Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα τσουβαλακια με αμμο, οταν παμε για...πλυμμηρες:

- πως σταματουν την εισοδο νερου σε εισοδου; ειναι τοσο 'ερμητικα' τοποθετημενα που απο το βαρος τους, το καταφερνουν;

- ποσο κοστιζουν;

- ποσο ζυγιζουν;

- που τα πουλανε;

- εν τελει βοηθουν; (τα εχω δει σε πολλες πορτες παντως, οταν ριχνει τρελη βροχη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, mechpanos said:

Η ερώτηση είναι γρήγορη η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή! 

Κατά την άποψη μου την λύση θα την δεις μόνο αν κάνετε θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση ταράτσας.

Το πρόβλημα σου δεν είναι υγρασίες από έξω αλλά κατά 99% υγροποιήσεις από μέσα, λόγω θερμοφεφυρών. Ειδικά αν εντάθηκε μετά την τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων.

Συμφωνώ το πρόβλημα είναι οτι η στεγανότητα των νέων κουφωμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν, πιθανότατα ο φυσικός αερισμός τώρα είναι κλάσμα του αρχικού, με αποτέλεσμα η υγρασία του αέρα να συμπυκνώνεται στα ποιο κρύα σημεία του σπιτιού. Καθώς θα μπει θερμοπρόσοψη σύντομα, θα έλεγα μέχρι τότε είτε α) ποιο συχνό αερισμό του σπιτιού, β) αφυγραντήρα. Τον αφυγραντήρα θα τον χρειαστείς και σε περίπτωση που δεν μπει θερμομόνωση στην ταράτσα. Αν το σπίτι είναι Κρήτη, θα έλεγα αφυγραντήρα ως λύση.

Επεξ/σία από acomaedo

Καλησπέρα, πήρα νέα κουζίνα και όταν δουλεύω το φούρνο ζεσταίνονται τα μάτια της κουζίνας το περίβλημα γύρο από τα μάτια και τα κουμπιά της κουζίνας φτάνουν του 54 βαθμούς και βαλέ!! Είναι φυσιολογικό?

1 ώρα πριν, PurpleNinja είπε

54 βαθμούς και βαλέ!!  Είναι φυσιολογικό?

φυσιολογικό δεν το λες Είναι αρκετά υψηλή   Μάλλον ελλιπής μονωση του φούρνου

1 ώρα πριν, hp8 είπε

φυσιολογικό δεν το λες Είναι αρκετά υψηλή   Μάλλον ελλιπής μονωση του φούρνου

τι αλλο μπορει να ειναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, mechpanos said:

A)Η ερώτηση είναι γρήγορη η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή! 

B)Κατά την άποψη μου την λύση θα την δεις μόνο αν κάνετε θερμοπρόσοψη και θερμομόνωση ταράτσας.

Γ)Το πρόβλημα σου δεν είναι υγρασίες από έξω αλλά κατά 99% υγροποιήσεις από μέσα, λόγω θερμοφεφυρών. Ειδικά αν εντάθηκε μετά την τοποθέτηση των νέων κουφωμάτων.

Α) Πιθανότατα έχεις δίκιο.

Β)Ναι, είναι μέσα στο πρόγραμμα κάποια στιγμή.

Όμως επειδή είναι να γίνει όλη η πολυκατοικία (~60.000) υπάρχουν οι σχετικές καθυστερήσεις (γενικά είναι "οικογενειακή" πολυκατοικια και υπάρχει σχετική συννενόηση αλλά υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά με κληρονομικά που πρέπει να επιληθφούν)μέχρι να ληφθεί η απόφαση.

Ρώτησα και για να γίνει μόνο το δικό μου και για τις σκαλωσιές, άδειες μικρές κλίμακας(χωρίς εργασία/υλικά) μου ζητήσανε 3.500 ευρώ.

Οπότε έχω 2 επιλογες

ι)Φωνάζω και φτιάχνω μόνο το δικό μου αμμεσα με κόστος ~7000-8000?(Η δική μου επιφάνεια είναι ~35τμ) και λύνω το πρόβλημα μου(προκύπτουν ομως και θέματα με σωληνώσεις αποχευτεσης ).Ομως όταν γίνει η ολική θερμοπροσοψη  (6μηνες?/1χρονος?)θα τα ξαναπληρωσω από την αρχή.

ιι)Κάνω ότι μπορώ, τσατρα-πατρα με προσωπική εργασια μήπως και καλυτερεψω λίγο την κατάσταση βραχυπροθεσμα μέχρι να γίνει η θερμοπροσοψη.

Γ)Και πριν φουσκωνανε οι τοίχοι, και μετά τα κουφώματα ξαναφουσκωσανε(λιγότερο πρόβλημα θαρρώ), πέρα από το πρόβλημα με τις θερμογεφυρες ο εξωτερικός τοίχος-ιδιαιτερα πάνω από τα κουφώματα- φαίνεται απέξω ότι είναι σχετικά σαθρος και βλέπεις ρωγμές κτλ, σίγουρα θα περνάνε από εκεί υγρασίας/νερά.

Υ.γ Δεν έχει γίνει ουτε βάψιμο εξωτερικά της πολυκατοικίας από όσο ξέρω τουλάχιστον τα τελευταία 20χρονια.

5 hours ago, acomaedo said:

Συμφωνώ το πρόβλημα είναι οτι η στεγανότητα των νέων κουφωμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από πριν, πιθανότατα ο φυσικός αερισμός τώρα είναι κλάσμα του αρχικού, με αποτέλεσμα η υγρασία του αέρα να συμπυκνώνεται στα ποιο κρύα σημεία του σπιτιού. Καθώς θα μπει θερμοπρόσοψη σύντομα, θα έλεγα μέχρι τότε είτε α) ποιο συχνό αερισμό του σπιτιού, β) αφυγραντήρα. Τον αφυγραντήρα θα τον χρειαστείς και σε περίπτωση που δεν μπει θερμομόνωση στην ταράτσα. Αν το σπίτι είναι Κρήτη, θα έλεγα αφυγραντήρα ως λύση.

Ναι, Κρήτη είναι.

Το σπίτι αερίζετε αρκετά χειμώνα καλοκαίρι.

Με ταβάνια δεν έχουμε διαπιστώσει προβλήματα.

Πριν τα κουφώματα είχα πάρει έναν "δανεικό" αφυγραντήρα κανένα 3βδομαδο και το παρακολουθουσα, παραδόξως δεν είχε τόση υγρασία(δεν θυμάμαι ποσο % αλλά δεν έκανε ιδιαίτερη δουλειά οπότε τελικά δεν αγόρασα δικό μου)

Πάντως 100% έχει πρόβλημα ο τοίχος, να φανταστείτε αγανάκτησα να βάλω κουρτινόξυλα γιατί δεν κρατούσαν τα ούπα λογο σαθρού τοιχου και πριν τα κουφώματα(και ανακαίνιση) και τώρα.

Γενικά τα τελευταία ~5 χρόνια έχουν φτιαχτεί 2 φορές(και τώρα ξαναθελουνε κάποια επιδιορθωση) εσωτερικά τα συγκεκριμένα σημεία.

Επεξ/σία από @topos

Καλημέρα, πηρα ενα σακο του μποξ (20 κιλα) για τα παιδια για να ριχνουν καμια μπουνια κλωτσια (12 και 15 ετων) κανουν πολεμικες τεχνες , και θελω να τον στηριξω σε τοιχο οχι σε ταβανι, οποτε σκεφτομαι να βαλω μια γωνια. Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω μια βαρεως τυπου κατι σε τετοιο στυλ 

https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/rafia-rafieres/vaseis-stirixis/gonia-rafiou-samson-z-apo-metallo-galvanize-330-x-500-mm-61873476 

εχω βαλει παρομοιου τυπου και εχω φτιαξει ραφια και εχω βαλει χαλια και οντως ειναι πολυ γερες. Θα γινει δουλεια η πρεπει να παω σε κατι ποιο ακριβο που βλεπω πχ στο skroutz https://www.skroutz.gr/c/2780/aksesouar-pygmachias/f/1598610/vaseis-sakou.html?page=1 κατι γωνιες με κανα 50ρικο?

Μηπως ειναι too much? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Καλημέρα, πηρα ενα σακο του μποξ (20 κιλα) για τα παιδια για να ριχνουν καμια μπουνια κλωτσια (12 και 15 ετων) κανουν πολεμικες τεχνες , και θελω να τον στηριξω σε τοιχο οχι σε ταβανι, οποτε σκεφτομαι να βαλω μια γωνια. Στην αρχη σκεφτηκα να βαλω μια βαρεως τυπου κατι σε τετοιο στυλ 

https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/rafia-rafieres/vaseis-stirixis/gonia-rafiou-samson-z-apo-metallo-galvanize-330-x-500-mm-61873476 

εχω βαλει παρομοιου τυπου και εχω φτιαξει ραφια και εχω βαλει χαλια και οντως ειναι πολυ γερες. Θα γινει δουλεια η πρεπει να παω σε κατι ποιο ακριβο που βλεπω πχ στο skroutz https://www.skroutz.gr/c/2780/aksesouar-pygmachias/f/1598610/vaseis-sakou.html?page=1 κατι γωνιες με κανα 50ρικο?

Μηπως ειναι too much? 

toomuch το βλεπω, εγω στον ανηψιο μου εβαλα ενα μεταλλικό Βύσμα Πακτώσεως με Γάντζο, αν μπει σωστα αντεχει πολλά κιλά. Υποψη οτι θελει σωστο κρουστικο τριπανι και να γινει σωστα η τρυπα στο μπετο να περασει δηλαδη τον σοβα, πρεπει να μπει αρκετα βαθια και να εισαι τυχερός να μην πεσεις σε σίδερο κατά την διαδικασία της τρυπας.
Edit: τωρα ειδα οτι θελεις να τον βαλεις στον τοιχο, αυτα τα ουπατ δεν κανουν για τοιχο ειναι μονο για το ταβανι (μπετο). Για τοιχο προτείνω τα μακρια ουπατ με στριφωνι τα έβαζα στις δορυφορικές κεραίες και ποτε δεν με πρόδωσαν!

Screenshot from 2023-09-15 10-10-42.png

Screenshot from 2023-09-15 10-15-52.png

Επεξ/σία από Petros Electron

1 ώρα πριν, Amaretos είπε

Μηπως ειναι too much? 

Ναι αλλά το φορτίο δεν θα είναι στατικό...θα δέχεται κλωτσομπουνίδια! Οπότε στα 20 kg του βάρους, θα πρέπει να προσθέσεις και την δύναμη του κλωτσιδιού. Συνυπολόγισε ότι θα έχεις και δυνάμεις στην οριζόντια διεύθυνση, οπότε πλευρικές ροπές!  Ή πάρε κάτι επώνυμο, ή παράγγειλε σε ένα σιδερά, να σου κολλήσει 2-3 κομμάτια κοιλοδοκό 50ρη με τις αντίστοιχες τρύπες, βάζεις ούπα - βίδα 12ρια και κάνεις δουλειά. Υλικά εργασία πάντως δεν βλέπω να πέφτουν εύκολα κάτω από το 50ρι... (εκτός αν έχεις γνωστό και στο κάνει χάρη)

18 ώρες πριν, @topos είπε

Γ)Και πριν φουσκωνανε οι τοίχοι, και μετά τα κουφώματα ξαναφουσκωσανε(λιγότερο πρόβλημα θαρρώ), πέρα από το πρόβλημα με τις θερμογεφυρες ο εξωτερικός τοίχος-ιδιαιτερα πάνω από τα κουφώματα- φαίνεται απέξω ότι είναι σχετικά σαθρος και βλέπεις ρωγμές κτλ, σίγουρα θα περνάνε από εκεί υγρασίας/νερά.

Οπότε πάρε ένα επαλειφόμενο στεγανωτικό με ικανότητα γεφύρωσης ρωγμών, και κάνει αυτό που λες, να γλιτώσεις ότι γίνεται προσωρινά γιατί πού να πληρώνεις τέτοια ποσά από τσέπη σου...Μετά όταν κάνετε θερμομόνωση όλοι μαζί, θα πρέπει να γίνει δουλειά καλή, αποκατάσταση των σαθρών, ξύσιμο του στεγανωτικού που θα περάσεις εσύ και στη συνέχεια τοποθέτηση της θερμομόνωσης από πάνω.
Πέρνα μία και την ταράτσα από πάνω σου, μην σκάνε υγρασίες και από κει...

• Like 3

16 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

toomuch το βλεπω, εγω στον ανηψιο μου εβαλα ενα μεταλλικό Βύσμα Πακτώσεως με Γάντζο, αν μπει σωστα αντεχει πολλά κιλά. Υποψη οτι θελει σωστο κρουστικο τριπανι και να γινει σωστα η τρυπα στο μπετο να περασει δηλαδη τον σοβα, πρεπει να μπει αρκετα βαθια και να εισαι τυχερός να μην πεσεις σε σίδερο κατά την διαδικασία της τρυπας.
Edit: τωρα ειδα οτι θελεις να τον βαλεις στον τοιχο, αυτα τα ουπατ δεν κανουν για τοιχο ειναι μονο για το ταβανι (μπετο). Για τοιχο προτείνω τα μακρια ουπατ με στριφωνι τα έβαζα στις δορυφορικές κεραίες και ποτε δεν με πρόδωσαν!

Screenshot from 2023-09-15 10-10-42.png

Screenshot from 2023-09-15 10-15-52.png

Ναι καλα σιγουρα και εγω στριφονια θα βαλω στον τοιχο , η απορια μου ειναι για την γωνια αν αντεχει, ισως ξεκινησω με την γωνια και αν δω οτι ζοριζεται θα βαλω μια ετοιμη σαν αυτη που πουλανε γυρω στα > 50, σε πυλωτη θα μπει στον τοιχο οποτε οκ

2 ώρες πριν, Amaretos είπε

Ναι καλα σιγουρα και εγω στριφονια θα βαλω στον τοιχο , η απορια μου ειναι για την γωνια αν αντεχει, ισως ξεκινησω με την γωνια και αν δω οτι ζοριζεται θα βαλω μια ετοιμη σαν αυτη που πουλανε γυρω στα > 50, σε πυλωτη θα μπει στον τοιχο οποτε οκ

Δεν είναι για τη χρήση που θέλεις, αλλά ίσως σε καλύψει. Γερή και φθηνή.

https://www.skroutz.gr/s/32152681/Base150-Vasi-gia-keraia-150x100mm-2-trypes.html

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Δεν είναι για τη χρήση που θέλεις, αλλά ίσως σε καλύψει. Γερή και φθηνή.

https://www.skroutz.gr/s/32152681/Base150-Vasi-gia-keraia-150x100mm-2-trypes.html

Thanks αλλα δεν νομιζω οτι θα αντεξει ουτε 1 μερα ετσι που την βλεπω :)

11 ώρες πριν, Amaretos είπε

Το πρόβλημα της απλής γωνίας δεν είναι στο "κρέμασμα" στον τοίχο και στα μπρος-πίσω κουνήματα, αλλά στα πλαϊνά χτυπήματα και στα δεξιά-αριστερά κουνήματα.

Ο σάκος θα πρέπει να έχει μια ικανή απόσταση από τον τοίχο 20-30 πόντους οπότε η γωνία πρέπει να είναι αρκετά γερή για να αντέξει. Αυτή που είναι για ράφι δεν την βλέπω να κάνει.

Καλύτερη λύση είναι χοντρά σίδερα που θα κολληθούν από κάποιον που ξέρει. Για κάποιον που έχει ηλεκτροκόλληση και ασχολείται είναι εύκολη δουλειά. Άμα δεν έχεις κάποιον γνωστό ή φίλο, πας σε σιδερά.

Αν το design που θα επιλέξετε είναι απλό και περιλαμβάνει λίγες κολλήσεις μπορεί να βγει σχετικά φθηνά, πχ 30-40 στην καλύτερη περίπτωση. Αν βγαίνει γύρω στο 50ρικο τότε ίσως έρχεται το ίδιο με το πάρεις κάτι έτοιμο

Είχα κατασκευάσει μια πάρα πολύ δυνατή γωνιά από inox κιλοδοκό 40ρι με διαστάσεις 30cm x 32cm. Σου κάνει σίγουρα, αν την θες πες μου (με μια συμβολική τιμή)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...