Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί ρε παιδιά, πόσο είναι η επικάλυψη του οπλισμού... Αν εκεί που πάει να τρυπήσει περνάει οπλισμός είναι θέμα προχειροδουλειάς;

• Like 5
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδια απλά μου την πέσαν φίλοι μου και μου αρχισαν τα "προσεχε, μακρυα από δοκάρι γιατι βαρανε με 15ρια" και αλλα τετοια.

Και εγω το ιδιο τους ειπα. Αλλα επιμέναν. Και ο ένας μου είπε οτι φέραν ειδικό με μηχάνημα που μέτρησε που να τρυπησει. Τωρα τι και πως δεν ξερω. Και μενα περιεργα μου φάνηκαν. Αλλα είπα να ρωτήσω.

Καλύτερα να κανω μια χαζή ερώτηση παρά να κάνω χαζομάρα. 

• Like 3
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση σε τρύπα aircondition η τρύπα να μην βρει να μην μπει στο βάθος που βρίσκονται τα σίδερα !

Δεκάρια ούπα θα βάλεις άντε στην χειρότερη οκτάρια, είναι δυνατών να είναι μικρή η τρύπα;

Τώρα το ποιος παίρνει εργαλεία των 2000€ για να εντοπίζει σίδερα μέσα στο τσιμέντο ενώ μπορεί να βάλει το κλιματιστικό κάτω απ' το δοκάρι δεν ξέρω. . . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση σε τρύπα aircondition η τρύπα να μην βρει να μην μπει στο βάθος που βρίσκονται τα σίδερα !

Δεκάρια ούπα θα βάλεις άντε στην χειρότερη οκτάρια, είναι δυνατών να είναι μικρή η τρύπα;

Τώρα το ποιος παίρνει εργαλεία των 2000€ για να εντοπίζει σίδερα μέσα στο τσιμέντο ενώ μπορεί να βάλει το κλιματιστικό κάτω απ' το δοκάρι δεν ξέρω. . . 

Οπότε εσύ λες ότι οντως μπορεί να βρει;

Βαζει αυτός που η καταλληλότερη θέση στο χώρο του, σε σχεση με καθίσματα, κουζίνα, μακρυά πλευρά του δωματίου, σπιράλ ηλεκτρολόγου κλπ , είναι δυστυχώς το δοκάρι. Πιο συγκεκριμένα, στη περίπτωσή μου, πάνω από τη μπαλκονόπορτα.

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Antretng είπε

Βαζει αυτός που η καταλληλότερη θέση στο χώρο του, σε σχεση με καθίσματα, κουζίνα, μακρυά πλευρά του δωματίου, σπιράλ ηλεκτρολόγου κλπ , είναι δυστυχώς το δοκάρι. Πιο συγκεκριμένα, στη περίπτωσή μου, πάνω από τη μπαλκονόπορτα.

Εγώ λέω ότι μπορεί να βρει και ότι αν βρει, δεν τρέχει και τίποτα. Ας υπάρχει διαθέσιμο λίγο επισκευαστικό να κλείσει η τρύπα και να τρυπήσει λίγο πιο κάτω. Δοκάρια και κολώνες τρυπιούνται καθημερινά για να αναρτηθούν κάθε είδους φορτία, δεν είναι κάτι το εξωτικό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Antretng είπε

Περισσότερο θα πρέπει να σε απασχολεί αν ο μηχανικός και ο κατασκευαστής  ακολούθησαν - εφάρμοσαν τον αντισεισμικό κανονισμό κλπ παρά η τρύπα  από ένα 6ρακι τρυπάνι για το μέσα 10 ρακι για το εξω που θα γίνει για την τοποθέτηση βρει δεν βρει σίδερο χωρίς να το κόψει εννοείται

Επεξ/σία από hp8
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, hp8 είπε

Περισσότερο θα πρέπει να σε απασχολεί αν ο μηχανικός και ο κατασκευαστής  ακολούθησαν - εφάρμοσαν τον αντισεισμικό κανονισμό κλπ παρά η τρύπα  από ένα 6ρακι τρυπάνι για το μέσα 10 ρακι για το εξω που θα γίνει για την τοποθέτηση βρει δεν βρει σίδερο

Μηχανικό εννοείς για τη κατασκευή του κτηρίου. Από αυτό πάει τελειώσαμε :P . Οτι εγινε πριν 50 χρονια. Και για να μην το εχουμε φάει στο κεφάλι λογικά οκ είναι.

Πιο πολύ ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι μαστόρια θα πετύχω με την δωρεάν εγκατάσταση των αλυσίδων. Έτσι όπως τα βλέπω, μάλλον θα ψάξω να φέρω εγώ ψυκτικό και ας τα σκάσω.

Κανονικά δεν θα έβαζα τέτοια εποχή κλιματιστικό αλλά ας όψεται ότι μου βγήκε τώρα η επιδότηση για αλλαγή κλιματιστικού (τα παλιά ειναι κατεβασμένα μιας και έκανα ολικη ανακαίνιση).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Antretng είπε

Πιο πολύ ρωτάω γιατί δεν ξέρω τι μαστόρια θα πετύχω με την δωρεάν εγκατάσταση των αλυσίδων. Έτσι όπως τα βλέπω, μάλλον θα ψάξω να φέρω εγώ ψυκτικό και ας τα σκάσω.

θα βαλεις τον ψυκτικο της αλυσίδας ΑΛΛΑ η τρύπα των σωλήνων θα γίνει σε τούβλο Να προσέξει την αλφαδιά για να μην βαστάει νερά Η τρύπα στον τοίχο από μέσα προς τα έξω να έχει μια μικρή κλήση Να γίνει ΚΕΝΟ ,  μήκος σωλήνα όχι λιγότερο από 2,5 μέτρα Τέλος καλές εκχυλωσεις - συσφίξεις για να μην χάσει Λίγο σαπουνάδα αν δεν έχει συσκευή ανίχνευσης διαρροών στις συνδέσεις

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Εγώ λέω ότι μπορεί να βρει και ότι αν βρει, δεν τρέχει και τίποτα. Ας υπάρχει διαθέσιμο λίγο επισκευαστικό να κλείσει η τρύπα και να τρυπήσει λίγο πιο κάτω. Δοκάρια και κολώνες τρυπιούνται καθημερινά για να αναρτηθούν κάθε είδους φορτία, δεν είναι κάτι το εξωτικό.

19 λεπτά πριν, hp8 είπε

Περισσότερο θα πρέπει να σε απασχολεί αν ο μηχανικός και ο κατασκευαστής  ακολούθησαν - εφάρμοσαν τον αντισεισμικό κανονισμό κλπ παρά η τρύπα  από ένα 6ρακι τρυπάνι για το μέσα 10 ρακι για το εξω που θα γίνει για την τοποθέτηση βρει δεν βρει σίδερο χωρίς να το κόψει εννοείται

Εδώ είναι η ένσταση μου. Για πολλούς δεν εννοείτε το να μην κοπεί το σίδερο. Ανάλογα και την παλαιότητα της οικοδομής τα σίδερα μπορεί να ξεπερνάνε τα 20 μέσα στο δοκάρι κάτι που κάνει την εύρεση κενού ακόμη πιο δύσκολη και δεν είναι λίγοι που βαριούνται τις δυσκολίες.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Για πολλούς δεν εννοείτε το να μην κοπεί το σίδερο

manolis940  δηλαδη όλοι εμείς εδώ μέσα είμαστε οι τέλειοι και όλοι αυτοί εκεί έξω ειναι μπιπ Εντάξει υπάρχουν άλλα να βάλουμε κάποια όρια Όσοι το σπούδασαν θέλω να πιστεύω  εφαρμόζουν την σωστή τεχνική Όσοι  απλά έμαθαν να  δουλεύουν μπορεί και όχι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

manolis940  δηλαδη όλοι εμείς εδώ μέσα είμαστε οι τέλειοι και όλοι αυτοί εκεί έξω ειναι μπιπ Εντάξει υπάρχουν άλλα να βάλουμε κάποια όρια Όσοι το σπούδασαν θέλω να πιστεύω  εφαρμόζουν την σωστή τεχνική Όσοι  απλά έμαθαν να  δουλεύουν μπορεί και όχι

Δεν είναι ούτε μια ούτε δυο φορές που έχω πάει σε οικοδομή ή σπίτι με ηλεκτρολόγους και άλλους τεχνίτες εγώ ως τεχνικός δικτύων και προτείνουν να περάσουν διαμπερές το δοκάρι. Επίσης έχουν μια μανία να θέλουν να περάσουν ένα UTP και να τους βλέπεις να βάζουν δεκάρια και δωδεκάρια τρυπάνια.

Η άποψη μου διαμορφώνεται από την εμπειρία μου και δεν έχω κάποια επίσημα στατιστικά στοιχεία, θα συμφωνήσω. Δεν ξέρω τι κάνει ένας ηλεκτρολόγος σε μια σχολή του ΟΑΕΔ ή σε άλλες σχολές αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι δεν ξέρουν που και πως να ανοίξουν μια τρύπα, πως να στεγανώσουν ένα κανάλι κτλ.

Να πω και γω την αλήθεια η δική μου σχολή ( ΤΕΙ, σιγά μην λερώσουμε τα χέρια μας ) σίγουρα δεν μου έμαθε κάτι τέτοιο. Οπότε πλήρωσα ένα πολιτικό μηχανικό ( ήθελα δεν τα πήρε :P ) και μου είπε πέντε βασικά πράγματα γύρω απ' την στατικότητα των κτηρίων με μπετό καθώς και για άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται. Φυσικά έψαξα και παραπάνω και ψάχνω ακόμα.

Πως ο μέσος πολίτης θα τους αναγνωρίσει; Δεν ξέρω ειλικρινά, γι αυτό και προτείνω αν είναι εφικτός να μην τους αφήνετε να βάζουν χέρι σε κολώνες και δοκάρια.
Ο καθένας στην τελική κάνει ότι πιστεύει καλύτερο στο σπίτι του. Βέβαια αν έχεις 3 ορόφους από πάνω σου και συ αποδυναμώσεις τον σκελετό δεν επηρεάζεις μόνο το δικό σου σπίτι.

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός ο Μανώλης. Πάντως μην τρελαινόσαστε, τα υπολογίζουν με τέτοιους συντελεστές ασφάλειας που δεν τρέχει τίποτα αν γίνει μια τρύπα να περάσει ένα ούπα ή ένα καλώδιο. Τους άλλους να φοβόσαστε, τους υδραυλικούς, που περνάνε σωλήνες με μια διατομή Φ80, ξέρω 'γω!!! Ή που σκάβουνε την πλάκα να περάσουνε υδραυλικά, και βρίσκουν οπλισμό κάτω, αποδυναμώνοντας την δουλειά που πρέπει να κάνει και η πλάκα, και ο οπλισμός!!! Εκεί θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και τίμιος ο τεχνίτης...

• Like 5
Δημοσ.
13 hours ago, Antretng said:

Παιδια απλά μου την πέσαν φίλοι μου και μου αρχισαν τα "προσεχε, μακρυα από δοκάρι γιατι βαρανε με 15ρια" και αλλα τετοια.

Για τι βάθος ούπα (και στριφωνιού) μιλάμε ;

15 hours ago, mechpanos said:

Γιατί ρε παιδιά, πόσο είναι η επικάλυψη του οπλισμού..

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Για τι βάθος ούπα (και στριφωνιού) μιλάμε

Ακόμα δεν το ξέρω αυτό μιας και τα μαστορια έρχονται την ημέρα εγκατάστασης.

Εκτός αν φέρω δικό μου ψυκτικό.

Δημοσ.

manolis940 mechpanos Υπάρχει τόση ασχετοσύνη εκεί έξω ? Έχω παραδώσει από το 2007 και από τότε δεν έχω χρησιμοποιήσει τεχνικό πέραν ενός ξυλουργού που βοήθησε να  μοντάρουμε και να κρεμάσουμε τα  κουτιά των ντουλαπιών (τα κομμάτια των οποίων κοπήκαν έτοιμα για μοντάρισμα ) σε μια ανακαίνιση κουζίνας στο χωριό Εννοείται ότι Ψυκτικός  ,Καυστηρατζης , Υδραυλικός, Μπογιατζής από το 2007 δεν έχει μπει στο σπιτι Μάλλον έχω μείνει πίσω

10 λεπτά πριν, Antretng είπε

Ακόμα δεν το ξέρω αυτό μιας και τα μαστορια έρχονται την ημέρα εγκατάστασης.

Ήρεμα Λίγο αυτά που διαβάζεις , λίγο η ζέστη λίγο οι άσχετοι όπως μαθαίνω μην πάθεις τίποτα Κανε αυτά που σου έγραψα παραπάνω   και όλα καλά θα γίνουν

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...