robert8891 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. 1 λεπτό πριν, robert8891 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. 1
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, robert8891 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. για να μην λεμε πολλα, θελεις σοβατζη, μονος σου δεν θα μπορέσεις να τα κανεις αυτα. ο τοιχος εχει τα χαλια του
zoranb Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 15 hours ago, papoys1 said: ...αλλα από όσα ξέρω είσαι Βορεια οπότε ψάξε στην περιοχή σου. Δεν είμαι Βόρεια
Πανος999 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Καλημέρα.. Υπάρχει καποιος πατωματζης εδω στο φορουμ??
Doubt Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 10 ώρες πριν, robert8891 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. Κι ο επισκευαστικός σοβάς μπορεί να μπει σε πιο παχιές στρώσεις, άσχετα με το τι λένε οι οδηγίες. Και σε 2η στρώση και σε 3η, τα πάντα γίνονται. Αν σε κάποιο σημείο θέλει επισκευή κολώνα ή δοκάρι, εκεί πρέπει να βάλεις ενισχυμένο τσιμεντοκονίαμα επισκευαστικό. (καθαρά ερασιτεχνική άποψη για να μην παρεξηγηθώ) 1
mechpanos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, robert8891 είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. Βάλε στα πολύ βαθιά επισκευαστικό κονίαμα, αλλά μην το φέρεις τελείως πρόσωπο άσε λίγο, να γεμίσεις μετά (την άλλη μέρα) με επισκευαστικό σοβά που είναι πιο ψιλός και μπορεί να τριφτεί πιο εύκολα να έρθει ένα πρόσωπο με τον τοίχο. Στο τέλος αν θες στοκάρεις με στόκο σπατουλαρίσματος και τρίβεις για πιο λείο αποτέλεσμα. 4
dimitris_st13 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε για να μην λεμε πολλα, θελεις σοβατζη, μονος σου δεν θα μπορέσεις να τα κανεις αυτα. ο τοιχος εχει τα χαλια του Δεν συμφωνώ. Αν ξέρει τι πρέπει να να κάνει - χρησιμοποιήσει, δεν είναι δύσκολο.
manolis940 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 14 ώρες πριν, Doubt είπε (άσχετο) Ποιος έχει ακόμα εφημερίδες στο σπίτι του; Οι Bosch σίγουρα 2 χρόνια, μπορεί και 4 αν είσαι τυχερός. 1 χρόνο κρατάνε στα ταξί που είναι όλη μέρα στο δρόμο. Για τους επόμενους και εγώ bosch σκέφτομαι να πάρω και να τους αλλάζω λάστιχα, καθώς βλέπω ότι μπαίνουν και βγαίνουν πολύ εύκολα. Αν το έχει κάνει κάποιος ας μας διαφωτίσει.
costas_ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitris_st13 είπε Δεν συμφωνώ. Αν ξέρει τι πρέπει να να κάνει - χρησιμοποιήσει, δεν είναι δύσκολο. Και εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται σοβατζής. Με κονίαμα στα βαθειά και επισκευαστικό σοβά στο τέλος θα γίνει μια χαρά. Από τις φωτογραφίες του δωματίου βλέπω ότι είναι τώρα η κατάλληλη φάση για να μπουν και 2-3 πρίζες και κανένας διακόπτης φωτισμού παραπάνω ή και μια πρόβλεψη για γραμμή συναγερμού ή αναμονή για AC ή ηλεκτρικό ρολό στο παράθυρο. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2023 από costas_ 3
red7genius Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Παρακάτω φαίνεται σε εξωτερικό τοιχο το σημείο που βγαίνουν οι σωλήνες της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικό. Το πάνω είναι αυτό που πάει στην εξωτερική μονάδα και το σπασμένο είναι το σπιράλ αποχέτευσης νερου. Θέλω να ενώσω πάλι το σπιράλ με συνδεσμό λογικά και να το κλείσω πάλι ώστε να το μονώσω. Τι μπορώ να βάλω; Κάνει ο απλός στόκος; Όταν το έβγαλα γιατι έσταζε ήταν κλεισμένο ένα ενα υλικό ελαστικό σαν τσίχλα. Έχει κάποιος καμία ιδέα;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 https://www.mattheou.gr/προϊοντα/κλιματισμοσ/σπιραλ-αποχετευσησ-199/συνδεσμοσ-φ16-αποχετευσησ-κλιματιστικου-air-condition.html και στόκος; Πρεπει να είχαν βάλει αφρό πολυουρεθάνης 1
Haldol Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Μην ενώσεις με σύνδεσμο, διότι ο σύνδεσμος θα μπει εσωτερικά του σπιράλ σωλήνα, και το νερό της αποχέτευσης μετά θα «γλύφει» προς τα έξω. Από τη στιγμή που ο σωλήνας κόπηκε σύριζα θα ήταν καλό να τον περάσεις από την αρχή. Εάν το κόψιμο ήταν σε σημείο εξωτερικά του τοίχου, κάθετο, αυτό δε θα 'ταν πρόβλημα. Αλλά εκεί που 'ναι «ξυρισμένος» αν βάλεις απλά σύνδεσμο το νερό θα βρει το δρόμο προς τα μέσα στον τοίχο... 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 On 25/07/2023 at 22:12, robert8891 said: Καλησπέρα παιδιά. Έχω κάποιες απορίες και ερωτήματα σχετικά με μερεμέτια που καλούμε να κλείσω στους τοίχους ενός δωματίου. Έχοντας κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία. Ο σοβάς έχει διαφορά πάχους από σημείο σε σημείο στα μερεμέτια που έχω σκάψει, φτάνει σε κάποια σημεία και τους 5 με 6 πόντους. Εδώ και κάποιο διάστημα κάνω ερευνά αγοράς για το ποιο επισκευαστικό υλικό θα χρησιμοποιήσω για να τα κλείσω και να τα φέρω πρόσωπο με την υπόλοιπη τοιχοποιία. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Μπορώ σαν υλικό να χρησιμοποιήσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα σκυροδέματος για να φέρω πρόσωπο τα μερεμέτια, είναι επιτρεπτό κάτι τέτοιο ή θα πρέπει να προτιμήσω αποκλειστικά επισκευαστικό σοβά? Υπάρχουν τσιμεντοκονίες για πάχη έως 6 με 7 εκατοστά ανά στρώση. Λόγω το ότι έχω πολλά μερεμέτια, αρκετά από τα οποία είναι μεγάλου βάθους όπως είπα παραπάνω, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους το υλικό. Θα δέσει με το σοβά, θα έχει σωστή διαπνοή ο τοίχος κτλ.? Η αλήθεια είναι ότι θέλω να επισπεύσω και τον χρόνο της εργασίας αλλά και να συμπιέσω όσο μπορώ και το κόστος. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες. Δε καταλαβαίνω γιατι πηγες τοσο βαθιά. Μπορείς να βάλεις το χοντρό που λένε και μετά ψιλο. Πχ αυτό όσο είναι η βασική υπαρχουσα στρώση. https://www.durostick.gr/proioda/sovades-episkeuastika/sovades/durostick-d-40/ Επισκευαστικό σκυροδέματος δεν εχει νοημα γιατί δεν εναι σκυροδεμα και ειναι ακριβό. Οι επαγγελματίες γιατί δεν εχουν χρονο για χασιμο θα βαζαν επισκευαστικό ταχυπηκτο η κολλα πλακιδίων 1
Sebu Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Ερωτηση, εχει επιχειρησει καποιος επισκευη στο σμαλτο της μπανιερας με σπρει σμαλτου? Δεν θελω βαρυ και ακριβο μερεμετι. Θελω την μπανιερα στο πατρικο που ειναι πλεον 15 ετων και εχει αρχισει σε σημεια να κιτρινιζει ή να κανει σκιες/σημαδια απο τη χρηση και τα χημικα καθαριστικα που χρησιμοποιει η mother τοσα χρονια, να τους την ανανεωσω. Σκεφτομουν τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο λχ 2.000 ή 1.500αρι (ισως να χρειαζεται και ψιλοτερο???) και μετα βαψιμο με το σπρει σμαλτου. Κατι τετοιο λχ https://www.tomara.gr/index/products/paints_lacquers?row=14360 https://www.praktiker.gr/p/sprei-smalto-porselanis-ambrosol-400ml-90841 Με ενδιαφερει απλα να ξανασπρισει και να αντεξει για μερικα χρονια ακομα.
Doubt Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2023 Σε 2 διαφορετικές μπανιέρες έχουμε βάλει αυτό https://www.skroutz.gr/s/23154048/Saratoga-Σμάλτο-Recupera-Rinnova-0-375lt-Λευκό.html με καλό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή έγινε από τεχνίτη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις