Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάτι παλιά ρολά και πινέλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για υγρομονωση ταράτσας και έχουνε μείνει με κολλημένες και ξεραμενες μπογιές υλικά κτλ. Αυτά καθαρίζονται να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση η πέταμα; 

Αντίστοιχα, ένας μηχανισμός για να βγάζει την σιλικόνη και την μαστιχη από το φυσίγγιο έχει μείνει με κολλημένες μπογιές κτλ, μπορώ να τον καθαρίσω με κάποιον τρόπο; Πχ να το αφήσω μια μέρα μέσα σε νερό με κάποιο οξύ να φύγουν τα υλικά. 

Σε περιπτωση τώρα που αγοράσω καινούργια πινέλα ρολά κτλ διότι θέλω να φρεσκάρω την μόνωση, με τι τρόπο συμβουλεύετε να τα καθαρίσω πριν ξεραθεί εντελώς η μπογιά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά; 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Σε περιπτωση τώρα που αγοράσω καινούργια πινέλα ρολά κτλ διότι θέλω να φρεσκάρω την μόνωση, με τι τρόπο συμβουλεύετε να τα καθαρίσω πριν ξεραθεί εντελώς η μπογιά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά; 

Κάθε υλικό γράφει στη συσκευασία του οδηγίες χρήσης και με τι διαλύεται. Με το διαλυτικό καθαρίζεις τα εργαλεία αμέσως μετά τη δουλειά, αν μείνει και ξεραθεί, χαιρετίσματα.

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Αντίστοιχα, ένας μηχανισμός για να βγάζει την σιλικόνη και την μαστιχη από το φυσίγγιο έχει μείνει με κολλημένες μπογιές κτλ, μπορώ να τον καθαρίσω με κάποιον τρόπο; Πχ να το αφήσω μια μέρα μέσα σε νερό με κάποιο οξύ να φύγουν τα υλικά. 

Εννοείς πιστόλι σιλικόνης που το έμβολο έχει γίνει ένα με το περιεχόμενο του φυσιγγίου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Εννοείς πιστόλι σιλικόνης που το έμβολο έχει γίνει ένα με το περιεχόμενο του φυσιγγίου;

Το έμβολο δουλεύει, απλά το πιστόλι σε πολλά σημεία έχει κολλημένες μπογιές κτλ. Θέλω να το καθαρίσω. 

Το διαλυτικό εννοείς το γράφει επάνω στο υλικό που χρησιμοποιησα; 

Ένα επαλοιφομενο στεγανωτικο χρησιμοποιησαμε μόνο, θα πάω να διαβάσω αν λέει κάτι επάνω στο κουτί. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το έμβολο δουλεύει, απλά το πιστόλι σε πολλά σημεία έχει κολλημένες μπογιές κτλ. Θέλω να το καθαρίσω. 

Πάρε καινούργιο,κάτω απο 5€ έχει

https://www.skroutz.gr/s/20432342/Ingco-HCG0309-Πιστόλι-Σιλικόνης-Ανοικτού-Τύπου-235mm.html

αν και ειναι μονο αισθητικό το πρόβλημα άσε το όπως ειναι.

Δημοσ.
10 hours ago, papoys1 said:

Κινέζικος με 3-4 ευρώ το κομματι ανάλογα το μεγεθος. Εχουν μεσα καμια 10αριά αντάπτορες για να ταιριάζουν σε ολα τα αυτοκίνητα. Αλλαξα πρόσφατα στο πεζό του γιου που εχουν παράξενο κουμπωμα και δεν κανουν οι κλασικοί.

Μια χαρά εκατσαν.

Έχεις να στείλεις κανά link?
Οι συγκεκριμένοι κάνουν €35 και σκέφτομαι... έλεος!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Κοίταξες σε κατάστημα online εξωτερικού;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, zoranb είπε

ποιοι είναι ;Βάλε κωδικό να δούμε.

Κάθε πότε τους αλλάζεις;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, zoranb είπε

Του γιου μου 40 του ζητούσαν. Δεν τους αγοράζω από Κινα αυτούς. Εχει δύο μεγάλα Κινέζικα στην περιοχή μου και εκεί βρίσκω ότι θέλω αλλα από όσα ξέρω είσαι Βορεια οπότε ψάξε στην περιοχή σου.

Κάτι παρόμοιο με αυτόν λέω ο οποίος βλέπεις εξωτερικά τους αντάπτορες για διάφορα αυτοκινητα που έχει μέσα.Συνηθως καλύπτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα .Μέτρα το μήκος και ψάξε.

https://www.skroutz.gr/s/33751394/Rolinger-H989-Υαλοκαθαριστήρας-Αυτοκινήτου-Οδηγού-Συνοδηγού-27-675mm-AU-AC-7159.html

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Κάτι παρόμοιο με αυτόν λέω ο οποίος βλέπεις εξωτερικά τους αντάπτορες για διάφορα αυτοκινητα που έχει μέσα.Συνηθως καλύπτουν τα περισσότερα αυτοκίνητα .Μέτρα το μήκος και ψάξε.

https://www.skroutz.gr/s/33751394/Rolinger-H989-Υαλοκαθαριστήρας-Αυτοκινήτου-Οδηγού-Συνοδηγού-27-675mm-AU-AC-7159.html

Βγάζουν ένα χειμώνα αυτοί; Ή είναι μιας χρήσης;

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Έχω κάτι παλιά ρολά και πινέλα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για υγρομονωση ταράτσας και έχουνε μείνει με κολλημένες και ξεραμενες μπογιές υλικά κτλ. Αυτά καθαρίζονται να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση η πέταμα; 

Τα παλιά πινέλα όπως είναι τα πετάς. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πια. Για τα καινούρια, όσο είσαι ακόμα σε διαδικασία δουλειάς και θες να τα συντηρείς, τότε βάζεις διαλυτικό με νερό κι αφήνεις τα πινέλα σου μέσα. Για πινέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί πχ για πλαστικό χρώμα, τότε καθαρίζονται πολύ εύκολα με νερό ή/και σαπούνι. Γίνονται σαν καινούρια. Για ελαιοχρώματα, καλό είναι να τα βουτάς πρώτα στο διαλυτικό και μετά να προσπαθήσεις με νερό/σαπούνι να τα καθαρίσεις, αφού τα 'χεις καθαρίσει πρώτα με εφημερίδα. 

Το πιστόλι σιλικόνης ίσως καθαρίσει με νέφτι. Καλό είναι να τα καθαρίζεις κείνη την ώρα, και όχι να τ' αφήνεις με τις μπογιές να ξεραίνονται. 

Δημοσ.
2 hours ago, Mrs. Hyde said:

Για πινέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί πχ για πλαστικό χρώμα, τότε καθαρίζονται πολύ εύκολα με νερό ή/και σαπούνι. Γίνονται σαν καινούρια. Για ελαιοχρώματα, καλό είναι να τα βουτάς πρώτα στο διαλυτικό και μετά να προσπαθήσεις με νερό/σαπούνι να τα καθαρίσεις, αφού τα 'χεις καθαρίσει πρώτα με εφημερίδα. 

Οταν λες καθαρισμο με εφημεριδα πως εννοεις? Απλα τα "σκουπιζεις" στην εφημεριδα? Εχεις ποτισει πρωτα την εφημεριδα ή τα πινελα με κατι?

Ηξερα οτι με εφημεριδα καθαριζεις καλα το παρμπριζ του αυτοκινητου, δεν ειχα ακουσει για πινελα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Ελα ρε συ υαλοκαθαριστηρες παίρνεις όχι οικοπεδο🤣

Εντάξει δεν είναι αθάνατοι τέτοιους βάζω στο δικό μου με ένα ευρώ το κομμάτι μια χαρα κρατάνε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Εεεε τι θες να πάρεις με 2€ :P. Αν μου ξέφυγε λόγο του όγκου μηνυμάτων στα προηγούμενα μηνύματα sorry αλλά σίγουρα οι διαστάσεις σου είναι στα και οι 2 στα 675 ;

Σκέψου το και αλλιώς. Αν δουλεύουν έστω και για 4 μήνες, αλλά να δουλεύουν συμφέρουν πολύ περισσότερο από ένα ζευγάρι των 20€ που κρατάει 1 χρόνο.

Επεξ/σία από manolis940
Επισκέπτης
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sebu είπε

Οταν λες καθαρισμο με εφημεριδα πως εννοεις? Απλα τα "σκουπιζεις" στην εφημεριδα? Εχεις ποτισει πρωτα την εφημεριδα ή τα πινελα με κατι?

Ηξερα οτι με εφημεριδα καθαριζεις καλα το παρμπριζ του αυτοκινητου, δεν ειχα ακουσει για πινελα.

Ναι, αυτό εννοούσα. Το να τα σκουπίσεις για να φύγει το πολύ πολύ. 

Δημοσ.

(άσχετο)

Ποιος έχει ακόμα εφημερίδες στο σπίτι του;

5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Σκέψου το και αλλιώς. Αν δουλεύουν έστω και για 4 μήνες, αλλά να δουλεύουν συμφέρουν πολύ περισσότερο από ένα ζευγάρι των 20€ που κρατάει 1 χρόνο.

Οι Bosch σίγουρα 2 χρόνια, μπορεί και 4 αν είσαι τυχερός. 1 χρόνο κρατάνε στα ταξί που είναι όλη μέρα στο δρόμο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...