Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 hours ago, mechpanos said:

Σωστός ο Μανώλης. Πάντως μην τρελαινόσαστε, τα υπολογίζουν με τέτοιους συντελεστές ασφάλειας που δεν τρέχει τίποτα αν γίνει μια τρύπα να περάσει ένα ούπα ή ένα καλώδιο. Τους άλλους να φοβόσαστε, τους υδραυλικούς, που περνάνε σωλήνες με μια διατομή Φ80, ξέρω 'γω!!! Ή που σκάβουνε την πλάκα να περάσουνε υδραυλικά, και βρίσκουν οπλισμό κάτω, αποδυναμώνοντας την δουλειά που πρέπει να κάνει και η πλάκα, και ο οπλισμός!!! Εκεί θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και τίμιος ο τεχνίτης...

Με καροτιερα τα κοβει όλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Antretng said:

Ακόμα δεν το ξέρω αυτό μιας και τα μαστορια έρχονται την ημέρα εγκατάστασης.

Μπορείς να ρωτήσεις όμως.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Antretng είπε

Αν ένας ψυκτικός βάλει το κλιματιστικό στο δοκάρι χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα (προχειροδουλειά), υπάρχει περίπτωση να βρει οπλισμό; 

Εννοειται οτι δεν μιλαω για τη σωλήνα. Αυτή θα περάσει από κάτω. 

Δυο τρύπες για 10αράκια ουπα είναι. Μην τρελαθούμε ότι θα χαλάσει και τον αντισεισμικό σχεδιασμό της οικοδομής ρε παιδιά. Ρώτησέ τον αν έχει πνευματικό τρυπάνι και όχι απλό κρουστικό που δεν έχει δυνατή κρούση θα είναι καλύτερα. Εγώ την εξωτερική μονάδα τις δύο πάνω βίδες στο δοκάρι τη στήριξα για καλύτερη σταθερότητα.😋

Η εσωτερική με 8αράκια ακόμη και 7αράκια ούπα μια χαρά θα στηριχτούνε. Ειναι ελαφριά δεν εχει κραδασμούς όπως η εξωτερική.Κιχ δεν πρόκειται να κάνει ειδικά και σε μπετό.Όχι και 10αράκια ούπα στην εσωτερική. Το Γιαγκούλα θα κρεμάσει🤣

Επεξ/σία από papoys1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Μπορείς να ρωτήσεις όμως.

Ρώτησα ενα καταστημα που πήγα, ωστε να μην μπλεξω και με τους τσαμπε τεχνικούς του κωτσόβολου, και μου ειπε οτι μπορουν να βαλουν και 6ρακι. 

Επεξ/σία από Antretng
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, Antretng said:

και μου ειπε οτι μπορουν να βαλουν και 6ρακι.

Στριφωνι ή ουπα; Το νούμερο συνήθως αναφέρεται σε Φ (διάμετρο) και όχι σε μήκος. Εν προκειμένω, το μήκος μας ενδιαφέρει (το μέγεθος μετράει).

53 λεπτά πριν, Antretng είπε

Ρώτησα ενα καταστημα που πήγα, ωστε να μην μπλεξω και με τους τσαμπε τεχνικούς του κωτσόβολου, και μου ειπε οτι μπορουν να βαλουν και 6ρακι. 

Σαν πολύ έχει μπερδευτεί το θέμα ή εγώ το έχασα από τις πολλές αναρτήσεις...

Το μέσα μηχάνημα, στερεώνεται με 6αρια (περίπου 5-10) και βίδες αντίστοιχες (~Ø4,5).

Πρέπει να δημιουργηθεί επίσης όδευση των σωλήνων και της αποχέτευσης προς την εξωτερική μονάδα, αυτό γίνεται συνήθως με ποτηροτρύπανο (~Ø60). Αν μιλάμε να περάσει τις σωλήνες μέσα από το δοκάρι, ξέχασέ το. Αν μιλάμε απλά για να στερεώσει το μέσα μηχάνημα, ίσως και να γίνεται.

Το έξω μηχάνημα, εφόσον μπει ψηλά, σε κάθε ποδαρικό, η βάση του παίρνει συνήθως 2-3 στριφώνια, με επιφύλαξη θα πω Ø8 ούπα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά πάντως, αν αναλογιστεί κανείς ότι μια βίδα Φ6/4.50εκ. τοποθετημένη επί στοιχείου Ω.Σ., αντέχει κοντά στα 97kg, νομίζω ότι οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται εκ του περισσού.

13 minutes ago, nickol-us said:

Το έξω μηχάνημα, εφόσον μπει ψηλά, σε κάθε ποδαρικό, η βάση του παίρνει συνήθως 2-3 στριφώνια, με επιφύλαξη θα πω Ø8 ούπα.

Να συμπληρώσουμε ότι όταν αναφερόμαστε σε Φ8 ουπα, αναφερόμαστε σε εξωτερική διάμετρο. Ως εκ τούτου, τα στριφωνια/βίδες, είναι απλώς αδύνατον να είναι Φ8. Συνεπώς, συνήθως είναι 2-3 νούμερα πιο κάτω.

• Like 1

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Στριφωνι ή ουπα; Το νούμερο συνήθως αναφέρεται σε Φ (διάμετρο) και όχι σε μήκος. Εν προκειμένω, το μήκος μας ενδιαφέρει (το μέγεθος μετράει).

Ουπα. Μηκος δεν μου ειπε σε εκατοστα. Μου εδειξε απλα δαχτυλακι ποσο :P

Στις 15/7/2023 στις 7:39 ΜΜ, Antretng είπε

Ο ανθρωπος που αλλαζει τα κουφώματα μου είπε ότι θα τα κλείσει με Α ΜΠΛΟΚ και θα ειναι οκ. Αλλα έχω μια αμφιβολία για το πόσο ανθεκτικό είναι και για αυτό ρώτησα εσας.

Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία από το σπίτι (λιγο outdated, πλέον τα σπιράλ του ηλεκτρολόγου είναι ψηλά).

Στη συνέχεια σας βάζω ένα σχέδιο και μια 3d αναπαράσταση του που σκεφτόμουν αρχικά να βάλω το κλιματιστικό (με κόκκινο βέλος) αλλά μου λένε οτι καλό θα ηταν να απομακρυνθώ περισσότερο από τον φούρνο. (σε δυο διαστάσεις, χωρις να λαμβάνω ύψος, η θέση που έχω επιλέξει είναι κάπου 1,5 μέτρο απόσταση).

image.jpeg.9209530293fd2b29882e115a3a990772.jpeg

image.png.a812c6d1d96b07cdf51c7c20b492ed74.png

image.png.c8ab286853494c1a518be626a494b3aa.png

Πριν λίγο καιρό ανακαίνισα ένα διαμέρισμα το οποίο είναι ακριβώς ιδιο με το δικό σου και μάλιστα η θέση της κουζίνας, ο χώρος και η διαρρύθμιση είναι ακριβώς η ίδια, ακόμα και το δοκάρι εμπρός από την κουζίνα είναι το ίδιο !

4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά!!!

2 ώρες πριν, costas_ είπε

Πριν λίγο καιρό ανακαίνισα ένα διαμέρισμα το οποίο είναι ακριβώς ιδιο με το δικό σου και μάλιστα η θέση της κουζίνας, ο χώρος και η διαρρύθμιση είναι ακριβώς η ίδια, ακόμα και το δοκάρι εμπρός από την κουζίνα είναι το ίδιο !

Ρε λες να σε είχα μάστορα; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Doubt said:

Εσύ τα κυνηγάς κάτι τέτοια.

Δεν σε πιάνω.

5 hours ago, Doubt said:

Μεσανατολικό το κάναμε. Δεν υπάρχει θέμα για τη στήριξη, ούτε μέσα, ούτε έξω. Θα είχε καταστραφεί η μισή Ελλάδα.

Το έγραψα παραπάνω, σε σχέση με ένα στριφωνι/βίδα Φ6. 97kg κατά προσέγγιση (συν πλην 100kg).

1 hour ago, mechpanos said:

Όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά!!!

Είπαμε, το μέγεθος μετράει.

4 ώρες πριν, costas_ είπε

Μήπως μένετε στην ίδια πολυκατοικία; Χαχαχα 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...