Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

48 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ευχαριστώ.

Διαβάζω τις 2 αρνητικές κριτικες οτι ξεβαψε και χαλασε και λεω ειτε δεν ειναι καλης ποιοτητας ή απλα δεν ειχαν κανει καλη προεργασια της επιφανειας/καθαρισμος/ασταρωμα και δεν επιασε το υλικο προσφυση και αντοχη.

11 ώρες πριν, Doubt είπε

Δοκιμασμένο σε 2 μπανιέρες επιτυχώς.

Η μια κριτική στο σκρουτζ είναι δική μου(όχι αρνητική)...μαζί με τις δικές σου 3 (σχεδόν) πετυχημένες εφααρμογές.

Δύσκολο στην κατεργασία υλικό, θεωρώ οτι έπρεπε να αραιώσω για την εφαρμογή και πιθανώς την δεύτερη φορά να δοκίμαζα το ρολό.

Δεν έδωσα σημασία στις οδηγίες που έλεγε για έλεγχο τις 2 πρώτες ώρες έλεγχο ανά μισή ώρα και σε 1-2 σημεία έκανε τρεξίματα.

Το αποτέλεσμα αρτιότατο, καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, το σμάλτο δείχνει σαν πραγματικό γυαλί.

Αξίζει με 1000 μια δοκιμή για 25€, αν είναι να δώσεις και μεροκάματα σε μάστορα ίσως παίζεται εκτός αν μιλάμε για 100% εγγυημένο αποτέλεσμα σε πολύ λογική τιμή

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, nickol-us said:

Η μια κριτική στο σκρουτζ είναι δική μου(όχι αρνητική)...μαζί με τις δικές σου 3 (σχεδόν) πετυχημένες εφααρμογές.

Δύσκολο στην κατεργασία υλικό, θεωρώ οτι έπρεπε να αραιώσω για την εφαρμογή και πιθανώς την δεύτερη φορά να δοκίμαζα το ρολό.

Δεν έδωσα σημασία στις οδηγίες που έλεγε για έλεγχο τις 2 πρώτες ώρες έλεγχο ανά μισή ώρα και σε 1-2 σημεία έκανε τρεξίματα.

Το αποτέλεσμα αρτιότατο, καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, το σμάλτο δείχνει σαν πραγματικό γυαλί.

Αξίζει με 1000 μια δοκιμή για 25€, αν είναι να δώσεις και μεροκάματα σε μάστορα ίσως παίζεται εκτός αν μιλάμε για 100% εγγυημένο αποτέλεσμα σε πολύ λογική τιμή

Ευχαριστώ

Επειδή δεν είναι ξεκαθαρο από το πακέτο στο σκρουτζ, εχει μεσα και τα υλικα καθαρισμο (γυαλοχαρτα, καθαριστικα), ασταρωματος, νεα γυαλοχαρτα, και μετα το υλικο-σμαλτο ή μονο το υλικό-σμαλτο?

Αν εχει μονο το κυριως υλικό θυμασαι ποια διαδικασια ακολουθησες πριν?

Σκεφτομουν ξυσιμο ολη τη μπανιερα με καποιο ελαφρυ γυαλοχαρτο νερου ή σκετο, τυπου 800αρι ή ψιλοτερο λχ 1.000-1.500 μην τυχον και κανω ζημια και μετα καθαρισμός, καλο στεγνωμα και ασταρωμα.

Αφου στεγνωσει το ασταρι ξανα ξυσιμο με το γυαλοχαρτο να ισιωσει η επιφανεια και μετα 2-3 χερια σμαλτο με ρολο και πινελακι.

Απλα διαβαζω οτι μυριζουν πολυ λογω των διαλυτων και το μπανιο ειναι εσωτερικο (με ανεμιστηρα) και στο σπιτι υπαρχει ατομο με ελαφρυ ασθμα και δεν θελω μυρωδιες και επικινδυνα να διαχυθουν στο υπολοιπο σπιτι.

28 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ευχαριστώ

Επειδή δεν είναι ξεκαθαρο από το πακέτο στο σκρουτζ, εχει μεσα και τα υλικα καθαρισμο (γυαλοχαρτα, καθαριστικα), ασταρωματος, νεα γυαλοχαρτα, και μετα το υλικο-σμαλτο ή μονο το υλικό-σμαλτο?

Αν εχει μονο το κυριως υλικό θυμασαι ποια διαδικασια ακολουθησες πριν?

Σκεφτομουν ξυσιμο ολη τη μπανιερα με καποιο ελαφρυ γυαλοχαρτο νερου ή σκετο, τυπου 800αρι ή ψιλοτερο λχ 1.000-1.500 μην τυχον και κανω ζημια και μετα καθαρισμός, καλο στεγνωμα και ασταρωμα.

Αφου στεγνωσει το ασταρι ξανα ξυσιμο με το γυαλοχαρτο να ισιωσει η επιφανεια και μετα 2-3 χερια σμαλτο με ρολο και πινελακι.

Απλα διαβαζω οτι μυριζουν πολυ λογω των διαλυτων και το μπανιο ειναι εσωτερικο (με ανεμιστηρα) και στο σπιτι υπαρχει ατομο με ελαφρυ ασθμα και δεν θελω μυρωδιες και επικινδυνα να διαχυθουν στο υπολοιπο σπιτι.

Το πακέτο των 25€ έχει μόνο τα βασικά υλικά. Τότε είχα μπερδευτεί κι εγώ.

Υπάρχει (υπήρχε;) κι άλλο πακέτο στα 75€ (αν θυμάμαι καλά) όπου είχε τα καθαριστικά, γάντια κλπ.

Όσο θυμάμαι, είχα περάσει ένα γρήγορο γυαλόχαρτο με το χέρι, ένα καλό καθάρισμα, καλό στέγνωμα (και πολύ προσοχή να μη στάξει η βρύση της μπαταρίας), μασκάρισμα με χαρτοταινία και πέρασμα με πινέλο.

Αντί διαλύτη, θυμάμαι έλεγε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μπλέ οινόπνευμα (το λέω και στην κριτική).

Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες πιστά θεωρώ θα βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα. Έλεγε έλεγχο ανά μισή ώρα για 1-2 ώρες, κάτι που δεν ακολούθησα και μου βγήκαν 2 τρεξίματα.

Από μυρωδιές δεν θυμάμαι να σου πω με σιγουριά πόσο έντονο, σίγουρα είχε μυρωδιά. Επειδή έκανα τη δουλειά στο σπίτι της μάνας μου ενώ εκείνη έλλειπε δεν ήταν κάτι που έδωσα ιδιαίτερη σημασία

• Like 1

2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

και πολύ προσοχή να μη στάξει η βρύση της μπαταρίας

Ο δικός μου είχε βάλει ένα γάντι μιας χρήσης δεμένο στο στόμιο.. το θυμάμαι ακόμα.

Σήμερα κοίταζα για anti-slip coatings για πλακάκια/ντουζιέρες για να μην γλιστράει, και έδειχνε στο βίντεο να βάζεις σακούλα στη βρύση και στο ντους, για να μην τρέξουν νερά.

By the way έχει βάλει κανένας τέτοιο πράμα να μας πει γνώμη  (μπα δεν πιστεύω);

9 λεπτά πριν, pavloa είπε

Στο μπάνιο έχουμε σχετικά μεγάλο πατάρι.

Τι μπορώ να στρώσω κάτω ώστε να μην είναι σκέτο τσιμέντο που βγάζει σκόνη?

Πλακακια, εγω σε ολα τα παταρια βαζω πλακάκια 

5 ώρες πριν, pavloa είπε

Αν μιλάς καθαρά για την σκόνη τσιμεντόχρωμα ή  βερνίκι εμποτισμού

9 ώρες πριν, pavloa είπε

Έκανα ενα καλό καθάρισμα (οσο είναι αυτό εφικτό) και έστρωσα κατι παλιούς διαδρόμους σε ολη την επιφάνεια! 

Μηδέν σκόνη πλέον και είναι και μαλακό για τα γόνατα οση ωρα ψάχνεις τις κουτες να βρεις κατι που τελικά ειναι εξω στη ντουλάπα στο μπαλκόνι 😂😂

• Like 1

Στις 5/9/2023 στις 12:21 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Πλακακια, εγω σε ολα τα παταρια βαζω πλακάκια 

Ναι καλή σκέψη αλλά δεν θέλω να μπω σε τόσο μεγάλη φασαρία. Κόλλες πλακάκια κτλ. 

Στις 5/9/2023 στις 6:13 ΠΜ, nickol-us είπε

Αν μιλάς καθαρά για την σκόνη τσιμεντόχρωμα ή  βερνίκι εμποτισμού

Το τσιμέντο χρώμα απλά το απλώνω πάνω στο τσιμέντο ή χρειάζεται κάποια προεργασία ?

Στις 5/9/2023 στις 9:20 ΠΜ, babisa είπε

Έκανα ενα καλό καθάρισμα (οσο είναι αυτό εφικτό) και έστρωσα κατι παλιούς διαδρόμους σε ολη την επιφάνεια! 

Μηδέν σκόνη πλέον και είναι και μαλακό για τα γόνατα οση ωρα ψάχνεις τις κουτες να βρεις κατι που τελικά ειναι εξω στη ντουλάπα στο μπαλκόνι 😂😂

Το σκέφτηκα και εγώ για μουσαμά ή κανένα διάδρομο αλλά από την άλλη σκέφτηκα από την υγρασία που θα έχει το μπάνιο μην βγάλει μούχλα κάτω από τον διάδρομο ή τον μουσαμά...

32 λεπτά πριν, pavloa είπε

Ναι καλή σκέψη αλλά δεν θέλω να μπω σε τόσο μεγάλη φασαρία. Κόλλες πλακάκια κτλ. 

Το τσιμέντο χρώμα απλά το απλώνω πάνω στο τσιμέντο ή χρειάζεται κάποια προεργασία ?

Το σκέφτηκα και εγώ για μουσαμά ή κανένα διάδρομο αλλά από την άλλη σκέφτηκα από την υγρασία που θα έχει το μπάνιο μην βγάλει μούχλα κάτω από τον διάδρομο ή τον μουσαμά...

Δες κι αυτό: 

7 ώρες πριν, pavloa είπε

Αν θεωρείται προεργασία:

Μια μικρή προτετοιμασία της επιφάνειας. Να μην  έχει πολλά σαθρά, να καθαριστεί καλά και να είναι στεγνή/χωρίς σκόνες (όσο το δυνατόν) κατά την εφαρμογή.

Το τσιμεντόχρωμα περνάει κατευθείαν, δε χρειάζεται αστάρι, ίσως το πρώτο χέρι να περαστεί πιο αραιωμένο κι αυτό είναι όλο

Αν το τσιμέντο ξερνάει τις σκόνες, λειτουργεί αυτή η λύση με το τσιμεντόχρωμα;

Εγώ προσωπικά για να αποφύγω τις σκόνες που ξερνάει η τσιμεντένια επιφάνεια/πάτωμα, έβαλα αυτοεπιπεδούμενο στο υπόγειο και μιας και το είχα εύκολο μετά, έβαλα και στο πατάρι

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...