Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,
Σημερα διαπίστωσα οτι ο στόκος που τοποθέτησαν οι στόκοι στο πάτωμα όταν έκανα την ανακαίνιση, από ένα σπάσιμο θρυματίστικε και έφυγε.
Τι είδους υλικό μπορώ να πάρω, τοποθετήσω, αλφαδιάσω (και πως); Μάστορας δε ξαναμπαίνει στο διαμέρισμα πέρα από τη κατεδάφισή του.
Για το χρώμα που ειναι γκρι καφε, είδα οτι υπάρχουν λευκές και μπεζ κολλες/στόκοι μαρμάρου. Υπαρχουν και χρώματα για μίξη;

ΕΠίσης, έχουμε μικρό παιδί που ομως ειναι συνεργασιμο, υπαρχει δέμα με μυρωδιες κλπ;

Ευχαριστώ

S__72892419.jpg

Επεξ/σία από a_f_a
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, a_f_a είπε

Καλημέρα,
Σημερα διαπίστωσα οτι ο στόκος που τοποθέτησαν οι στόκοι στο πάτωμα όταν έκανα την ανακαίνιση, από ένα σπάσιμο θρυματίστικε και έφυγε.
Τι είδους υλικό μπορώ να πάρω, τοποθετήσω, αλφαδιάσω (και πως); Μάστορας δε ξαναμπαίνει στο διαμέρισμα πέρα από τη κατεδάφισή του.
Για το χρώμα που ειναι γκρι καφε, είδα οτι υπάρχουν λευκές και μπεζ κολλες/στόκοι μαρμάρου. Υπαρχουν και χρώματα για μίξη;

ΕΠίσης, έχουμε μικρό παιδί που ομως ειναι συνεργασιμο, υπαρχει δέμα με μυρωδιες κλπ;

Ευχαριστώ

S__72892419.jpg

Υπάρχει και γκρι μαρμαρόστοκος, αλλά δεν ξέρω πόσο ανοιχτός είναι σε σχέση με αυτόν που είχαν βάλει. 

Είναι αυτός εδώ: https://www.trikaliaris.com/ΣΤΟΚΟΣ-ΜΑΡΜΑΡΟΥ-MARMOTIX-ROBERLO-1-7-Kg-ΓΚΡΙ-ΑΝΟΙΚΤΟ-ΕΛ

Ειδάλλως, μπορείς να πάρεις λευκό και να πάρεις μια σύριγγα με μαύρο χρώμα, ώστε να παίξεις ο ίδιος με την απόχρωση. Η εφαρμογή δεν είναι δύσκολη. Μπορείς να ρίξεις λίγο οξυζενέ για να καθαρίσεις την τρύπα (μετά πλύνε με λίγο νερό και στέγνωσέ τη). Βάλε χαρτοταινία για να μη πασαλείψεις τις γύρω περιοχές, γέμισε με μια σπάτουλα την τρύπα, άσε να στεγνώσει και τρίψε με γυαλόχαρτο (ογδοντάρι, κατοστάρι) μέχρι να το φέρεις, αν δεις ότι το χρειάζεται. Μπορείς να το περάσεις και μ' ένα διάφανο βερνίκι μετά (και τα παλιά στοκαρίσματα), για να του δώσεις λίγη γυαλάδα. 

Σημ: Υποθέτω πως χρειάζεται και σκληρυντικό για τον στόκο, αλλά κάνε και μια ερώτηση στον υπεύθυνο του καταστήματος. 

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
Δημοσ.
1 hour ago, NikosKallithea said:

Σιδηρόδρομο βαλε. Μόνο καθάρισε καλά 

Σιδηρόδρομο (για να περνάω απέναντι απο το χαντάκι που άνοιξε) ή σιδηρόστοκο ; :-)

2 hours ago, Mrs. Hyde said:

Υπάρχει και γκρι μαρμαρόστοκος, αλλά δεν ξέρω πόσο ανοιχτός είναι σε σχέση με αυτόν που είχαν βάλει. ................ 

Σημ: Υποθέτω πως χρειάζεται και σκληρυντικό για τον στόκο, αλλά κάνε και μια ερώτηση στον υπεύθυνο του καταστήματος. 

Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικότατες πληροφορίες!

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, a_f_a είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικότατες πληροφορίες!

Παρακαλώ. Να μας ξαναπροτιμήσετε. 😁

Δημοσ.

Ψάχνω την αιτία, που σπάνε τα σωληνάκια κάτω απ το νηπτίρα, αυτά που είναι για το κρύο και το ζεστό. Συγκεκριμένα, εκείνο του ζεστού νερού μου έσπασε δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες.

ΤΟ σπίτι είναι στο ισόγειο κι έχει αρκετή πίεση το νερό, να παίζει κάποιο ρόλο;

Επίσης, μπορεί να είναι και τυχαίο, ωστόσο έχει συμβεί τις 2 φορές που έχει έρθει η μάνα μου και καθαρίζει το μπάνιο με διαφόρων ειδών καθαριστικά, βάζει εκεί της παναγίας τα μάτια, σ αντίθεση μ εμένα που καθαρίζω τακτικά. Να διαβρώνουν τόσο τα καθαριστικά;

Όχι τίποτ άλλο, αλαλ θα λείπω απ το σπίτι και θα πλημμυρίσω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πρόσεξε λίγο τα υδραυλικά σου. Τσέκαρε τον ρυθμιστή πίεσης ώστε να έχεις κανονική πίεση, δες το δοχείο διαστολής (εαν υπάρχει) και παρατήρησε εαν οι κυρίες του σπιτιού προκαλούν υδραυλικό σοκ ανοιγο-κλείνωντας τις βρύσες άτσαλα. 

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
Στις 26/7/2023 στις 9:40 ΜΜ, Haldol είπε

Μην ενώσεις με σύνδεσμο, διότι ο σύνδεσμος θα μπει εσωτερικά του σπιράλ σωλήνα, και το νερό της αποχέτευσης μετά θα «γλύφει» προς τα έξω. Από τη στιγμή που ο σωλήνας κόπηκε σύριζα θα ήταν καλό να τον περάσεις από την αρχή. Εάν το κόψιμο ήταν σε σημείο εξωτερικά του τοίχου, κάθετο, αυτό δε θα 'ταν πρόβλημα. Αλλά εκεί που 'ναι «ξυρισμένος» αν βάλεις απλά σύνδεσμο το νερό θα βρει το δρόμο προς τα μέσα στον τοίχο...

Το σκέφτηκα πως αν μπει σύνδεσμος στο σημείο που είναι ίσως γλύφει το νερο. Το θέμα είναι πως για να περαστεί καινούργιος θα πρέπει να ξηλωθεί η εσωτερική μονάδα υποθέτω.

Δημοσ.

Εχω αυτη την ιστορια για να συνδεω τον αυτοματο ποτιστη στη βρυση του μπανιου και ειναι σφιγμενα πολυ καλα μεταξυ τους. Ξερετε πως μπορω να  βγαλω την ασημενια αρσενικη μετα απο την μπρουτζινη θυληκια?

Υποψιν απο μεσα το ασημενιο εχει βολτες που δεν πρεπει να χαλασουν~

20230731_213335.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, panos4tw είπε

Εχω αυτη την ιστορια για να συνδεω τον αυτοματο ποτιστη στη βρυση του μπανιου και ειναι σφιγμενα πολυ καλα μεταξυ τους. Ξερετε πως μπορω να  βγαλω την ασημενια αρσενικη μετα απο την μπρουτζινη θυληκια?

20230731_213335.jpg

Οπως είναι πας σε κατάστημα με υδραυλικά και αγοράζεις νέα κομμάτια.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, panos4tw είπε

20230731_213335.jpg

Σε πρώτη φάση, θα προσπαθούσα με μια πένσα βάζοντας ένα πανί από πάνω για να το προστατεύσω. Ειδάλλως, πας και σε κάποιο κατάστημα της γειτονιάς σου για να σε βοηθήσουν. Με έχουν βοηθήσει κι αφιλοκερδώς σε ανάγκες μου. Άφησε και κατιτίς για τον κόπο του, και όλα καλά. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Mrs. Hyde είπε

Σε πρώτη φάση, θα προσπαθούσα με μια πένσα βάζοντας ένα πανί από πάνω για να το προστατεύσω. Ειδάλλως, πας και σε κάποιο κατάστημα της γειτονιάς σου για να σε βοηθήσουν. Με έχουν βοηθήσει κι αφιλοκερδώς σε ανάγκες μου. Άφησε και κατιτίς για τον κόπο του, και όλα καλά. 

Με πενσα δεν νομίζω να μπορεί να κάνει δουλειά. Με δυο κάβουρες/παπαγαλάκια όμως, πιστεύω θα είναι θέμα δευτερολέπτων να βγει.

Δημοσ.

Το ασημένιο που βιδώνει στην βρύση θα στραβώσει αν ζοριστεί.Για αυτό είπα να αγοράσει νέα εξαρτήματα.

Αν θέλει να το δοκιμάσει μια μέγγενη θέλει  και μια τσιμπίδα υδραυλικού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...