Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Και πού να του πω να βάλει και incline στυλ Γ.Πυλ.!!

Το incline -ulralight, δεν προσφέρεται για πλήρη βατότητα.

Εδώ μάλλον πρόκειται για μπαλκονο-ταράτσα που χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση με όλα τα πιθανά αξεσουάρ (καρέκλες, τραπέζια, γλάστρες , ζαρντινιέρες κλπ)

2 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε

Έχεις να προτείνεις ποιο υλικό θα χρησιμοποιούσες;

Αφού το φτιάχνω ας το φτιάξω σωστά.

Το σιφώνι είναι στην 1η φώτο κάτω τέρμα αριστερά και στην μέση άλλο ένα

Δεν έχω σκοπό να χτίσω από πάνω 1000%

Στο δωμάτιο που είναι από κάτω, έχει σκάσει (εάν το λέω σωστά) όλο το ταβάνι  με μια ρωγμή από την μεριά του δωματίου έως την άλλη, δηλαδή ακριβώς εκεί που ξεκινάει το σταλοπάτι μέχρι και απέναντι

Όταν λες ξύσιμο - καθάρισμα τι εννοείς;

Χρειάζεσαι κατάλληλο μηχανικό

37 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Το κάνεις που το κάνεις , πριν μπουν πλακάκια  ρώτησε τώρα και για μόνωση υγρομονωση. Επειδή είχα δει παρόμοια διαδικασία .  

Καθαρίζουν τα σαθρά με σβουρρακι παλιό τσιμέντο , βάζουν ασφαλτοπανο αφού περαστεί με φλόγιστρο , dow φελιζολ , συρματόπλεγμα και από πάνω μπετόν . Αλλά αυτό θέλει και μια μελέτη από μηχανολόγο και θα λύσεις το οποιοδήποτε θέμα για πάντα αφού δε έχεις σκοπό να χτίσεις επάνω .

Οτιδήποτε άλλο εκτός από ασφαλτόπανο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 hours ago, Uberalles_gr said:

Έχεις να προτείνεις ποιο υλικό θα χρησιμοποιούσες;

Αφού το φτιάχνω ας το φτιάξω σωστά.

Το σιφώνι είναι στην 1η φώτο κάτω τέρμα αριστερά και στην μέση άλλο ένα

Δεν έχω σκοπό να χτίσω από πάνω 1000%

Στο δωμάτιο που είναι από κάτω, έχει σκάσει (εάν το λέω σωστά) όλο το ταβάνι  με μια ρωγμή από την μεριά του δωματίου έως την άλλη, δηλαδή ακριβώς εκεί που ξεκινάει το σταλοπάτι μέχρι και απέναντι

Όταν λες ξύσιμο - καθάρισμα τι εννοείς;

Με καλυψε ο mechpanos πληρως ειναι πολυ αναλυτικο το ποστ του!!

Καλησπέρα..

Ανακαινίζουμε το σπίτι οπότε θα χρειαστεί και βάψιμο.

Ποια μάρκα να προτιμήσω για να βάψω εσωτερικά το ταβάνι και τους τοίχους?

Από το λίγο που έψαξα έχω καταλήξει σε vivechrome και vechro..

Για πείτε μου τις γνώμες σας.

23 λεπτά πριν, pavloa είπε

Καλησπέρα..

Ανακαινίζουμε το σπίτι οπότε θα χρειαστεί και βάψιμο.

Ποια μάρκα να προτιμήσω για να βάψω εσωτερικά το ταβάνι και τους τοίχους?

Από το λίγο που έψαξα έχω καταλήξει σε vivechrome και vechro..

Για πείτε μου τις γνώμες σας.

Εφάμιλλες ειναι, εγω προτείνω την πρωτη αλλά υπάρχει πλέον δυσκολία να την βρεις, εχει πολύ λιγα σημεία πωλήσεις σε σχέση με την βεχρο

Ψάχνω τρόπο να μονωσω την ντουζιέρα γύρω γύρω. Έβαλε σιλικόνη ο υδραυλικός και ξεκόλλησε, την έβγαλα και έβαλα την παρακάτω και ξεκόλλησε. Για δώστε καμιά πρόταση για κανένα καλό τρόπο 

https://www.skroutz.gr/s/24046237/Bison-Poly-Max-High-Tack-Express-Σφραγιστική-Σιλικόνη-Αντιμουχλική-Ξύλου-Λευκή-280ml-22632.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

1 λεπτό πριν, johnyboy είπε

Ψάχνω τρόπο να μονωσω την ντουζιέρα γύρω γύρω. Έβαλε σιλικόνη ο υδραυλικός και ξεκόλλησε, την έβγαλα και έβαλα την παρακάτω και ξεκόλλησε. Για δώστε καμιά πρόταση για κανένα καλό τρόπο 

https://www.skroutz.gr/s/24046237/Bison-Poly-Max-High-Tack-Express-Σφραγιστική-Σιλικόνη-Αντιμουχλική-Ξύλου-Λευκή-280ml-22632.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Μια φωτό πάντα βοηθάει για κατανόηση χώρου, προβλήματος κτλ.

Γενικά προτείνεται καλή επώνυμη αντιμουχλική σιλικόνη (όχι ξύλου όπως η παραπάνω) σε καθαρή και καλά στεγνή περιοχή η εφαρμογή

9 minutes ago, nickol-us said:

Μια φωτό πάντα βοηθάει για κατανόηση χώρου, προβλήματος κτλ.

Γενικά προτείνεται καλή επώνυμη αντιμουχλική σιλικόνη (όχι ξύλου όπως η παραπάνω) σε καθαρή και καλά στεγνή περιοχή η εφαρμογή

ποια θεωρείται καλή επώνυμη σιλικόνη?

IMG-b3d4f35af4fcc401f40693ffc4a00f2f-V.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λ

Ιδανικά θα έπρεπε το πλακάκι να σταματάει ένα "τσικ" πιο πάνω ώστε ένα μέρος της σιλικόνης να μπαίνει στον αρμό και να μην ξεκολλάει.

Υπάρχουν κάτι αυτοκόλλητα σαν λούκια αλλά δεν και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα ξεμπερδέψεις οριστικά. 

Ή αυτή

Επεξ/σία από Maurikycli

7 λεπτά πριν, johnyboy είπε

αρμο δεν έχει καν, τον έβγαλε ο φωστήρας ο υδραυλικός για να βάλει σιλικόνη....

Δεν ήταν λάθος αλλά ήθελε από τον πλακά να γίνει πιο φαρδύς

Τώρα που βλέπω κριτικές για τις ταινίες που έβαλα , δεν έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Αν έχεις όρεξη για πειραματισμό , δοκίμασε

8 ώρες πριν, johnyboy είπε

ποια θεωρείται καλή επώνυμη σιλικόνη?

IMG-b3d4f35af4fcc401f40693ffc4a00f2f-V.jpg

Μυστικό ενός μάστορα που το έχω δοκιμάσει χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει 100%, αντί για σιλικόνη, κόλα πλακιδίων κι εφαρμογή με το δάχτυλο. Έχω βάλει σε ένα μαρμάρινο νεροχύτη ανάμεσα μάρμαρο/πλακάκι στον αρμό κι ακόμα είναι μια χαρά, δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός. Επίσης σε νιπτήρα στο μπάνιο (άλλο σπίτι) αλλά εκεί έχω καιρό να πάω και δεν ξέρω το αποτέλεσμα.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Μυστικό ενός μάστορα που το έχω δοκιμάσει χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει 100%, αντί για σιλικόνη, κόλα πλακιδίων κι εφαρμογή με το δάχτυλο. Έχω βάλει σε ένα μαρμάρινο νεροχύτη ανάμεσα μάρμαρο/πλακάκι στον αρμό κι ακόμα είναι μια χαρά, δεν έχει περάσει όμως πολύς καιρός. Επίσης σε νιπτήρα στο μπάνιο (άλλο σπίτι) αλλά εκεί έχω καιρό να πάω και δεν ξέρω το αποτέλεσμα.

Θα συμφωνήσω με το δάχτυλο αλλα οχι κολλα πλακιδίων αλλα αρμόστοκο για πλακακια. Η κόλα πλακιδίων φεύγει με το νερό. 

Ειχα  το ίδιο πρόβλημα εβαλα με αυτόν τον τρόπο στις γωνίες στο υπόλοιπο με σπάτουλα. Σφράγισε αλλα όχι τελεια. Σκέφτομαι εφαρμογή κάποιου υγρού ειδικό για στεγανοποίση τωρα.

Υπάρχουν ισχυρότατα υλικά στεγανοποιητικά-συγκολητικά. Εγώ θα έβαζα sikaflex άσπρη για πλακάκια. Αθάνατη 

https://grc.sika.com/el/construction/sealing-bonding/elastikh-sfragish/armoi-prosopshs/sikaflex-construction.html

12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Εφάμιλλες ειναι, εγω προτείνω την πρωτη αλλά υπάρχει πλέον δυσκολία να την βρεις, εχει πολύ λιγα σημεία πωλήσεις σε σχέση με την βεχρο

Καλημέρα.. και εγώ σε  vivechrome έχω καταλήξει. Βρήκα στο leroy οπότε θα τα πάρω από εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Maurikycli said:

Δεν ήταν λάθος αλλά ήθελε από τον πλακά να γίνει πιο φαρδύς

Τώρα που βλέπω κριτικές για τις ταινίες που έβαλα , δεν έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Αν έχεις όρεξη για πειραματισμό , δοκίμασε

Τέτοια ταινία δοκίμασα και έφυγε αμέσως.

3 hours ago, Doubt said:

Δεν νομίζω ότι θα αντέξει, τρώει πάρα πολύ νερό το σημείο εκείνο.

1 hour ago, papoys1 said:

Θα συμφωνήσω με το δάχτυλο αλλα οχι κολλα πλακιδίων αλλα αρμόστοκο για πλακακια. Η κόλα πλακιδίων φεύγει με το νερό. 

Ειχα  το ίδιο πρόβλημα εβαλα με αυτόν τον τρόπο στις γωνίες στο υπόλοιπο με σπάτουλα. Σφράγισε αλλα όχι τελεια. Σκέφτομαι εφαρμογή κάποιου υγρού ειδικό για στεγανοποίση τωρα.

Το θέμα είναι ότι είναι pvc ντουζιέρα και τρώει πολλά νερά και δεν ξέρω αν θα κολλήσει κιόλας. 

25 minutes ago, costas_ said:

Υπάρχουν ισχυρότατα υλικά στεγανοποιητικά-συγκολητικά. Εγώ θα έβαζα sikaflex άσπρη για πλακάκια. Αθάνατη 

https://grc.sika.com/el/construction/sealing-bonding/elastikh-sfragish/armoi-prosopshs/sikaflex-construction.html

Αυτό που βρήκα ψάχνοντας είναι ότι η καλύτερη επιλογή για pvc ντουζιέρα είναι αντιμουχλική ουδέτερη σιλικόνη. Κάτι σαν την παρακάτω δηλαδή 

https://www.skroutz.gr/s/24071562/Bison-Ουδέτερη-Σφραγιστική-Σιλικόνη-Αντιμουχλική-Διάφανη-280ml-66923.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δεν με ενδιαφέρει τόσο η συγκόλληση, να γεμίσει θέλω και να μην χρειαστεί να ασχοληθώ ξανά σύντομα 

Επεξ/σία από johnyboy

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...