Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 minutes ago, papoys1 said:

Κάτι τσιμεντοειδές π.χ. έτοιμο σοβά και επειδή το πιο πιθανό θα σκάσει πάρε ένα λίτρο μονωτικό ταρατσών  πέρασέ το από πάνω δύο χέρια και είσαι οκ. Στο εξοχικό πάντα εχω μονωτικό και τέτοια εποχή ρίχνω καμιά ματιά μήπως δω σε καμιά γωνία ρωγμή και την περνάω με μονωτικό. Με έχει σώσει από πολλά προβλήματα νερών του παρελθόντος.

https://www.skroutz.gr/s/12209950/Isomat-Isoflex-Elastomeres-Akryliko-Epaleifomeno-Steganotiko-1kg-Leyko.html εχει και σε κεραμιδί😜

Ευχαριστώ πολύ! Τώρα έριξα μια μάτια από κάτω και ουσιαστικά είναι τα κεραμίδια της σκεπής και συνεχίζουν αμεσωσ μετά κολλητά τα κεραμίδια του υπόστεγου. Λογικά κάπου σε εκείνο το σημείο θα υπάρχει θέμα. Θα τα κλείσω με έτοιμο σοβά και θα τα περάσω μετά με αυτό που έστειλες παππού, να είσαι καλά!

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 ώρες πριν, Silenzio είπε

δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό το nanoflex της kerakoll, το παρουσιάζει σαν Τζελ‑Μεμβράνη στεγανοποίησης, είναι καλύτερο από οτι ένα απλό τσιμεντοειδές ?

Εντάξει αυτά τα nanoflex, τζελ, μελ κλπ είναι και λίγο marketing trick της κάθε εταιρείας, να παρουσιάσει κάτι που δεν το έχουν και καλά οι άλλες. Όποιο στεγανωτικό και να πάρεις από kerakoll, mapei, sika κλπ, και προορίζεται για αυτή τη χρήση, θα κάνει την δουλειά! Οπότε ψιλοκαλά σου τα λέει ο πλακάς, να μην αγχώνεσαι. Ντουζιέρα θα βάλεις έτοιμη, θα κάνεις φτιαχτή με κτιστό τουβλάκι όπως παραπάνω ή θα κάνεις υποβίβαση δαπέδου;  Αν την κάνεις φτιαχτή, βάλε γραμμικό σιφώνι με μεμβράνες, δώσε κλίση στα πλακάκια να μην κρατάει νερά να φεύγουν βολίδα, μονώνεις δάπεδο-τοίχο με τσιμεντοειδές, γωνίες με ταινία, και δεν θα έχεις θέμα κανένα!

Εντάξει οι παλιοί δεν έβαζαν τίποτα, εσύ θα βάλεις μια επώνυμη στεγανοποίηση, μην τρελαθούμε κιόλας!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Silenzio είπε

αυτό ακριβώς μου είπε ο υδραυλικός μου, απο όπου περάσουν σωληνώσεις θα σκάψει προφανώς

32 λεπτά πριν, Antretng είπε

Γιατί είναι προϋπόθεση να ξηλωθεί όλο το μωσαϊκό; Απλα σκάβει ο υδραυλικός από όπου περνούν σωληνώσεις.

Το μωσαικό όταν έπεσε στο σπίτι το έβαλαν στο ίδιο επίπεδο (μπάνιο, διάδρομος κλπ). Αμα δεν το βγάλεις στο μπάνιο, τα πλακάκια που θα κολλήσεις από επάνω του δεν θα δημιουργήσουν σκαλοπάτι ως προς το επίπεδο του διαδρόμου? δεν θα θέλει κόψιμο η πόρτα? και στο κάτω κάτω γιατί να το κρατήσεις?

34 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ωραίο!
Πες σε αυτόν που έβαλε χρωμέ σχαράκι σε μπάνιο με μαύρα αξεσουάρ, τον ψάχνουν τα μέλη του insomnia!!! 
ΥΓ. Κι εγώ δεν έβρισκα ετοιμοπαράδοτο, και το πήγα σε έναν με 10€ μου το έβαψε μαύρο ματ, κομπλέ!

Δεν βρήκα πουθενά μαύρο. Εαν βαφτεί .. θα ξεβάψει ότι και να κάνεις. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1

7 λεπτά πριν, costas_ είπε

Όντως... Εμένα το έχει βγάλει ο υδραυλικός στο πλάι λίγο από την λεκάνη, δεν είναι μέσα στη μέση, οπότε δεν πατιέται και ελπίζω να κρατήσει λίγο παραπάνω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, mechpanos said:

Εντάξει αυτά τα nanoflex, τζελ, μελ κλπ είναι και λίγο marketing trick της κάθε εταιρείας, να παρουσιάσει κάτι που δεν το έχουν και καλά οι άλλες. Όποιο στεγανωτικό και να πάρεις από kerakoll, mapei, sika κλπ, και προορίζεται για αυτή τη χρήση, θα κάνει την δουλειά! Οπότε ψιλοκαλά σου τα λέει ο πλακάς, να μην αγχώνεσαι. Ντουζιέρα θα βάλεις έτοιμη, θα κάνεις φτιαχτή με κτιστό τουβλάκι όπως παραπάνω ή θα κάνεις υποβίβαση δαπέδου;  Αν την κάνεις φτιαχτή, βάλε γραμμικό σιφώνι με μεμβράνες, δώσε κλίση στα πλακάκια να μην κρατάει νερά να φεύγουν βολίδα, μονώνεις δάπεδο-τοίχο με τσιμεντοειδές, γωνίες με ταινία, και δεν θα έχεις θέμα κανένα!

Εντάξει οι παλιοί δεν έβαζαν τίποτα, εσύ θα βάλεις μια επώνυμη στεγανοποίηση, μην τρελαθούμε κιόλας!

οκ κατάλαβα, ένα επώνυμο τσιμεντοειδές (με το σωστό γαλάκτωμα πρόσθετο) θα είναι οκ

ο πλακάς μου είπε (σίγουρα είναι με λάσπη πάντως, κόλλα δεν έβαζαν τότε) αν χρειαστεί σοβάτισμα όλο θα το δούμε μετά το γκρέμισμα, μπορεί και να μη χρειαστεί (βέβαια ζητάει 500€ για σοβάτισμα επιπλέον), δε ξέρω αν θα μου άρεσε να μη σοβατιστεί πάντως..

τη ντουζιέρα τη θέλω με υποβάθμιση 2 εκατοστών. Ο υδραυλικός μου είπε θα βγει η μπανιέρα θα σκάψει να φτάσει στη πλάκα και θα δει μου είπε αν τον παίρνουν τα ύψη (αν κατάλαβα καλά χρειάζεται 10 πόντους διαφορά ?)

αλλιώς μου είπε θα βάλει 10 πόντους κτιστό τουβλάκι. Στο μαγαζί που παρήγγειλα υλικά μου είπαν αν γίνει κτιστό όσο το δυνατόν πιο κοντό, σε καμμία περίπτωση 10 πόντους γιατί θα είναι άσχημο. Τι μπορεί να μπει εκεί και να είναι κοντό ?

ευχαριστώ πολύ !

13 minutes ago, costas_ said:

Το μωσαικό όταν έπεσε στο σπίτι το έβαλαν στο ίδιο επίπεδο (μπάνιο, διάδρομος κλπ). Αμα δεν το βγάλεις στο μπάνιο, τα πλακάκια που θα κολλήσεις από επάνω του δεν θα δημιουργήσουν σκαλοπάτι ως προς το επίπεδο του διαδρόμου? δεν θα θέλει κόψιμο η πόρτα? και στο κάτω κάτω γιατί να το κρατήσεις?

και εμένα στο ίδιο επίπεδο είναι όλο το μωσαικό. Γι αυτό το λόγο επιμένει ο υδραυλικός, ας γίνει τώρα το σκαλοπάτι και σε επόμενο στάδιο, όταν σκαφτεί το υπόλοιπο δάπεδο του σπιτιού να περαστεί αυτόνομο σύστημα θέρμανσης και απο πάνω πλακάκι και θα έρθει όλο στο επίπεδο με το μπάνιο.

Επεξ/σία από Silenzio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, papoys1 said:

Κάτι τσιμεντοειδές π.χ. έτοιμο σοβά και επειδή το πιο πιθανό θα σκάσει πάρε ένα λίτρο μονωτικό ταρατσών  πέρασέ το από πάνω δύο χέρια και είσαι οκ. Στο εξοχικό πάντα εχω μονωτικό και τέτοια εποχή ρίχνω καμιά ματιά μήπως δω σε καμιά γωνία ρωγμή και την περνάω με μονωτικό. Με έχει σώσει από πολλά προβλήματα νερών του παρελθόντος.

https://www.skroutz.gr/s/12209950/Isomat-Isoflex-Elastomeres-Akryliko-Epaleifomeno-Steganotiko-1kg-Leyko.html εχει και σε κεραμιδί😜

Αυτο κάνει και για βεράντα που είναι στρωμένη με πλακάκι και έχει μικρές ρωγμές; υπάρχει κάτι σε διάφανο;

Είδα ότι θέλει επαρκή κλίση. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κλίση καθ'ότι βεράντα με κάγκελα αλλά το νερό φεύγει στο τέλος από το λούκι.

Επεξ/σία από peragialos

Για τα πλακάκια και την κατασκευή της ντουζιέρας θα σου πει ο πλακάς καλύτερα, όχι ο υδραυλικός. Σοβάτισμα δεν χρειάζεται εκτός εαν θες να πετάξεις χρήματα. Για το μωσαικό .. εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου, είπα την γνώμη μου.. κάνε ότι νομίζεις. Οσο για την βεβαιότητα ότι θα περαστεί πλακάκι και στο υπόλοιπο σπίτι και θα έλει στα ίσια του μετά .. να έχεις υπόψη σου ότι στην ανακαίνιση του σπιτιού θα αλλάξεις 10 φορές γνώμη, μην θεωρείς λοιπόν δεδομένο αυτό που σου λέει ο μάστορας τώρα και μην κάνεις τώρα μια δεσμευτική επιλογή. Αργότερα μπορεί να το μετανιώσεις. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, costas_ είπε

Επειδή έγραψες ότι είναι προϋπόθεση για να περάσουν σωστά οι σωληνώσεις. Άλλο αυτό και άλλο το σκαλοπατακι.

Στο διάδρομο μωσαϊκό το άφησες; Αν ναι, οκ, θα σου κάνει σκαλοπατακι. Εγώ έβαλα πλακάκια σε όλο το σπίτι. Αλλά έχω σκαλοπατακι στα υπνοδωμάτια όπου είναι ξύλινο το πάτωμα το οποίο δεν είναι τόσο τρομερό. 

Παρεμπιπτόντως, το κόψιμο της πόρτας δεν είναι τίποτα σε σχέση με μια ανακαίνιση μπάνιου. 

43 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ο πλακάς μου είπε (σίγουρα είναι με λάσπη πάντως, κόλλα δεν έβαζαν τότε) αν χρειαστεί σοβάτισμα όλο θα το δούμε μετά το γκρέμισμα, μπορεί και να μη χρειαστεί (βέβαια ζητάει 500€ για σοβάτισμα επιπλέον), δε ξέρω αν θα μου άρεσε να μη σοβατιστεί πάντως..

Μου φαινεται δύσκολο να μην ξηλωθεί ο σοβάς. Ηταν και εμένα με λάσπη, όλοι μου λέγαν οτι θα χρειαστεί σοβάτισμα. Ένας μονο μου ειπε οτι θα το σώσει και θα θελει μονο μερεμέτι, για να το παίξει πιο οικονομικος. Τελικά και αυτός το παλεψε λιγο αλλα τελικά φύγαν όλα.

22 λεπτά πριν, costas_ είπε

Για τα πλακάκια και την κατασκευή της ντουζιέρας θα σου πει ο πλακάς καλύτερα, όχι ο υδραυλικός. Σοβάτισμα δεν χρειάζεται εκτός εαν θες να πετάξεις χρήματα. Για το μωσαικό .. εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου, είπα την γνώμη μου.. κάνε ότι νομίζεις. Οσο για την βεβαιότητα ότι θα περαστεί πλακάκι και στο υπόλοιπο σπίτι και θα έλει στα ίσια του μετά .. να έχεις υπόψη σου ότι στην ανακαίνιση του σπιτιού θα αλλάξεις 10 φορές γνώμη, μην θεωρείς λοιπόν δεδομένο αυτό που σου λέει ο μάστορας τώρα και μην κάνεις τώρα μια δεσμευτική επιλογή. Αργότερα μπορεί να το μετανιώσεις. 

Αν κάνει ολική ανακαίνιση, δεν νομίζω να γλυτώνει τα πλακάκια στο διάδρομο αφού σίγουρα θα υπάρξουν και αλλά σκαψίματα (παροχή νερό και αποχέτευση κουζίνας). Άσε που το κόστος γυαλίσματος του μωσαϊκού είναι αρκετά υψηλό.

Για μένα, ο μόνος λόγος να προσπαθήσεις να σώσεις το μωσαϊκό όπου μπορείς είναι αν έχεις κάποιο ωραίο μωσαϊκό που το προτιμάς από πλακάκι.

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1

1 hour ago, mechpanos said:

Ωραίο!
Πες σε αυτόν που έβαλε χρωμέ σχαράκι σε μπάνιο με μαύρα αξεσουάρ, τον ψάχνουν τα μέλη του insomnia!!! 
ΥΓ. Κι εγώ δεν έβρισκα ετοιμοπαράδοτο, και το πήγα σε έναν με 10€ μου το έβαψε μαύρο ματ, κομπλέ!

Πράγματι ώραίο του βγήκε.

Εμένα πάντως το μάτι μου πήγε κατευθείαν στο σιφώνι του νιπτήρα. Θα το άλλαζα σε μαύρο (αν και είναι διπλή τιμή)

Αν και έχω πει την γνώμη μου για το μωσαικό στο μπάνιο, θα τονίσω επίσης ότι στην δική μου περίπτωση δεν μπορούσα να βάλω πλακάκι επάνω στο μωσαικό σε όλο το σπίτι γιατί έπρεπε να κόψω την πόρτα της εισόδου ( ασφαλείας ), τις απλές πόρτες  καθώς και τις μπαλκονόπορτες του σαλονιού. Το καλό όμως είναι ότι είναι επιπεδομένο σωστά και οι μάστορες (μαρμαράδες) εκείνης της εποχής έκαναν απίστευτες κατασκευές. Ετσι λοιπόν στην δική μου ανακαίνιση κράτησα στο υπόλοιπο σπίτι το μωσαικό (ποιός ξέρει .. μπορεί στο μέλλον να θέλω να το επαναφέρω) και έβαλα δάπεδο (όχι πλακάκι). Η ενδο-δαπέδια θέρμανση θα με έβγαζε τελείως εκτός προϋπολογισμού και έτσι πέρασα όλες τις νέες γραμμές θέρμανσης  με χαλκό με αρκετά λιγότερα χρήματα. Οσο για τα υπόλοιπα υδραυλικά, αποχετεύσεις κλπ άλλαξα τελείως την θέση της κουζίνας και μπήκαν όλα καινούρια από την αρχή. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, costas_ είπε

Σοβάτισμα δεν χρειάζεται εκτός εαν θες να πετάξεις χρήματα.

Ενδεχομένως να χρειάζεται, αν από το ξήλωμα προκύψουν μεγάλες ανισοσταθμίες, που είναι εκτός προδιαγραφών τις κόλλας. Αλλά μπορεί απλά να χρειαστούν κάποια σημειακά γεμίσματα με λίγο έτοιμο σακιασμένο επισκευαστικό, και λίγα τοπικά φαγώματα, αν αφήσουν κομμάτια τα πλακάκια που θα αφαιρεθούν, να έρθει ίσια. Θα το δει με το ξήλωμα, τι υπόστρωμα αφήνει. Να μπορεί να πιάσει και το στεγανωτικό, στον χώρο της ντουσιέρας. 
Από αισθητικής άποψης σιγά, θα καλυφθεί με το πλακάκι.

57 λεπτά πριν, Silenzio είπε

τη ντουζιέρα τη θέλω με υποβάθμιση 2 εκατοστών. Ο υδραυλικός μου είπε θα βγει η μπανιέρα θα σκάψει να φτάσει στη πλάκα και θα δει μου είπε αν τον παίρνουν τα ύψη (αν κατάλαβα καλά χρειάζεται 10 πόντους διαφορά ?)

Την ντουζιέρα θα την φτιάξει ο πλακάς. Ας σκάψει ο υδραυλικός, να έχει χώρο να τοποθετήσει/αλφαδιάσει το γραμμικό σιφώνι και θα φτιάξει ο πλακάς τις κλίσεις. Αν κάνεις μια ντουζιέρα 1.20 μήκος, με 2% κλίση θες 2.5 πόντους διαφορά, από την άκρη μέχρι το σιφώνι. Δεν είναι τραγικό.
Γενικά πάντως θες μια καλή συνεργασία πλακά/υδραυλικού, να το συνεννοηθούν λίγο και μεταξύ τους πού θέλει ο πλακάς το σιφώνι και πόσο βάθος, να το τοποθετήσει ο υδραυλικός.
 Πες του πλακά, στο σιφώνι να κάνει "διαμάντι" ώστε να μαζεύεται και να αποστραγγίζει όλο το νερό εκεί γρήγορα, δηλ. το σιφώνι να είναι ξέρω 'γω λίγο κάτω, από τα υπόλοιπα πλακάκια... Άμα ο πλακάς είναι γατόνι, θα φτιάξει παπάδες.

Το πλακάκι να είναι anti-slip, προδιαγραφή R10 rated για ντουζιέρα!

347422908_6586493741374039_1546750913897466122_n.jpg

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2

Αν βγουν τα παλιά και ο τοίχος είναι όπως εδώ κάτω δεξιά, πρέπει να σοβατιστεί οπωσδήποτε.

Έτσι ήταν και το δικό μου, τα παλιά ήταν κολλημένα με άμμο θαλάσσης. (έτσι μου είπε ο μάστορας)

image.jpeg.9f90b4c53e56d0bb48dddf3e56e15

• Like 2

5 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν βγουν τα παλιά και ο τοίχος είναι όπως εδώ κάτω δεξιά, πρέπει να σοβατιστεί οπωσδήποτε.

Έτσι ήταν και το δικό μου, τα παλιά ήταν κολλημένα με άμμο θαλάσσης. (έτσι μου είπε ο μάστορας)

image.jpeg.9f90b4c53e56d0bb48dddf3e56e15

Εν τω μεταξύ, και να έπιανε η κόλλα, άλλο να καλύψεις τόσα κενά με σοβά (δηλ. τζάμπα) και άλλο με H40 Gel, που πάει 20€ το τσουβάλι!

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται βέβαια και από το πως θα βγάλεις τα πλακάκια. Σε εμένα ήταν όλα  (κουζίνα & μπάνιο) κολλημένα με άμμο θαλασσης & τσιμέντο, όπως φένεται και στις φωτογραφίες του μπάνιου που έβαλα. Αυτός λοιπόν που τα έβγαλε μου πρότεινε να βγάλουμε τα πλακάκια μόνο, να κρτήσουμε την παλιά λάσπη και να μην φτάσουμε στο τούβλο. Έγιναν λοιπόν μερικά μπαλώματα με σοβά στην παλιά θέση της μπανιέρας και στα σκαψίματα του υδραυλικού και από πάνω περάστηκε το καινούριο πλακάκι. 

Στην κουζίνα τώρα κάναμε άλλη δουλειά. Βγάλαμε τα πλακάκια και την παλιά λάσπη και φτάσαμε στα τούβλα, οπότε και χρειάστηκε να γίνει κακονικό σοβάτισμα από την αρχή και σπατουλάρισμα στο τέλος σε όλους τους τοίχους. 

Τρελές δουλειές δηλαδή που μου έκαναν το σπίτι .. γιαπί. Μια σοβαρή όμως ανακαίνιση μπορεί να φτάσει και σε τέτοιες καταστάσεις που να πω την αλήθεια δεν το είχα φανταστεί από την αρχή. Εγιναν όμως όπως πρέπει και πήγαν όλα καλά 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 2

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τι δεν βρίσκεις καστανια σκέτη δες εδω https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=καστανια+1%2F4&order_by=pricevat&order_dir=asc η μιλάς για καρυδάκια σκέτα που να ταιριάζουν στην καστανια.

Αν θες καρυδάκια μικρά σε καλό κινεζομάγαζο που ανοίγουν τελευταία με εργαλεία έχουν πακετάκι από 3 καρυδάκια σε μικρά νούμερα και όσο μεγαλώνουν τα νούμερα 2 και 1 σε πολύ καλές τιμές.

Το γερμανοπολύγωνο καστάνια είναι αυτό εδώ:

image.jpeg.0efa18edc03944f1cf6e37d6df609a7d.jpeg

Υπάρχουν τα μετρικά που είναι πιο συνηθισμένα αλλά εγώ θέλω ένα ίντσας και συγκεκριμένα 1/4

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...