Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι εννοείται πως μπορείς αλλά δεν ενδείκνυται για τον εξής λόγο. Σε πιθανή περίπτωση που θέλεις εσύ, ή κυρίως κάποιος άλλος, να αλλάξει κάτι στον μετασχηματιστή, πρέπει να κλείνει και τις δύο ασφάλειες/διακόπτες από τον πίνακα. Και του φωτιστικού και του θερμοσίφωνα.

Μιας και τα έχουμε δει όλα με το ρεύμα, εσύ μπορεί απλά να κλείσεις την ασφάλεια του φωτιστικού, να νομίζεις ότι είσαι οκ και για κάποιο στραβό λόγο η γείωση του θερμοσίφωνα να έχει τάση και να μην έχει πέσει και ο διαρροής, χτύπα ξύλο. Λέμε τώρα, ακραίο μεν αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις...

• Confused 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nickzick είπε

Ναι εννοείται πως μπορείς αλλά δεν ενδείκνυται για τον εξής λόγο. Σε πιθανή περίπτωση που θέλεις εσύ, ή κυρίως κάποιος άλλος, να αλλάξει κάτι στον μετασχηματιστή, πρέπει να κλείνει και τις δύο ασφάλειες/διακόπτες από τον πίνακα. Και του φωτιστικού και του θερμοσίφωνα.

Μιας και τα έχουμε δει όλα με το ρεύμα, εσύ μπορεί απλά να κλείσεις την ασφάλεια του φωτιστικού, να νομίζεις ότι είσαι οκ και για κάποιο στραβό λόγο η γείωση του θερμοσίφωνα να έχει τάση και να μην έχει πέσει και ο διαρροής, χτύπα ξύλο. Λέμε τώρα, ακραίο μεν αλλά ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις...

Με τη λογική που το παρουσιάζεις, σε οποιαδήποτε περίπτωση θα πρέπει κάποιος να κατεβάζει το γενικό όταν θέλει να επέμβει οπουδήποτε και να ξηλώνει από την μπάρα τη γείωση.

Γιατί αν όλα τα παραπάνω συμβούν όπως τα λες, η γείωση είναι κοινή στον πίνακα, στην πολυκατοικία κοκ...

5 ώρες πριν, ultimamage είπε

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αυτά σκέφτηκα να κάνω απλώς μια λεπτομέρεια δεν ξέρω. Επειδή είδα για τροφοδοτικά περίπου 150w βγάζει και γείωση, πώς θα την συνδέσω? 

Έχω επίσης αναμονής εκεί δίπλα που θα μπει το τροφοδοτικό από τον θερμοσίφωνα ο οποίος δεν υπάρχει πια. 

Μπορώ να κάνω σύνδεση τις αναμονής του διακόπτη στο τροφοδοτικό και εάν έχω και γείωση να την συνδέσω στην αναμονή του κατηργημενου θερμοσίφωνα?

H γείωση είναι καθαρά για προστασία δική σου, δεν είναι σωστό που θα το πω, αλλά ακόμα κι αν δεν την συνδέσεις δεν είναι οτι δε θα λειτουργήσει, χωρίς να το προτείνω.

Μπορείς να γειώσεις από την αναμονή του θερμοσίφωνα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μέσα στο μπάνιο κι εφόσον μπορείς, απέφυγε να βάλεις 220v ταινία για λόγους προστασίας και όχι γιατί καίγονται εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nickzick είπε

Εκεί που θα είναι θα έχω μόνο εγώ πρόσβαση αλλά και πάλι ευχαριστώ για την παρατήρηση. Πάντα κατεβάζω γενικό. 

27 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εγώ θα την έβαζα και σε κάποιο κανάλι μέσα, γενικά δεν μ αρέσουν ξέμπαρκες αλλά στο μπάνιο ένα παραπάνω

https://www.bestprice.gr/cat/5560/diafora-hlektrologika.html?q=καναλι+για+ταινια+led

Θα μπουν χωνευτά σε γυψοσανίδα στο ταβάνι. 

Δημοσ.
Στις 18/7/2023 στις 11:52 ΜΜ, mechpanos είπε

Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά!!!

Και στης ξαδελφης και της θειάς (το σπιτι λεω) λιγο πιο βαθια??

Δημοσ.
6 ώρες πριν, ultimamage είπε

Εκεί που θα είναι θα έχω μόνο εγώ πρόσβαση αλλά και πάλι ευχαριστώ για την παρατήρηση. Πάντα κατεβάζω γενικό. 

Θα μπουν χωνευτά σε γυψοσανίδα στο ταβάνι. 

Τώρα το χωνευτά είναι σχετικό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πέσει νερό πάνω τους;

3 ώρες πριν, panosno1com είπε

Και στης ξαδελφης και της θειάς (το σπιτι λεω) λιγο πιο βαθια??

5 πόντους τουλάχιστον!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zoranb είπε

Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσω μόνο τα λάστιχα από τους BOSH Aerotwin υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μου;

ναι υπάρχει,πουλάνε λάστιχο με το "μέτρο" .

αν αποτύχεις όμως θα γδάρεις το παρμπριζ.Ποσο ακριβοί είναι οι νέοι υαλοκαθαριστήρες; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, zoranb είπε

Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσω μόνο τα λάστιχα από τους BOSH Aerotwin υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μου;

Γιατί να το κάνεις αυτο ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisa είπε

Γιατί να το κάνεις αυτο ; 

Για οικονομία. Αν ο μηχανισμός του υαλοκαθαριστήρα είναι καλός, παίρνεις μόνο το λάστιχο και ξεμπερδεύεις.
Κάποτε είχα αλλάξει σε ένα βενζινάδικο, τους υαλοκαθαριστήρες, με ένα σετ της WURTH. Όμως το παιδί δεν τους τοποθέτησε καλά ή δεν ξέρω τι έκανε, και ο γυαλοκαθαριστήρας εν κινήσει έφυγε και έπεσε στον δρόμο. 
Ευτυχώς είχα κρατήσει τον παλιό και δεν τον είχα πετάξει, παρήγγειλα από το internet ένα σετ λάστιχα και το άλλαξα.
Απλά μου έφυγε η Παναγία για να το περάσω, ήταν ταλαιπωρία και δεν το ξαναεπιχείρησα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Όμως το παιδί δεν τους τοποθέτησε καλά ή δεν ξέρω τι έκανε, και ο γυαλοκαθαριστήρας εν κινήσει έφυγε και έπεσε στον δρόμο. 

Απλά μου έφυγε η Παναγία για να το περάσω, ήταν ταλαιπωρία και δεν το ξαναεπιχείρησα.

Στα λόγια μου έρχεσαι.. 

• Like 1
Δημοσ.

Συνηθως το μπροστινο σετ aerotwin παιζουν περιξ των 17-20 ευρω κατα καιρους για διαφορα αμαξια. Και ειναι και καλης ποιοτητας και κρατανε αρκετα.

Αρα δεν θεωρω πως για τετοιο επιπεδο τιμης αξιζει καποιος να παιξει αλλαζοντας μονο το μακτρο. Χωρια την ταλαιπωρια και τον κινδυνο να γδαρει το παρμπριζ αν δεν κουμπωσει καλα το νεο μακτρο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, zoranb είπε

Κινέζικος με 3-4 ευρώ το κομματι ανάλογα το μεγεθος. Εχουν μεσα καμια 10αριά αντάπτορες για να ταιριάζουν σε ολα τα αυτοκίνητα. Αλλαξα πρόσφατα στο πεζό του γιου που εχουν παράξενο κουμπωμα και δεν κανουν οι κλασικοί.

Μια χαρά εκατσαν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...