peragialos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Ο παρακάτω σωλήνας είναι της ύδρευσης του σπιτιού και στην μισή διαδρομή του είναι μέσα σε μπετόν, σοβά, κλπ. Έχει περαστεί εδώ και 60 χρόνια και στα σημεία που είναι στον αέρα έχει πρασινίσει. Δεδομένου ότι είναι και υπόγειο, υπάρχει υγρασία στους τοίχους. Θα έπρεπε να αρχίσω να σκεφτομαι για αντικατάσταση(πολύ δύσκολο) ή να μην ανησυχώ; Διαρροές δεν υπάρχουν από αυτό που βλέπω στο ρολόι.
manolis940 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, peragialos είπε Ο παρακάτω σωλήνας είναι της ύδρευσης του σπιτιού και στην μισή διαδρομή του είναι μέσα σε μπετόν, σοβά, κλπ. Έχει περαστεί εδώ και 60 χρόνια και στα σημεία που είναι στον αέρα έχει πρασινίσει. Δεδομένου ότι είναι και υπόγειο, υπάρχει υγρασία στους τοίχους. Θα έπρεπε να αρχίσω να σκεφτομαι για αντικατάσταση(πολύ δύσκολο) ή να μην ανησυχώ; Διαρροές δεν υπάρχουν από αυτό που βλέπω στο ρολόι. Οι σωλήνες πλέον αυτοί δεν χρησιμοποιούνται γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Διαβρώνονται κυρίως απ' τα άλατα του νερού αν δεν κάνω λάθος. Η αντικατάσταση του σημαίνει ή σκάβω στο μπετό ή περνάω εξωτερικό. Αν παίρνεις πόσιμο νερό από εκεί θα έπρεπε να το σκεφτείς. Ακόμη και τώρα να μην έχει διαρροές είναι πολλά υποσχόμενος μετά από τόσα χρόνια για κάτι τέτοιο. Αν αυτές γίνουν μέσα στα μπετά και τις αντιληφθείς αργά μπορεί να χρειαστεί και να γίνει και μεγαλύτερη ζημιά.
Doubt Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, peragialos είπε Ο παρακάτω σωλήνας είναι της ύδρευσης του σπιτιού και στην μισή διαδρομή του είναι μέσα σε μπετόν, σοβά, κλπ. Έχει περαστεί εδώ και 60 χρόνια και στα σημεία που είναι στον αέρα έχει πρασινίσει. Δεδομένου ότι είναι και υπόγειο, υπάρχει υγρασία στους τοίχους. Θα έπρεπε να αρχίσω να σκεφτομαι για αντικατάσταση(πολύ δύσκολο) ή να μην ανησυχώ; Διαρροές δεν υπάρχουν από αυτό που βλέπω στο ρολόι. Νομίζω ο χαλκός γίνεται πράσινος, δεν πρέπει να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Οι σωλήνες πλέον αυτοί δεν χρησιμοποιούνται γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Διαβρώνονται κυρίως απ' τα άλατα του νερού αν δεν κάνω λάθος. Η αντικατάσταση του σημαίνει ή σκάβω στο μπετό ή περνάω εξωτερικό. Αν παίρνεις πόσιμο νερό από εκεί θα έπρεπε να το σκεφτείς. Ακόμη και τώρα να μην έχει διαρροές είναι πολλά υποσχόμενος μετά από τόσα χρόνια για κάτι τέτοιο. Αν αυτές γίνουν μέσα στα μπετά και τις αντιληφθείς αργά μπορεί να χρειαστεί και να γίνει και μεγαλύτερη ζημιά. Δεν εχει κανενα πρόβλημα ο σωλήνας καθάρισε τον λιγο στο σημείο και πέρασε τον με μια λαδομπογια. Εκτός αν το εχεις παρει απόφαση και θέλεις να κάνεις ανακαίνιση βαζοντας το χερι βαθιά στην τσεπη,
hp8 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, peragialos είπε Δεδομένου ότι είναι και υπόγειο, υπάρχει υγρασία στους τοίχους. Θα έπρεπε να αρχίσω να σκεφτομαι για αντικατάσταση(πολύ δύσκολο) ή να μην ανησυχώ; ειναι χάλκινη σωλήνα Αν ήταν μέσα σε μονωση η σε σπιράλ πλαστική δεν θα πάθαινε τίποτα Τώρα έτσι όπως είναι θα έχει την φυσιολογική φθορά όπως όλα τα υλικά Παρακολουθεις και πραττεις ανάλογα 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, hp8 είπε ειναι χάλκινη σωλήνα Αν ήταν μέσα σε μονωση η σε σπιράλ πλαστική δεν θα πάθαινε τίποτα Τώρα έτσι όπως είναι θα έχει την φυσιολογική φθορά όπως όλα τα υλικά Παρακολουθεις και πραττεις ανάλογα Ο χαλκος και εκατό χρόνια να είναι ετσι δεν παθαίνει τίποτα
peragialos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 2 hours ago, NikosKallithea said: Δεν εχει κανενα πρόβλημα ο σωλήνας καθάρισε τον λιγο στο σημείο και πέρασε τον με μια λαδομπογια. Εκτός αν το εχεις παρει απόφαση και θέλεις να κάνεις ανακαίνιση βαζοντας το χερι βαθιά στην τσεπη, Μόνο απόφαση ΔΕΝ το έχω πάρει!!!
Maurikycli Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Μια χαρά είναι η χαλκοσωληνα, μην ανησυχείς
vins Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παιδιά, βρίσκει το κάτω μέρος της πόρτας στην κάσα και έχει τέτοιους μεντεσέδες. Μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ πολύ
nickol-us Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 8 λεπτά πριν, vins είπε Καλησπέρα παιδιά, βρίσκει το κάτω μέρος της πόρτας στην κάσα και έχει τέτοιους μεντεσέδες. Μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ πολύ Φαίνεται πως το άσπρο πλαστικό καπάκι να αφαιρείται. Λογικά από κάτω θα έχει βίδες που συγκρατούν τον μεντεσέ. Άνοιξε να δεις τι παίζει αλλά λογικά δεν παίρνει κάποια ρύθμιση. Πιο πιθανό να χρειάζεται ευθυγράμμιση η κάσα με κάποιο τρόπο 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 14 λεπτά πριν, vins είπε Καλησπέρα παιδιά, βρίσκει το κάτω μέρος της πόρτας στην κάσα και έχει τέτοιους μεντεσέδες. Μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ πολύ Το πιο πιθανό να έχουν φαγωθεί τα πλαστικά που μπαίνουν οι πύροι και να κρέμασε. 1
meletis_m Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 19 λεπτά πριν, vins είπε Καλησπέρα παιδιά, βρίσκει το κάτω μέρος της πόρτας στην κάσα και έχει τέτοιους μεντεσέδες. Μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση; Ευχαριστώ πολύ Επειδή παρόμοιο θέμα , όταν ήρθε αλουμίνας για άλλη δουλειά μου έβαλε 3 βίδες στη κάσα και τη ρύθμισε . Σε εμένα δε είχε ευθυγραμμιστεί εξ αρχής σωστά . 1
vins Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 12 minutes ago, nickol-us said: Φαίνεται πως το άσπρο πλαστικό καπάκι να αφαιρείται. Λογικά από κάτω θα έχει βίδες που συγκρατούν τον μεντεσέ. Άνοιξε να δεις τι παίζει αλλά λογικά δεν παίρνει κάποια ρύθμιση. Πιο πιθανό να χρειάζεται ευθυγράμμιση η κάσα με κάποιο τρόπο 7 minutes ago, Ukforthemoment said: Το πιο πιθανό να έχουν φαγωθεί τα πλαστικά που μπαίνουν οι πύροι και να κρέμασε. 2 minutes ago, meletis_m said: Επειδή παρόμοιο θέμα , όταν ήρθε αλουμίνας για άλλη δουλειά μου έβαλε 3 βίδες στη κάσα και τη ρύθμισε . Σε εμένα δε είχε ευθυγραμμιστεί εξ αρχής σωστά . Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Άρα ή αλουμινας να ευθυγραμμίσει κάσα ή την τρώω λίγο με το τροχακι εκεί που βρίσκει και κανω την παλαβή 😂😂😂 1
zio10 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Θέλω να βάλω σιτες σε δύο παράθυρα και ενώ βρίσκω έτοιμες κάθετης κίνησης σε καλές τιμές δε μου ταιριάζει το πλάτος για λίγα εκατοστά. Το ύψος είμαι σίγουρος ότι το ρυθμίζεις, για το πλάτος υπάρχει δυνατότητα κοψιματος ή χαλάει;
nickol-us Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 5 λεπτά πριν, zio10 είπε Θέλω να βάλω σιτες σε δύο παράθυρα και ενώ βρίσκω έτοιμες κάθετης κίνησης σε καλές τιμές δε μου ταιριάζει το πλάτος για λίγα εκατοστά. Το ύψος είμαι σίγουρος ότι το ρυθμίζεις, για το πλάτος υπάρχει δυνατότητα κοψιματος ή χαλάει; Χωρίς να ξέρω τι σίτες έχεις βρει, είμαι πολύ σίγουρος πως όταν μου εγκατέστησαν τα παράθυρα, το ρόλο σίτα το μετρούσε και το έκοβε επιτόπου σε δισκοπρίονο που είχε φέρει μαζί του. Νόμιζε άνοιγε τα πλαϊνά και έκοβε 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις