hp8 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, alfeios είπε Άρα μονοκόμματη οροφής Από υλικό το πιο οικονομικό Μπορούμε να έχουμε μια ενδεικτική τιμή; για χειροκίνητη κοντά στις διαστάσεις σου δες εδώ Για αυτόματη ψαχτο 1
Antretng Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 15 ώρες πριν, Doubt είπε 1. Το άλφα μπλοκ δε νομίζω να έχει θέμα. 2. Κάλιστα μπορεί να μπει στην άλλη πλευρά του ανοίγματος. 3. Μπορεί να μπει στον κάθετο τοίχο απέναντι στην κουζίνα σου και οι σωληνώσεις να βγαίνουν στον τοίχο που είναι το άνοιγμα. (εσωτερική μονάδα πάνω αριστερά στη φωτό) αν έχεις σχεδιάσει να κάνεις κάτι άλλο σε εκείνο το σημείο, πάσο. Δυστυχώς έχω ντουλάπια και απο τις δύο πλευρές που πάνε ως πανω. Αν θελω να βγω μετα τα ντουλάπια, έχω να διασχίσω μια απόσταση παραπάνω από 3 μέτρα. Θα ρωτήσω αύριο τον ανθρωπο με τα κουφώματα για το πόσο ύψος έχει το ρολό. Γιατί σκέφτομαι ότι αν είναι τόσο ψηλό που πατάει το κλιματιστικό πάνω στο καπάκι του ρολού, αν γίνει κάποια ζημεία πως θα το ανοίξω να το διορθώσω μετά; 15 ώρες πριν, papoys1 είπε Πανω από το παράθυρο και οπως φαίνεται στη φωτογραφία θα ήταν ιδανική θέση για το αιρκοντίσιον. Δεν μπορεί να μπεί λίγο ψηλά ώστε οι δύο πάνω βίδες να πιάσουν στο σταθερό κομμάτι που ενδεχομένως θα είναι μπετό ή τούβλο;;; Οι κάτω εστω και λίγο να πιάσουν στο ALFA BLOCK δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Επειδή θα το πάω όσο πιο κοντα στο ταβάνι (κατασκευαστής γράφει 6,5 cm κενό, εγώ θα αφήσω το πολύ 8), είναι σίγουρο οτι η πάνω πλευρά θα πιάσει στο σταθερό σημείο (λογικά δοκάρι). Οπότε όπως το λες θα γίνει με τη σωλήνα να βγαίνει από το πλάι αμέσως κάτω από το δοκάρι (όπου ξεκινά ο τοίχος). 1
papoys1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 17 λεπτά πριν, Antretng είπε Επειδή θα το πάω όσο πιο κοντα στο ταβάνι (κατασκευαστής γράφει 6,5 cm κενό, εγώ θα αφήσω το πολύ 8), είναι σίγουρο οτι η πάνω πλευρά θα πιάσει στο σταθερό σημείο (λογικά δοκάρι). Οπότε όπως το λες θα γίνει με τη σωλήνα να βγαίνει από το πλάι αμέσως κάτω από το δοκάρι (όπου ξεκινά ο τοίχος). Ενα 24άρι εκεί θα σε καλύπτει κουζίνα - σαλονι που είναι ενιαίος χώρος. Σε παρόμοιο ενιαίο χώρο 24άρι έχω στο σαλόνι και με καλύπτει μια χαρά. 1
Antretng Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Ενα 24άρι εκεί θα σε καλύπτει κουζίνα - σαλονι που είναι ενιαίος χώρος. Σε παρόμοιο ενιαίο χώρο 24άρι έχω στο σαλόνι και με καλύπτει μια χαρά. Δεν ειναι τόσο μεγάλο. Λιγο πάνω από 29 τμ είναι ο χώρος και ο διάδρομος άλλα 3,5 τμ (μιας και δεν έχω ακόμα παιδιά, τα πρώτα χρόνια θα το έχω χωρίς πόρτα). Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μήπως κάλυπτα και το το μικρο δωμάτιο δίπλα των 7,5 τμ (λογικα γραφείο) που είναι με παράθυρο (λογικά μικρότερες απώλειες από μπαλκονόπορτα). Οπότε σε κάθε περίπτωση τα 24btu ειναι ακατάλληλα για αυτό το χώρο. Μεταξύ 14 και 18 σκέφτομαι και αυτό επειδή ειναι ψηλοτάβανο. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από Antretng
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, Antretng είπε Δεν ειναι τόσο μεγάλο. Λιγο πάνω από 29 τμ είναι ο χώρος και ο διάδρομος άλλα 3,5 τμ (μιας και δεν έχω ακόμα παιδιά, τα πρώτα χρόνια θα το έχω χωρίς πόρτα). Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μήπως κάλυπτα και το το μικρο δωμάτιο δίπλα των 7,5 τμ (λογικα γραφείο) που είναι με παράθυρο (λογικά μικρότερες απώλειες από μπαλκονόπορτα). Οπότε σε κάθε περίπτωση τα 24btu ειναι ακατάλληλα για αυτό το χώρο. Μεταξύ 14 και 18 σκέφτομαι και αυτό επειδή ειναι ψηλοτάβανο. Αν δεν θες να πληρώσεις μελέτη, πέρνα από το νήμα με τα κλιματιστικά, έχουν φόρμα (ερωτηματολόγιο) όπου μπορεί με μεγάλη προσέγγιση να σου βρει την ανάγκη σε ζητούμενες θερμίδες. Κυβικά, μονώσεις, παράθυρα, βορινό, όλα παίζουν ρόλο στον υπολογισμό. 1
Antretng Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν δεν θες να πληρώσεις μελέτη, πέρνα από το νήμα με τα κλιματιστικά, έχουν φόρμα (ερωτηματολόγιο) όπου μπορεί με μεγάλη προσέγγιση να σου βρει την ανάγκη σε ζητούμενες θερμίδες. Κυβικά, μονώσεις, παράθυρα, βορινό, όλα παίζουν ρόλο στον υπολογισμό. Ναι για μέχρι 14 μου λενε και τα παιδια αλλά θεωρώντας ότι το μικρό δωμάτιο δεν θα το καλύψω. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από Antretng
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, Antretng είπε Ναι για μέχρι 14 μου λενε και τα παιδια αλλά θεωρώντας ότι το μικρό δωμάτιο δεν θα το καλύψω. Το ξεχωρο δωμάτιο είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αν θες πάση θυσία να το καλύψεις, εγώ θα υπολόγιζα πρόσθετα τις θερμίδες του και θα είχα υπόψιν ότι θα έχω έξτρα ανεμιστήρα για τη διανομή της ψύξης/θέρμανσης, διαφορετικά πολύ δύσκολα θα το καλύψεις 2
Antretng Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Το ξεχωρο δωμάτιο είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αν θες πάση θυσία να το καλύψεις, εγώ θα υπολόγιζα πρόσθετα τις θερμίδες του και θα είχα υπόψιν ότι θα έχω έξτρα ανεμιστήρα για τη διανομή της ψύξης/θέρμανσης, διαφορετικά πολύ δύσκολα θα το καλύψεις Κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου. Να εχω περσίδες προς το διαδρομο και λιγη βοήθεια με ανεμιστήρα. Αλλα θα το δω. 1
Sebu Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 On 14/07/2023 at 10:26, Doubt said: Τα θυροτηλέφωνα δεν έχουν ρεύμα που μπορεί να σε βλάψει, πολύ ασθενές. Βάλε το βοηθό σου να δοκιμάσει όπως ο Τσάκωνας Να σαι καλα θυμηθηκα αυτο και ειπα να ξαναγελασω λιγο
Πανος999 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Καλησπερα..Εχω μερικες ερωτησεις για τους γνώστες εδω.. Υπαρχει καποια εταιρεία ανακαινισεων(μερικης ή ολικης) στην Αθηνα που εχετε να προτεινετε?? Επίσης,γνωριζετε αν πρέπει να βγει καποια άδεια σε περίπτωση αναικαινισης?? Ή μόνο σε περίπτωση που ριξω καποιον τοιχο ή κανω επέκταση σε κάποιο μπαλκονι? Ξύλινο πάτωμα που εχει καποια κενακια στις σανιδες του,ειναι αδιάφορο ή πρέπει να με "ανησυχει" καπου??
Indalx Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Kαλησπέρα,τι προτείνετε για κάλυψη ένωσης των ξύλων σε κόντρα πλακέ θαλάσσης σε τοίχο ώστε να μην φαίνεται το σκάσιμο με την συσστολή διαστολή;Mια λύση που πρότειναν είναι σιλικόνη μαστίχας.
hp8 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, Indalx είπε κάλυψη ένωσης των ξύλων δοκιμάζεις τη οικονομική λύση ξύλου και αν δεν σου αρέσει αρμοκαλυπτο ξύλινο
hp8 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 αν υποθέσουμε οτι έχουμε ένα μασκουλο 14,2 cm Το 14,2 που το μετράμε ? Στο μαύρο η στο κόκκινο Spoiler
Antretng Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Αν ένας ψυκτικός βάλει το κλιματιστικό στο δοκάρι χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα (προχειροδουλειά), υπάρχει περίπτωση να βρει οπλισμό; Εννοειται οτι δεν μιλαω για τη σωλήνα. Αυτή θα περάσει από κάτω.
dimitris_st13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, Antretng είπε Αν ένας ψυκτικός βάλει το κλιματιστικό στο δοκάρι χωρίς να ασχοληθεί ιδιαίτερα (προχειροδουλειά), υπάρχει περίπτωση να βρει οπλισμό; Εννοειται οτι δεν μιλαω για τη σωλήνα. Αυτή θα περάσει από κάτω. Με το τρυπάνι για τις βίδες στερέωσης εννοείς λογικά, η απάντηση είναι όχι λόγω βάθους. Αν είναι τόσο βλαμμένος και τρυπήσει πολυ βαθιά και βρει οπλισμό, δεν θα μπορέσει να τον τρυπήσει με το τρυπάνι τοίχου (θέλει μετάλλου) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις