Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι συστολή διαστολή του κτιρίου, τα πλακάκια έχουν μπει με μηδενική ανοχή, από κάτω υπάρχει υγρασία που ανάλογα με την εποχή αλλάζει φάση από υγρή σε αέρια κ.ο.κ. και πιέζει να βγει, κάποια στιγμή αστοχεί η συγκόλληση και τα πλακάκια κάνουν παφ και πετάνε στον αέρα. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι έγινε, τόσα χρόνια μετά!

Κατά την άποψή μου, πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα πλακάκια. Αν δεν γίνει αυτό, είναι θέμα χρόνου να γίνει και αλλού.
Μετά το ξήλωμα, επειδή βλέπω σαθρό το υπόστρωμα ενώ μοιραία θα μείνουν ανομοιομορφίες, προτείνω εφαρμογή αυτοεπιπεδούμενου χαμηλού πάχους για την εξομάλυνση, τοποθέτηση μεμβράνης παραλαβής των παραμορφώσεων και πέρασμα πλακίδια εκ νέου με κόλλα ελαστική.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Luciddream

Ξέρεις αν κολλήθηκαν με κόλλα σε "γέμισμα" τσιμεντοκονίας ή με λάσπη απευθείας στην πλάκα;

Επεξ/σία από Maurikycli

4 minutes ago, Maurikycli said:

@Luciddream

Ξέρεις αν κολλήθηκαν με κόλλα σε "γέμισμα" τσιμεντοκονίας ή με λάσπη απευθείας στην πλάκα;

Ήμουν 5-8 χρονών όταν φτιάχτηκε το σπίτι 😛 Μπήκαμε το 1996. Νομίζω κανείς δεν ξέρει τίποτα. Βρήκα πλακά όμως και έρχεται σε λίγο να το δει. Ότι μου πει θα το γράψω εδώ, βρήκα και το σχέδιο του σπιτιού θα το φτιάξω στο coohom που έχω ψιλομάθει να το χειρίζομαι.

• Like 2

8 hours ago, manolis940 said:

Στην δική μου δουλειά κάθε φορά που πάει να γίνει κουβέντα για παζάρι τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Τι του είπες του ανθρώπου;

Τίποτα δεν θα του είπε, απλά μόλις βλέπουν τη δουλειά τους φαίνεται μικρή και δεν πάνε για μερεμέτια

Σε εμένα, για ~15 πλακάκια μου είχαν πει 200 ευρώ και αυτό για περίπου πριν 10 χρόνια!

• Like 1

4 minutes ago, thodoris1985 said:

Τίποτα δεν θα του είπε, απλά μόλις βλέπουν τη δουλειά τους φαίνεται μικρή και δεν πάνε για μερεμέτια

Σε εμένα, για ~15 πλακάκια μου είχαν πει 200 ευρώ και αυτό για περίπου πριν 10 χρόνια!

Δεν μίλησα εγώ με αυτόν αλλά δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, μάλλον όντως δεν είχε χρόνο. Τελικά είπαμε με αυτόν που ήρθε να τα κάνουμε απλά με κόλλα και αν ξαναφουσκώσουν βλέπουμε. Τουλάχιστον το ποσό είναι σχετικά μικρό 200-250 ευρώ για 50 πλακάκια περίπου (36 που σώσαμε και άλλα 14-15 που σπάσανε. Δεν έχω προλάβει να κάνω και το σχέδιο θα κάτσω πριν κοιμηθώ να το φτιάξω. Τώρα πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και πόσο θα κρατήσει... δεν έχω ιδέα ακόμα.

• Like 1

14 minutes ago, Luciddream said:

Δεν μίλησα εγώ με αυτόν αλλά δεν έδειξε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, μάλλον όντως δεν είχε χρόνο. Τελικά είπαμε με αυτόν που ήρθε να τα κάνουμε απλά με κόλλα και αν ξαναφουσκώσουν βλέπουμε. Τουλάχιστον το ποσό είναι σχετικά μικρό 200-250 ευρώ για 50 πλακάκια περίπου (36 που σώσαμε και άλλα 14-15 που σπάσανε. Δεν έχω προλάβει να κάνω και το σχέδιο θα κάτσω πριν κοιμηθώ να το φτιάξω. Τώρα πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και πόσο θα κρατήσει... δεν έχω ιδέα ακόμα.

Εμένα έχει κρατήσει 10 χρόνια στο σαλόνι ~15 πλακάκια όμως (κόστος 50 ευρώ είχα δώσει τελικά).

Στην κουζίνα γύρω στα 8 πλακάκια τα άφησα για πολύ καιρό χωρίς τίποτα (μέγα λάθος), τα είχα καλύψει με φελό και χειμώνα-καλοκαίρι ένα χαλί. Μετά τα κόλλησα μόνος μου και πιστεύω θα σκάσουν σύντομα (το ότι άφησα το κενό για κάποια χρόνια χωρίς πλακάκια ήταν μεγάλο μειονέκτημα)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 09/09/2023 at 09:39, mechpanos said:

Αν έχεις την διάθεση, ανέβασε κανένα πρόχειρο σχεδιάκι του σπιτιού πώς είναι οι χώροι, και κατά μήκος ποιου σημείου σηκώθηκαν, για να ερμηνεύσουμε καλύτερα το φαινόμενο...

To κατάφερα, τελικά ήταν πιο δύσκολο να το κάνω από ότι περίμενα. Τις μετρήσεις τις έχω πάρει απο το σχέδιο οπότε είναι λάθος σίγουρα. Αλλά στο περίπου είναι έτσι. Με κόκκινο έβαλα όσα σηκώθηκαν. Κάποια απο αυτά (κυρίως στις άκρες) σπάσανε. Τα άλλα φαίνονται οκ για τώρα :P

patriko-1.png

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 4

11 ώρες πριν, Luciddream είπε

To κατάφερα, τελικά ήταν πιο δύσκολο να το κάνω από ότι περίμενα. Τις μετρήσεις τις έχω πάρει απο το σχέδιο οπότε είναι λάθος σίγουρα. Αλλά στο περίπου είναι έτσι. Με κόκκινο έβαλα όσα σηκώθηκαν. Κάποια απο αυτά (κυρίως στις άκρες) σπάσανε. Τα άλλα φαίνονται οκ για τώρα :P

patriko-1.png

Τί έφτιαξες ρε παίκτη!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σας,

χρειάζομαι συμβουλές για επερχόμενη ανακαίνιση μπάνιου δεκαετίας 70 ( διαστάσεις 1.75 Χ 2.50 και ύψος 2.00 - τοίχος 16τ.μ. και δάπεδο 5 μέτρα) και θα μπουν πλακάκια 60 Χ 1.20

πλακά δε βρήκα που να περνάει μεμβράνη αδιαβροχοποίησης όπως μας συμβουλεύει ο mechpanos , καλά στα μαγαζιά με είδη μπάνιου μου είπαν ουτε καν υγρομόνωση απαιτείται.

ο υδραυλικός μου είπε οτι το μωσαικό δε θα βγει απο το υπόλοιπο πάτωμα (προφανώς εκεί που θα μπει η ντουζιερα θα βγει), ώστε μελλοντικά όταν μπει πλακάκι στο υπόλοιπο σπίτι πάνω απο το μωσαικό να έρθει στο ίδιο επίπεδο.

έχετε να προτείνετε κάποιο καλό υγρομονωτικό τσιμεντοειδές ? στο μωσαικό χρειάζεται να περαστεί ? να πάρω της kerakoll το aquastop nanoflex ή αρκεί το D1 DUROSTICK ή π.χ. Sika Sikalastic 1K? τι ιδιότητες να κοιτάξω ?

στις γωνίες χρειάζεται να μπει πλέγμα με κόλλα όπως στο video εδώ ? ή τι υλικό προτείνετε να πάρω για τις γωνίες ? να αναφέρω οτι υπάρχει και  κολώνα (στη μπανιέρα που θα γίνει ντουζιέρα)

αυτό το υλικό για τις γωνίες μπαίνει μετά τη τοποθέτηση πλακιδίων ?

https://www.durostick.gr/proioda/kolles-pollaplon-efarmogon/kolles-eidikon-efarmogon/ms-polymer-power-glue

Spoiler

ο πλακάς μου ζήτησε επαλειφώμενο μονωτικό (όποιο επιθυμώ) δύο των 5kg  και δύο λίτρα revinex. Για αρμόστοκο επέμενε να μην πάρω κάποιον εποξειδικό και να πάρω τον απλο kerakoll fugabella porcelana. κόλλα πρότεινε την kerakoll h30 gel αλλά θα πάρω h40gel.

ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1

Για τσιμεντοειδές δεν ξέρω. Για τις γωνίες, πάρε τα ειδ. τεμάχια/ταινίες aquastop 120, ή αντίστοιχες της sika κλπ.

https://products.kerakoll.com/el-GR/p/aquastop-120

Revinex αν βάλεις στεγανωτικό μην βάλεις, δεν ξέρεις τί αντίδραση και τί συμβατότητα θα κάνουν τα χημικά του revinex με τα χημικά του στεγανωτικού. Κόλλα ΟΚ για την h40.

• Like 2
  • Thanks 1

Έκανα και εγώ ανακαίνιση μπάνιου με παρόμοια δεδομένα και με μωσαικό στο δάπεδο. Τα ξήλωσα όλα γιατί κατά κύριο λόγο όλη η δουλειά με τα καινούρια υδραυλικά έγινε στο πάτωμα. Με τα νέα υδραυλικά, την αποχέτευση, το κονίαμα και τα νέα πλακάκια , οριακά ήλθε στο επίπεδου του διαμερίσματος. Εβαλα και εγώ πλακάκι 60Χ120 και βγήκε αρκετά καλό το αποτέλεσμα

• Like 1

10 hours ago, costas_ said:

Έκανα και εγώ ανακαίνιση μπάνιου με παρόμοια δεδομένα και με μωσαικό στο δάπεδο. Τα ξήλωσα όλα γιατί κατά κύριο λόγο όλη η δουλειά με τα καινούρια υδραυλικά έγινε στο πάτωμα. Με τα νέα υδραυλικά, την αποχέτευση, το κονίαμα και τα νέα πλακάκια , οριακά ήλθε στο επίπεδου του διαμερίσματος. Εβαλα και εγώ πλακάκι 60Χ120 και βγήκε αρκετά καλό το αποτέλεσμα

Και σε εμένα καινούρια υδραυλικά θα μπουν απλά επιμένει να μη φύγει το μωσαϊκό. Δε ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Μπορείς να μου πεις τι υλικά έβαλες για υγρομόνωση ? Ευχαριστώ.

15 λεπτά πριν, Silenzio είπε

Και σε εμένα καινούρια υδραυλικά θα μπουν απλά επιμένει να μη φύγει το μωσαϊκό

Για να φύγει το μωσαϊκό χρειάζεται κομπρεσέρ. Πατοσίφωνο θα μείνει το ίδιο;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Silenzio είπε

Και σε εμένα καινούρια υδραυλικά θα μπουν απλά επιμένει να μη φύγει το μωσαϊκό. Δε ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με αυτό. Μπορείς να μου πεις τι υλικά έβαλες για υγρομόνωση ? Ευχαριστώ.

Ουτε εγω ξήλωσα το μωσαϊκό. Ενα τσιμεντοειδές μου έβαλαν για μόνωση .

Κατα τα άλλα άλλαξαν τα πάντα θέσεις. Ακόμα και το πατοσίφωνο. Οπότε είχε πολύ σκάψιμο.

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1

17 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα σας,

χρειάζομαι συμβουλές για επερχόμενη ανακαίνιση μπάνιου δεκαετίας 70 ( διαστάσεις 1.75 Χ 2.50 και ύψος 2.00 - τοίχος 16τ.μ. και δάπεδο 5 μέτρα) και θα μπουν πλακάκια 60 Χ 1.20

πλακά δε βρήκα που να περνάει μεμβράνη αδιαβροχοποίησης όπως μας συμβουλεύει ο mechpanos , καλά στα μαγαζιά με είδη μπάνιου μου είπαν ουτε καν υγρομόνωση απαιτείται.

ο υδραυλικός μου είπε οτι το μωσαικό δε θα βγει απο το υπόλοιπο πάτωμα (προφανώς εκεί που θα μπει η ντουζιερα θα βγει), ώστε μελλοντικά όταν μπει πλακάκι στο υπόλοιπο σπίτι πάνω απο το μωσαικό να έρθει στο ίδιο επίπεδο.

έχετε να προτείνετε κάποιο καλό υγρομονωτικό τσιμεντοειδές ? στο μωσαικό χρειάζεται να περαστεί ? να πάρω της kerakoll το aquastop nanoflex ή αρκεί το D1 DUROSTICK ή π.χ. Sika Sikalastic 1K? τι ιδιότητες να κοιτάξω ?

στις γωνίες χρειάζεται να μπει πλέγμα με κόλλα όπως στο video εδώ ? ή τι υλικό προτείνετε να πάρω για τις γωνίες ? να αναφέρω οτι υπάρχει και  κολώνα (στη μπανιέρα που θα γίνει ντουζιέρα)

αυτό το υλικό για τις γωνίες μπαίνει μετά τη τοποθέτηση πλακιδίων ?

https://www.durostick.gr/proioda/kolles-pollaplon-efarmogon/kolles-eidikon-efarmogon/ms-polymer-power-glue

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ο πλακάς μου ζήτησε επαλειφώμενο μονωτικό (όποιο επιθυμώ) δύο των 5kg  και δύο λίτρα revinex. Για αρμόστοκο επέμενε να μην πάρω κάποιον εποξειδικό και να πάρω τον απλο kerakoll fugabella porcelana. κόλλα πρότεινε την kerakoll h30 gel αλλά θα πάρω h40gel.

ευχαριστώ.

- Το καλύτερο υλικό, εάν δεν γίνει σωστή εφαρμογή του, δεν μπορεί να έχει καλά αποτελέσματα. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η τοποθέτηση των πλακιδίων θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 μέρες μετά την επάλειψη του τσιμεντοειδούς αν έχει προστεθεί σε αυτό κάποιο βελτιωτικό κονιαμάτων.

- Στο «επαλειφόμενο μονωτικό» θα πρέπει να βάλεις το βελτιωτικό κονιαμάτων που προτείνει η κατασκευάστρια εταιρία του. Το Revinex το προτείνουν πολλοί γιατί μόνο αυτό γνωρίζουν, δεν είναι θαυματουργό ούτε είναι σίγουρο πως θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα με υλικά άλλων εταιριών.

- Οπότε αυτό που προέχει είναι η εξεύρεση τεχνίτη που έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στη χρήση των υλικών που θα επιλέξεις τελικά.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...