mechpanos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, Antretng είπε Τα παλια ρολα ειχαν μεγαλύτερο ανοιγμα από τα σημερινά αλουμινένια. Οπότε ολοι οι αλουμιναδες μου λενε οτι το κενό που μένει από πάνω τα κλείνουν συνήθως με γυψοσανίδα. Ετσι μου είπαν τουλαχιστον. Γιατί δεν κάνουν αντίστοιχα μεγαλύτερο το κούφωμα; Πχ πες ότι ένα άνοιγμα, είναι 2.30 ύψος, εκ των οποίων 2.00m είναι το κούφωμα και 0.30 το ρολό. Αν το νέο ρολό είναι 0.25, δεν σου κάνει 2.05 το κούφωμα να έρθει πρόσωπο στο άνοιγμα; Ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 21 λεπτά πριν, Antretng είπε Τα παλια ρολα ειχαν μεγαλύτερο ανοιγμα από τα σημερινά αλουμινένια. Οπότε ολοι οι αλουμιναδες μου λενε οτι το κενό που μένει από πάνω τα κλείνουν συνήθως με γυψοσανίδα. Ετσι μου είπαν τουλαχιστον. Ξύλινα ρολά είχες; Σωστά σου είπαν, καλό θα είναι να μπει πετροβάμβακας και γυψοσανίδα. Σε κείνο το σημείο δεν μπαίνει κλιματιστικό, πιο δίπλα να το βάλετε, σε στέρεο τοίχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Ξύλινα ρολά είχες; Σωστά σου είπαν, καλό θα είναι να μπει πετροβάμβακας και γυψοσανίδα. Σε κείνο το σημείο δεν μπαίνει κλιματιστικό, πιο δίπλα να το βάλετε, σε στέρεο τοίχο. Ααααα τώρα το' πιασα!!! Σε χώρο πάνω από το κούφωμα που ήταν εγκατεστημένο ξύλινο ρολό, θα πάει και θα μπει αλουμινίου...Οκκκκ!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Γιατί δεν κάνουν αντίστοιχα μεγαλύτερο το κούφωμα; Πχ πες ότι ένα άνοιγμα, είναι 2.30 ύψος, εκ των οποίων 2.00m είναι το κούφωμα και 0.30 το ρολό. Αν το νέο ρολό είναι 0.25, δεν σου κάνει 2.05 το κούφωμα να έρθει πρόσωπο στο άνοιγμα; Ή κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά; Είναι μεγάλο το κενό, όπως εδώ. https://fenestral.gr/κλείσιμο-μόνωση-παλαιών-ξύλινων-κου/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Ξύλινα ρολά είχες; Σωστά σου είπαν, καλό θα είναι να μπει πετροβάμβακας και γυψοσανίδα. Σε κείνο το σημείο δεν μπαίνει κλιματιστικό, πιο δίπλα να το βάλετε, σε στέρεο τοίχο. Σε σχετικό thread για τα κλιματιστικά μου είπαν να απομακρυνθω όσο γίνεται από τη κουζίνα και ότι ιδανική θέση θα ήταν εκεί. Τώρα αν δεν μπαίνει περιπλέκεται η κατάσταση. Τη φοβόμουν αυτή την απάντηση. 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ααααα τώρα το' πιασα!!! Σε χώρο πάνω από το κούφωμα που ήταν εγκατεστημένο ξύλινο ρολό, θα πάει και θα μπει αλουμινίου...Οκκκκ!!! Ναι είναι μόνο ο ένας από τους δύο τοίχους. Ο εξωτερικός είναι πιο κάτω. Ο εσωτερικός έχει ένα κενό κάπου στους 50 ποντους. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Antretng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 3 λεπτά πριν, Antretng είπε Σε σχετικό thread για τα κλιματιστικά μου είπαν να απομακρυνθω όσο γίνεται από τη κουζίνα και ότι ιδανική θέση θα ήταν εκεί. Τώρα αν δεν μπαίνει περιπλέκεται η κατάσταση. Τη φοβόμουν αυτή την απάντηση. Ναι είναι μόνο ο ένας από τους δύο τοίχους. Ο εξωτερικός είναι πιο κάτω. Ο εσωτερικός έχει ένα κενό κάπου στους 50 ποντους. Πες στον γυψοσανιδά πως θέλεις να βάλεις εκεί κλιματιστικό να δεις τι θα σου πει. Μπορεί να υπάρχει λύση με ειδικό στήριγμα για τη δουλειά αυτή. Βάλε και φωτο αν θέλεις να δούμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Σίγουρα μπαίνει κλιματιστικό σε γυψοσανίδα, αρκεί να προβλεφθεί! Θα βάλει έξτρα στηρίγματα, μπορεί και κανένα φύλλο κόντρα πλακέ από μέσα, και θα γίνει τούμπανο. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Doubt είπε Πες στον γυψοσανιδά πως θέλεις να βάλεις εκεί κλιματιστικό να δεις τι θα σου πει. Μπορεί να υπάρχει λύση με ειδικό στήριγμα για τη δουλειά αυτή. Βάλε και φωτο αν θέλεις να δούμε. Ο ανθρωπος που αλλαζει τα κουφώματα μου είπε ότι θα τα κλείσει με Α ΜΠΛΟΚ και θα ειναι οκ. Αλλα έχω μια αμφιβολία για το πόσο ανθεκτικό είναι και για αυτό ρώτησα εσας. Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία από το σπίτι (λιγο outdated, πλέον τα σπιράλ του ηλεκτρολόγου είναι ψηλά). Στη συνέχεια σας βάζω ένα σχέδιο και μια 3d αναπαράσταση του που σκεφτόμουν αρχικά να βάλω το κλιματιστικό (με κόκκινο βέλος) αλλά μου λένε οτι καλό θα ηταν να απομακρυνθώ περισσότερο από τον φούρνο. (σε δυο διαστάσεις, χωρις να λαμβάνω ύψος, η θέση που έχω επιλέξει είναι κάπου 1,5 μέτρο απόσταση). Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2023 από Antretng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@pnea1973 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Όχι εκεί το κλιματιστικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Antretng είπε Ο ανθρωπος που αλλαζει τα κουφώματα μου είπε ότι θα τα κλείσει με Α ΜΠΛΟΚ και θα ειναι οκ. Αλλα έχω μια αμφιβολία για το πόσο ανθεκτικό είναι και για αυτό ρώτησα εσας. Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία από το σπίτι (λιγο outdated, πλέον τα σπιράλ του ηλεκτρολόγου είναι ψηλά). Στη συνέχεια σας βάζω ένα σχέδιο και μια 3d αναπαράσταση του που σκεφτόμουν αρχικά να βάλω το κλιματιστικό (με κόκκινο βέλος) αλλά μου λένε οτι καλό θα ηταν να απομακρυνθώ περισσότερο από τον φούρνο. (σε δυο διαστάσεις, χωρις να λαμβάνω ύψος, η θέση που έχω επιλέξει είναι κάπου 1,5 μέτρο απόσταση). 1. Το άλφα μπλοκ δε νομίζω να έχει θέμα. 2. Κάλιστα μπορεί να μπει στην άλλη πλευρά του ανοίγματος. 3. Μπορεί να μπει στον κάθετο τοίχο απέναντι στην κουζίνα σου και οι σωληνώσεις να βγαίνουν στον τοίχο που είναι το άνοιγμα. (εσωτερική μονάδα πάνω αριστερά στη φωτό) αν έχεις σχεδιάσει να κάνεις κάτι άλλο σε εκείνο το σημείο, πάσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Antretng είπε Ο ανθρωπος που αλλαζει τα κουφώματα μου είπε ότι θα τα κλείσει με Α ΜΠΛΟΚ και θα ειναι οκ. Αλλα έχω μια αμφιβολία για το πόσο ανθεκτικό είναι και για αυτό ρώτησα εσας. Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία από το σπίτι (λιγο outdated, πλέον τα σπιράλ του ηλεκτρολόγου είναι ψηλά). Στη συνέχεια σας βάζω ένα σχέδιο και μια 3d αναπαράσταση του που σκεφτόμουν αρχικά να βάλω το κλιματιστικό (με κόκκινο βέλος) αλλά μου λένε οτι καλό θα ηταν να απομακρυνθώ περισσότερο από τον φούρνο. (σε δυο διαστάσεις, χωρις να λαμβάνω ύψος, η θέση που έχω επιλέξει είναι κάπου 1,5 μέτρο απόσταση). Πανω από το παράθυρο και οπως φαίνεται στη φωτογραφία θα ήταν ιδανική θέση για το αιρκοντίσιον. Δεν μπορεί να μπεί λίγο ψηλά ώστε οι δύο πάνω βίδες να πιάσουν στο σταθερό κομμάτι που ενδεχομένως θα είναι μπετό ή τούβλο;;; Οι κάτω εστω και λίγο να πιάσουν στο ALFA BLOCK δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Άπειρες λύσεις υπάρχουν. Ας αναλάβει ένας μάστορας. Ακόμα και με γυψοσανίδα, θα μπορούσε να σου βάλει ένα κομμάτι λαμαρίνα σε λίγο πιο ενισχυμένο σκελετό και να βάλεις εκεί πάνω το ac. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας σε καμία περίπτωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfeios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Μια αυτόματη πόρτα γκαράζ διαστάσεων 3,35 επί 2,82 πόσο μπορεί να στοιχίσει στο περίπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 16 λεπτά πριν, alfeios είπε Μια αυτόματη πόρτα γκαράζ διαστάσεων 3,35 επί 2,82 πόσο μπορεί να στοιχίσει στο περίπου; ανάλογα με την κατασκευή και πόσα τους λείπουν Πρέπει να καταλήξεις στον τύπο και μετά να ψάξεις τιμές πχ για συρόμενη, ανοιγομενη, μονοκόμματη οροφής,πολύσπαστη, οροφής πολύσπαστη πλευρικής κίνησης,ρολό αλουμινίου ,ρολό πολυουρεθανης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfeios Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, hp8 είπε ανάλογα με την κατασκευή και πόσα τους λείπουν Πρέπει να καταλήξεις στον τύπο και μετά να ψάξεις τιμές πχ για συρόμενη, ανοιγομενη, μονοκόμματη οροφής,πολύσπαστη, οροφής πολύσπαστη πλευρικής κίνησης,ρολό αλουμινίου ,ρολό πολυουρεθανης Συρόμενη και ανοιγομενη δεν γίνεται Άρα μονοκόμματη οροφής Από υλικό το πιο οικονομικό Μπορούμε να έχουμε μια ενδεικτική τιμή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις