Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Doubt said:

Για να φύγει το μωσαϊκό χρειάζεται κομπρεσέρ. Πατοσίφωνο θα μείνει το ίδιο;

οχι δε θα μείνει τίποτα ίδιο, θα αλλαχτεί και το πατοσίφωνο και η εξωτερική αποχέτευση (ειναι μαντέμι και έχει σκουριάσει) με πλαστική. Θα μπει στον εξωτερικό τοίχο (που είναι βεράντα) πίνακας ύδρευσης με αυτονομία για κάθε παροχή. Ο συγκεκριμένος υδραυλικός μου πρότεινε τουμπόραμα (αν γίνει κάτι μελλοντικά τραβιέται και αλλάζει, χωρίς να σπας πλακάκια).

οκ άρα για ευκολία δε θέλει να βγάλει το μωσαικό

8 hours ago, Antretng said:

Ουτε εγω ξήλωσα το μωσαϊκό. Ενα τσιμεντοειδές μου έβαλαν για μόνωση .

Κατα τα άλλα άλλαξαν τα πάντα θέσεις. Ακόμα και το πατοσίφωνο. Οπότε είχε πολύ σκάψιμο.

δε θυμάσαι ποιο ακριβώς σωστά ? και σε εμένα θα αλλάξουν θέσεις, γιατί θα μεγαλώσει τη ντουζιέρα

7 hours ago, filipN said:

- Το καλύτερο υλικό, εάν δεν γίνει σωστή εφαρμογή του, δεν μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η τοποθέτηση των πλακιδίων θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 μέρες μετά την επάλειψη του τσιμεντοειδούς αν έχει προστεθεί σε αυτό κάποιο βελτιωτικό κονιαμάτων.

- Στο «επαλειφόμενο μονωτικό» θα πρέπει να βάλεις το βελτιωτικό κονιαμάτων που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρία του. Το Revinex το προτείνουν πολλοί γιατί μόνο αυτό γνωρίζουν, δεν είναι θαυματουργό ούτε είναι σίγουρο πως θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα με υλικά άλλων εταιριών.

- Οπότε αυτό που προέχει είναι η εξεύρεση τεχνίτη που έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στη χρήση των υλικών που θα επιλέξεις τελικά.

για αυτό ρωτάω εδώ, γιατι δε κατάφερα να βρω σωστό πλακά ( μου λέει μην αγχώνεσαι δε θα έχεις θέμα, πάρε όποιο μονωτικό σου προτείνουν στη μάντρα και το revinex) και θέλω να μου προτείνετε ένα καλο μονωτικό επαλειφώμενο. οκ το κατάλαβα, θα του πω να το αφήσει 2 μέρες το μονωτικό και μετά πλακάκια.

δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό το nanoflex της kerakoll, το παρουσιάζει σαν Τζελ‑Μεμβράνη στεγανοποίησης, είναι καλύτερο από οτι ένα απλό τσιμεντοειδές ?

το υγρομονωτικό πρέπει να περάσει και πάνω απο το μωσαικό ?

ευχαριστώ πολύ !!

Επεξ/σία από Silenzio
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Silenzio είπε

οχι δε θα μείνει τίποτα ίδιο, θα αλλαχτεί και το πατοσίφωνο και η εξωτερική αποχέτευση (ειναι μαντέμι και έχει σκουριάσει) με πλαστική. Θα μπει στον εξωτερικό τοίχο (που είναι βεράντα) πίνακας ύδρευσης με αυτονομία για κάθε παροχή. Ο συγκεκριμένος υδραυλικός μου πρότεινε τουμπόραμα (αν γίνει κάτι μελλοντικά τραβιέται και αλλάζει, χωρίς να σπας πλακάκια).

Είσαι ο δεύτερος που διαβάζω για πίνακα υδροληψίας με τουμπόραμα.

Θεωρητικά είναι και αρκετά πιο φθηνό ανά μέτρο, δυστυχώς κάπως πιο ακριβά τα εξαρτήματά του.

Οι γνώστες του θέματος, τι προτείνουν;

Θα βρεθώ στιν ίδια θέση σύντομα, ανακαίνιση μπάνιου με υδραυλικά εξαρχής

• Like 1

Το μωσαικό βγαίνει πολύ εύκολα και είναι προϋπόθεση για να απλωθούν σωστά οι γραμμές από/προς το κολεκτέρ και τις βρύσες. Επίσης και η αποχέτευση θέλει τα ύψη της. Ενα σημαντικό θέμα είναι ότι τα παλαιά μπάνια έχουν σιδερένιους σωλήνες νερού, σιδερένιες γραμμές καλοριφέρ, μολύβια στο καζανάκι, μαντεμένιες αποχετεύσεις, ηλεκτρικές γραμμές 40 ετών κλπ.. Τα παλαιά πλακάκια είναι με λάσπη - τσιμέντο που πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξηλωθούν. Ομως όλα αυτά πρέπει να φύγουν και να μπούν καινούρια υλικά και σύγχρονες παροχές. 

Θα πω ότι εγώ προτιμώ τον χαλκό, παρά το ότι υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές στην αγορά. 

Στην δική μου ανακαίνιση δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη μόνωση, παρά μόνο τσιμεντοκονία και πλακάκια. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να και μερικές φωτογραφίες, όπου τα ξήλωσα όλα και τα πέρασα καινούρια από την αρχή 

image.jpeg.9f90b4c53e56d0bb48dddf3e56e15e41.jpeg

και το τελικό αποτέλεσμα 

image.jpeg.a4d5b7d9312174604ead0fdc4fe760d9.jpeg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 9

Σκέφτομαι να πάρω ένα γερμανοπολύγωνο καστάνια 1/4 της ίντσας.

Μπήκα να δω ιντερνετικά που παίζουν οι τιμές (αν και δεν σκόπευα να παραγγείλω διότι με μεταφορικά κλπ δεν συμφέρει να παίρνεις ένα αντικείμενο) και έπαθα μια μικρή έκπληξη γιατί δεν βρίσκω με τίποτα.

Τα περισσότερα είναι σετ ενώ στα μεμονωμένα έχουν πολύ λίγα νούμερα διαθέσιμα τα λίγο πιο μεγάλα.

Μόνο ένα βρήκα της facom που έκανε 21€ , πολύ ακριβό

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σκέφτομαι να πάρω ένα γερμανοπολύγωνο καστάνια 1/4 της ίντσας.

Μπήκα να δω ιντερνετικά που παίζουν οι τιμές (αν και δεν σκόπευα να παραγγείλω διότι με μεταφορικά κλπ δεν συμφέρει να παίρνεις ένα αντικείμενο) και έπαθα μια μικρή έκπληξη γιατί δεν βρίσκω με τίποτα.

Τα περισσότερα είναι σετ ενώ στα μεμονωμένα έχουν πολύ λίγα νούμερα διαθέσιμα τα λίγο πιο μεγάλα.

Μόνο ένα βρήκα της facom που έκανε 21€ , πολύ ακριβό

Τι δεν βρίσκεις καστανια σκέτη δες εδω https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=καστανια+1%2F4&order_by=pricevat&order_dir=asc η μιλάς για καρυδάκια σκέτα που να ταιριάζουν στην καστανια.

Αν θες καρυδάκια μικρά σε καλό κινεζομάγαζο που ανοίγουν τελευταία με εργαλεία έχουν πακετάκι από 3 καρυδάκια σε μικρά νούμερα και όσο μεγαλώνουν τα νούμερα 2 και 1 σε πολύ καλές τιμές.

Καλημερα στην ομάδα! Έχει δημιουργηθεί ένα κενό ανάμεσα στον τοίχο και το υπόστεγο (βλ. φωτο). Με τι υλικό μπορώ να το γεμίσω από κάτω χωρις να ανεβω πάνω στο υπόστεγο ώστε να μην περνάει νερό στις πολλες βροχές; Αφρός πολυουρεθάνης κάνει ή χρειάζεται κάτι πιο αδιάβροχο/ελαστικό; Ευχαριστώ πολύ! 

IMG_3452.jpeg

6 λεπτά πριν, vins είπε

Καλημερα στην ομάδα! Έχει δημιουργηθεί ένα κενό ανάμεσα στον τοίχο και το υπόστεγο (βλ. φωτο). Με τι υλικό μπορώ να το γεμίσω από κάτω χωρις να ανεβω πάνω στο υπόστεγο ώστε να μην περνάει νερό στις πολλες βροχές; Αφρός πολυουρεθάνης κάνει ή χρειάζεται κάτι πιο αδιάβροχο/ελαστικό; Ευχαριστώ πολύ! 

IMG_3452.jpeg

Το θέμα είναι να πιάσεις την είσοδο του νερού από την πάνω μεριά. Από την κάτω ότι και να βάλεις το νερό θα μπαίνει θα σου σαπίσει το ξύλο και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Μιλάει για 1/4 της ιντσας γιαυτό υπέθεσα σκέτη καστάνια. Αυτά που δείχνεις πάνε με νούμερα και η τιμή τους δεν φτάνει στα 21 ευρω που γράφει

• Like 3

11 λεπτά πριν, vins είπε

IMG_3452.jpeg

Άκου τον παππού, αυτός είναι παλιός και ξέρει! Ότι βάλεις από κάτω, το νερό θα βρει την ευκολότερη δίοδο και θα περάσει, κάπου θα σου κάνει ζημιά. Από πάνω πρέπει να κάνεις δουλίτσα, πιάνοντας το κενό μεταξύ στέγης και τοίχου.

• Like 2

13 ώρες πριν, costas_ είπε

Το μωσαικό βγαίνει πολύ εύκολα και είναι προϋπόθεση για να απλωθούν σωστά οι γραμμές από/προς το κολεκτέρ και τις βρύσες. Επίσης και η αποχέτευση θέλει τα ύψη της. Ενα σημαντικό θέμα είναι ότι τα παλαιά μπάνια έχουν σιδερένιους σωλήνες νερού, σιδερένιες γραμμές καλοριφέρ, μολύβια στο καζανάκι, μαντεμένιες αποχετεύσεις, ηλεκτρικές γραμμές 40 ετών κλπ.. Τα παλαιά πλακάκια είναι με λάσπη - τσιμέντο που πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξηλωθούν. Ομως όλα αυτά πρέπει να φύγουν και να μπούν καινούρια υλικά και σύγχρονες παροχές. 

Θα πω ότι εγώ προτιμώ τον χαλκό, παρά το ότι υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές στην αγορά. 

Στην δική μου ανακαίνιση δεν έκανα κάποια ιδιαίτερη μόνωση, παρά μόνο τσιμεντοκονία και πλακάκια. 

Γιατί είναι προϋπόθεση να ξηλωθεί όλο το μωσαϊκό; Απλα σκάβει ο υδραυλικός από όπου περνούν σωληνώσεις.

• Like 1

10 ώρες πριν, costas_ είπε

να και μερικές φωτογραφίες, όπου τα ξήλωσα όλα και τα πέρασα καινούρια από την αρχή 

image.jpeg.9f90b4c53e56d0bb48dddf3e56e15e41.jpeg

και το τελικό αποτέλεσμα 

image.jpeg.a4d5b7d9312174604ead0fdc4fe760d9.jpeg

Ωραίο!
Πες σε αυτόν που έβαλε χρωμέ σχαράκι σε μπάνιο με μαύρα αξεσουάρ, τον ψάχνουν τα μέλη του insomnia!!! 
ΥΓ. Κι εγώ δεν έβρισκα ετοιμοπαράδοτο, και το πήγα σε έναν με 10€ μου το έβαψε μαύρο ματ, κομπλέ!

• Like 2

6 minutes ago, papoys1 said:

Το θέμα είναι να πιάσεις την είσοδο του νερού από την πάνω μεριά. Από την κάτω ότι και να βάλεις το νερό θα μπαίνει θα σου σαπίσει το ξύλο και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

1 minute ago, mechpanos said:

Άκου τον παππού, αυτός είναι παλιός και ξέρει! Ότι βάλεις από κάτω, το νερό θα βρει την ευκολότερη δίοδο και θα περάσει, κάπου θα σου κάνει ζημιά. Από πάνω πρέπει να κάνεις δουλίτσα, πιάνοντας το κενό μεταξύ στέγης και τοίχου.

Ευχαριστώ πολύ, ναι το φαντάστηκα, αλλά ήθελα να αποφύγω να ανέβω πάνω 😂 Το νοικιάζω τύπου εξοχικό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτη για επισκευες (με την ανάλογη μείωση ενοικίου βέβαια).

Αρα αν ανέβω πάνω και δω το κενό, με τι το καλύπτω/γεμίζω; Τι υλικό δλδ; Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, vins είπε

Ευχαριστώ πολύ, ναι το φαντάστηκα, αλλά ήθελα να αποφύγω να ανέβω πάνω 😂 Το νοικιάζω τύπου εξοχικό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτη για επισκευες (με την ανάλογη μείωση ενοικίου βέβαια).

Αρα αν ανέβω πάνω και δω το κενό, με τι το καλύπτω/γεμίζω; Τι υλικό δλδ; Ευχαριστώ και πάλι.

Κάτι τσιμεντοειδές π.χ. έτοιμο σοβά και επειδή το πιο πιθανό θα σκάσει πάρε ένα λίτρο μονωτικό ταρατσών  πέρασέ το από πάνω δύο χέρια και είσαι οκ. Στο εξοχικό πάντα εχω μονωτικό και τέτοια εποχή ρίχνω καμιά ματιά μήπως δω σε καμιά γωνία ρωγμή και την περνάω με μονωτικό. Με έχει σώσει από πολλά προβλήματα νερών του παρελθόντος.

https://www.skroutz.gr/s/12209950/Isomat-Isoflex-Elastomeres-Akryliko-Epaleifomeno-Steganotiko-1kg-Leyko.html εχει και σε κεραμιδί😜

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
  • Thanks 1

12 minutes ago, Antretng said:

Γιατί είναι προϋπόθεση να ξηλωθεί όλο το μωσαϊκό; Απλα σκάβει ο υδραυλικός από όπου περνούν σωληνώσεις.

αυτό ακριβώς μου είπε ο υδραυλικός μου, απο όπου περάσουν σωληνώσεις θα σκάψει προφανώς

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...