Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, postfire είπε

καλησπερα παιδες

για να μην ανοιγω νεο θεμα ειπα να ποσταρω εδω

Επροκειτω για υγρομονωση ταρατσας

εχω μονοκατοικια και ταρατσα 50-55τ.μ

περσι επεσε τσιμεντοκονια για σωστες ρησεις

φετος πρεπει να κανω υγρομονωση

ενας γνωστος μου προτεινε hyperdesmo αλλα μου φενεται ακριβο σε γενικο συνολο μαζι με το ασταρι της

τι μου προτεινετε παιδες κατι αλλο καλο?τι λυσεις εχω?

ευχαριστω! :)

Τέτοιου τύπου λύσεις είναι για 2-3 χρόνια.

Ρώτησε πολιτικό μηχανικό για σωστή δουλειά σε υγρομονωση - θερμομόνωση .

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχω περάσει αρκετές ταράτσες hyperdesmo και σε ενημερώνω ότι δεν είναι λύση για τόσα λίγα χρόνια που λες αλλά τουλάχιστον 10-12 χρόνια. Αν γίνει σωστή εφαρμογή κρατάει πολλά χρόνια και κάνεις απόσβεση.

1 ώρα πριν, postfire είπε

Ενας γνωστος μου προτεινε hyperdesmo αλλα μου φενεται ακριβο σε γενικο συνολο μαζι με το ασταρι της

τι μου προτεινετε παιδες κατι αλλο καλο?τι λυσεις εχω?

ευχαριστω! :)

Πόσο σου είπαν δηλαδή για τα 55τμ που έχεις για υλικά και εργασία όλα μαζί και σου φάνηκε ακριβό;

Φθηνή και καλή λύση δεν πάνε μαζί να ξέρεις σε τέτοια θέματα ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα το 2-3 χρόνια είναι πολύ λίγα, αλλά δεν έχει άδικο για την θερμομόνωση, εφόσον βέβαια δεν υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση του postfire.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εργασια θα την κανω εγω γνωριζω

υλικα 450 περιπου  hyperdesmo + aquadur ασταρι

θερμομονωση εχω μεσα απο το σπιτι στα ταβανια γυψοσανιδα με νταουν 5αρι

υγρασια ειχα πολυ λογο χαλια ταρατσα και χωρις ρησεις

περσι εριξα τσιμεντοκονια και φτιαχτηκαν σωστα οι ρισεις

τωρα θελω να κανω απλα υγρομονωση

απλα αν γνωριζε κανεις καποιο υλικο καπως φτηνοτερο αλλα καλο να το εχει δουλεψει

για το hyperdesmo διβαζω και καλα και κακα σχολια

Επεξ/σία από postfire
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, postfire είπε

απλα αν γνωριζε κανεις καποιο υλικο καπως φτηνοτερο αλλα καλο να το εχει δουλεψει

Εγώ για μικρές επιφάνειες γωνίες κ.λ.π. που μπορεί να περάσει νερό χρησιμοποιώ αυτό το οποίο παίρνω σε συσκευασία κιλού.

Όπου το έχω χρησιμοποιήσει ειδικά στο εξοχικό εδώ και πολλά χρόνια δεν είχα ρωγμές ή αποκολλήσεις.Έχει τέλεια εφαρμογή.

Μάλιστα πριν δύο χρόνια το χρησιμοποίησα και σε ένα μπαλκόνι εδώ στην Αθήνα.Είναι σιδηροκατασκευή είχα βάλει πάνω πλακάκι αλλά άνοιγαν οι αρμοί σε πολλά σημεία πέρναγε νερά και ξέρναγε σκουριές από κάτω.Πέρασα δύο χέρια τους αρμούς.Ρίχνουμε νερά με λάστιχο πέφτει και από τη βροχή αλλά πουθενά δεν έχει κάνει  ρωγμή και δεν έχει ξεκολλήσει ακόμη και στα πλακάκια που έχουν λεία επιφάνεια και όχι άγρια όπως το τσιμέντο όπου έχει και καλύτερη πρόσφυση.

Περίπου στα ίδια λεφτά έρχονται αυτά αλλά από το συγκεκριμένο είμαι ευχαριστημένος γιατί όπου το εφάρμοσα πουθενά δεν είχα πρόβλημα από αποκολλήσεις ή ρωγμές.Και το huperdesmo ένα καλά διαφημιζόμενο προιόν είναι.Δεν είναι κάτι θεικό.

IMG_1804.JPG.78466e4d3a113c7c9645b8270c2b45e3.JPG

Δημοσ.
2 ώρες πριν, postfire είπε

Το hyperdesmo βαλε, είναι το κορυφαίο γι αυτό και είναι το ακριβότερο. Να βάλεις οπωσδήποτε το ασταρι του , κάποιοι πωλητές θα σου πούνε δε χρειάζεται μωρέ , περνα το πρώτο χέρι πιο αραιό και είσαι κομπλέ.Μην το κάνεις, ασταρωνεις ,και περνάς δύο χέρια σταυρωτά. Μην το λυπηθείς, βάζεις ποσότητα , δεν είναι σαν βάψιμο. Τώρα εάν μπορείς να πάρεις και το βερνίκι του θα είσαι κομπλέ για πολλά χρόνια. Αν δε κάνω λάθος ,με το βερνίκι του νομίζω ότι ανεβαίνει και η εγγύηση του απο 10 χρονια στα 20 ? Ρώτησε το.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εστω οτι βαζω τεντες με βραχιονες, και αντι για το κανονικο μεγεθος (εστω 210cm) για τα δεδομενα του μπαλκονιου, παω στο αμεσως επομενο (225cm νομιζω) έτσι ωστε να μπορω να τις κατεβαζω πολυ χαμηλα -αν θελησω- για λογους ιδιωτικοτητας. Υπο φυσιολογικες συνθηκες που θα τους εχω στην φυσιολογικη θεση, δηλαδη οχι σε πληρη αναπτυξη, θα ειναι λιγοτερο ανθεκτικη η τεντα στον αερα απ' οτι αν ειχα παρει τους βραχιονες κανονικου μηκους 210cm οι οποιοι στη φυσιολογικη θεση θα ειναι σε πληρη αναπτυξη;

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.
8 ώρες πριν, kronos73 είπε

Καταρχήν προσπάθησε να κρατήσεις σαν γενική αρχή αυτά που σου είπε ο @papoys1 . Ο αερισμός του σπιτιού είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ. Όλοι τον αμελούμε ή δεν προλαβαίνουμε. Αν σου γίνει συνήθεια θα έχεις λιγότερα προβλήματα.

Τώρα για τη ντουλάπα: Είναι σε εξωτερικό τοίχο; Η υγρασία εμφανίζεται τις κρύες μέρες μόνο; Το δωμάτιο θερμαίνεται; Ίσως είναι υγροποίηση της εσωτερικής υγρασίας λόγω κάποιου αμόνωτου δομικού στοιχείου. Μπορείς να δεις από έξω αν υπάρχει κάποια ρωγμή - κακοτεχνία; Περνάει κάποιος σωλήνας από έξω; Είσαι σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία; Τι όροφο; Μπορείς να βγάλεις καμια φωτο;

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Το σπίτι το αεριζω και το ζεσταίνω. Έχω και αφυγραντήρα μόνιμα. Γενικά και τα δύο δωμάτια έχουν μούχλα στον τοίχο και από έξω έχει σκάσει ο τοίχος. Περιμένω να έρθει καλοκαίρι να το βαψω. Είδη έφερα μια φορά έναν τον σταρωσε αλλά ξανά έβγαλε υγρασία. 

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, panos4tw είπε

Εστω οτι βαζω τεντες με βραχιονες, και αντι για το κανονικο μεγεθος (εστω 210cm) για τα δεδομενα του μπαλκονιου, παω στο αμεσως επομενο (225cm νομιζω) έτσι ωστε να μπορω να τις κατεβαζω πολυ χαμηλα -αν θελησω- για λογους ιδιωτικοτητας. Υπο φυσιολογικες συνθηκες που θα τους εχω στην φυσιολογικη θεση, δηλαδη οχι σε πληρη αναπτυξη, θα ειναι λιγοτερο ανθεκτικη η τεντα στον αερα απ' οτι αν ειχα παρει τους βραχιονες κανονικου μηκους 210cm οι οποιοι στη φυσιολογικη θεση θα ειναι σε πληρη αναπτυξη;

χαχαχαχαχα :D

Λοιπόν. Έχω μία βεράντα στην πίσω πλευρά του σπιτιού 2 μέτρα και από πάνω έχει μπαλκόνι 60 εκατοστά.

Είχα φέρει τεντά την έβγαλε στο 2.10 γιατί λέει δεν προβλέπεται παραπάνω έβαλε ένα ίσιο σίδερο στο κάγκελο ευθεία πάνω 50 , 60 ύψος εκατοστά και τη στερέωσε εκεί.Όταν έβρεχε όλα τα νερά έρχονταν μέσα.

Πήγα και εγώ σε στράντζα πήρα ανοξείδωτα 2,60 άλλαξα τα παλιά,έβαλα δε και στο μπαλκόνι άλλα να βγαίνει 50 εκατοστά έξω και έτσι η τέντα είναι στα 2,60.Θα σου πω ότι με τον τελευταίο δυνατό αέρα την είχα ανοιχτή και δεν έπαθε τίποτε.Φυσικά την κατασκευή την έκανα μόνος γιατί ένας τεντάς που ρώτησα μου είπε δε γίνεται.Απλά παρήγγειλα σε κάποιον το πανί και το έβαλα μόνος.

Εσύ που θέλεις στο 2,25 μην το φοβάσαι. Δες πως είναι τώρα.☺️

IMG_0107.JPG

IMG_0108.JPG

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλη μια μερα στο αγαπημενο μου thread...

Χρειαζεται να περασω neutral καλωδιο απο τη διακλαδωση/κουτι της εγκαταστασης μεχρι τον διακοπτη, ωστε να βαλω εξυπνο διακοπτη. Στο σπιτι οι διακλαδωτες δεν φαινονται, οποτε χτυποντας με τα δακτυλο πανω απο το διακοπτη καταλαβα που περιπου ειναι και εκανα μια πρωτη τρυπα. Απ' οτι φαινεται ειναι αρκετα βαθια και δεν ξερω καν και σε τι σχημα ειναι.

https://1drv.ms/u/s!Ar_De368oWY8jvN28FAnhKtYARcvxQ

Καμια συμβουλη για το πως να ξεθαξω το κουτι; Μετα μπορω να κλεισω την τρυπα με στοκο σπατουλαρισματος μεχρι να βαφει το σπιτι;

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης 4mm και θέλω να κόψω ένα κυκλικό σχήμα από αυτό το υλικό. Εκτός από τις λύσεις κοπής ξύλου CNC και Laser, με ποιούς άλλους τρόπους θα μου προτείνατε (ξεκινώντας από τον φθηνότερο) να κάνω τη συγκεκριμένη κοπή;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Έχω ένα φύλλο κόντρα πλακέ θαλάσσης 4mm και θέλω να κόψω ένα κυκλικό σχήμα από αυτό το υλικό. Εκτός από τις λύσεις κοπής ξύλου CNC και Laser, με ποιούς άλλους τρόπους θα μου προτείνατε (ξεκινώντας από τον φθηνότερο) να κάνω τη συγκεκριμένη κοπή;

Με σεγα....

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, zoranb είπε

4 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Με σεγα....

Κάνεις το σχέδιο με μολύβι,ανοίγεις μία τρύπα με τρυπάνι σιδήρου 8 ή 10 mm και με τη σέγα  το κόβεις.Βάλε μόνο πριονάκι με μικρά δόντια.Η πιο φτηνή και η πιο συνηθισμένη.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...