Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 hours ago, Dennis077 said:

Καλησπέρα σας, βγήκε και έσπασε από μέσα εκεί που κουμπώνει ο μοχλός υπάρχει τρόπος να δουλέψει ξανά έστω και προσωρινά; 

IMG_20230920_194603.jpg.27708c9fccfe7fb8b851910735dd2c68.jpg

Ενδεχομένως είναι αυτό που λέει ο @meletis_m

Αν δε φαίνεται το άλεν, θα πρέπει να ξεβιδώσεις (δεξιόστροφα με το χέρι) το μακρινάρι στο χερούλι που βγήκε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, Seldon68 είπε

Θέλω να κλείσω μια τρύπα που δημιουργήθηκε για να περάσει ένα καλώδιο,τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Βασικά για να μην μπαίνουν μαμουνια θέλω να το κλείσω δεν με ενδιαφέρει το αισθητικό του πράγματος.

Screenshot_2023-09-20-04-29-32-861_com.miui.gallery.jpg

ακρυλικό στόκο σπατουλαρίσματος (παρετίνα) ανακατεύεις με νερό σπατουλάρεις τρίβεις με ψιλό γυαλόχαρτο μόλις στεγνωσει ασταρώνεις βάφεις και είσαι οκ

https://www.skroutz.gr/s/24277300/Durostick-Stucofix-P-Στόκος-Γενικής-Χρήσης-Ακρυλικός-Λευκός-5kg.html

1 ώρα πριν, zoranb είπε

Τί εννοείς πως δεν υπάρχει χτίσιμο εάν δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός;

Τί να εννοώ; Ότι ο επιβλέπων μηχανικός είναι απαραίτητος σε κάθε ανέγερση κτιρίου, για να τηρούνται οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, να εξασφαλίζεται η δομική και στατική επάρκεια σε όλα τα στάδια της κατασκευής και υπό τις οδηγίες του να τηρείται από τα συνεργεία το επίπεδο ασφάλειας τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής, όσο και κατά την απόδοση αυτής σε χρήση. Κάθε διαφορετική περίπτωση αποτελεί συνταγή για βέβαια λάθη, μικρότερα ή μεγαλύτερα.
Χωρίς μηχανικό, μόνο κοτέτσι, στάνη ή κάνα θερμοκήπιο. Όχι κάτι που θα μείνουν άνθρωποι, τέλος πάντων...

• Like 4

Θέλω να αφαιρέσω αυτό εδώ το σύστημα από το καζανάκι επειδή που και που χάνει σταγόνες. Να το καθαρίσω από άλατα και αν δεν φτιάξει ίσως πάρω άλλο.

380990162_842052487391535_8916748475571043637_n.jpg.deffbb0aa595e90c5610c5865f92ab2f.jpg

380987511_3560072437564650_6715842877086973119_n.jpg.6f8f849fc78d3210ba639e6b6c6201be.jpg

Πως βγαίνει όμως?

Αυτό το μαύρο λάστιχο με το που το ακούμπησα με το χέρι άφησε πάνω μαυρίλα λες και είχα πιάσει πίσσα, δεν ξέρω μήπως σημαίνει ότι τα έχει φτύσει

Κ εγώ παρόμοια προβλήματα. Υποθέτω πως στη φλάντζα κάθονται άλατα κ γιαυτό συχνά τρέχει!
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάτι που να μπορώ να βάζω μέσα στο καζανάκι ώστε να διαλύει τα άλατα κ να καθαρίζει όσο γίνεται το νερό!

28 minutes ago, zoranb said:

Κ εγώ παρόμοια προβλήματα. Υποθέτω πως στη φλάντζα κάθονται άλατα κ γιαυτό συχνά τρέχει!
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάτι που να μπορώ να βάζω μέσα στο καζανάκι ώστε να διαλύει τα άλατα κ να καθαρίζει όσο γίνεται το νερό!

Λευκό ξύδι. Είναι φίλος σου. Σε άδειο καζανάκι ρίξε ένα μισό λίτρο (μισό ευρώ αξία) κ άστο όλο το βράδυ. Το πρωί ρίξε μέσα 2 κουταλάκια μαγειρική σόδα να κάνει χημική αντίδραση άνοιξε τη βανα να γεμίσει νερό κ τραβα το καζανάκι. 
θα καθαρίσει κ το καζανάκι κ οι τρύπες της λεκάνης από όπου βγαίνει νερό.

4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Θέλω να αφαιρέσω αυτό εδώ το σύστημα από το καζανάκι επειδή που και που χάνει σταγόνες. Να το καθαρίσω από άλατα και αν δεν φτιάξει ίσως πάρω άλλο.

380990162_842052487391535_8916748475571043637_n.jpg.deffbb0aa595e90c5610c5865f92ab2f.jpg

380987511_3560072437564650_6715842877086973119_n.jpg.6f8f849fc78d3210ba639e6b6c6201be.jpg

Πως βγαίνει όμως?

Αυτό το μαύρο λάστιχο με το που το ακούμπησα με το χέρι άφησε πάνω μαυρίλα λες και είχα πιάσει πίσσα, δεν ξέρω μήπως σημαίνει ότι τα έχει φτύσει

Αφου ειδες πως βγαινει αγοράζεις καινουρια φουσκα και το κάτω λάστιχο και τα αλλάζεις και εισαι κομπλε.

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Άμα βάλεις σόδα στο ξύδι απλά θα το εξουδετερώσεις και θα δημιουργηθούν περισσότερα άλατα

Συμφωνώ.. εγω καθαρίζω με σπρει κατα των αλάτων το κατω μερος εκει που ακουμπάει το λάστιχο (οταν το αλλάζω) και ειμαι κομπλε. Προσφατα το άλλαξα και αλλαξα και το φλοτερ μαζι γιατι κάποιες φορες δεν έκλεινε τελείως..

• Like 1

4 hours ago, cthulhucarbide said:

Άμα βάλεις σόδα στο ξύδι απλά θα το εξουδετερώσεις και θα δημιουργηθούν περισσότερα άλατα

Επουδενι

Καταρχας αν διαβασεις ειπα να αφησει το ξυδι να κατσει overnight. Μετα οταν ριξει σοδα στο ξυδι γινεται χημικη αντιδραση που καθαριζει και σκοτωνει τα παντα. Δεν δημιουργει αλατα. Δεν υπαρχει νερο δικτυου στο μιγμα.

Αφου γινει η αντιδραση και αφρισει και καθαρισει οτι επιπλεον καθαρισει ανοιγεις το νερο στο καζανακι, γεμιζει, τραβας και φευγει ολο στη λεκανη.

Η εναλλακτικη ειναι να μην βαλεις σοδα και να ριξεις το νερομενο ξυδι στη λεκανη.

Και τα δυο θα καθαρισουν και το καζανακι και τη λεκανη.

Οπως ακριβως καθαριζεις τα σιφωνια και τις βρυσες/νεροχυτες/νιπτηρες ριχνοντας σοδα, αφηνωντας τη ολο το βραδυ και μετα το πρωι ριχνεις αρκετο ξυδι και απο πανω ζεστο νερο. Ξεβουλωνουν τα συμπαντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Sebu είπε

Επουδενι

Καταρχας αν διαβασεις ειπα να αφησει το ξυδι να κατσει overnight. Μετα οταν ριξει σοδα στο ξυδι γινεται χημικη αντιδραση που καθαριζει και σκοτωνει τα παντα. Δεν δημιουργει αλατα. Δεν υπαρχει νερο δικτυου στο μιγμα

Δεν λειτουργεί έτσι όπως το φαντάζεσαι.

Το ξύδι είναι οξύ και η σόδα βάση. Όταν έρχονται σε επαφή αλληλοεξουδετερώνονται και παράγουν αλάτι και νερό. Βασικές γνώσεις χημείας γυμνασίου.

Το πρόβλημα είναι πως όταν ενωθούν δημιουργείται άφρισμα, δηλαδή ένα οπτικό εφέ που στα μάτια των αδαών φαίνεται σαν να κάνει κάτι(ενώ δεν κάνει τίποτα) και έτσι συντηρείται αυτός ο αστικός μύθος

Επεξ/σία από cthulhucarbide
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Αν κατάλαβα καλά, μερικά από αυτά που υποστηρίζει η May Nyman είναι λανθασμένα ή αστικοί μύθοι.

- Όσο ζω μαθαίνω!

Spoiler

Dr. May Nyman: Oregon State University, Full Professor (Department of Chemistry).

Επεξ/σία από filipN

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...