Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 34 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Με πενσα δεν νομίζω να μπορεί να κάνει δουλειά. Με δυο κάβουρες/παπαγαλάκια όμως, πιστεύω θα είναι θέμα δευτερολέπτων να βγει. 32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το ασημένιο που βιδώνει στην βρύση θα στραβώσει αν ζοριστεί.Για αυτό είπα να αγοράσει νέα εξαρτήματα. Αν θέλει να το δοκιμάσει μια μέγγενη θέλει και μια τσιμπίδα υδραυλικού. Είπα δοκιμή με πένσα, επειδή δεν μπορώ να φανταστώ σπίτι δίχως πένσα. Αν έχει κάβουρα, τσιμπίδα κτλ τότε σαφώς είναι προτιμότερο. Καλά κάνατε και το επισημάνατε, παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amaretos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Καλημέρα παιδες, χτες εβγαλα την πορτα/σιτα στο χωριο για να αλλαξω την πανω σιτα που ειχε σκιστει, οταν την τραβηξα προς τα πανω ακουσα ενα μικρο κλικ αλλα δεν εδωσα πολυ βαση γιατι υπηρχε πολυ φασαρια ετσι και αλλιως. Anyway αλλαξα σιτα και την ξαναβαζω και βλεπω οτι δεν εχει μια μικρη επαναφορα που ειχε απο πριν και εκλεινε μονης της, αφου την εψαξα ειδα οτι ο μεσσαιος μεντεσες μεσα εχει ενα ελατηριο που μαλλον αυτο κανει την επιστροφη. Οποιος ξερει θελω να μου πει αν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος που πρεπει να ξαναμπει ωστε να "πιασει" το ελατηριο , η απλα το εσπασα οταν την ξεκρεμασα.... ισως επρεπι να βγει σε συγκεκριμενο ανοιγμα η πορτα δεν ξερω. Σας στελνω τις φωτο οποιος ξερει να με διαφωτισει. Στο κατω μερος που ειναι η ακρω του ελατηριου, οταν την τοποθετω απλα "καθεται" , κανονικα καπως πρεπει να πιανει καπου για να δουλεψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 1 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Amaretos είπε Οποιος ξερει θελω να μου πει αν υπαρχει συγκεκριμενος τροπος που πρεπει να ξαναμπει ωστε να "πιασει" το ελατηριο , η απλα το εσπασα οταν την ξεκρεμασα.... ισως επρεπι να βγει σε συγκεκριμενο ανοιγμα η πορτα δεν ξερω. δες το βίντεο Υπάρχει ένας πίρος που πρέπει να μπει και κάτι που στρίβει https://youtu.be/GQUHoEJFRIw?t=365 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, έχω ξεκινήσει να αλλάζω τα πλακάκια που έχω σε μια βεράντα. Ο λόγος που τα αλλάζω είναι ότι είναι +25 χρόνια, είχαν σπάσει διάφορα (ρωγμή από την μία μεριά στην άλλη) και εισχωρούσε η βροχή και είχα και υγρασία στο δωμάτιο που είναι κάτω από την ταράτσα. Έχει ξεκινήσει ο πλακάς, να τα σπάει με κομπρεσέρ. Όταν τον είχα ρωτήσει, όταν τα σπάσει εάν θα στρώσει τίποτα άλλο πριν και μου λέει, όχι με την μία την κόλλα πάλι. Γιατί έναν άλλος που μου είχε δώσει προσφορά, μου είχε πει ότι θα βάλει τσιμεντοκονία πρώτα για να δώσουμε και καλύτερη ρύση. Όταν το είπα στον πλακά που έχει αναλάβει την δουλειά μου είπε δεν χρειάζεται. Τα πλακάκια θα σπάσουν μέχρι εκεί που είναι το κάγκελο που φαίνεται στην φωτογραφία. Το πλακάκι από την σκάλα δεν θα φύγει αλλά μάλλον θα το βγάλω για να είναι πιο ομοιόμορφο Εντέλει, χρειάζεται κάτι άλλο; Μια φωτογραφία του χώρου θα βοηθούσε; Ευχαριστώ, Βασίλης. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Uberalles_gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Uberalles_gr είπε Μια φωτογραφία του χώρου θα βοηθούσε; Ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 18 minutes ago, Doubt said: Ναι. Τις ανέβασα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 46 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Καλημέρα, έχω ξεκινήσει να αλλάζω τα πλακάκια που έχω σε μια βεράντα. Ο λόγος που τα αλλάζω είναι ότι είναι +25 χρόνια, είχαν σπάσει διάφορα (ρωγμή από την μία μεριά στην άλλη) και εισχωρούσε η βροχή και είχα και υγρασία στο δωμάτιο που είναι κάτω από την ταράτσα. Έχει ξεκινήσει ο πλακάς, να τα σπάει με κομπρεσέρ. Όταν τον είχα ρωτήσει, όταν τα σπάσει εάν θα στρώσει τίποτα άλλο πριν και μου λέει, όχι με την μία την κόλλα πάλι. Γιατί έναν άλλος που μου είχε δώσει προσφορά, μου είχε πει ότι θα βάλει τσιμεντοκονία πρώτα για να δώσουμε και καλύτερη ρύση. Όταν το είπα στον πλακά που έχει αναλάβει την δουλειά μου είπε δεν χρειάζεται. Τα πλακάκια θα σπάσουν μέχρι εκεί που είναι το κάγκελο που φαίνεται στην φωτογραφία. Το πλακάκι από την σκάλα δεν θα φύγει αλλά μάλλον θα το βγάλω για να είναι πιο ομοιόμορφο Εντέλει, χρειάζεται κάτι άλλο; Μια φωτογραφία του χώρου θα βοηθούσε; Ευχαριστώ, Βασίλης. Είναι πλάκα να υποθέσω , και δε έχεις σκοπό να χτίσεις απο πάνω. Απο θέμα υγρασίας έχεις προβλήματα ? Μηπως τωρα είναι ευκαιρία να δείς τον θέμα της μόνωσης - υγρομόνωσης . Πόσα τ.μ είναι ; Kαλό ξύσιμο -καθάρισμα χρειάζεται και συνήθως ξανα κόλλα πλακιδίων βάζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 40 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Τις ανέβασα Και πού να του πεις να βάλει μεμβράνη ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sebu Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Κανονικα για σωστη ολιστικη δουλεια για να αποφυγω αντιστοιχα θεματα στο μελλον και εγω θα εβαζα μεμβρανη απο κατω ή καποιο καλο μονωτικο και μετα τα πλακακια. Επισης απο τις φωτο δεν μπορεσα να δω καπου σιφωνι/υδροροη. Τα νερα πως φευγουν απο την ταρατσα? Εχει καπου στις γωνιες? Θα πρεπει να διασφαλιστει οτι η ροη ειναι προς τις γωνιες ή οπου ειναι τα σιφωνια ωστε το νερο να φευγει και να μην λιμνιαζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Και πού να του πεις να βάλει μεμβράνη ! Και πού να του πω να βάλει και incline στυλ Γ.Πυλ.!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, Sebu said: Κανονικα για σωστη ολιστικη δουλεια για να αποφυγω αντιστοιχα θεματα στο μελλον και εγω θα εβαζα μεμβρανη απο κατω ή καποιο καλο μονωτικο και μετα τα πλακακια. Επισης απο τις φωτο δεν μπορεσα να δω καπου σιφωνι/υδροροη. Τα νερα πως φευγουν απο την ταρατσα? Εχει καπου στις γωνιες? Θα πρεπει να διασφαλιστει οτι η ροη ειναι προς τις γωνιες ή οπου ειναι τα σιφωνια ωστε το νερο να φευγει και να μην λιμνιαζει. Έχεις να προτείνεις ποιο υλικό θα χρησιμοποιούσες; Αφού το φτιάχνω ας το φτιάξω σωστά. Το σιφώνι είναι στην 1η φώτο κάτω τέρμα αριστερά και στην μέση άλλο ένα 22 minutes ago, meletis_m said: Είναι πλάκα να υποθέσω , και δε έχεις σκοπό να χτίσεις απο πάνω. Απο θέμα υγρασίας έχεις προβλήματα ? Μηπως τωρα είναι ευκαιρία να δείς τον θέμα της μόνωσης - υγρομόνωσης . Πόσα τ.μ είναι ; Kαλό ξύσιμο -καθάρισμα χρειάζεται και συνήθως ξανα κόλλα πλακιδίων βάζουν. Δεν έχω σκοπό να χτίσω από πάνω 1000% Στο δωμάτιο που είναι από κάτω, έχει σκάσει (εάν το λέω σωστά) όλο το ταβάνι με μια ρωγμή από την μεριά του δωματίου έως την άλλη, δηλαδή ακριβώς εκεί που ξεκινάει το σταλοπάτι μέχρι και απέναντι Όταν λες ξύσιμο - καθάρισμα τι εννοείς; Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από Uberalles_gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 καλύτερα να πας σε ένα κατάστημα με μονώσεις να σου πουν λύσεις πριν βάλεις τα πλακάκια... η μεμβράνη είναι μια λύση, μαζί με νέα τσιμεντοκονία για καλύτερες κλίσεις αποστράγγισης, επίσης καλό καθάρισμα να φύγει η παλιά κόλλα...(φίλος είχε νοικιάσει μηχάνημα που τρίβεις τα μάρμαρα και τα έξυσε όλα από την ταράτσα) να ξέρεις όμως ότι το κόστος εκτοξεύεται, αλλά είναι η μόνη λύση καθώς σίγουρα θα ξαναπεράσει νερό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το κάνεις που το κάνεις, κάνε και ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ. Πετάς πλακάκια παλιά...Ξύνεις ξύνεις ξύνεις κόλλες να βρεις δάπεδο. Ρίχνεις μια εξισωτική. Μετράτε με το μάστορα ρήσεις και παίρνετε μέτρα όλης της πλάκας, αποτυπώνοντας σε σχέδιο τις διαστάσεις, και την θέση των σιφωνιών. Παραγγέλνετε θερμομόνωση με κομμένες τις κλίσεις (incline) σε εταιρείες μονωτικών (unisol, fibran, κ.α.) βάσει σχεδίου. Έρχονται τα μονωτικά με σχέδιο και αρίθμηση και τα κολλάει ο μάστορας με κόλλα πάνω στη πλάκα. Τοποθετείς στεγάνωση (μεμβράνη) από πάνω. Τοποθετείς περιμετρικά, ειδικά τεμάχια για στεγάνωση γωνιών (ταινίες). Στα σιφώνια, ειδικό σιφώνι με περιμετρική ταινία στεγάνωσης. Τοποθετείς πλακάκι μικρών διαστάσεων ανοικτού χρώματος, με μεγάλο αρμό (4mm+). Κόλλα κατηγορίας S2. Περιμετρικά στο σοβαντεπί τουμπανιάζεις με sikaflex ή άλλη παρόμοια στεγανοποιητική μαστίχη, δεν βάζεις αρμό. Έτσι λέει η μαγική μου σφαίρα ότι θα είσαι τούμπανος για άλλα 20 χρόνια, θα έχεις το δωμάτιο από κάτω στεγνό, ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι και από πάνω θα ευχαριστηθείς τη βεράντα σου. Το κόστος ανεβαίνει αλλά όχι κάτι τραγικό, από τη στιγμή που έχεις μπει ήδη στη διαδικασία. 'Ενα θέμα υπάρχει, τι θα κάνεις με το ύψος στις μπαλκονόπορτες, γιατί η προσθήκη μόνωσης και ρήσεων δημιουργεί αύξηση στάθμης έξω σε σχέση με μέσα. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2023 από mechpanos 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Πολύ βοηθητικές και ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Το θέμα με το ύψος, μου το ανέφερε και ο ίδιος, σε συζήτηση που είχαμε! Θα το συζητήσω μαζί του όλα αυτά που μου είπατε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Έχεις να προτείνεις ποιο υλικό θα χρησιμοποιούσες; Αφού το φτιάχνω ας το φτιάξω σωστά. Το σιφώνι είναι στην 1η φώτο κάτω τέρμα αριστερά και στην μέση άλλο ένα Δεν έχω σκοπό να χτίσω από πάνω 1000% Στο δωμάτιο που είναι από κάτω, έχει σκάσει (εάν το λέω σωστά) όλο το ταβάνι με μια ρωγμή από την μεριά του δωματίου έως την άλλη, δηλαδή ακριβώς εκεί που ξεκινάει το σταλοπάτι μέχρι και απέναντι Όταν λες ξύσιμο - καθάρισμα τι εννοείς; Το κάνεις που το κάνεις , πριν μπουν πλακάκια ρώτησε τώρα και για μόνωση υγρομονωση. Επειδή είχα δει παρόμοια διαδικασία . Καθαρίζουν τα σαθρά με σβουρρακι παλιό τσιμέντο , βάζουν ασφαλτοπανο αφού περαστεί με φλόγιστρο , dow φελιζολ , συρματόπλεγμα και από πάνω μπετόν . Αλλά αυτό θέλει και μια μελέτη από μηχανολόγο και θα λύσεις το οποιοδήποτε θέμα για πάντα αφού δε έχεις σκοπό να χτίσεις επάνω . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις