσε Ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια και τις συμβουλές παιδιά! Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2023 από soterman 4
Bakxos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα θα ήθελα να βάλω μια συρταριερα στο μπάνιο όχι πολύ ψιλή, η οποία θα πατάει κανονικά στο πάτωμα. Ωστόσο θα ήθελα να ρη στερεώσω στον τοίχο μην την αναποδογυρισει κάνα παιδί. Πως γίνεται να τη στερεώσω χωρίς να τρυπήσω τα πλακάκια; Δεδομένου ότι δεν θα σηκώνει βάρος τι τρόπος υπάρχει να είναι σταθερή χωρίς τρύπημα Ευχαριστώ
CONAN_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, Bakxos είπε Καλησπέρα θα ήθελα να βάλω μια συρταριερα στο μπάνιο όχι πολύ ψιλή, η οποία θα πατάει κανονικά στο πάτωμα. Ωστόσο θα ήθελα να ρη στερεώσω στον τοίχο μην την αναποδογυρισει κάνα παιδί. Πως γίνεται να τη στερεώσω χωρίς να τρυπήσω τα πλακάκια; Δεδομένου ότι δεν θα σηκώνει βάρος τι τρόπος υπάρχει να είναι σταθερή χωρίς τρύπημα Ευχαριστώ υπαρχουν ταινίες διπλής όψης, μπορεις να βάλεις σε πολλα σημεία. Ομως την σιγουρια βιδας στον τοιχο δεν την εχει τιποτα. Γιατι δεν θελεις να τρυπησεις ; μια τρύπα στον αρμό δεν ειναι κατι νομιζω... 2
panosdOUG Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους Υπάρχει στην κατοχή της οικογένειας ένα ισόγειο μαγαζί σε γειτονιά της Αθήνας γύρω στα 25-30τμ (ψηλοτάβανο ~5) μέτρα για το οποίο έχουμε μπει σε σκέψεις ανακαίνισης και μετατροπής σε loft όπως πολλά πού βλέπω αν καιρούς. Το ερώτημα είναι πριν ξεκινήσω διαδικασία για μηχανικό κλπ χοντρικά αν έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο ποίο θα ήταν περίπου το κοστολόγιο για όλα μαζί? ( Τακτοποίηση αν χρειάζεται, αλλαγή χρήσης, συνεργεία για μετατροπές σε παροχές νερό, ρεύμα κατασκευή πατάρι κουφώματα πόρτες και έπιπλα ώστε να παραδωθεί έτοιμο επιπλωμένο?) Καταλαβαίνω ότι αυτό που ζητάω δεν είναι εύκολο να απαντηθεί απλά θα ήθελα αν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία να μου πει ένα ποσό χονδρικά. Ευχαριστώ για την οποία απάντηση.
st@kas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, Bakxos είπε Καλησπέρα θα ήθελα να βάλω μια συρταριερα στο μπάνιο όχι πολύ ψιλή, η οποία θα πατάει κανονικά στο πάτωμα. Ωστόσο θα ήθελα να ρη στερεώσω στον τοίχο μην την αναποδογυρισει κάνα παιδί. Πως γίνεται να τη στερεώσω χωρίς να τρυπήσω τα πλακάκια; Δεδομένου ότι δεν θα σηκώνει βάρος τι τρόπος υπάρχει να είναι σταθερή χωρίς τρύπημα Ευχαριστώ Κάποια μονταζοκολλα αλλά μετά αν θες μετακινήσεις την συρτάριερα θα ταλαιπωρηθείς. Αλλιώς αρκετή ταινία διπλής όψεως.
Doubt Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2023 4 ώρες πριν, Bakxos είπε Καλησπέρα θα ήθελα να βάλω μια συρταριερα στο μπάνιο όχι πολύ ψιλή, η οποία θα πατάει κανονικά στο πάτωμα. Ωστόσο θα ήθελα να ρη στερεώσω στον τοίχο μην την αναποδογυρισει κάνα παιδί. Πως γίνεται να τη στερεώσω χωρίς να τρυπήσω τα πλακάκια; Δεδομένου ότι δεν θα σηκώνει βάρος τι τρόπος υπάρχει να είναι σταθερή χωρίς τρύπημα Ευχαριστώ Και με βέλκρο γίνεται.
Bakxos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 22 ώρες πριν, CONAN_ είπε υπαρχουν ταινίες διπλής όψης, μπορεις να βάλεις σε πολλα σημεία. Ομως την σιγουρια βιδας στον τοιχο δεν την εχει τιποτα. Γιατι δεν θελεις να τρυπησεις ; μια τρύπα στον αρμό δεν ειναι κατι νομιζω... Έχει πολύ στενό αρμό και αναγκαστικά θα τρυπήσω πλακάκι και δεν το θέλω γιατί μένω στο ενοίκιο Ευχαριστώ
CONAN_ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, Bakxos είπε Έχει πολύ στενό αρμό και αναγκαστικά θα τρυπήσω πλακάκι και δεν το θέλω γιατί μένω στο ενοίκιο Ευχαριστώ προσοχη μονο στο τρύπημα, χωρίς κρούση το τρυπάνι και με χαμηλες στροφες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις