Sebu Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 22 hours ago, Amaretos said: ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ Ο μικρος ειχε την ιδεα να κολησει κατι χαρτια , πανω στο μαρμαρο με κολλα στιγμης και εβαλε ενα σκασμο..... με αποτελεσμα επεσε μπολικη πανω στο μαρμαρο και την απλωσε κιολας..... Καθαριζει καπως , χωρις να χαλασουμε το μαρμαρο? Κατι ασετον , νεφτι κλπ θα κανουν δουλεια χωρις να κιτρινισει ξερω γω το μαρμαρο? Thanks Όπως είπαν κ πριν από μενα υπάρχουν αρκετές τεχνικές όπως λχ το wd40 αλλά εξαρταται από το τι είδους μάρμαρο είναι, αν έχει υποστεί αδιάβροχη επεξεργασία/πέρασμα με μη απορροφητικό υλικό ή παραμένει πορώδες. Στη δεύτερη περίπτωση ότι ρίξεις κινδυνεύει να ποτίσει. Βέβαια αν η σύζυγος καθαρίζει με σκληρά καθαριστικά κ δεν έχει υποστεί ζημιά το πάτωμα τότε μάλλον έχει επίστρωση κ αντεχει. Η λιγότερο επικίνδυνη λύση για να μην ποτίσει είναι η ζέστη. Στα αμάξια αφαιρούν αυτοκόλλητα από τη λαμαρίνα ζεσταίνοντας τα με πιστόλι θερμαντικό. Με προσοχή να μην καείς ή να μην κανεις καποια ζημιά, ισως βοηθούσε να ζεστανεις την κόλλα κ από κάτω να την σπρώχνεις με μια πλαστική σπάτουλα για να βγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Δεν είναι πάτωμα είναι περβάζι από παράθυρο, δοκίμασα με ασετοβ δεν έπαυε τίποτα το μάρμαρο αλλά ούτε έφυγε η κόλα. Θα δοκιμάσω wd 40 σε μια άκρη να δω τι κάνει και μετά θα δοκιμάσω στην κόλα αν όλα καλά, πάντως δεν έχει έχει κάποιο είδος λούστρου πάνω από ότι φαίνεται, δεν είναι σαν γυαλισμένο πάτωμα πχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, Amaretos είπε Δεν είναι πάτωμα είναι περβάζι από παράθυρο, δοκίμασα με ασετοβ δεν έπαυε τίποτα το μάρμαρο αλλά ούτε έφυγε η κόλα. Θα δοκιμάσω wd 40 σε μια άκρη να δω τι κάνει και μετά θα δοκιμάσω στην κόλα αν όλα καλά, πάντως δεν έχει έχει κάποιο είδος λούστρου πάνω από ότι φαίνεται, δεν είναι σαν γυαλισμένο πάτωμα πχ http://www.zorzosae.gr/index.php?target=products&product_id=30154 ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2023 Στις 12/8/2023 στις 3:32 ΜΜ, Amaretos είπε Δεν είναι πάτωμα είναι περβάζι από παράθυρο, δοκίμασα με ασετοβ δεν έπαυε τίποτα το μάρμαρο αλλά ούτε έφυγε η κόλα. Θα δοκιμάσω wd 40 σε μια άκρη να δω τι κάνει και μετά θα δοκιμάσω στην κόλα αν όλα καλά, πάντως δεν έχει έχει κάποιο είδος λούστρου πάνω από ότι φαίνεται, δεν είναι σαν γυαλισμένο πάτωμα πχ Δοκίμασε πρώτα βενζίνη, οινόπνευμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
galanta Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Καλημέρα. Τα φώτα σας... Ερώτηση αρχαρίων Έχω πάρει μια ξύλινη επιφάνεια με σκοπό να την κάνω γραφείο. Αυτήν https://www.skroutz.gr/s/30144882/Flexispot-Ορθογώνια-Επιφάνεια-Γραφείου-από-Μοριοσανίδα-Καρυδί-140x70cm-ZB01-14070-BH.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επίσης έχω πάρει μια τετράδα πόδια τα οποία πρέπει να βιδωσω από το κάτω μέρος της επιφάνειας. Όμως η επιφάνεια δεν έχει έτοιμες οπές στα σημεία που θέλω και δεν είμαι σίγουρος ούτε τι βίδες πρέπει να χρησιμοποιήσω ούτε με ποια τεχνική να το κάνω. Η επιφάνεια έχει πάχος 2,5 εκατοστά και είναι μπρος πίσω το ίδιο, δεν έχει δηλαδή εκείνη τη μορφή με τα κενά από κάτω όπου μπορείς εύκολα να βιδώσεις απευθείας μια βίδα. Δοκίμασα δειλά μια βίδα που βρήκα με μήκος 2 εκατοστά αλλά γλίστρησε εύκολα και σταμάτησα Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω τρύπα με κάποιο καρφί ή με τη ίδια τη βίδα; Τι διαστάσεις πρέπει να έχει σε κάθε περίπτωση. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, galanta είπε Καλημέρα. Τα φώτα σας... Ερώτηση αρχαρίων Έχω πάρει μια ξύλινη επιφάνεια με σκοπό να την κάνω γραφείο. Αυτήν https://www.skroutz.gr/s/30144882/Flexispot-Ορθογώνια-Επιφάνεια-Γραφείου-από-Μοριοσανίδα-Καρυδί-140x70cm-ZB01-14070-BH.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επίσης έχω πάρει μια τετράδα πόδια τα οποία πρέπει να βιδωσω από το κάτω μέρος της επιφάνειας. Όμως η επιφάνεια δεν έχει έτοιμες οπές στα σημεία που θέλω και δεν είμαι σίγουρος ούτε τι βίδες πρέπει να χρησιμοποιήσω ούτε με ποια τεχνική να το κάνω. Η επιφάνεια έχει πάχος 2,5 εκατοστά και είναι μπρος πίσω το ίδιο, δεν έχει δηλαδή εκείνη τη μορφή με τα κενά από κάτω όπου μπορείς εύκολα να βιδώσεις απευθείας μια βίδα. Δοκίμασα δειλά μια βίδα που βρήκα με μήκος 2 εκατοστά αλλά γλίστρησε εύκολα και σταμάτησα Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω τρύπα με κάποιο καρφί ή με τη ίδια τη βίδα; Τι διαστάσεις πρέπει να έχει σε κάθε περίπτωση. Ευχαριστώ Ελπίζω να πήρες πόδια με μεγαλη πλατιά βάση για καλυτερη σταθερότητα π.χ. https://www.skroutz.gr/s/25414735/Import-Hellas-A131-Πόδι-Επίπλου-από-Μέταλλο-Κατάλληλο-για-Τραπέζι-με-Ρεγουλατόρο-Μαύρο-Ματ-6x6x71cm.html?product_id=64866574&sponsored=listing Η επιφάνεια είναι νοβοπάν πολύ μεγάλη και το πιο πιθανό δεν θα έχεις καλή σταθερότητα με τα 4 πόδια. Για τέτοια επιφάνεια καλό είναι η βάση με τα πόδια να είναι ενιαία με στραντζαριστό για να είναι σταθερό Σημαδεύεις με μολυβάκι τρυπας με λεπτό τρυπανάκι και μετά βιδώνεις τις βίδες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 24 minutes ago, galanta said: Μήπως πρέπει πρώτα να κάνω τρύπα με κάποιο καρφί ή με τη ίδια τη βίδα; Ξυλόβιδες (που ούτως ή άλλως είναι αυτοδιάτρητες) και βιδολογο. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Καλή τύχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
galanta Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ελπίζω να πήρες πόδια με μεγαλη πλατιά βάση για καλυτερη σταθερότητα π.χ. https://www.skroutz.gr/s/25414735/Import-Hellas-A131-Πόδι-Επίπλου-από-Μέταλλο-Κατάλληλο-για-Τραπέζι-με-Ρεγουλατόρο-Μαύρο-Ματ-6x6x71cm.html?product_id=64866574&sponsored=listing Η επιφάνεια είναι νοβοπάν πολύ μεγάλη και το πιο πιθανό δεν θα έχεις καλή σταθερότητα με τα 4 πόδια. Για τέτοια επιφάνεια καλό είναι η βάση με τα πόδια να είναι ενιαία με στραντζαριστό για να είναι σταθερό Σημαδεύεις με μολυβάκι τρυπας με λεπτό τρυπανάκι και μετά βιδώνεις τις βίδες. Αυτά ακριβώς τα πόδια πήρα. Όταν λες ότι σημαδεύω με λεπτό τρυπανάκι εννοείς να ανοίξω τρύπα και μετά να βιδώσω; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά καθώς είμαι άσχετος. Αν ναι, τι τρυπανάκι θέλω, ποιας διάστασης; 6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ξυλόβιδες (που ούτως ή άλλως είναι αυτοδιάτρητες) και βιδολογο. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Καλή τύχη. Έτσι ξεκίνησα, βρήκα στο συρτάρι κάτι ξυλόβιδες 2 εκατοστών και δοκίμασα με το βιδολόγο, αλλά η βίδα δεν μπήκε μέσα στο ξύλο, γλίστρησε εύκολα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, galanta είπε Αυτά ακριβώς τα πόδια πήρα. Όταν λες ότι σημαδεύω με λεπτό τρυπανάκι εννοείς να ανοίξω τρύπα και μετά να βιδώσω; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά καθώς είμαι άσχετος. Αν ναι, τι τρυπανάκι θέλω, ποιας διάστασης; Έτσι ξεκίνησα, βρήκα στο συρτάρι κάτι ξυλόβιδες 2 εκατοστών και δοκίμασα με το βιδολόγο, αλλά η βίδα δεν μπήκε μέσα στο ξύλο, γλίστρησε εύκολα. Μπορείς ίσα ίσα να "καρφώσεις" ένα καρφί. Το αφαιρείς, και μετά βιδώνεις για πλάκα τη βίδα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, galanta είπε Δοκίμασα δειλά μια βίδα που βρήκα με μήκος 2 εκατοστά αλλά γλίστρησε εύκολα και σταμάτησα κανονικά τα πόδια έπρεπε να έχουν τις βίδες τους Κανε με μια πρόκα το κέντρο βάλε λίγο λάδι στην ξυλόβιδα και προχώρα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, galanta είπε Αυτά ακριβώς τα πόδια πήρα. Όταν λες ότι σημαδεύω με λεπτό τρυπανάκι εννοείς να ανοίξω τρύπα και μετά να βιδώσω; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά καθώς είμαι άσχετος. Αν ναι, τι τρυπανάκι θέλω, ποιας διάστασης; Έτσι ξεκίνησα, βρήκα στο συρτάρι κάτι ξυλόβιδες 2 εκατοστών και δοκίμασα με το βιδολόγο, αλλά η βίδα δεν μπήκε μέσα στο ξύλο, γλίστρησε εύκολα. Όπως σου είπε ο παππούς. Τοποθετείς το πόδι στη θέση του και σημαδεύεις τα σημεία για τις τρύπες με μολύβι ή μαρκαδόρο. Από εκεί και ύστερα προχωράς ανάλογα με τα εργαλεία που έχεις. Αν έχεις τρυπάνι λεπτό, προτρυπάς τις τρύπες, με μεγάλη προσοχή να μην ξεπεράσεις την επιφάνεια. Αν οι βίδες είναι 3.5mm(διάμετρος), ένα τρυπάνι 2mm είναι ιδανικό. Για πιο ασφαλές και με λιγότερα εργαλεία, κάνεις πόντες (βαθούλωμα στο κέντρο) στα σημάδια για τις τρύπες με κάποιο μυτερό εργαλείο. Αν έχει πόντα καλώς, αν όχι με ένα καρφί και σφυρί όπως ήδη ειπώθηκε θα είσαι μια χαρά. Επάνω στις πόντες θα βιδώσεις το πόδι. Προσοχή να ασκήσεις κάθετη δύναμη ώστε να μη σου γλιστρήσουν οι βίδες και σου χαλάσουν την επιφάνεια. Αν έχεις ηλεκτρικό κατσαβίδι η δουλειά θα είναι πιο εύκολη. Αν όχι υπομονή και με το κατάλληλο κατσαβίδι θα κάνεις δουλειά. 20mm βίδες που λες ότι έχεις είναι μια χαρά αφού η επιφανεια σου πρέπει να είναι 25mm. Σκοπός να πιάσει η βίδα αρκετά χωρίς να ξετρυπήσει και σου χαλάσει την πάνω επιφάνεια. Κατάλληλες βίδες για αυτή την δουλειά οι νοβοπανόβιδες Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2023 από nickol-us 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2023 11 hours ago, galanta said: Έτσι ξεκίνησα, βρήκα στο συρτάρι κάτι ξυλόβιδες 2 εκατοστών και δοκίμασα με το βιδολόγο, αλλά η βίδα δεν μπήκε μέσα στο ξύλο, γλίστρησε εύκολα. Τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις χαμηλές στροφές στον βιδολογο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavloa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα. Είχα περίπου 5 χρόνια κάτι ρολά για βάψιμο τοίχων αλλά δυστυχώς έπεσε λαδομπογιά πάνω και ξεράθηκε, δεν ξέρω τι μάρκα ήταν. Τι αξιόπιστο έχετε να προτείνετε που να μην ρουφάει πάρα πολύ μπογιά αλλά να βάφει πολύ καλά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 32 λεπτά πριν, pavloa είπε Καλησπέρα. Είχα περίπου 5 χρόνια κάτι ρολά για βάψιμο τοίχων αλλά δυστυχώς έπεσε λαδομπογιά πάνω και ξεράθηκε, δεν ξέρω τι μάρκα ήταν. Τι αξιόπιστο έχετε να προτείνετε που να μην ρουφάει πάρα πολύ μπογιά αλλά να βάφει πολύ καλά? Υπάρχουν ρολα που τα λενε "κουρεμένα" αλλα ο τοίχος πρέπει να ειναι "γυαλί " για να δουλέψουν σωστά και έχουν και την διπλή τιμή απο τα πιο φουσκωτά. Πας σε ενα χρωματοπωλειο και τα ζητας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, pavloa είπε Καλησπέρα. Είχα περίπου 5 χρόνια κάτι ρολά για βάψιμο τοίχων αλλά δυστυχώς έπεσε λαδομπογιά πάνω και ξεράθηκε, δεν ξέρω τι μάρκα ήταν. Τι αξιόπιστο έχετε να προτείνετε που να μην ρουφάει πάρα πολύ μπογιά αλλά να βάφει πολύ καλά? Έχω καταλήξει σε αυτά, εδώ και χρόνια. https://www.praktiker.gr/m/p/rolo-lux-18cm-me-lavi-77922 Υποτίθεται μιας χρήσης, αλλά μια χαρά κρατάει για να κάνεις τη δουλειά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις