costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι, εντάξει, μια απλή αντιμουχλική σιλικόνη σαν την παραπάνω θα κάνει δουλειά, είναι αρκετά μαλακή όμως. Με τα χρόνια, η σιλικόνη θα χάσει τις ιδιότητές της, θα ξεραθεί, θα αποκολληθεί και θα βγεί σαν μακαρόνι ενώ η Sikaflex δεν θα βγεί ποτέ από την θέση της γιατί εκτός από την στεγανοποιητική ιδιότητα είναι και σφραγιστική, έχει δηλαδή πολύ καλή συγκολλητική ικανότητα με τα υλικά. Η sika γίνεται ένα πολύ συμπαγές λάστιχο που δεν κόβεται ούτε ξεκολλά. Ειδικοί κωδικοί sika χρησιμποιούνται για την συγκόλληση και στεγανοποίηση ενυδρείων και παρπρίζ. Νομίζω ότι στην ντουζιέρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από costas_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 13 λεπτά πριν, costas_ είπε η Sikaflex δεν θα βγεί ποτέ από την θέση της γιατί εκτός από την στεγανοποιητική ιδιότητα είναι και σφραγιστική, έχει δηλαδή πολύ καλή συγκολλητική ικανότητα με τα υλικά. Η sika γίνεται ένα πολύ συμπαγές λάστιχο που δεν κόβεται ούτε ξεκολλά Πιάνει όμως μούχλα; Αν πιάσει και δεν μπορεί να βγει μετά το υλικό, δεν κάνουμε τίποτα. Και η σιλικόνη η "και καλά" αντιμουχλική, μετά από καιρό πιάνει μούχλα και δείχνει χάλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Μαστόρια αποφανθήτε. Την αντιμουχλική την έχω έτοιμη αλλά δεν με νοιάζει να αγοράσω και μια silka. Το μούχλιασμα όντως θα είναι πρόβλημα αργότερα. Καλύτερα σε μερικά χρόνια να αντικαταστήσεις την σιλικόνη, αν όντως η Sikaflex μουχλιάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) μου είχε πει ο υδραυλικός τοτε ότι έβαλε από κάτω από την ντουζιέρα σιλικόνη και μετά και από πάνω. εγώ την πρώτη φορά που ξεκόλλησα την παλιά επειδή είχε ξεκολλησει σε κάποια σημεία, έβγαλα μόνο την από πάνω. Τώρα όμως την έβγαλα όλη, την τράβηξα και βγήκε όλη. Παίζει να έχω θέμα ή αφού θα σφραγίσει καλά από πάνω θα είναι κομπλέ? Αν δεν μουχλιάζει η sika και δεν θα ξεκολλησει θα πάρω εκείνη. Διότι αυτή που έβαλε ο υδραυλικός, δεν έχω ιδέα τι έβαλε, ξεκόλλησε σαν μακαρόνι και η από κάτω και η από πάνω. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από johnyboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Η sika δεν μουχλιάζει ούτε απορροφά υγρασία. Την χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και είναι πολύ καλύτερη από την σιλικόνη. Εαν τώρα ένας αρμός είναι τόσο προβληματικός που θα πιάσει έτσι και αλλιώς μούχλα, τότε ένα πέρασμα με παχύρευστη χλωρίνη θα την απομακρύνει αμέσως χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα η sika. Θυμίζω ότι η σιλικόνη θα βγεί για πλάκα με το τρίψιμο εαν χρησιμοποιηθούν ισχυρά καθαριστικά όπως χλωρίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από costas_ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, costas_ said: Η sika δεν μουχλιάζει ούτε απορροφά υγρασία. Την χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και είναι πολύ καλύτερη από την σιλικόνη. Εαν τώρα ένας αρμός είναι τόσο προβληματικός που θα πιάσει έτσι και αλλιώς μούχλα, τότε ένα πέρασμα με παχύρευστη χλωρίνη θα την απομακρύνει αμέσως χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα η sika. Θυμίζω ότι η σιλικόνη θα βγεί για πλάκα με το τρίψιμο εαν χρησιμοποιηθούν ισχυρά καθαριστικά όπως χλωρίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου Δεν χρησιμοποιούμε τίποτα τέτοιο και ξεκόλλησε για πλάκα. Σκέψου ότι βγήκε και η από κάτω που υποτίθεται ότι δεν έχει επαφή με το νερό. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από johnyboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 14 λεπτά πριν, costas_ είπε Η sika δεν μουχλιάζει ούτε απορροφά υγρασία. Την χρησιμοποιώ πολλά χρόνια και είναι πολύ καλύτερη από την σιλικόνη. Εαν τώρα ένας αρμός είναι τόσο προβληματικός που θα πιάσει έτσι και αλλιώς μούχλα, τότε ένα πέρασμα με παχύρευστη χλωρίνη θα την απομακρύνει αμέσως χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα η sika. Θυμίζω ότι η σιλικόνη θα βγεί για πλάκα με το τρίψιμο εαν χρησιμοποιηθούν ισχυρά καθαριστικά όπως χλωρίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου Χρόνος μέχρι να στεγανώσει; Εννοώ για πόσο δεν πρέπει να κάνω μπάνιο και γενικά να ρίξω νερά στο σημείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Ενα με δυο 24ωρα, ανάλογα με την θερμοκρασία και την υγρασία που υπάρχει στον χώρο. Θα καθαρίσεις καλά από λίγδες, άλατα, τρίχες κλπ, θα κάνεις ένα στέγνωμα με το σεσουάρ, θα περάσεις χαρτοταινίες και θα κάνεις ένα πέρασμα του υλικού το οποίο εφαρμόσεις μετά με το δάκτυλό σου. Καλή επιτυχία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 10 λεπτά πριν, costas_ είπε θα κάνεις ένα στέγνωμα με το σεσουάρ Έχουμε πιστόλι θερμού αέρα. Για τι μας πέρασες 😂 Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές οδηγίες. Με παραξενεύει ότι το SIKAFLEX CONSTRUCTION+ το βρήκα μόνο σε ένα κατάστημα. Μήπως το έχουν αντικαταστήσει με κάποιο άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Παλαιότερα, το έλεγαν sikaflex 11fc το οποίο μετονομάστηκε πρόσφατα. Εαν ψάξεις πχ με 11fc θα βρεις πολλές καταχωρήσεις. Επίσης στο ράφι θα δείς όλες τις παραλλαγές κατά εφαρμογή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) άρα το 11fc είναι το ίδιο πράγμα? Επίσης εγώ βλέπω σε εμένα ότι έχει αρκετό κενό από μέσα, πρέπει να γεμίσει όλο ή μόνο να σφραγίσει επιφανειακά? Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από johnyboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
st@kas Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Επίσης Μια πολύ καλή ουδέτερη σιλικόνη είναι και αυτή εδώ. Δεν είναι σαν την κλασική απλή σιλικόνη. αντέχει και στην χλωρίνη που μπορεί να βάλουμε σε κάποιον καθαρισμό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, johnyboy είπε άρα το 11fc είναι το ίδιο πράγμα? Επίσης εγώ βλέπω σε εμένα ότι έχει αρκετό κενό από μέσα, πρέπει να γεμίσει όλο ή μόνο να σφραγίσει επιφανειακά? Το ίδιο πράγμα είναι. Μπορείς να γεμίσεις κάποιο μεγάλο κενό αφού δεν διογκώνεται ούτε και τρέχει, να ξέρεις όμως ότι μετά δεν θα ξεκολλήσει με τίποτα. Γίνεται πολύ ισχυρό λάστιχο όταν στεγνώσει καλά και εαν χρειαστεί να ξεκολλήσεις κάτι θα πρέπει να κόψεις το sika με φαλτσέτα. Το χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια σε σκάφη χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τις ακτίνες UV, το θαλασσινό νερό, τους κραδασμούς, τις βενζίνες και τα χημικά. Στα τεχνικά του σπιτιού και στις επισκευές είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, αρκεί να το εφαρμόσεις σε καθαρές και στεγνές επιφάνειες. Το μόνο κακό είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σε διαφανές, οπότε θα πρέπει να διαλέξεις ένα χρώμα (λευκό, γκρί, μαύρο, μπέζ..) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Τίποτα δε κρατάει για πάντα. Οι εταιρείες προτείνουν σιλικόνη για μπανια κτλ. Sikaflex 11fc δε θα εβαζα γιατι δεν ειναι τοσο λεια και βρωμιζει αλλα αυτα ειναι γουστα. προσωπικά με mapesil σιλικόνη ειμαι μια χαρα. Η σιλικόνη μουχλιαζει και ξεκολλάει καποια στιγμή αλλα αν γίνει γρήγορα φταίει η κακη εφαρμογή. Πρεπει να γίνει σωστο φινιρισμα και να εχει κλιση να φεύγουν τα νερα. Αν εχει λακούβες και λιμναζει νερο θα μουχλιάσει. Επισης αν δεν ειναι πεντακάθαρο το υπόστρωμα θα ξεκολλήσει. τέλος θελει καθάρισμα με απορρυπαντικό προληπτικά μια φορα το μηνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BloodDonor89 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Μια ερώτηση προς τους θερμουδραυλικους. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ο κυκλοφορητής δουλεύει συνέχεια και απ' ότι κατάλαβα πριν λίγο έχει θέμα ο υδροστατης επαφής. Ήταν ρυθμισμένο στους 45 βαθμούς να σταματά η λειτουργία του αλλά με θερμοκρασία νερα καυστήρα στους 30 συνέχιζε και δούλευε. Όταν έβαλα στον υδροστατης επαφής 60 βαθμούς σταμάτησε. Σαφώς δεν υφίσταται τέτοια θερμοκρασία γτ η ένδειξη του καυστήρα έλεγε 30 βαθμούς. αλλά για σιγουριά έπιασα και τις σωλήνες όπου εφάπτεται ο υδροστατης και ήταν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Άρα τα έπαιξε ο υδροστατης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις