Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών ζυγίζουν 15-20 κιλά. Θα στηριχτεί πάνω στην κολώνα χωρίς τύψεις. Η τρύπα για τους σωλήνες, κάτω από την κολώνα στα τούβλα.

• Like 2
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, troi.g είπε

Μήπως μένετε στην ίδια πολυκατοικία; Χαχαχα 

Καλα λιγο δύσκολο να μοιάζει με άλλο διαμέρισμα της πολυκατοικίας καθώς έχουν μετακινηθεί τοίχοι. :)

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Οι εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών ζυγίζουν 15-20 κιλά. Θα στηριχτεί πάνω στην κολώνα χωρίς τύψεις. Η τρύπα για τους σωλήνες, κάτω από την κολώνα στα τούβλα.

Ειδικά αυτά που κοιτάω ειναι ακόμα πιο κάτω.

Ωραια, συγνωμη για το μεσοανατολικό :) . Τις πήρα  με το παραπάνω τις απαντήσεις μου!

Σας ευχαριστώ όλους. Αν έχετε κάποιο θέμα με κινητό, ξεκλείδωμα, φλασάρισμα rom/kernel ή θελετε να κανετε optimization σε gcam, είμαι εδώ για να βοηθήσω πίσω !

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Δεν σε πιάνω.

το όμικρον σίγμα το αντιλαμβάνομαι, το ωμέγα σίγμα τι αντιπροσωπεύει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Doubt said:

το όμικρον σίγμα το αντιλαμβάνομαι, το ωμέγα σίγμα τι αντιπροσωπεύει;

Και τα δύο είναι σωστά, αν αυτή είναι η ερώτησή σου.

Η λέξη με το ωμεγα είναι μετοχή παρακειμένου. Ο παρακείμενος λοιπόν χρόνος στα αρχαία, έπαιρνε αύξηση, η οποία αποδίδονταν με μετατροπή του φωνήεντος σε μακρό φωνήεν (ήτοι με ωμεγα).

Επίσης, το επισήμαινε συχνά πυκνά και ο Τάσιος στη σχολή (εγώ τον είχα στο μεταπτυχιακό). 

5 hours ago, liakjim said:

Δεν υπάρχει καμία κολωνα για να στηριχθεί. Μόνο δοκάρι.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στο δικό μου σπίτι εχουν μετακινηθεί τοίχοι και βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα! Κουφό 

να και η κουζίνα μου 

IMG_20220407_210541.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως θα δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία, η δική μου κουζίνα είναι η ίδια με το σχέδιο του φίλου που δημοσιεύθηκε παραπάνω. Στην δική μου προσέγγιση, έβαλα κρυφό φωτισμό πίσω από το δοκάρι, ψηλά πάνω ντουλάπια και πάγκο - νησίδα για να χωρίσω την κουζίνα από την την τραπεζαρία. Επίσης έκανα μια διακλάδωση από τον φωτισμό στο κέντρο του ταβανιού και έβαλα ακόμα ένα φωτιστικό πάνω από την νησίδα. Αριστερά έχω παράθυρο και ποιο αριτερά το Air Condition. Ο σχεδιασμός αυτός είναι αρκετά λειτουργικός παρά τα λίγα τετραγωνικά της κουζίνας

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ.
7 hours ago, costas_ said:

Και στο δικό μου σπίτι εχουν μετακινηθεί τοίχοι και βγήκε το ίδιο αποτέλεσμα! Κουφό 

να και η κουζίνα μου 

IMG_20220407_210541.jpg

Τι εβαλες για πλατη κουζινας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν σε κατάλαβα.. τι εννοείς για πλάτη!? Στα πλακάκια του πάγκου αναφέρεσαι? Εαν ναι, έχω βάλει δυο πλακάκια 1.20 μ έκαστο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία 

IMG_20220405_192825.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ.

@Antretng

Κάτι άλλο. Πόσο μεγάλο είναι το δοκάρι σου που μπορείς να βάλεις κλιματιστικό πάνω ; Το κλιματιστικό δεν θέλει να είναι μπουκωμένο από πάνω.

Στις 18/7/2023 στις 6:06 ΜΜ, papoys1 είπε

Δυο τρύπες για 10αράκια ουπα είναι. Μην τρελαθούμε ότι θα χαλάσει και τον αντισεισμικό σχεδιασμό της οικοδομής ρε παιδιά. Ρώτησέ τον αν έχει πνευματικό τρυπάνι και όχι απλό κρουστικό που δεν έχει δυνατή κρούση θα είναι καλύτερα. Εγώ την εξωτερική μονάδα τις δύο πάνω βίδες στο δοκάρι τη στήριξα για καλύτερη σταθερότητα.😋

Η εσωτερική με 8αράκια ακόμη και 7αράκια ούπα μια χαρά θα στηριχτούνε. Ειναι ελαφριά δεν εχει κραδασμούς όπως η εξωτερική.Κιχ δεν πρόκειται να κάνει ειδικά και σε μπετό.Όχι και 10αράκια ούπα στην εσωτερική. Το Γιαγκούλα θα κρεμάσει🤣

Δεν έχει ένστανση για τα δεκαράκια ούπα και έχεις ένσταση με το κρουστικό δράπανο ότι θα σου χαλάσει τα μπετά;
Αν είσαι σε οικοδομή όπου η δόνηση ενός κρουστικού μπορεί να επηρεάσει, καλύτερα βγες από εκεί άμεσα γιατί δεν μπορείς να φανταστείς μάλλον τι κάνει η κρούση του σεισμού 😂

Πάντως ένα πνευματικό πιστολέτο είναι καλύτερο για διάτρηση σε τοίχους .

Στις 19/7/2023 στις 6:50 ΠΜ, liakjim είπε

Από πότε ένας τοίχος με μπλόκα ή τούβλα δεν μπορεί να στηρίξει μονάδες κλιματιστικού; Οι δικές μου είναι στηριγμένες σε γυψοσανίδα ( στα σίδερα )

Δημοσ.
12 hours ago, costas_ said:

Δεν σε κατάλαβα.. τι εννοείς για πλάτη!? Στα πλακάκια του πάγκου αναφέρεσαι? Εαν ναι, έχω βάλει δυο πλακάκια 1.20 μ έκαστο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία 

IMG_20220405_192825.jpg

Ναι. Εγω ισως τα αλλαξω γιατι δε μου αρεσουν. Απλα δεν ημουν σιγουρος πως ειναι πλακακι απο τη φωτο

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Από πότε ένας τοίχος με μπλόκα ή τούβλα δεν μπορεί να στηρίξει μονάδες κλιματιστικού;

Δεν ξέρω πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

@Antretng

Κάτι άλλο. Πόσο μεγάλο είναι το δοκάρι σου που μπορείς να βάλεις κλιματιστικό πάνω ; Το κλιματιστικό δεν θέλει να είναι μπουκωμένο από πάνω.

Δεν θα είναι μπουκωμένο. Ειναι σχετικά ψηλοτάβανο το σπίτι.

Το κενό που έχω μεταξύ μπαλκονόπορτας και ταβάνι είναι 65 πόντοι. Αυτό που θα βάλω έχει specs minimum distance από πάνω 6,3 cm και το ύψος του σώματος 29,3 cm. Εγώ θα αφήσω 8 αν το βάλω όντως εκει και άλλους 10 πόντους από κάτω πριν το κουρτινόξυλο για να μην κόβει τη ροή του αέρα όταν έχω χαμηλά τη κλίση. Οπότε το κουρτινόξυλο, η πάνω του πλευρά θα ξεκινά στους 17,7 ύψος από μπαλκονόπορτα.

Το αρνητικό είναι ότι μου πάει λιγο το κουρτινόξυλο χαμηλά και ίσως δεν ειναι και το τελειότερο αισθητικά. Παρόλα αυτά πιστεύω θα είναι "passable".

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.

Καλησπερα.

Κανω ανακαινηση το μπανιο μου και θελω πανω στο ταβανι περιμετρικα να βαλω ταινια LED.

Εξω απο το μπανιο εχω εναn διακοπτη και μεσα ειχα ενα απλο φωτιστικο.

Η ερωτηση ειναι: Μπορω αν βαλω ταινια led 220V να την συνδεσω απευθειας πανω στην αναμονη απο τον διακοπτη?

Αλλιως αν θελησω να βαλω τροφοδοτικο πως πρεπει να κανω την συνδεση για να μπορω να την ανοιγω-κλεινω με τον διακοπτη εξω απο το μπανιο μιας και αυτος θα ειναι ο μονος φωτησμος του μπανιου.

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Ναι μπορείς να συνδέσεις απευθείας ταινία LED 220V στην αναμονή που λες. Απλά οι φήμες λένε ότι οι LED ταινίες 220V καίγονται πιο εύκολα από τις 12/24V. Δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω όμως αν είναι απλά και μόνο φήμες.

Η σύνδεση σε μετασχηματιστή για 12/24V είναι εύκολη, τα καλώδια που πήγαιναν στο φωτιστικό θα πάνε στον μετασχηματιστή, συνήθως χρειάζονται μόνο φάση και ουδέτερος, χωρίς τη γείωση. Και θα το δουλεύεις από τον διακόπτη έξω από το μπάνιο. 
Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, nickzick είπε

Ναι μπορείς να συνδέσεις απευθείας ταινία LED 220V στην αναμονή που λες. Απλά οι φήμες λένε ότι οι LED ταινίες 220V καίγονται πιο εύκολα από τις 12/24V. Δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω όμως αν είναι απλά και μόνο φήμες.

Η σύνδεση σε μετασχηματιστή για 12/24V είναι εύκολη, τα καλώδια που πήγαιναν στο φωτιστικό θα πάνε στον μετασχηματιστή, συνήθως χρειάζονται μόνο φάση και ουδέτερος, χωρίς τη γείωση. Και θα το δουλεύεις από τον διακόπτη έξω από το μπάνιο. 
Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αυτά σκέφτηκα να κάνω απλώς μια λεπτομέρεια δεν ξέρω. Επειδή είδα για τροφοδοτικά περίπου 150w βγάζει και γείωση, πώς θα την συνδέσω? 

Έχω επίσης αναμονής εκεί δίπλα που θα μπει το τροφοδοτικό από τον θερμοσίφωνα ο οποίος δεν υπάρχει πια. 

Μπορώ να κάνω σύνδεση τις αναμονής του διακόπτη στο τροφοδοτικό και εάν έχω και γείωση να την συνδέσω στην αναμονή του κατηργημενου θερμοσίφωνα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...