Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενημερωτικά, για όποιον ίσως θέλει να το επιχειρήσει. Οι σήτες μπήκαν, κόβονται και σε μήκος και σε πλάτος και είναι αρκετά βατή η διαδικασία ακόμα και για ένα άτομο μόνο του, αν και οι οδηγίες λένε για 2.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
21 ώρες πριν, tarantules είπε

Έχει υπόψη κανείς κανένα κατάστημα να βάφει μεταλλικά πόμολα πόρτας με αντιμικροβιακή βαφή;

αν δεν κάνω λάθος αυτά είναι έτοιμα πόμολα...

αυτό που γνωρίζω είναι ότι βάζουν αυτοκόλλητο χαλκού το οποίο έχει την τάση να σκοτώνει πιο γρήγορα τα μικρόβια...

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Adon1s είπε

Καλησπέρα ομάδα.

Εχω θέμα με το νερό του σπιτιού, αναφορικά με τα Άλατα . Φοβαμαι να ανοίξω την κάθε βρυση στο σπίτι, γιατί με το που στεγνώσουν μετα τα νερά, βλέπω ΠΑΝΤΟΥ κηλίδες με ξεραμένα άλατα. Βρύσες, νιπτήρες, το τζάμι στη ντουζιέρα, οι οπές στο επιτοίχιο τηλέφωνο της ντουζιερας, τα πιάτα και ποτήρια μετά το πλύσιμο (οκ,έχει όχι τόσο έντονα), πάντα μα πάντα σημάδια από άλατα. Φαντάζομαι με βάση τη λογική ότι θα υπάρχουν και άλλου τέτοια υπολείμματα, στα ρούχα του πλυντηρίου και τις σωληνώσεις του ίδιου του μηχανήματος, στο νερό που πίνω και μαγειρευω και ίσως σε βάθος χρόνου αυτό προκαλέσει βλάβες στις σωληνώσεις του σπιτιού λόγω συσσώρευσης αλλά και σε εμένα τον ίδιο. 
Ίσως να είναι ιδέα μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό συνέβη έντονα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού , εν αντιθέσει με τον χειμώνα που ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα. Επομενως δεν γνωρίζω εάν είναι κάτι «φυσιολογικό» λόγω εποχής, η εάν απλά έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού.

Στο δια ταύτα. Τι μπορώ να κάνω για αυτό ; Μπορεί να μπει κάτι σαν «φίλτρο» στην «διακλάδωση» της κεντρικής σωλήνας που διοχετεύει το νερό κεντρικά στο διαμέρισμα μου ;  

'Ολα τα νερά έχουν αλατα άλλα περισσότερα άλλα λιγότερα και αν αφήσεις το νερό να στεγνώσει στα σημεία που έμεινε θα φανούν. Αυτό είναι πιο έντονο στις επιφάνειες των βρυσών που είναι  αστραφτερές από το νίκελ.Απλά στα άλλα σημεία δεν φαίνεται τόσο εκτός και έχει μαύρα πλακάκια.

Αν δέν θέλεις να φαίνονται μετά το μπάνιο σκουπίζεις με πετσέτα τα νερά να μην στεγνώσουν από μόνα τους. Το καλοκαίρι είναι πιο έντονο γιατί λόγω της ζέστης στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αν εμφανιστούν ψεκάζεις με λίγο viakal φια άλατα και σκουπίζεις.😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, DrLo είπε

Αυτό που ζητάς είναι κυριολεκτικά ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εξαεριστήες στο μπάνιο

Οι εξαεριστήρες δεν είναι μονο για δυσαρεστες οσμές. Φύσικά είναι και για την υγρασία.

Ο εξαεριστήρας θα βγάζει τον υγρό αέρα από το μπάνιο, και θα αναπληρώνεται από "νορμάλ" αέρα από το υπόλοιπο σπίτι (πχ η πόρτα του μπάνιου δεν είναι αεροστεγής).

Έχω μείνει σε 2 μπάνια με Φ100 σωλήνες αν θυμάμαι καλά τα οποία δεν είχαν παράθυρο. Έχω αλλάξει ανεμιστήρες αγοράζοντας ακριβούς και το συμπέρασμα μου είναι πεταμένα λεφτά. Το ένα είχε κάπου στα 2m σωλήνα και το άλλο πολλά περισσότερα καθώς ήταν 1ο όροφο και είχε άλλους 2 από πάνω.

Τα ανεμιστηράκια θέλουν ώρες για να αποβάλλουν την υγρασία απ' το μπάνιο ακόμη και αν τα βάλεις να δουλεύουν συνεχόμενα και όχι μόνο με το φως, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της να υγροποιείτε είναι στα πλακάκια είτε στην υπόλοιπη τοιχοποιία.

Η μόνη λύση που δούλεψε στο 2ο μπάνιο ( που είχε 2m σωλήνα ) ήταν ο αφυγραντήρες. Στο πρώτο η σφουγγαρίστρα.

Για όσους δουλεύει λοιπόν ο ανεμιστήρας έχει καλώς. Για όσους δεν δουλεύει υπάρχει μία λύση όταν οι Πολιτικοί Μηχανικοί το παίζουν Αρχιτέκτονες απ' τα Lidl. Μην επιμένετε λοιπόν. Δεν είπα σε κανένα να μην βάλει εξαερισμό. Δίνω μια λύση σε περίπτωση που δεν δουλεύει ή στην περίπτωση που ο TS δεν καταφέρει να περάσει την σωλήνα.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Έχω μείνει σε 2 μπάνια με Φ100 σωλήνες αν θυμάμαι καλά τα οποία δεν είχαν παράθυρο. Έχω αλλάξει ανεμιστήρες αγοράζοντας ακριβούς και το συμπέρασμα μου είναι πεταμένα λεφτά. Το ένα είχε κάπου στα 2m σωλήνα και το άλλο πολλά περισσότερα καθώς ήταν 1ο όροφο και είχε άλλους 2 από πάνω.

Τα ανεμιστηράκια θέλουν ώρες για να αποβάλλουν την υγρασία απ' το μπάνιο ακόμη και αν τα βάλεις να δουλεύουν συνεχόμενα και όχι μόνο με το φως, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της να υγροποιείτε είναι στα πλακάκια είτε στην υπόλοιπη τοιχοποιία.

Η μόνη λύση που δούλεψε στο 2ο μπάνιο ( που είχε 2m σωλήνα ) ήταν ο αφυγραντήρες. Στο πρώτο η σφουγγαρίστρα.

Για όσους δουλεύει λοιπόν ο ανεμιστήρας έχει καλώς. Για όσους δεν δουλεύει υπάρχει μία λύση όταν οι Πολιτικοί Μηχανικοί το παίζουν Αρχιτέκτονες απ' τα Lidl. Μην επιμένετε λοιπόν. Δεν είπα σε κανένα να μην βάλει εξαερισμό. Δίνω μια λύση σε περίπτωση που δεν δουλεύει ή στην περίπτωση που ο TS δεν καταφέρει να περάσει την σωλήνα.

Το μεγαλύτερο αστείο της απάντησης σου είναι ότι νομίζεις ότι ένας αρχιτέκτονας είναι αυτός που ξέρει καλύτερα το θέμα του εξαερισμού ενός χώρου.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το μεγαλύτερο αστείο της απάντησης σου είναι ότι νομίζεις ότι ένας αρχιτέκτονας είναι αυτός που ξέρει καλύτερα το θέμα του εξαερισμού ενός χώρου.

Πάντως κατά την γνώμη μου ειδικά οι αρχιτέκτονες και δευτερευόντως οι ΠΜ, οφείλουν να έχουν καλή κατανόηση της φυσικής του κτιρίου. Πρόσφατα πέτυχα διάλογο σε forum νεαρής αρχιτεκτόνισσας, που έλεγε "εγώ Αρχιτεκτονική τελείωσα, δεν ξέρω από θερμομονώσεις κλπ, τί προτείνετε για διαστρωμάτωση θερμοϋγρομόνωσης"... Εντάξει ήταν νέα αρχιτέκτων και την δικαιολογώ, το ψάχνει η κοπέλα οπότε ΟΚ... Αλλά θεωρώ όπως της απάντησε ένας από κάτω, ότι ο αρχιτέκτων έχει μεγάλο λόγο και πρέπει να έχει εξοικείωση, με την επιλογή των υλικών και την προσέγγιση, για την σωστή συμπεριφορά των κατασκευών!
Αλλά είμαστε η χώρα που η αυτεπιστασία πάει γόνα και οι δουλειές ολοκληρώνονται από τους εργολάβους, ή στην καλύτερη, μόνο από ΠΜ. Με τραγικά βέβαια αποτελέσματα, για το δομημένο περιβάλλον και από αισθητικής, και από τεχνικής πλευράς.

• Like 4
Δημοσ.

Μια ερώτηση για καμιά ιδέα μπας κ έχει κανείς.

Θέλω να φτιάξω ένα ντουλάπι / κουτί ή κάτι τέτοιο μόνος μου. Στόχος να μπει μια αντλία σε ένα κήπο να προστατευει το καλοκαίρι απο καμια βροχή. Δεν με απασχολει ο χειμώνας , ο πάγος , η ζέστη κλπ. Μόνο η βροχή.

Πως να το φτιάξω? Έχω σκεφτεί διάφορα σενάρια. πχ να πάρω λαμαρίνα και να την κολλήσω. Να πάρω τούβλα και να χτίσω ένα. Να πάρω Τσιμεντοσανίδες  κλπ. 

Έχεις κανείς καμια ιδέα με τι άλλο υλικό θα μπορούσα να το φτιάξω?

image.png.e7e9faff7fc214544161c21a48ee8cc6.png

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Θέλω να φτιάξω ένα ντουλάπι / κουτί ή κάτι τέτοιο μόνος μου. Στόχος να μπει μια αντλία σε ένα κήπο να προστατευει το καλοκαίρι απο καμια βροχή. Δεν με απασχολει ο χειμώνας , ο πάγος , η ζέστη κλπ. Μόνο η βροχή.

Πως να το φτιάξω? Έχω σκεφτεί διάφορα σενάρια. πχ να πάρω λαμαρίνα και να την κολλήσω. Να πάρω τούβλα και να χτίσω ένα. Να πάρω Τσιμεντοσανίδες  κλπ. 

Διαμόρφωσε ένα https://www.praktiker.gr/p/mpaoulo-kipou-trend-line-gkri-116x46-5x60cm-90315

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Rowmat, επένδυση με πατητή ή χρωμοσοβά για να βγει ωραίο.

Πάνελ πολυουρεθάνης

Κάνε τρύπες και βάλε μία σιτούλα στην μεριά του μοτέρ, για να αερίζεται όταν δουλεύει.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 3
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DrLo είπε

Αστείο είναι που συμπέρανες κάτι τέτοιο διαβάζοντας το παραπάνω.

8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Πάντως κατά την γνώμη μου ειδικά οι αρχιτέκτονες και δευτερευόντως οι ΠΜ, οφείλουν να έχουν καλή κατανόηση της φυσικής του κτιρίου. Πρόσφατα πέτυχα διάλογο σε forum νεαρής αρχιτεκτόνισσας, που έλεγε "εγώ Αρχιτεκτονική τελείωσα, δεν ξέρω από θερμομονώσεις κλπ, τί προτείνετε για διαστρωμάτωση θερμοϋγρομόνωσης"... Εντάξει ήταν νέα αρχιτέκτων και την δικαιολογώ, το ψάχνει η κοπέλα οπότε ΟΚ... Αλλά θεωρώ όπως της απάντησε ένας από κάτω, ότι ο αρχιτέκτων έχει μεγάλο λόγο και πρέπει να έχει εξοικείωση, με την επιλογή των υλικών και την προσέγγιση, για την σωστή συμπεριφορά των κατασκευών!
Αλλά είμαστε η χώρα που η αυτεπιστασία πάει γόνα και οι δουλειές ολοκληρώνονται από τους εργολάβους, ή στην καλύτερη, μόνο από ΠΜ. Με τραγικά βέβαια αποτελέσματα, για το δομημένο περιβάλλον και από αισθητικής, και από τεχνικής πλευράς.

Οι σχολές Αρχιτεκτονικής απ' όσο ξέρω έχουν τέτοια μαθήματα. Τώρα απλώς κάποιοι τα αγνοούν δεν τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία και τα περνάνε ίσα ίσα με ένα 5.

Σίγουρα ο καθένας πρέπει να ξέρει κάτι λίγο απ' το κομμάτι του άλλου. Ένα τρανό παράδειγμα είναι τα ανοίγματα στις κολώνες. Μπορεί ένας Αρχιτέκτονας να μην έχει τις γνώσεις της στατικότητας ενός ΠΜ αλλά δεν μπορεί να σχεδιάζει αυθαίρετα και να βάζει όπου τον βολεύει μια κολόνα και ότι διάμετρο θέλει.

Το σωστό είναι πάνω από ένα κτήριο να πέφτουν και οι δύο και να κάνει ο καθένας το κομμάτι του. Ιδανικά θα ήταν σωστό να υπάρχει μηχανολόγος μηχανικός για το κομμάτι των υδραυλικών θέρμανσης και ψύξης και ηλεκτρολόγος μηχανικός για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτλ.

• Like 2
Δημοσ.

Το καπάκι του κάδου απορριμάτων δεν σηκώνεται πλέον τόσο εύκολα όσο τον αγόρασα. Ανοίγει μέχρι το 1/3. Αργεί να ανοίξει, πρέπει πατήσω αρκετά το πεντάλ για να αρχίσει να ανοίγει.

DSCI1329.JPG

DSCI1330.JPG

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, infini είπε

Το καπάκι του κάδου απορριμάτων δεν σηκώνεται πλέον τόσο εύκολα όσο τον αγόρασα. Ανοίγει μέχρι το 1/3. Αργεί να ανοίξει, πρέπει πατήσω αρκετά το πεντάλ για να αρχίσει να ανοίγει.

DSCI1329.JPG

DSCI1330.JPG

Πρέπει να δεις από κάτω τι γίνεται, εκεί που κάνει "μοχλό".

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους θέλω να αλλάξω κάπως το μπάνιο μου και σκέφτομαι να περάσω πάνω από τα πλακάκια που έχει στους τοίχους στόκο. Είδα αυτό που αναφέρει:

· Εξαιρετική συγκόλληση ακόμη και σε μη απορροφητικά υποστρώματα, όπως πλακάκια, γυάλινα κεραμικά, βαμμένες προσόψεις κλπ.

Θα έκανε ίσως και αρμόστοκος; Χρειάζεται κάποια προεργασία, υπόστρωμα κλπ;

Ρωτάω γιατί είμαι στόκος. Ευχαριστώ!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Kenny McCormick είπε

Καλησπέρα σε όλους θέλω να αλλάξω κάπως το μπάνιο μου και σκέφτομαι να περάσω πάνω από τα πλακάκια που έχει στους τοίχους στόκο. Είδα αυτό που αναφέρει:

· Εξαιρετική συγκόλληση ακόμη και σε μη απορροφητικά υποστρώματα, όπως πλακάκια, γυάλινα κεραμικά, βαμμένες προσόψεις κλπ.

Θα έκανε ίσως και αρμόστοκος; Χρειάζεται κάποια προεργασία, υπόστρωμα κλπ;

Ρωτάω γιατί είμαι στόκος. Ευχαριστώ!

Δεν γνωρίζω αν πιάνει στόκος ανέμενε απαντήσεις, έχω δει όμως να βάφουν πλακάκια με αρκετά καλό αποτέλεσμα, έχε το στο νου ως εναλλακτική

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...