Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

θελω τη βοηθεια σας. Σε κομοδινο απο ξυλο στο μπανιο για καποιο λογο οταν αφηνω μεταλλικα σπρευ αφηνει στην επιφανεια του ξυλου αποτυπωμα. Το προβλημα ειναι οτι προσπαθω να βγαλω τη μαυριλα και δε γινεται! Δοκιμασα βαζελινη->τπτ, υγρο για αλατα->τπτ, σαπουνι->τπτ, οδοντοκρεμα->τπτ

sd.jpg

Σουβερ απο εδώ και πέρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

θελω τη βοηθεια σας. Σε κομοδινο απο ξυλο στο μπανιο για καποιο λογο οταν αφηνω μεταλλικα σπρευ αφηνει στην επιφανεια του ξυλου αποτυπωμα. Το προβλημα ειναι οτι προσπαθω να βγαλω τη μαυριλα και δε γινεται! Δοκιμασα βαζελινη->τπτ, υγρο για αλατα->τπτ, σαπουνι->τπτ, οδοντοκρεμα->τπτ

sd.jpg

Είδες τα σπρέι από κάτω μήπως αυτό είναι σκουριά;

Πιο εύκολη λύση, το βάφεις με ακρυλική ριπολίνη λευκή αφού το τρίψεις πρώτα καλά. Για να μην λερώσει ξανά, το καλύπτεις πχ με ένα χοντρό τζάμι.

Εχει αρχισει στη μπανιερα του πατρικου που ειναι σχεδον 20 ετων να σπαει το εμαγιε/σμαλτο/ασπρο και φαινεται απο κατω το "μεταλλο". Εχει γδαρθει σε 5-10 σημεια (μικρο χαρακιες) και σε ενα εμφανισε μια μαυριλα σαν να λειπει κομματι περιπου οσο ειναι η επιφανεια του emoji 😋

Μπορει να καλυφθει προσωρινα με καποιο εμμεσο τροπο DIY γιατι δεν παιζουν χρηματα αυτη τη στιγμη για επισκευη/επισμαλτωση μπανιερας?

Σκεφτομουν με ενα πινελακι σε εκεινο το σημειο να βαλω λιγο σμαλτο και να το αφησω να στεγνωσει 1-2 μερες.

Εναλλακτικα να σκεπασω την γυρω επιφανεια και να αφησω εκει μια τρυπα και να ψεκασω σπρει σμαλτου και να το αφησω να στεγνωσει 1-2 μερες.

Υπαρχει καποιος αλλος εναλλακτικος μπακαλε τροπος για τοσο μικρη επιδιορθωση? Εικαζω οτι με τα χρονια και τα καθαριστικα που συνεχιζει να χρησιμοποιει η μητερα μου και τα σφουγγαρια που τριβει, σιγα σιγα εχει φαγωθει το σμαλτο.

Θα πρέπει να το σκάψεις λίγο να φύγουν τα σαθρά και μετά να το στοκάρεις με σιδηρόστοκο ή στόκο πολυεστέρα. Τρίψιμο, ξανά στοκάρισμα, τρίψιμο και βάψιμο με με σπρευ σμαλτου.   

• Like 1

1 ώρα πριν, Sebu είπε

Εχει αρχισει στη μπανιερα του πατρικου που ειναι σχεδον 20 ετων να σπαει το εμαγιε/σμαλτο/ασπρο και φαινεται απο κατω το "μεταλλο". Εχει γδαρθει σε 5-10 σημεια (μικρο χαρακιες) και σε ενα εμφανισε μια μαυριλα σαν να λειπει κομματι περιπου οσο ειναι η επιφανεια του emoji 😋

Μπορει να καλυφθει προσωρινα με καποιο εμμεσο τροπο DIY γιατι δεν παιζουν χρηματα αυτη τη στιγμη για επισκευη/επισμαλτωση μπανιερας?

Σκεφτομουν με ενα πινελακι σε εκεινο το σημειο να βαλω λιγο σμαλτο και να το αφησω να στεγνωσει 1-2 μερες.

Εναλλακτικα να σκεπασω την γυρω επιφανεια και να αφησω εκει μια τρυπα και να ψεκασω σπρει σμαλτου και να το αφησω να στεγνωσει 1-2 μερες.

Υπαρχει καποιος αλλος εναλλακτικος μπακαλε τροπος για τοσο μικρη επιδιορθωση? Εικαζω οτι με τα χρονια και τα καθαριστικα που συνεχιζει να χρησιμοποιει η μητερα μου και τα σφουγγαρια που τριβει, σιγα σιγα εχει φαγωθει το σμαλτο.

https://www.skroutz.gr/s/26473889/Saratoga-Rinnova-Epoxiki-Kolla-Smalto-Epidiorthosis-2-Systatikon-Leyki-375ml.html

Δεν ξέρω πόσο θεωρείς τα 25€ απαγορευτικά (μαζί με παρελκόμενα, πινέλο, χαρτοταινία 30€ πες)

Φτάνει για να περάσεις όλη την μπανιέρα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό, ειδικά αν είναι παλιά και γενικά φθαρμένη μπανιέρα.

Έχε το ως μια συμπληρωματική εναλλακτική

• Like 1

58 minutes ago, costas_ said:

Θα πρέπει να το σκάψεις λίγο να φύγουν τα σαθρά και μετά να το στοκάρεις με σιδηρόστοκο ή στόκο πολυεστέρα. Τρίψιμο, ξανά στοκάρισμα, τρίψιμο και βάψιμο με με σπρευ σμαλτου.   

Ευχαριστώ!

44 minutes ago, nickol-us said:

https://www.skroutz.gr/s/26473889/Saratoga-Rinnova-Epoxiki-Kolla-Smalto-Epidiorthosis-2-Systatikon-Leyki-375ml.html

Δεν ξέρω πόσο θεωρείς τα 25€ απαγορευτικά (μαζί με παρελκόμενα, πινέλο, χαρτοταινία 30€ πες)

Φτάνει για να περάσεις όλη την μπανιέρα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό, ειδικά αν είναι παλιά και γενικά φθαρμένη μπανιέρα.

Έχε το ως μια συμπληρωματική εναλλακτική

Ευχαριστώ

Δεν βλέπω καλές κριτικές στο skroutz.

Υπάρχει και αυτό αλλά είναι ακριβότερο

https://www.skroutz.gr/s/23268602/Titan-Smalto-0-75lt-Leyko-Gyalistero.html

Θα το δοκίμαζα μόνος μου αλλά γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα έχω γκρίνια, αν δεν βγει σωστά, αν στάξει/τρέξει κάπου και έχει "νερά" κτλ. 😋

Βασικά ως λύση σκεφτόμουν τον επαγγελματία για αυτό είπα ότι κοστίζει. Είχα ακούσει στο παρελθόν κάτι 300αρια.

Αλλά βλέπω τώρα κάτι 99 και 129 αλλά δεν ξέρω αν λένε κάτι ή είναι αρπαχτή

https://www.smalto-repair.gr/epismaltosi-mpanieras/

https://www.enamel-bathtub.com/prosfora-epismaltosi-mpanieras/

https://www.smalto.services/epismaltosi-mpanieras-times/

Οπως ειναι καρμπόν γραμμένα είναι λες και είναι ο ίδιος.

• Like 1

9 ώρες πριν, Sebu είπε

Υπάρχει και αυτό αλλά είναι ακριβότερο

https://www.skroutz.gr/s/23268602/Titan-Smalto-0-75lt-Leyko-Gyalistero.html

To titan το εχω δοκιμασει βάφοντας πλακακια κουζινας τα οποια ηταν απο πορσελάνη. Φυσικά μπηκε και το κατάλληλο ασταρι πριν (παλι της titan). Ακριβο μεν, αλλα εκανε δουλεια..Μετα απο 6 χρονια το αποτέλεσμα ειναι ακόμη άριστο. Πιστεύω οτι και στην μπανιερά θα κανει δουλειά και με το παραπάνω.  

μιας και αναφέρατε για σμάλτο,

εμένα ο νεροχύτης έχει κάνει άπειρες γραμμές λεπτές σαν να έχει σπάσει το σμάλτο, μια χαρά είναι, αισθητικό το πρόβλημα, με κάτι σαν και αυτό που αναφέρατε πριν θα κάνω τη δουλειά μου;

επίσης η μπανιέρα, πιθανόν λόγω φθοράς σμάλτου, έχει σε κάποια σημεία μαυρίλα, η οποία δεν φεύγει ούτε με χλωρίνη, καθαριστικά κλπ

ναι γνωρίζω ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσει ισχυρά καθαριστικά η σύζυγος αλλά δεν μπορεί να βλέπει την μαυρίλα πια...

με βάψιμο σμάλτου θα γίνει τίπτις ή τσάμπα η δουλειά;;

2 λεπτά πριν, kokos23 είπε

εμένα ο νεροχύτης έχει κάνει άπειρες γραμμές λεπτές σαν να έχει σπάσει το σμάλτο, μια χαρά είναι, αισθητικό το πρόβλημα, με κάτι σαν και αυτό που αναφέρατε πριν θα κάνω τη δουλειά μου;

Αν εννοείς το νιπτήρα του μπάνιου, μπορείς να τον αλλάξεις.

• Like 1

20 hours ago, NikosKallithea said:

Απο το ξύλο δεν αφαιρείται η εμποτισμένη μαυρικα, βρωμα όπως θελεις πέστο.

Για να φύγει πρέπει το ξυλο να μπει στην πλάνη, πράγμα αδύνατον οπως καταλαβαίνεις.

Εν ολιγοις το φυσικο ξυλο δεν κανει για μπάνια και επιφάνειες που ακουμπουν αντικείμενα με υγρασιες διαρροές κλπ

Ηταν λαθος επιλογή ο πάγκος αυτός για το μπάνιο.

Μια απλή και γρήγορη λύση ειναι επάνω στον παγκο αυτόν να κολληθεί ενα πλακάκι μονοκόμματο.

βασικα αποτι καταλαβα δεν εχει περαστει ουτε λουστρο ουτε καποιο αλλο προστατευτικο πανω απο το ξυλο. Αν και εκανα και αλλες αποπειρες (π.χ θερμο αερα και τρυψιμο) ελαχιστα εφυγε η μαυριλα. Επειδη ειμαι ξενη χωρα (ΗΠΑ) και σχεδον ολα τα χρωματοπωλεια ειναι self service δε θα ασχοληθω. Στο μελλον θα αντικαταστησω το επιπλο.

Παντως δε καναμε κατι ιδιαιτερο σπιτι ουτε τα σπρευ ειχαν κατι το ιδιαιτερο (π.χ δεν ηταν ποτισμενα σε μαυρη μπογια). Φανταζομαι οτι επειδη εδω το νερο ειναι περιεργο (δεν εχω ιδεα τι χημικα βαζουν) βγηκε αυτη η μαυριλα ισως απο τη βαφη της συσκευασιας που εχει το καθε σπρευ

11 hours ago, Doubt said:

Δοκιμασμένο σε 2 μπανιέρες επιτυχώς.

Ευχαριστώ.

Διαβάζω τις 2 αρνητικές κριτικες οτι ξεβαψε και χαλασε και λεω ειτε δεν ειναι καλης ποιοτητας ή απλα δεν ειχαν κανει καλη προεργασια της επιφανειας/καθαρισμος/ασταρωμα και δεν επιασε το υλικο προσφυση και αντοχη.

3 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ευχαριστώ.

Διαβάζω τις 2 αρνητικές κριτικες οτι ξεβαψε και χαλασε και λεω ειτε δεν ειναι καλης ποιοτητας ή απλα δεν ειχαν κανει καλη προεργασια της επιφανειας/καθαρισμος/ασταρωμα και δεν επιασε το υλικο προσφυση και αντοχη.

Σε μένα το πέρασε τεχνίτης και καλός μάλιστα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...