Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, vins είπε

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Άρα ή αλουμινας να ευθυγραμμίσει κάσα ή την τρώω λίγο με το τροχακι εκεί που βρίσκει και κανω την παλαβή 😂😂😂 

Ίσως μπορεί να μπει καμιά ροδέλα ανάμεσα στους μεντεσέδες ώστε το πάνω μέρος να σηκωθεί πιο ψηλά

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 ώρες πριν, zio10 είπε

Θέλω να βάλω σιτες σε δύο παράθυρα και ενώ βρίσκω έτοιμες κάθετης κίνησης σε καλές τιμές δε μου ταιριάζει το πλάτος για λίγα εκατοστά.

Το ύψος είμαι σίγουρος ότι το ρυθμίζεις, για το πλάτος υπάρχει δυνατότητα κοψιματος ή χαλάει;

Απ οτι κατάλαβα η σιτα είναι φαρδύτερη από το παράθυρο οπότε οχι,δεν μπορείς να "στενεψεις" το μηχανισμο.

Μπορείς βέβαια να πας στην αμέσως μικρότερη διάσταση ,ειναι μεγάλη η διαφορά σε εκατοστά?

32 λεπτά πριν, babisa είπε

Απ οτι κατάλαβα η σιτα είναι φαρδύτερη από το παράθυρο οπότε οχι,δεν μπορείς να "στενεψεις" το μηχανισμο.

Μπορείς βέβαια να πας στην αμέσως μικρότερη διάσταση ,ειναι μεγάλη η διαφορά σε εκατοστά?

Γιατί λες όχι;

Κι όμως, μεγαλύτερη παίρνει καποιος και  από την μια πλευρά μπορείς να την κόψει και να τη φέρει στα μέτρα του.

8 ώρες πριν, babisa είπε

7 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Γιατί λες όχι;

Κι όμως, μεγαλύτερη παίρνει καποιος και  από την μια πλευρά μπορείς να την κόψει και να τη φέρει στα μέτρα του.

Τις έχω παραγγείλει, οπότε θα το δω στην πράξη. Έχω την εντύπωση κι εγώ ότι γίνεται πάντως έτσι όπως είδα ότι είναι.

Το ρόλο της σιτας σκέφτομαι με τι να κόψω, τα αλουμινένια κομμάτια θα κοπούν πιο εύκολα πιστεύω.

39 λεπτά πριν, zio10 είπε

Τις έχω παραγγείλει, οπότε θα το δω στην πράξη. Έχω την εντύπωση κι εγώ ότι γίνεται πάντως έτσι όπως είδα ότι είναι.

Το ρόλο της σιτας σκέφτομαι με τι να κόψω, τα αλουμινένια κομμάτια θα κοπούν πιο εύκολα πιστεύω.

Με ένα τέτοιο θα κάνεις μια χαρά δουλειά.

Πρόσεχε μην κοψεις από τη μεριά που είναι το ελατήριο/μηχανισμός επαναφοράς. Συνήθως από την αντίθετη πλευρά έχουν μέχρι και αυτοκόλλητο που δείχνει εκατοστά, να μπορείς να κόψεις στις διαστάσεις που θες. Εγώ δεν βασίστηκα σε αυτό, μέτρησα μόνος μου και έβαλα σημάδια για να κόψω.

hint: μετράς, ξαναμετρας, μετράς μια ακόμη φορά...και μετά κόβεις!

Screenshot_20230821-215451_Chrome.jpg

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γνωρίζει κανείς από συντήρηση ξύλων. Πήρα ένα συντηρητικό και εντομοκτόνο το Kraft Wood Care Συντηρητικό Προστασίας Ξύλου Διαλύτου. Η εφαρμογή του ήταν πολύ καλή. Απορροφήθηκε από το ξύλο αμέσως και όπου χρειάστηκε με ένεση να το εφαρμόσω σε χαραμάδες, απορροφήθηκε αμέσως.

Μου τελείωσε όμως το Kraft και υπήρχε διαθέσιμο το MERCOLA XYLOFARM AQUA KILLER ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΞΥΛΟΥ ΔΙΑΦΑΝΟΕδώ σκούρα τα πράγματα. Σε ίδιας ποιότητας ξύλο δεν απορροφάται το ίδιο άμεσα όπως το Kraft. Αν θελήσω να το εφαρμόσω σε χαραμάδες ή σε τρύπες από ρόζους που έχω βγάλει, δεν απορροφάται. Απλώς περνάει από τη χαραμάδα ή την τρύπα του ρόζου. Τα ξύλα είναι κάθετα τοποθετημένα. Είναι πόρτες ξύλινες που δε μπορώ να τις βγάλω και να τις δουλέψω οριζόντια. 

Οι επιφάνεια των ξύλων είναι πεντακάθαρη. Δεν υπάρχει ίχνος μπογιάς και στόκου, έχει δουλευτεί με παλμικό και όπου χρειάστηκε και έκκεντρο τριβείο. Σκέφτομαι μήπως το Mercola είναι ζόρικο στην απορρόφηση γιατί είναι υδατοδιαλυτό.....Δεν ξέρω όμως αν είναι αυτός ο λόγος. Επίσης γράφει πως είναι "συμπυκνωμένο". Αυτός να είναι ο λόγος;

Στις χαραμάδες αναγκάστηκα να το εφαρμόζω με πολύ λεπτά πινέλα....ζωγραφικής....

Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι.....

Επεξ/σία από alex89

6 ώρες πριν, alex89 είπε

Επίσης γράφει πως είναι "συμπυκνωμένο". Αυτός να είναι ο λόγος;

Κάπου στο κουτί του πρέπει να γράφει οδηγίες για την αραίωση, με νερό προφανώς.

• Like 1

7 ώρες πριν, alex89 είπε

Αν γνωρίζει κανείς από συντήρηση ξύλων. Πήρα ένα συντηρητικό και εντομοκτόνο το Kraft Wood Care Συντηρητικό Προστασίας Ξύλου Διαλύτου. Η εφαρμογή του ήταν πολύ καλή. Απορροφήθηκε από το ξύλο αμέσως και όπου χρειάστηκε με ένεση να το εφαρμόσω σε χαραμάδες, απορροφήθηκε αμέσως.

Μου τελείωσε όμως το Kraft και υπήρχε διαθέσιμο το MERCOLA XYLOFARM AQUA KILLER ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΞΥΛΟΥ ΔΙΑΦΑΝΟΕδώ σκούρα τα πράγματα. Σε ίδιας ποιότητας ξύλο δεν απορροφάται το ίδιο άμεσα όπως το Kraft. Αν θελήσω να το εφαρμόσω σε χαραμάδες ή σε τρύπες από ρόζους που έχω βγάλει, δεν απορροφάται. Απλώς περνάει από τη χαραμάδα ή την τρύπα του ρόζου. Τα ξύλα είναι κάθετα τοποθετημένα. Είναι πόρτες ξύλινες που δε μπορώ να τις βγάλω και να τις δουλέψω οριζόντια. 

Οι επιφάνεια των ξύλων είναι πεντακάθαρη. Δεν υπάρχει ίχνος μπογιάς και στόκου, έχει δουλευτεί με παλμικό και όπου χρειάστηκε και έκκεντρο τριβείο. Σκέφτομαι μήπως το Mercola είναι ζόρικο στην απορρόφηση γιατί είναι υδατοδιαλυτό.....Δεν ξέρω όμως αν είναι αυτός ο λόγος. Επίσης γράφει πως είναι "συμπυκνωμένο". Αυτός να είναι ο λόγος;

Στις χαραμάδες αναγκάστηκα να το εφαρμόζω με πολύ λεπτά πινέλα....ζωγραφικής....

Αν κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία ή γνωρίζει κάτι.....

Δεν ειναι θεμα απορρόφησης.Το πρώτο έχει διαλύτη μέσα ο οποίος αν απλωθεί σε επιφάνεια στεγνώνει αμέσως σε αντίθεση με το άλλο που είναι νερού.

Προσωπικά σε ξύλα εφαρμόζω πάντα νερού τόσο συντηρητικό όσο και βερνίκι.Για μένα απείρως καλύτερο τόσο γιά εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Στο εξοχικό σε ενιαία επιφάνεια έμεινα από νερού και πήρα από κει διαλύτου γιατί δεν είχε νερού και πέρασα ένα μικρό κομμάτι.Μετά από χρόνια το κομμάτι αυτό ξεχωρίζει και είναι χάλια. Δεν έχει πετάξει αλλα είναι όλο μπαλώματα.

• Like 2

Μιας και πιάσαμε πιο πάνω το θέμα με τις σίτες, γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ύφασμα για πλισέ σίτα που να πωλείται με το μέτρο;

Ότι βρίσκω λέει για αντικατάσταση με κόστος όσο περίπου έχει όλο το σύστημα. 

17 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

αν υπάρχει ύφασμα για πλισέ σίτα που να πωλείται με το μέτρο;

https://moustiquescreen.gr/pania-sitas-plisse/

https://www.aluminium.systems/pani-antikatastasis-sitas-plisse-15mm.html

29 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Ότι βρίσκω λέει για αντικατάσταση με κόστος όσο περίπου έχει όλο το σύστημα. 

έχεις δίκιο Πρέπει να έρθει να την βγάλει να την πάει εκεί που τις φτιάχνουν να την πάρει και να την ξανατοποθετησει Σε ποια περιοχή είσαι

17 λεπτά πριν, hp8 είπε

https://moustiquescreen.gr/pania-sitas-plisse/

https://www.aluminium.systems/pani-antikatastasis-sitas-plisse-15mm.html

έχεις δίκιο Πρέπει να έρθει να την βγάλει να την πάει εκεί που τις φτιάχνουν να την πάρει και να την ξανατοποθετησει Σε ποια περιοχή είσαι

Στη Λάρισα μένω. 

Μπορώ να την βγάλω και να τοποθετήσω ανταλλακτικό, αλλά όπως φαίνεται θα πρέπει να τους την πάω.

Μόλις τώρα, EchiDNA είπε

Στη Λάρισα μένω. 

Μπορώ να την βγάλω και να τοποθετήσω ανταλλακτικό, αλλά όπως φαίνεται θα πρέπει να τους την πάω.

μίλα μαζί τους αν στέλνουν πανί και οδηγίες με τα μυστικά της αλλαγής

• Like 1

Ξερω οτι παιζουν πολλοι παραμετροι ( ποσο κοστολογει την δουλεια του ο ξυλουργος, μηχανισμοι κλπ ) αλλα μπορει καποιος χοντρικα να μου πει ποσο κοστιζει μια ντουλαπα λακαριστη 3Χ3 ? στο περιπου απλα να εχω μια ιδεα... 

Στις 22/8/2023 στις 8:32 ΠΜ, papoys1 είπε

Δεν ειναι θεμα απορρόφησης.Το πρώτο έχει διαλύτη μέσα ο οποίος αν απλωθεί σε επιφάνεια στεγνώνει αμέσως σε αντίθεση με το άλλο που είναι νερού.

Προσωπικά σε ξύλα εφαρμόζω πάντα νερού τόσο συντηρητικό όσο και βερνίκι.Για μένα απείρως καλύτερο τόσο γιά εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Στο εξοχικό σε ενιαία επιφάνεια έμεινα από νερού και πήρα από κει διαλύτου γιατί δεν είχε νερού και πέρασα ένα μικρό κομμάτι.Μετά από χρόνια το κομμάτι αυτό ξεχωρίζει και είναι χάλια. Δεν έχει πετάξει αλλα είναι όλο μπαλώματα.

@Doubt Δυστυχώς δε γράφει κάπου για αραίωση....Περίμενα να γράφει..

@papoys1 Πολύ χρήσιμα όσα γράφεις. Μου λύθηκαν οι απορίες. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...