Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Αν το τσιμέντο ξερνάει τις σκόνες, λειτουργεί αυτή η λύση με το τσιμεντόχρωμα;

Εγώ προσωπικά για να αποφύγω τις σκόνες που ξερνάει η τσιμεντένια επιφάνεια/πάτωμα, έβαλα αυτοεπιπεδούμενο στο υπόγειο και μιας και το είχα εύκολο μετά, έβαλα και στο πατάρι

Νομίζω οτι λειτουργεί.

Υπάρχει και βερνίκι εμποτισμού για αυτή τη δουλειά, απλά δεν προσφέρει τόσο οπτικό αποτέλεσμα(χρώμα)

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Αν το τσιμέντο ξερνάει τις σκόνες, λειτουργεί αυτή η λύση με το τσιμεντόχρωμα;

Εγώ προσωπικά για να αποφύγω τις σκόνες που ξερνάει η τσιμεντένια επιφάνεια/πάτωμα, έβαλα αυτοεπιπεδούμενο στο υπόγειο και μιας και το είχα εύκολο μετά, έβαλα και στο πατάρι

Σίγουρα απαιτείται ένα πολύ σχολαστικό σκούπισμα με βούρτσα ηλεκτρικής στο τέλος.

Καλό θα ήταν και ένα αστάρι

Δημοσ.

Μου λείπουν κάποια κομμάτια σοβατεπί από μάρμαρο. Που θα μπορούσα να βρω; Σε μαγαζιά με μάρμαρα ή με πλακάκια; 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, zio10 είπε

Μου λείπουν κάποια κομμάτια σοβατεπί από μάρμαρο. Που θα μπορούσα να βρω; Σε μαγαζιά με μάρμαρα ή με πλακάκια; 

Απλο, γραψε στην goοgle "Κοπή μαρμάρων"

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί που καθόμασταν στο πατρικό μου πριν απο λίγο (σπίτι του 90') ξαφνικά ακούγεται ένας ήχος και νομίζω ότι θα πέσει το σπίτι. Τελικά άρχισαν να σπάνε τα πλακάκια μόνα τους απτο πουθενά και να πετάγονται στον αέρα κομάτια. Περισσότερο το βάζω για την κουβέντα γιατί θα φέρουμε άτομο άμεσα να τα φτιάξει. Τα μέτρησα χοντρικά γύρω στα 70 τ.μ αλλά δεν έχουν σπάσει πολλά μόνο γύρω στα 5-10, σώζονται ή πρέπει να αλλαχτούν όλα ? Σηκώθηκαν όλα σε μήκος, και σήκωσαν και τα πολύ βαριά έπιπλα. Τα έβγαλα μετά με το χέρι μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.

Πριν:

Spoiler

plakakia-1.jpg.180cdc7ffc9891d0a87d1d4359ee725a.jpg

Μετά:

Spoiler

plakakia-2.jpg.1f2b10f7c1669d8afcc1dd1930668484.jpg

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
  • Sad 3
Δημοσ.
20 minutes ago, Luciddream said:

...
δεν έχουν σπάσει πολλά μόνο γύρω στα 5-10, σώζονται ή πρέπει να αλλαχτούν όλα
...

Αν έχει μείνει κόλλα από κάτω από τα πλακάκια, θα πρέπει να πας σε μαρμαραδικο να στα καθαρίσει

Επειδή έχει γίνει και σε εμένα πριν ~10 χρόνια στην κουζίνα και στο σαλόνι, και δε θυμάμαι αν μετά την επανατοποθέτηση έγινε κάποια ενέργεια στο τσιμέντο απο κάτω (π.χ. κάποιο αστάρι), έχω δυο ερωτήσεις

Γιατί γίνεται αυτό;
Να τα περιμένω ξανά σύντομα αν δεν έγινε κάποια προεργασία;

• Like 2
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Νομίζω έχει να κάνει με το ότι παλιά δεν άφηναν μεγάλους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια για να παίρνουν τις συστολές διαστολές

Κι όμως, σε εμάς έχει συμβεί στο εξοχικό, με αρμούς κάπου μισό πόντο. Αν ισχύει αυτό που λες, τότε στις νέες τοποθετήσεις με αρμούς χιλιοστού...τι εχει να γίνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Luciddream είπε

Εκεί που καθόμασταν στο πατρικό μου πριν απο λίγο (σπίτι του 90') ξαφνικά ακούγεται ένας ήχος και νομίζω ότι θα πέσει το σπίτι. Τελικά άρχισαν να σπάνε τα πλακάκια μόνα τους απτο πουθενά και να πετάγονται στον αέρα κομάτια. Περισσότερο το βάζω για την κουβέντα γιατί θα φέρουμε άτομο άμεσα να τα φτιάξει. Τα μέτρησα χοντρικά γύρω στα 70 τ.μ αλλά δεν έχουν σπάσει πολλά μόνο γύρω στα 5-10, σώζονται ή πρέπει να αλλαχτούν όλα ? Σηκώθηκαν όλα σε μήκος, και σήκωσαν και τα πολύ βαριά έπιπλα. Τα έβγαλα μετά με το χέρι μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε.

Πριν:

Απόκρυψη περιεχομένων

Μετά:

Απόκρυψη περιεχομένων

Απίστευτο! Έχω δει τέτοιες εικόνες από ενδοδαπέδιες που δεν τηρήθηκε αρμός, έχω δει από πλακάκια που τοποθετήθηκαν πριν στεγνώσει το γέμισμα, αλλά πλακάκια να πετάνε στον αέρα 30 χρόνια μετά την τοποθέτηση, δεν έχω ξαναδεί! ΟΚ δεν είχε τηρηθεί καθόλου πάχος αρμού, αλλά τι στο καλό 30 χρόνια πώς καθόντουσαν!!!
Αν έχεις την διάθεση, ανέβασε κανένα πρόχειρο σχεδιάκι του σπιτιού πώς είναι οι χώροι, και κατά μήκος ποιου σημείου σηκώθηκαν, για να ερμηνεύσουμε καλύτερα το φαινόμενο...
Επίσης επιτρέπεις την ανάρτηση σε σχετική εξειδικευμένη ομάδα στο fb, για γνώμες;

Επεξ/σία από mechpanos
Δημοσ.
9 hours ago, _Biohazard_ said:

Κι όμως, σε εμάς έχει συμβεί στο εξοχικό, με αρμούς κάπου μισό πόντο. Αν ισχύει αυτό που λες, τότε στις νέες τοποθετήσεις με αρμούς χιλιοστού...τι εχει να γίνει;

Σε παρόμοια περίπτωση ο πλακάς αρχικά δεν είχε κάνει σωστή προετοιμασία, δεν είχε καθαρίσει πριν τα κολλήσει. Δεν τα έβγαλε όλα αλλά μόνο τις αντίστοιχες σειρές.

Δημοσ.

Έχω δει κάτι παρόμοιο να γίνεται σε ξύλινο δάπεδο ενός φίλου και νομίζω το συμπέρασμα ήταν ότι υπήρχε κάποια διαρροή σε κάποιο σωλήνα και φούσκωσε απ' την υγρασία. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ ή έχουμε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Απίστευτο! Έχω δει τέτοιες εικόνες από ενδοδαπέδιες που δεν τηρήθηκε αρμός, έχω δει από πλακάκια που τοποθετήθηκαν πριν στεγνώσει το γέμισμα, αλλά πλακάκια να πετάνε στον αέρα 30 χρόνια μετά την τοποθέτηση, δεν έχω ξαναδεί! ΟΚ δεν είχε τηρηθεί καθόλου πάχος αρμού, αλλά τι στο καλό 30 χρόνια πώς καθόντουσαν!!!
Αν έχεις την διάθεση, ανέβασε κανένα πρόχειρο σχεδιάκι του σπιτιού πώς είναι οι χώροι, και κατά μήκος ποιου σημείου σηκώθηκαν, για να ερμηνεύσουμε καλύτερα το φαινόμενο...
Επίσης επιτρέπεις την ανάρτηση σε σχετική εξειδικευμένη ομάδα στο fb, για γνώμες;

Και όμως ολες οι περιπτώσεις ετσι ειναι, τα πλακακια πετάγονται στον αέρα 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Luciddream είπε

Πριν:

Απόκρυψη περιεχομένων

Μετά:

Απόκρυψη περιεχομένων

Ισόγειο; 

Περιοχή στο περίπου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, mechpanos said:

Ναι κανένα πρόβλημα, πάντως και εγώ βρήκα πολλά ποστς στο ιντερνετ που είχαν πάθει άτομα το ίδιο. Κάποιοι λένε ότι φταίει το μπετόν που βάζανε παλιά, αντί για κόλλα. Είμαι τελείως άσχετος από αυτά δεν ξέρω καν τι είναι από κάτω απτο πλακάκι :P Θα προσπαθήσω να φτιάξω σχέδιο ναι δεν το είχα σκεφτεί.

1 hour ago, Doubt said:

Ισόγειο; 

Περιοχή στο περίπου;

2ος - Κάτω Ηλιούπολη

Εν το μεταξύ βρήκα ένα πλακά χτες και τον πήρα μου λέει καλύτερα βρες άλλον δεν έχω χρόνο και είμαι και ακριβός :D καλά θα πάει αυτό

2 hours ago, manolis940 said:

Έχω δει κάτι παρόμοιο να γίνεται σε ξύλινο δάπεδο ενός φίλου και νομίζω το συμπέρασμα ήταν ότι υπήρχε κάποια διαρροή σε κάποιο σωλήνα και φούσκωσε απ' την υγρασία. Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ ή έχουμε αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο;

Εγώ δεν το αποκλείω, λογικά θέλει θερμοκάμερα για να δεις τι έχει, αλλά σαν πιθανότερο σενάριο θεωρώ την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εν το μεταξύ βρήκα ένα πλακά χτες και τον πήρα μου λέει καλύτερα βρες άλλον δεν έχω χρόνο και είμαι και ακριβός :D καλά θα πάει αυτό

Στην δική μου δουλειά κάθε φορά που πάει να γίνει κουβέντα για παζάρι τελειώνει με αυτόν τον τρόπο. Τι του είπες του ανθρώπου;

39 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εγώ δεν το αποκλείω, λογικά θέλει θερμοκάμερα για να δεις τι έχει, αλλά σαν πιθανότερο σενάριο θεωρώ την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

Τόσο μεγάλη συστολή - διαστολή του κτηρίου; Αν κρίνω απ' το ύψος που έχουν σηκωθεί τα πλακάκια μιλάμε σίγουρα για 5 πόντους.

Είναι δυνατόν ή φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε ένα κτήριο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...