nogoso Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Στις 3/4/2019 στις 12:20 ΜΜ, panos4tw είπε Θελω να κανω μια DYI κατασκευή με μαυρους (χαλυβδινους) σωλήνες. Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα βόρεια ή κέντρο που να πουλάει, να στους κόβει στις διαστάσεις που θέλεις και να κάνει και σπείρωμα; Λογικές διατομές τύπου 1 ή 1μιση ίντσα. Μέχρι στιγμής έχω βρει το Leroy που ομως έχει γαλβανίζε και όχι μαυρους (με αποτέλεσμα να μην βάφονται έυκολα) και είναι σε φιξ μεγέθη. Καλησπέρα, έχω κάνει με τον ίδιο τρόπο τραπέζι σαλονιού και βιβλιοθήκη. Με το γαλβανίζε δεν έχεις θέμα, το βαφεις μια χαρά. Ξεκίνησα και γω με λεροι αλλά εννοείται ότι δε συμφέρει. Οπότε πήγα σε μαγαζί με υδραυλικά που αγοράζουν επαγγελματίες. Του είπα τη θέλω, ρώτησε έναν δύο και κάποιους του τα έκανε. Μου βγήκε πολύ φτηνότερα από λεροι αλλά δε θυμάμαι πόσο. Αν αποφασίσεις να το κάνεις μη ξεχάσεις να βάλεις τεφλον σε κάθε ένωση ώστε να βιδωνεις τις σωλήνες όσο θες γιατί στο τέλος θα σου βγει στραβό. 1 1
zoranb Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Ποιά ποιοτική κάνουλα θα βάζατε ώστε να σταματάει την παροχή του νερού στο σπίτι σας; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω αυτήν που βλέπετε στη φωτογραφία και πρέπει να την αλλάξω γιατί μετά από 8ετία δεν σφραγίζει εντλώς το νερό! Αλλά τι να βάλω, να είναι και πιό εύκολη στη χρήση αλλά και να διαρκέσει περισσότερο;
troi.g Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, zoranb είπε Ποιά ποιοτική κάνουλα θα βάζατε ώστε να σταματάει την παροχή του νερού στο σπίτι σας; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω αυτήν που βλέπετε στη φωτογραφία και πρέπει να την αλλάξω γιατί μετά από 8ετία δεν σφραγίζει εντλώς το νερό! Αλλά τι να βάλω, να είναι και πιό εύκολη στη χρήση αλλά και να διαρκέσει περισσότερο; Για μένα η cim είναι η καλύτερη. Απλά το χερούλι μπορεί να είναι μακρύ, καί όχι πεταλούδα που είναι αυτή που έχεις. Η cim βγάζει και διακόπτη πολυτελείας, που είναι πιο εμφανίσιμος. Μπορείς να την αλλάξεις μόνος σου? Για το συγκεκριμένο σημείο δεν είναι και ότι πιο εύκολο. 1
stelios18120 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Διακόπτη πολυτελείας έχω εγώ και γενικά σε πελάτες που πληρώνουν βάζω αυτόν Αλλιώς αν δεν θέλει ο άλλος και θέλει φθηνά βάζω απλή Βάνα της cim με το κόκκινο χερουλακι. (Αν το κάνεις μόνος σου μεγάλη προσοχή και θέλει γνώση για να αλλάξεις τον γενικό του νερου,δεν είναι κάτι απλό που το είδες σε κανένα youtube) Επεξ/σία 9 Απριλίου 2019 από stelios18120 2
dalain Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, zoranb είπε Ποιά ποιοτική κάνουλα θα βάζατε ώστε να σταματάει την παροχή του νερού στο σπίτι σας; Εγώ αυτή τη στιγμή έχω αυτήν που βλέπετε στη φωτογραφία και πρέπει να την αλλάξω γιατί μετά από 8ετία δεν σφραγίζει εντλώς το νερό! Αλλά τι να βάλω, να είναι και πιό εύκολη στη χρήση αλλά και να διαρκέσει περισσότερο; Η CIM ειναι εξαιρετικες για την δουλεια αυτη,βεβαια εσυ χρειάζεσαι διακόπτη.Ομως για να αλλαχθεί η συγκεκριμένη θέλει προσοχή,δεν ειναι εύκολο.Πρεπει να σκαψεις στον τοίχο να κοψεις και να ράψεις σωλήνες.Βεβαιωσου πρωτα οτι εχεις κλεισει το ρολοι και οτι δεν εχεις επιστροφες απο το σπίτι (ηλιακός ή ηλεκτρικος θερμοσίφωνας).Αν δρν εισαι σίγουρος για κάτι καλεσε υδραυλικό γιατι υπάρχει κίνδυνος να μείνεις χωρις νερό... 2
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 12 ώρες πριν, stelios18120 είπε Διακόπτη πολυτελείας έχω εγώ και γενικά σε πελάτες που πληρώνουν βάζω αυτόν Αλλιώς αν δεν θέλει ο άλλος και θέλει φθηνά βάζω απλή Βάνα της cim με το κόκκινο χερουλακι. (Αν το κάνεις μόνος σου μεγάλη προσοχή και θέλει γνώση για να αλλάξεις τον γενικό του νερου,δεν είναι κάτι απλό που το είδες σε κανένα youtube) Πράγματι μπελάς είχα και εγώ πρόβλημα στο εξοχικό.Θέλει μεγάλη βαβούρα και οποσδήποτε υδραυλικό. Εγώ ευτυχώς είχα πλαστική από την παροχή μέχρι το σπίτι (τουμπόραμα τις λένε;;;;) την έκοψα και έβαλα μία χάλκινη που είναι εύκολο.Η πλάκα είναι ότι δεν έκλεινε και της παροχής του Δήμου (πολλά άλατα το νερό) και αναγκάστηκα να την σταγγαλίσω με μέγγενη.Ειδοποίησα πριν κανένα χρόνο το Δήμο και ακόμα περιμένω. Αν ο φίλος έχει πρόσβαση στη σωλήνα νερού έξω στη αυλή καλύτερα να βάλει κάπου εκεί μία βάνα να γλυτώσει από μεγάλη φασαρία. 2
zoranb Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, dalain είπε Βεβαιωσου πρωτα οτι εχεις κλεισει το ρολοι και οτι δεν εχεις επιστροφες απο το σπίτι (ηλιακός ή ηλεκτρικος θερμοσίφωνας). Επιστροφές; Δηλαδή; Επiπλέον επειδή αυτό το θέμα με τη βάνα το βλέπω να ξανασυμβαίνει, μήπως πρέπει τη σωλήνα να την προεκτείνω να είναι εμφανής ώστε το μόνο που θα έχω να κάνω να είναι ξεβίδωμα, τεφλόν, βίδωμα της νέας βάνας; Κι ας εξέχει η σωλήνα έχω από τον τοίχο... τί λετε; ααα...κ σαν να μην μου έφτανε αυτό το πρόβλημα, να κι ένα ακόμα... δεν γύρίζει καμία βάνα στο κολεκτέρ εκτός από μιάς... θα τρελαθούμε τελείως; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από zoranb
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Και μένα είχαν κάποια προβληματάκια και κάποια δεν έκλειναν γιατί 10 χρόνια περίπου δεν είχα πειράξει κανένα.Βγάλε με στραβοκατσάβιδο τα πλαστικά καπάκια για να μην τα χαλάσεις και γύρισέ τα αρχικά με ένα γερμανικό κλειδάκι ή μία πένσα για να ξεμαγκώσουν και μετά βάλε τα καπάκια. Κάνε και ένα σχεδιάκι να το έχεις μέσα στο κολεκτέρ σε περίπτωση βλάβης π.χ. αν λείπεις να ξέρει ο υδραυλικός από που κλείνει η κάθε βρύση. Για το κρύο έκανα για το ζεστό ααααααααααααααααααν καμιά φορά το χρειαστώ θα κάνω. Το έχω πλαστικοποιήσει κιόλας να μην χαλάει από υγρασίες. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από papoys1 2
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, divo είπε Για πες γι αυτο. Αυτο και αν ειναι ενδιαφερον. Την εικόνα ρε συ που εκτύπωσα όχι το κολεκτέρ........ Έφτιαξα την παραπάνω εικόνα στον υπολογιστή από το 1 έως το 8 που αντιστοιχεί στους διακόπτες κρύου νερού στο κολεκτέρ αφού βρήκα που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης το εκτύπωσα σε Α4 και στη συνέχεια το πλαστικοποίησα και το έβαλα μέσα στο κολεκτέρ. Βάζω στοίχημα ότι κανένας δεν γνωρίζει απέξω που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης στο κολεκτέρ ούτε μπορείς να θυμάσαι και αν τους βρεις μια φορά.Έτσι μόλις ανοίξεις το πορτάκι βρίσκεις τον πίνακα και γνωρίζεις που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης. Δεν το είδα πουθενά απλά είναι από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω για μελλοντική ευκολία μου. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από papoys1 3
zoranb Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 #papoys1 ούτε τα πλαστικά καπάκια δεν βγαίνουν!
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, zoranb είπε #papoys1 ούτε τα πλαστικά καπάκια δεν βγαίνουν! Για αυτά ας μας που οι υδραυλικοί.Πάντως τα δικά μου ήταν διαφορετικά και έβγαιναν.
dalain Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, zoranb είπε Επιστροφές; Δηλαδή; Επiπλέον επειδή αυτό το θέμα με τη βάνα το βλέπω να ξανασυμβαίνει, μήπως πρέπει τη σωλήνα να την προεκτείνω να είναι εμφανής ώστε το μόνο που θα έχω να κάνω να είναι ξεβίδωμα, τεφλόν, βίδωμα της νέας βάνας; Κι ας εξέχει η σωλήνα έχω από τον τοίχο... τί λετε; ααα...κ σαν να μην μου έφτανε αυτό το πρόβλημα, να κι ένα ακόμα... δεν γύρίζει καμία βάνα στο κολεκτέρ εκτός από μιάς... θα τρελαθούμε τελείως; Ο ηλιακός ή ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας εχουν μια βαλβίδα ασφαλείας η οποια ειναι και αντεπιστροφο,δεν αφηνει τον θερμοσιφωνα να αδειάσει.Το 75% των αντεπιστροφων δεν δουλεύει σωστα και αυτο έχει ως αποτέλεσμα οταν κλείνεις τον γενικό για καποια επισκευη να αδειάζει ο θερμοσίφωνας(επιστροφες). Για να μπορεσεις ευκολα στο μέλλον να αλλάξεις τον διακόπτη φροντισε να βάλεις πριν κ μετα ρακορ. Αν το κάνεις μονος σου απέφυγε το τεφλον και χρησιμοποιησε καναβι ή loctite. 30 λεπτά πριν, zoranb είπε #papoys1 ούτε τα πλαστικά καπάκια δεν βγαίνουν! Λυσε την σταρωτη βιδα κουνα τα πανω κάτω ελαφρά και θα ξεκολλήσουν.Μετα με ενα 7αρακι κλειδι τα κλείνεις.Οι βανες γενικα που δεν δουλεύουν συχνα εχουν την τάση να κολλάνε 2
troi.g Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 48 λεπτά πριν, papoys1 είπε Την εικόνα ρε συ που εκτύπωσα όχι το κολεκτέρ........ Έφτιαξα την παραπάνω εικόνα στον υπολογιστή από το 1 έως το 8 που αντιστοιχεί στους διακόπτες κρύου νερού στο κολεκτέρ αφού βρήκα που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης το εκτύπωσα σε Α4 και στη συνέχεια το πλαστικοποίησα και το έβαλα μέσα στο κολεκτέρ. Βάζω στοίχημα ότι κανένας δεν γνωρίζει απέξω που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης στο κολεκτέρ ούτε μπορείς να θυμάσαι και αν τους βρεις μια φορά.Έτσι μόλις ανοίξεις το πορτάκι βρίσκεις τον πίνακα και γνωρίζεις που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης. Δεν το είδα πουθενά απλά είναι από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω για μελλοντική ευκολία μου. 48 λεπτά πριν, papoys1 είπε Την εικόνα ρε συ που εκτύπωσα όχι το κολεκτέρ........ Έφτιαξα την παραπάνω εικόνα στον υπολογιστή από το 1 έως το 8 που αντιστοιχεί στους διακόπτες κρύου νερού στο κολεκτέρ αφού βρήκα που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης το εκτύπωσα σε Α4 και στη συνέχεια το πλαστικοποίησα και το έβαλα μέσα στο κολεκτέρ. Βάζω στοίχημα ότι κανένας δεν γνωρίζει απέξω που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης στο κολεκτέρ ούτε μπορείς να θυμάσαι και αν τους βρεις μια φορά.Έτσι μόλις ανοίξεις το πορτάκι βρίσκεις τον πίνακα και γνωρίζεις που αντιστοιχεί ο κάθε διακόπτης. Δεν το είδα πουθενά απλά είναι από τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω για μελλοντική ευκολία μου. Σωστά τα λες , βέβαια αυτά πού έχουν βάλει στο παιδί, είχαν και ταμπελακια που αναγράφουν πανω τι είναι το καθένα και βιδωνουν πάνω στα χερουλακια, και ούτε χάνονται ούτε σβήνονται. 1
dalain Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, troi.g είπε Σωστά τα λες , βέβαια αυτά πού έχουν βάλει στο παιδί, είχαν και ταμπελακια που αναγράφουν πανω τι είναι το καθένα και βιδωνουν πάνω στα χερουλακια, και ούτε χάνονται ούτε σβήνονται. Ναι τα FAR εχουν ταμπελακια μονο που ο συγκεκριμένος μάστορας τα παρέλειψε... 1
papoys1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, dalain είπε Ναι τα FAR εχουν ταμπελακια μονο που ο συγκεκριμένος μάστορας τα παρέλειψε... Οι περισσότεροι τα παραλείπουν. Και εμένα δεν τα είχε βάλει και επειδή παιδεύτηκα να βρω το διακόπτη να κλείσω ηλιακό να αλλάξω μπόιλερ το έκανα να μην παιδευτώ και την επόμενη φορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις