Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Πάρε καλύτερα σε μορφή τζελ, ρίξε το πριν την ένωση με το πλυντήριο και άσε το όλο το βράδυ 

Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται για τεχνικούς λόγους, ο σωλήνας πάει απευθείας μέσα στον τοίχο, πάνω από το πλυντήριο έχουμε βάλει και το στεγνωτήριο, οποτε δεν κουνιέται με την καμία.

Πήγα πήρα και μια ατσαλίνα 3 μέτρα, θα κάνω μάλλον μια προσπάθεια το απόγευμα, ελπίζω να μην γδάρει τον σωλήνα εσωτερικά. Θα χρειαστεί μάλλον πρώτα βέβαια να βγάλω το καπάκι, από ό,τι είδα είναι τέτοιου τύπου:

Επεξ/σία από Sadako
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sadako είπε

Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται για τεχνικούς λόγους, ο σωλήνας πάει απευθείας μέσα στον τοίχο, πάνω από το πλυντήριο έχουμε βάλει και το στεγνωτήριο, οποτε δεν κουνιέται με την καμία.

Πήγα πήρα και μια ατσαλίνα 3 μέτρα, θα κάνω μάλλον μια προσπάθεια το απόγευμα. Θα χρειαστεί μάλλον πρώτα βέβαια να βγάλω το καπάκι, από ό,τι είδα είναι τέτοιου τύπου:

Εννοώ ότι αν η σειρά σύνδεσης στην αποχέτευση είναι : σιφόνι, πλυντήριο, μπανιέρα τότε να το ρίξεις στην μπανιέρα.

Το ξύδι με σόδα κάνει εξουδετέρωση οπότε δεν ωφελεί . Ή σκέτη σόδα ή σκέτο ξύδι.

Η ατσαλίνα είναι καλύτερη λύση  αρκεί να κατευθυνθείς από σιφόνι προς πλυντήριο.

Δημοσ.

Στο σιφώνι γίνεται η μανούρα. Προσοχή με τα τουρμποφλό εγώ πήγα κάποτε (φοιτητής) να στραβωθώ με δαυτο, είχα ρίξει στο νεροχύτη και καθόμουν από πάνω να δω τι θα γίνει και κάνει ένα ΠΑΦ και κάνει έκρηξη αφρού, ευτυχώς ενστικτωδώς απομακρύνθηκα, γέμισε η κουζίνα στίγματα τουρμποφλό που έκαψαν το μάρμαρο κάτω!!! Ευτυχώς ήταν ήδη χάλια και η ιδιοκτήτρια δεν το πήρε χαμπάρι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Εννοώ ότι αν η σειρά σύνδεσης στην αποχέτευση είναι : σιφόνι, πλυντήριο, μπανιέρα τότε να το ρίξεις στην μπανιέρα.

Το ξύδι με σόδα κάνει εξουδετέρωση οπότε δεν ωφελεί . Ή σκέτη σόδα ή σκέτο ξύδι.

Η ατσαλίνα είναι καλύτερη λύση  αρκεί να κατευθυνθείς από σιφόνι προς πλυντήριο.

Αυτήν την σειρά σύνδεσης όμως πώς μπορώ να την ξέρω εγώ; 

Δημοσ.
22 minutes ago, Sadako said:

Δες στο σιφώνι σου πόσες εισόδους έχεις. Πιθανότητα, κάθε παροχή (νιπτήρας, μπανιέρα, πλυντήριο) έχουν ξεχωριστή είσοδο στο σιφώνι.

Αν ισχύει αυτό, τότε δε σε νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο το σιφώνι του πατώματος....

Όπως και να έχει όμως, από τη στιγμή που αργούν να βγουν τα νερά που βάζεις στο σιφώνι, τότε απλά τσέκαρε το σιφώνι σου για τρίχες και γενικά οτιδήποτε άλλο το μπλοκάρει.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Sadako είπε

Σωστό κι αυτό

25 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε

Δες στο σιφώνι σου πόσες εισόδους έχεις. Πιθανότητα, κάθε παροχή (νιπτήρας, μπανιέρα, πλυντήριο) έχουν ξεχωριστή είσοδο στο σιφώνι.

Αν ισχύει αυτό, τότε δε σε νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο το σιφώνι του πατώματος....

Όπως και να έχει όμως, από τη στιγμή που αργούν να βγουν τα νερά που βάζεις στο σιφώνι, τότε απλά τσέκαρε το σιφώνι σου για τρίχες και γενικά οτιδήποτε άλλο το μπλοκάρει.

Αν είναι ξεχωριστές τότε δεν ισχύει η πρόταση που έκανα πριν

Το ότι βγαίνουν από την μπανιέρα τα νερά του πλυντηρίου μου δημιουργεί την υποψία ότι έχουν κοινή απορροή

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Maurikycli said:

Σωστό κι αυτό

Αν είναι ξεχωριστές τότε δεν ισχύει η πρόταση που έκανα πριν

Το ότι βγαίνουν από την μπανιέρα τα νερά του πλυντηρίου μου δημιουργεί την υποψία ότι έχουν κοινή απορροή

απλά να μην ξεχνάμε και την παρατήρηση που έκανε μετά ότι όταν έβαλε νερό στο σιφώνι του πατώματος, αυτό άργησε να βγει.

από την άλλη βέβαια, θα είχαν βγει νερά και από το σιφώνι του δαπέδου.. πριν βγουν από το σιφώνι της μπανιέρας.

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν.. Ξεκίνησα με ένα λεπτό πλαστικό του Jumbo που είχα πάρει για τον νιπτήρα σε κάποια φάση:

https://www.e-jumbo.gr/diakosmisi-spitiou/exoplismos-xenodocheiou/kathariotita-frontida/katharistika-baniou/apofraktika/plastiko-apofraktiko-ble-57-ek._323395/

και άρχισα να βγάζω τούφες. Φοβάμαι μην βγει καμιά πραγματική Sadako από εκεί μέσα 😀

Το θέμα είναι ότι μετά πήγα να βάλω την -μεταλλική- ατσαλίνα που πήρα το πρωί,

https://www.praktiker.gr/p/atsalina-lux-classic-3m-122584

, και ρε γαμώτο βλέπω ότι σκαλώνει μπαίνοντας, αλλά από την αντίσταση μου φαίνεται σαν να βρίσκει σε σκληρό στην άκρη που είναι μυτερή (ίσως το πλαστικό από τον σωλήνα), κανά 2 φορές δεν έβγαινε και φοβάμαι μην γδάρω τίποτα εκεί μέσα. Μήπως ήθελε άλλου τύπου ατσαλίνα; Τώρα γκουγκλάροντας είδα ότι έχει και πλαστικές.

Έβαλα και χέρι (με γάντι) και είδα σε ποιο σημείο είναι η τρύπα, 2μιση με 3 πόντους νομίζω πως είναι, στα πλάγια. Νόμιζα ότι ήταν καπάκι και έβγαινε (όπως το βίντεο που έβαλα παραπάνω), αλλά όσο την τράβηξα δεν φάνηκε να ξεκουμπώνει.

Επεξ/σία από Sadako
Δημοσ.

Αν λες την τάπα για τις οσμές, αυτή μπορεί να είναι και βιδωτή.

Ή μπορεί να είναι "αναμονή" του σιφονιού για να συνδεθεί με άλλη σωλήνα από άλλη μεριά.

Δημοσ.

Λέω αυτό που φαίνεται να βγάζει στο βίντεο εδώ:

Γιατί και σε εμένα έτσι φαίνεται να είναι.

Εν τω μεταξύ σε κάποια φάση τράβηξα μια γερή τούφα μαλλιά, αλλά η ατσαλίνα μπαίνει το πολύ 10-15 πόντους. Δεν ξέρω αν μέσα έχει κάποια άλλη διακλάδωση και δεν γυρνάει η ατσαλίνα. Μετά πάτησα και 5-6 φορές με μια βεντούζα και ακούω τον αέρα να περνάει μέσα από την μπανιέρα, ενώ κατέβηκε και η στάθμη μέσα στο σιφόνι..

Δημοσ.

Λ

Όπως έγραψες όμως , βλέπεις τρύπες χωρίς να βγάλεις κάτι σαν κι αυτό το εσωτερικό καπάκι.

Άρα δεν είναι το ίδιο.

Εγώ έχω ασχοληθεί με τα "απλά" σιφόνια 😇

Δημοσ.

Όχι, ίσως δεν εκφράστηκα καλά. Από πάνω βλέπω κάτι σαν αυτό που φαίνεται στο βίντεο. Με την χέρι που έβαλα είναι που κατάλαβα πού είναι η τρύπα και τι διάμετρο έχει περίπου. Ξαναδοκίμασα πάντως και δεν φαίνεται να βγαίνει όπως στο βίντεο. Ή δεν είναι ίδιος τύπους και μοιάζει, ή ίσως έχει μαγκώσει πολύ. 

Τώρα το έκλεισα, μετά την αλογοουρά που έβγαλα από μέσα και με το τρομπάρισμα που έκανα με την βεντούζα φαίνεται να είναι λίγο καλύτερα, έχει πέσει η στάθμη και δεν ανεβαίνει έτσι εύκολα εκ πρώτης όψεως. Βάλαμε τώρα ένα πλυντήριο για να δούμε πώς θα τα πάει. Αν το ξανανοίξω θα βγάλω φωτογραφία. 

Πάντως ατσαλίνα δεν μπαίνει πολύ μέσα, γιατί δοκίμασα και με την μεταλλική και με την πλαστική του jumbo που είναι πιο εύκαμπτη. Το πολύ 15-20 πόντους. Ίσως μέσα κάνει καμία διακλάδωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό του jumbo το είχες βάλει ποτέ πάνω από 15-20 πόντους;

Τώρα διάβασα καλύτερα τι έχεις γράψει, λογικά το σιφώνι στρίβει κάπως και δε μπορείς να το περάσεις ευκολα, ίσως με λίγη (ως πολύ) παραπάνω προσπάθεια να περάσει το "φράγμα"

Δημοσ.

Του Jumbo το είχα χρησιμοποιήσει στον νιπτήρα σε άλλη φάση (κι εκεί αλογοουρά είχα βγάλει). Πριν το κλείσω ναι έριξα κανένα λίτρο νερό από μπουκάλι και δεν ανέβηκε η στάθμη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Sadako said:

Του Jumbo το είχα χρησιμοποιήσει στον νιπτήρα σε άλλη φάση (κι εκεί αλογοουρά είχα βγάλει). Πριν το κλείσω ναι έριξα κανένα λίτρο νερό από μπουκάλι και δεν ανέβηκε η στάθμη. 

Μόλις διάβασα καλύτερα τι έχεις γράψει και διόρθωσα την απάντηση μου.

Γενικά το πρόβλημα στα μπάνια δεν είναι όπως και στο νεροχύτη της κουζίνας (εκτός και αν στο πλυντήριο ρούχων χρησιμοποιείς απορρυπαντικό σε σκόνη ~γενικά πρέπει να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση της σκόνης γιατί θα υπάρχει θέμα με την κεντρική αποχέτευση).

Στο μπάνιο το πρόβλημα είναι οι τρίχες από τη ντουζιέρα/μπανιέρα.
Στη μπανιέρα δε ξέρω τι λύση υπάρχει, στη ντουζιέρα υπάρχουν σιφώνια με συλλέκτη για τις τρίχες που θέλει καθάρισμα ανά κάποιες μέρες/μήνες ανάλογα αν γίνεται χρήση και από γυναίκα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...