Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, 

Θα ήθελα να ρωτήσω σε οικόπεδο εντός σχεδίου θα ήθελα να φτιάξω μια αποθήκη περίπου 50τ.μ. χωρίς ρεύμα. 

Ξέρει κανείς αν είναι ποιο φθηνή η άδεια από ότι σε σπίτι? Γίνεται να μην έχω ρεύμα?

Ευχαριστώ πολύ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η λύση είναι πολύ απλή απλά πρέπει να σκεφτείς έξω από τους ψυχαναγκασμούς που έθεσες αρχικά σαν προϋποθέσεις.

Μετακινείς τα "επικίνδυνα" καθαριστικά από το μπάνιο στο ντουλάπι της κουζίνας και απλά μετά το ντουζ αφήνεις ανοιχτή την πόρτα.

Ούτε ακριβές αγορές και γκάτζετ #500 στο σπίτι ούτε σκαψίματα

9 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αφυγραντήρας στο μπάνιο; Τι, να τραβάει τις υγρασίες από το σιφώνια;
Ανεμιστήρι είναι η ιδανική επιλογή, ενεργειακά και τεχνικά.

Όχι απ' τον αέρα. Γιατί σου φαίνεται περίεργο;

Ο εξαερισμός είναι κατάλληλος για να φεύγουν οι δυσάρεστες οσμές αλλά αν είσαι κάποιος σαν εμένα που βγαίνοντας απ' το μπάνιο έχει γίνει σάουνα, σε μπάνιο χωρίς παράθυρο αν δεν βάλω εξαρχής αφυγραντύρα μόλις αγγίξουν οι υδρατμοί τα πλακάκια και υγροποιηθούν κολυμπάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/8/2023 στις 12:24 ΜΜ, Haldol είπε

Ρίχτε ιδέα και για 'μενα. 

Κάθε φορά που κάνω ντουζ, δε μπορώ να ξεφορτωθώ την υγρασία στο μπάνιο. Είναι εσωτερικό (χωρίς παράθυρο). Έχει μεν αεραγωγό, αλλά δεν είναι «υποβοηθούμενος», απλά υπάρχει μία επικοινωνία με τον «έξω κόσμο» (και αυτό με αρκετά μακρύ αγωγό). 

Δε μπορώ ν' αφήνω την πόρτα ανοιχτή ώστε να διαφύγει προς τους υπόλοιπους χώρους (που θα ήταν πιο διαχειρίσιμη) λόγω κατοικιδίων, μιας και έχω απορρυπαντικά κ.λπ στο μπάνιο. Ταυτόχρονα είναι και μικρό, οπότε ο χώρος «μπουκώνει» πολύ γρήγορα.

Εδώ και 2 χρόνια που μένω εδώ δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ζήτημα (π.χ. υγρασία σε τοίχο) οπότε μάλλον ο αγωγός κάνει μία τίμια δουλειά. Επιπλέον δεν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας. Παρά τη μόνιμα κλειστή πόρτα, αλλά και τη μόνιμη επαφή με τον έξω κόσμο μέσω του αγωγού, το μπάνιο διατηρεί σταθερά 1-2 βαθμούς διαφορά (προς τα κάτω το χειμώνα, προς τα πάνω το καλοκαίρι) από το διάδρομο απ' έξω, και με normal θερμοκρασίες (χειμώνα έχει 19-20, καλοκαίρι έχει 25-26). Don't. Ask. How.

:P

Σκέφτηκα ως πρώτη λύση το άνοιγμα μίας οπής Φ125 / Φ150 ψηλά, είτε για να διαφεύγει φυσικά ο αέρας του μπάνιου προς το διάδρομο, ή να τον εξαναγκάσω με κάποιο μηχανισμό αερισμού. Σαν δεύτερη λύση, σκέφτηκα να τοποθετήσω μόνιμα έναν mini αφυγραντήρα, με σύνδεση στην αποχέτευση. Ο χώρος επιτρέπει εύκολα κάτι τέτοιο.

Η λύση #1 έχει ως πρόβλημα το ότι θα πρέπει να κομπρεσεριάσω τον τοίχο. Προφανώς μιλάω για σημείο που έχει τούβλο πλήρωσης, δε μιλάμε για «καφρίλα». Η λύση #2 πέρα από το μεγαλύτερο κόστος, έχει ως πρόβλημα ότι δε βρίσκω αφυγραντήρα μικρού μεγέθους που να μην είναι τρ1μπ0ύρδ3λο σαν λειτουργία. Όλοι όσοι βρίσκω που να μην είναι θηρία, έχουν κριτικές... το λιγότερο κακές.

Πόσο μήκος είναι περίπου ο αγωγός,πόσες στροφές κανει (με γωνίες ~90°), ποια η διατομή του και ποια τα τετραγωνικά και το ύψος του μπάνιου;  Μην απορρίπτεις τον εξαεριστήρα τόσο γρήγορα υπάρχει τρόπος να τα υπολογίσεις ωστε να κάνει δουλειά (πχ εδώ με ίντσες βέβαια αλλά τι να κάνουμε). Εκτός αν πια είναι 50 μέτρα αγωγός με 3 γωνίες. Ειδικά εφόσον είναι μικρό το μπάνιο θα δεις διαφορά. Είναι και η πιο «μαζεμένη» λύση σε σχέση με αφυγραντύρα.

Επίσης επειδή είναι και σχετικά πιο οικονομικό μπορείς να το δοκιμάσεις και αν δεν κάνει αυτό που θελεις 100% προσθέτεις και τον αφυγραντήρα για να βοηθήσει ή να επισπεύσει την κατάσταση ακόμα περισσότερο. Θα βοηθήσει και με τις οσμές ο εξαεριστήρας όπως και να έχει και θα μειώσεις και τις απαιτήσεις απόδοσης του αφυγραντήρα και αρα και το κόστος.

Επεξ/σία από PerfectParanoia
  • Like 1

17 hours ago, cthulhucarbide said:

Η λύση είναι πολύ απλή απλά πρέπει να σκεφτείς έξω από τους ψυχαναγκασμούς που έθεσες αρχικά σαν προϋποθέσεις. Μετακινείς τα "επικίνδυνα" καθαριστικά από το μπάνιο στο ντουλάπι της κουζίνας και απλά μετά το ντουζ αφήνεις ανοιχτή την πόρτα. Ούτε ακριβές αγορές και γκάτζετ #500 στο σπίτι ούτε σκαψίματα

Δε μου φαίνεται εύκολο. Μέσα στο μπάνιο κάθε τι είναι επικίνδυνο, ή έστω «δε πρέπει να παίζει η γάτα». Από σαπούνια - σαμπουάν ανθρώπινα, έως σκόνες πλυντηρίου που μπορεί να πέσει λίγο στο πάτωμα χωρίς να το καταλάβω όπως βάζω πλυντήριο, έως ακόμα και τα... χαρτιά υγείας που θα γραπώσει κανένα και θα το «μοιράσει» σε όλο το σπίτι (σε κομματάκια)!

:D

Εννοείται ότι έτσι κι αλλιώς τα «ζόρικα» είναι σε ντουλάπι, δεν έχω π.χ. το SKIP προσβάσιμο και με ανοιχτό καπάκι. Επειδή όμως στο μπάνιο έχει φουλ τέτοια, νιώθω ότι «παρακαλάω» γι' ατύχημα, αν τ' αφήνω να μπαίνουν.

8 hours ago, PerfectParanoia said:

Πόσο μήκος είναι περίπου ο αγωγός,πόσες στροφές κανει (με γωνίες ~90°), ποια η διατομή του και ποια τα τετραγωνικά και το ύψος του μπάνιου;  Μην απορρίπτεις τον εξαεριστήρα τόσο γρήγορα υπάρχει τρόπος να τα υπολογίσεις ωστε να κάνει δουλειά (πχ εδώ με ίντσες βέβαια αλλά τι να κάνουμε). Εκτός αν πια είναι 50 μέτρα αγωγός με 3 γωνίες. Ειδικά εφόσον είναι μικρό το μπάνιο θα δεις διαφορά. Είναι και η πιο «μαζεμένη» λύση σε σχέση με αφυγραντύρα.

Επίσης επειδή είναι και σχετικά πιο οικονομικό μπορείς να το δοκιμάσεις και αν δεν κάνει αυτό που θελεις 100% προσθέτεις και τον αφυγραντήρα για να βοηθήσει ή να επισπεύσει την κατάσταση ακόμα περισσότερο. Θα βοηθήσει και με τις οσμές ο εξαεριστήρας όπως και να έχει και θα μειώσεις και τις απαιτήσεις απόδοσης του αφυγραντήρα και αρα και το κόστος.

Λοιπόννν... έμαθα εχθές από τον father ότι ο αγωγός δε φέρνει βόλτα το σπίτι γύρω - γύρω, ή μέσα έξω, αλλά τελείως... κάθετα! Το 1997 που χτίστηκε το σπίτι εγώ ήμουν... 7 ετών, οπότε δε γνωρίζω όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Μου είπε ότι ο αγωγός αυτός είναι τύπου «σουν» (έτσι το είπε, δε βρίσκω βέβαια τέτοιο όρο πουθενά, αλλά anyway) και πρακτικά είναι ΔΥΟ αγωγοί σε έναν ενιαίο σωλήνα. Υποτίθεται ότι εκμεταλλεύεται κάάάποιο φαινόμενο του αέρα, ή της πίεσης, ώστε να δημιουργεί μία μικρή ροή από έξω προς τα μέσα, και ανάποδα. Ξεκινάει από το δικό μου επίπεδο (0) και καταλήγει στη σκεπή, δηλαδή +2 ορόφους πιο πάνω.

Καλά ως εδώ; Καλά. Όμως πάμε τώρα και στην (πικρή) πραγματικότητα. Έβγαλα την πλαστική γρίλια στο μπάνιο, και από πίσω δεν υπάρχει απολύτως κανένας σωλήνας (πόσο μάλλον διπλός). Υπάρχει απλώς μία όδευση πίσω από τον τοίχο, με άγρια τσιμεντένια επιφάνεια, σαν... καμινάδα. Βασικά αρκετά περισσότερο σαγρέ από μία συνηθισμένη καμινάδα. Καλά πήγε αυτό. Φώτο:

Spoiler

IMG_2396.jpeg.27917eb5c318b583528a9b78b52f3ed5.jpegIMG_2397.jpeg.3f4ba1bc44052eae2987a02d1ba5c3ad.jpeg

Παραδόξως όμως όντως υπάρχει μία μικρή ροή αέρα που γίνεται αισθητή με το χέρι...

Τώρα; :D

Τώρα πας, παίρνεις ένα εξαεριστήρι με 50€, παίρνεις και ένα μικρό διακριτικό καναλάκι, παίρνεις ρεύμα από το φώς του μπάνιου και το πας στο εξαεριστήρι. Λόγω αδρότητας του αγωγού και λόγω όδευσης, επειδή βλέπω ότι είναι και μεγάλο το άνοιγμα, πάρε μεγάλο. Τα κλείνεις όλα ωραία και νοικοκυρεμένα, και κάνεις δουλειά σου. Θα δεις διαφορά.

Αφυγραντήρα σε μπάνιο εγώ διαφωνώ, διότι το μπάνιο έχει μόνιμα νερό στα σιφώνια, όπου όταν πέφτει η σχετική υγρασία της ατμόσφαιρας αμέσως καλύπτει η υγρασία από τα σιφώνια, έτσι ο αφυγραντήρας δουλεύει συνέχεια καίγοντας ρεύμα χωρίς πραγματικά να χρειάζεται. Επίσης είναι ενεργειακά μή αποδοτική μέθοδος, να καις ανεμιστήρα και κομπρέσορα να παγώσεις (=συμπυκνώσεις) τις υγρασίες, όταν απλά με έναν ανεμιστήρα μπορείς να τις βγάλεις έξω.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από αυτό που βλέπω στην φωτογραφία εκεί έχει προβλέψει ο μηχανικός να βγούν οι σωλήνες PVC του εξαερισμού. Το κανάλι αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως έχει για ροή αέρα. Πρέπει να είναι ελεύθερο φυσικά εως την έξοδο και να περάσουν τα PVC από εκεί.  Πολύ πιθανό να έχει ήδη σωλήνες μέχρι κάποιο σημείο και να άφησε ο μηχανικός το τελευταίο μέτρο για να το αποτελειώσει ο υδραυλικός. Θέλει ψάξιμο με φακό και αναλόγως των ευρημάτων προχωράς

Επεξ/σία από costas_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον καλο ειναι να βαλεις και λιγο σωλήνα οπως λεει ο Κώστας απο πανω @Haldol Οι διπλοι αγωγοι δεν ξερω ακριβως τι ειναι αλλα με καθετο εξαερισμο εκμεταλευεσαι ποκυ καλα το φαινομενο venturi και bernoulli. Ο ζεστος αερας ανεβαινει, βγαινει απο τον εξαερισμο δημιουργει διαφορα πιεσης στο δωματιο και μπαινει νεος κρυος απο οπου επικοινωνει με τα υπολοιπα δωματια. Επισης με στενωματα κλπ αυξανεται η ταχυτητα της ροης. Ειναι καλος φυσικος εξαερισμος και το ειδες και εσυ οτι δουλευει στο αρχικο που παρατηρησες τις αλλαγες θερμοκρασιας.

Επι του πρακτεου νομιζω με ενα ανεμυστηρα και ισως και σωληνα αν εχει και παραπερα θα βελτιωθει. Δεν τεραγωνικα και υψος του μπανιου, βρες ογκο χωρου και παρε εναν εξαεριστηρα με αρκετες φορες μεγαλυτερη αποδοση ανα ωρα  (πχ αν ειναι 3x3x4=36 m^3 ο χωρος ενας με ροη 100 m^3 θα ανενεωνει 3 φορες την ωρα περιπου ολο τον αερα του μπανιο)

Επεξ/σία από PerfectParanoia

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

όταν απλά με έναν ανεμιστήρα μπορείς να τις βγάλεις έξω.

Μα δεν βγαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έξω και έτσι όπως μας τα περιγράφει και ο OP ούτε στην περίπτωση του θα βγει. Γενικά το λάθος ξεκινάει με το να μην υπάρχει παράθυρο σε ένα μπάνιο έστω και ε ένα φωταγωγό.

Μακάρι να έχω άδικο αλλά και στο δικό μου μπάνιο δεν πα να τον άλλαξα, δεν υπήρχε διαφορά και η σωλήνα μου μέχρι την οροφή άντε να ήταν στα 2m.

1 hour ago, PerfectParanoia said:

Επι του πρακτεου νομιζω με ενα ανεμυστηρα και ισως και σωληνα αν εχει και παραπερα θα βελτιωθει. Δεν τεραγωνικα και υψος του μπανιου, βρες ογκο χωρου και παρε εναν εξαεριστηρα με αρκετες φορες μεγαλυτερη αποδοση ανα ωρα  (πχ αν ειναι 3x3x4=36 m^3 ο χωρος ενας με ροη 100 m^3 θα ανενεωνει 3 φορες την ωρα περιπου ολο τον αερα του μπανιο)

2 hours ago, mechpanos said:

Τώρα πας, παίρνεις ένα εξαεριστήρι με 50€, παίρνεις και ένα μικρό διακριτικό καναλάκι, παίρνεις ρεύμα από το φώς του μπάνιου και το πας στο εξαεριστήρι. Λόγω αδρότητας του αγωγού και λόγω όδευσης, επειδή βλέπω ότι είναι και μεγάλο το άνοιγμα, πάρε μεγάλο. Τα κλείνεις όλα ωραία και νοικοκυρεμένα, και κάνεις δουλειά σου. Θα δεις διαφορά.

Μάλλον έτσι θα πάμε. Μιλάμε εν τω μεταξύ για ούτε 15 κυβικά. Το «κουτί» του χώρου του μπάνιου (δηλαδή χωρίς να υπολογίζω ότι έχει μέσα, π.χ. μπανιέρα, ένα δοκάρι που περνάει (και κόβει όγκο), κ.λπ) εσωτερικά είναι 2,70 x 1,70 x 2,80 Y. Και τα πιο μικρά εξαεριστήρια που βλέπω δεν είναι κάτω από 100 κυβικά / ώρα.

2 hours ago, costas_ said:

Από αυτό που βλέπω στην φωτογραφία εκεί έχει προβλέψει ο μηχανικός να βγούν οι σωλήνες PVC του εξαερισμού. Το κανάλι αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως έχει για ροή αέρα. Πρέπει να είναι ελεύθερο φυσικά εως την έξοδο και να περάσουν τα PVC από εκεί.  Πολύ πιθανό να έχει ήδη σωλήνες μέχρι κάποιο σημείο και να άφησε ο μηχανικός το τελευταίο μέτρο για να το αποτελειώσει ο υδραυλικός. Θέλει ψάξιμο με φακό και αναλόγως των ευρημάτων προχωράς

Η τρύπα στη φώτο είναι σαν το χέρι μου. Οπότε στρογγυλός σωλήνας π.χ. έστω και Φ100 δε περνάει με τίποτα. Βέβαια ίσως όπως λες να έχει πιο κάτω σωλήνα, και να στενεύει στο τελείωμα. Αυτό θα το δω με φωτογραφία από το κινητό μετά. Με φακό δε παίζει, ο ίδιος όσο κοντά και να φέρω τα μάτια μου δε μπορώ να δω πολύ μέσα! :lol:

Αν έχει όντως σωλήνα, π.χ. μισό μέτρο πιο μέσα, θ' άξιζε η όλη φασαρία ώστε να τον φτάσω μέχρι το μπάνιο; Ίσως είναι καλύτερα απλά να δώσω πιο πολλή δύναμη στον εξαερισμό από το να σπάσω τον τοίχο.

2 minutes ago, manolis940 said:

Μα δεν βγαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έξω και έτσι όπως μας τα περιγράφει και ο OP ούτε στην περίπτωση του θα βγει. Γενικά το λάθος ξεκινάει με το να μην υπάρχει παράθυρο σε ένα μπάνιο έστω και ε ένα φωταγωγό.

Συμφωνώ, αλλά αυτό είναι λάθος σχεδίου (οπότε πάμε πολύ πίσω). Δεν υπάρχει φωταγωγός. Από τη μία μεριά είναι το (εσωτερικό) γκαράζ, από την άλλη υπνοδωμάτιο, από τις άλλες δύο είναι ο διάδρομος που οδηγεί στο γκαράζ και στο καθιστικό... είναι «εγκλωβισμένο» το μπάνιο.

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Συμφωνώ, αλλά αυτό είναι λάθος σχεδίου (οπότε πάμε πολύ πίσω). Δεν υπάρχει φωταγωγός. Από τη μία μεριά είναι το (εσωτερικό) γκαράζ, από την άλλη υπνοδωμάτιο, από τις άλλες δύο είναι ο διάδρομος που οδηγεί στο γκαράζ και στο καθιστικό... είναι «εγκλωβισμένο» το μπάνιο.

Ο λόγος που αναφέρω όλο το παραπάνω είναι γιατί την λύση του Αφυγραντήρα δεν θα την πρότεινα σε καμία περίπτωση αν δεν ήταν λάθος η διαρρύθμιση εξ αρχής. Προχωράς λοιπόν σίγουρα ΄σε ένα καλό εξαερισμό φροντίζεις να καθαρίζεις συχνά την σίτα που θα έχει μπροστά για να μην δουλεύει βουλωμένος η έξοδος στην ταράτσα να έχει κάποιο καπέλο για να μην στην φράξουν τα πτηνά.

Ωστόσο αν η υγρασία δεν πέφτει με γρήγορο ρυθμό θα θες σφουγγάρισμα και αργότερα θα έχεις πρόβλημα με την τοιχοποιία γιατί σιγά σιγά θα την πίνει.

Στις 25/8/2023 στις 10:55 ΜΜ, manolis940 είπε

Όχι απ' τον αέρα. Γιατί σου φαίνεται περίεργο;

Ο εξαερισμός είναι κατάλληλος για να φεύγουν οι δυσάρεστες οσμές αλλά αν είσαι κάποιος σαν εμένα που βγαίνοντας απ' το μπάνιο έχει γίνει σάουνα, σε μπάνιο χωρίς παράθυρο αν δεν βάλω εξαρχής αφυγραντύρα μόλις αγγίξουν οι υδρατμοί τα πλακάκια και υγροποιηθούν κολυμπάω.

Αυτό που ζητάς είναι κυριολεκτικά ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν εξαεριστήες στο μπάνιο

Οι εξαεριστήρες δεν είναι μονο για δυσαρεστες οσμές. Φύσικά είναι και για την υγρασία.

Ο εξαεριστήρας θα βγάζει τον υγρό αέρα από το μπάνιο, και θα αναπληρώνεται από "νορμάλ" αέρα από το υπόλοιπο σπίτι (πχ η πόρτα του μπάνιου δεν είναι αεροστεγής).

• Like 1

Καλησπέρα ομάδα.

Εχω θέμα με το νερό του σπιτιού, αναφορικά με τα Άλατα . Φοβαμαι να ανοίξω την κάθε βρυση στο σπίτι, γιατί με το που στεγνώσουν μετα τα νερά, βλέπω ΠΑΝΤΟΥ κηλίδες με ξεραμένα άλατα. Βρύσες, νιπτήρες, το τζάμι στη ντουζιέρα, οι οπές στο επιτοίχιο τηλέφωνο της ντουζιερας, τα πιάτα και ποτήρια μετά το πλύσιμο (οκ,έχει όχι τόσο έντονα), πάντα μα πάντα σημάδια από άλατα. Φαντάζομαι με βάση τη λογική ότι θα υπάρχουν και άλλου τέτοια υπολείμματα, στα ρούχα του πλυντηρίου και τις σωληνώσεις του ίδιου του μηχανήματος, στο νερό που πίνω και μαγειρευω και ίσως σε βάθος χρόνου αυτό προκαλέσει βλάβες στις σωληνώσεις του σπιτιού λόγω συσσώρευσης αλλά και σε εμένα τον ίδιο. 
Ίσως να είναι ιδέα μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό συνέβη έντονα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού , εν αντιθέσει με τον χειμώνα που ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα. Επομενως δεν γνωρίζω εάν είναι κάτι «φυσιολογικό» λόγω εποχής, η εάν απλά έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού.

Στο δια ταύτα. Τι μπορώ να κάνω για αυτό ; Μπορεί να μπει κάτι σαν «φίλτρο» στην «διακλάδωση» της κεντρικής σωλήνας που διοχετεύει το νερό κεντρικά στο διαμέρισμα μου ;  

13 λεπτά πριν, Adon1s είπε

Καλησπέρα ομάδα.

Εχω θέμα με το νερό του σπιτιού, αναφορικά με τα Άλατα . Φοβαμαι να ανοίξω την κάθε βρυση στο σπίτι, γιατί με το που στεγνώσουν μετα τα νερά, βλέπω ΠΑΝΤΟΥ κηλίδες με ξεραμένα άλατα. Βρύσες, νιπτήρες, το τζάμι στη ντουζιέρα, οι οπές στο επιτοίχιο τηλέφωνο της ντουζιερας, τα πιάτα και ποτήρια μετά το πλύσιμο (οκ,έχει όχι τόσο έντονα), πάντα μα πάντα σημάδια από άλατα. Φαντάζομαι με βάση τη λογική ότι θα υπάρχουν και άλλου τέτοια υπολείμματα, στα ρούχα του πλυντηρίου και τις σωληνώσεις του ίδιου του μηχανήματος, στο νερό που πίνω και μαγειρευω και ίσως σε βάθος χρόνου αυτό προκαλέσει βλάβες στις σωληνώσεις του σπιτιού λόγω συσσώρευσης αλλά και σε εμένα τον ίδιο. 
Ίσως να είναι ιδέα μου, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό συνέβη έντονα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού , εν αντιθέσει με τον χειμώνα που ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα. Επομενως δεν γνωρίζω εάν είναι κάτι «φυσιολογικό» λόγω εποχής, η εάν απλά έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού.

Στο δια ταύτα. Τι μπορώ να κάνω για αυτό ; Μπορεί να μπει κάτι σαν «φίλτρο» στην «διακλάδωση» της κεντρικής σωλήνας που διοχετεύει το νερό κεντρικά στο διαμέρισμα μου ;  

https://www.biomec.gr/faq-items/τι-είναι-ο-αποσκληρυντής-νερού/

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...