Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Τα θυροτηλέφωνα δεν έχουν ρεύμα που μπορεί να σε βλάψει, πολύ ασθενές. Βάλε το βοηθό σου να δοκιμάσει όπως ο Τσάκωνας:P

Χαχαχαχαχααχααχα!! Οχι τιποτα αλλο αλλα το ρευμα συνήθως σε χτυπαει, εχει την τάση να το κάνει αυτο...... ( :P )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, Doubt είπε

Τα θυροτηλέφωνα δεν έχουν ρεύμα που μπορεί να σε βλάψει, πολύ ασθενές. Βάλε το βοηθό σου να δοκιμάσει όπως ο Τσάκωνας:P

Μερικά έχουν.

13 ώρες πριν, Haldol είπε

Άνετα, αλλά αυτό δε θα ικανοποιήσει το μαστροχαλαστικό μου ένστικτο! :P

Θεωρείς δηλαδή ότι το κέρδος από μικροεπεμβάσεις θα είναι ανάξιο λόγου, πλην αν θέλω να... παίξω. Οκ, δε μου κάνει φοβερή αίσθηση σα λογική, απλά επειδή είμαι σε mode «τι να φτιάξω, τι να φτιάξω» μπήκαν και αυτά στο παιχνίδι. Αλλά άμα μιλάμε για το απόλυτο 0, θα κάνω γλάστρες στον κήπο.

Δώσε περισσότερα ίνφο τότε, κάνε μια τεχνική περιγραφή κουφωμάτων, θερμομόνωσης υγρομόνωσης τί έχει το σπίτι σε βορά - νότο - ανατολή - δύση με τι γειτονεύει τι έχει πάνω κάτω δεξιά αριστερά μπρος πίσω, για να κάνουμε μια τεχνική σύσκεψη μαστροinsomnia να σου πούμε πού να πετάξεις 200€, από τα 300 που έχεις θα πρέπει να χαλάσεις 100 για να κεράσεις την τεχνική επιτροπή κοκτέηλ. Τουλάχιστον μην πάνε και τα 300 χαμένα :) 

Κι εγω δε θα ηθελα να το ρισκαρω,* απλα να μην χτυπαει... Νταξει το αποσυνδεω απ τον τοίχο αλλα μετά δε θέλω να είναι χύμα καλώδια...

* Θα μ πεις φερε ηλεκτρολογο οκ, απλα αν υπηρχε μια ευκολη λυση

14 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Κι εγω δε θα ηθελα να το ρισκαρω,* απλα να μην χτυπαει... Νταξει το αποσυνδεω απ τον τοίχο αλλα μετά δε θέλω να είναι χύμα καλώδια...

Πάρε μια μονωτική ταινία και τύλιξε τα εκτεθιμένα καλώδια=> problem solved :)

13 λεπτά πριν, panosno1com είπε

Θα σου έλεγα πάρε ένα ηλεκτρολογικό κατσαβίδι και μάθε πώς να το χρησιμοποιείς, ώστε να είσαι ασφαλής.

15 ώρες πριν, alex89 είπε

Με τα τσιμέντα τα πάω ας πούμε καλά. Μου έχει τύχει μία κατάσταση με σοβάτισμα και από σοβάδες έριξα λίγο διάβασμα γιατί δεν το κατέχω. Πρόκειται για σοβατίσμα σε εξωτερικό χώρο, σε τοίχους. Θα προτιμήσω έτοιμο σοβά γιατί δε μπορώ τα χαρμάνια. Από όσο κατάλαβα το σοβάτισμα έχει τρία "χέρια". Το πρώτο είναι το πεταχτό για να κάτσει μετά το δεύτερο που είναι η βασική στρώση και το τελευταίο χέρι είναι σοβάς τελειώματος. 

Η μία περίπτωση σοβατίσματος είναι για σοβά τελειώματος. Δεν ξέρω αν πρέπει στον παλιό σοβά να βάλω αστάρι ή την ρητίνη την D-20 Durostick:

https://kostelidis.gr/shop/οικοδομικά-υλικά/γαλακτώματα-ίνες/γαλάκτωμα-d-20-durostick/

Από αστάρια δεν ξέρω ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσω. Κάποια που είδα και από την περιγραφή μου φάνηκαν κατάλληλα είναι τα παρακάτω. Από όσο κατάλαβα μάλλον χρειάζεται ακρυλικό αστάρι δεν ξέρω όμως:

https://www.durostick.gr/proioda/hromata-upostromata-tehnotropies/astaria-gia-sova-beton/durostick-astari-dialitou/

https://www.isomat.gr/product/flex-primer/

Η δεύτερη περίπτωση σοβατίσματος έχει ως εξής: Έχω παλιό τοίχο που του έχει φύγει μέρος του σοβά, όχι όμως όλος ο σοβάς. Έχει μειωθεί δηλαδή το πάχος του σοβά. Θα χρειαστώ κοντά στα 4 εκατοστά για να τον φέρω στα ίσια με τον σοβά που δεν έχει πέσει. Πήγα σε μαγαζί με οικοδομικά υλικά και μου είπε πως επειδή είναι μεγάλο το πάχος γεμίσματος, να βρέξω καλά τον παλιό σοβά που είναι σε καλή κατάσταση και να περάσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα. Μετά να περάσω πάνω από το επισκευαστικό ένα σοβά τελική στρώσης. 

Η αποροία μου είναι: Μπορώ να βάλω πάνω από σοβά τσιμεντοκονίαμα (ρητινούχο ή επισκευαστικό); Αν μπορώ φτάνει ένα απλο βρέξιμο του υπάρχοντος σοβά στον οποίο από πάνω θα περάσω το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα, ή μήπως αντί για απλό βρέξιμο με νερό να χρησιμοποιήσω κάποιο για τέτοιες περιπτώσεις αστάρι;

Θέλω να τα κάνω μόνος, όχι λόγω οικονομικού, αλλά γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με μερεμέτια. 

Φιλε μου άστο καλύτερα, το σοβαντισμα ειναι ενα απο τα δυσκολότερα κομματια του χτισίματος.

Πάρε ενα σοβατζη ενα δυο μεροκάματα και τέλος

• Like 2

9 ώρες πριν, panosno1com είπε

Και γω θα σου πρότεινα ηλεκτρολόγο, σήμερα τα θυροτηλέφωνα τα συνδέουν συνήθως με ένα utp το οποίο μεταφέρει σε αυτά DC και όχι AC απ' την μονάδα που υπάρχει στο σπίτι. Το AC συνδέεται σε αυτή την μονάδα. Τώρα αν άλλαξε κάτι απ' το παρελθόν αλλά και πάλι το καλώδιο του ρεύματος με ένα UTP έχει διαφορά.

Πάντως αν θες να παίζεις με καλώδια ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι θα στο πρότεινα και εγώ.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Και γω θα σου πρότεινα ηλεκτρολόγο, σήμερα τα θυροτηλέφωνα τα συνδέουν συνήθως με ένα utp το οποίο μεταφέρει σε αυτά DC και όχι AC απ' την μονάδα που υπάρχει στο σπίτι. Το AC συνδέεται σε αυτή την μονάδα. Τώρα αν άλλαξε κάτι απ' το παρελθόν αλλά και πάλι το καλώδιο του ρεύματος με ένα UTP έχει διαφορά.

Πάντως αν θες να παίζεις με καλώδια ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι θα στο πρότεινα και εγώ.

Επειδή λες σήμερα, το θυροτηλεφωνο το συνδέσανε το 75 :P. Δεν εχει ουτε μαρκα επάνω (αναγλυφη εστω) για να ψαξω για το μοντελο του κλπ. Ειχα σκεφτεί αν εβρισκα  τα specs ή κατι παρομοιο στο ιντερνετ να αποσυνδεα τον βομβητή του :P Ετσι κι αλλιως ουτε το ακουστικο δουλευει ουτε το μικροφωνο. Μονο τη γλωσσα του πατα για να ανοίξει η πορτα κατω. Μεχρι που χαλασε κι αυτο και απλα το πατας κανει χρρρ κατω αλλα η πορτα δεν ανοιγει... θελω να το muteαρω κυριως επειδη ειτε χτυπανε παππουδες που δεν παιρνουν κλειδια,επειδη ετσι, ειμαστε στο 1975 ακόμα,  αλλα και επειδη μου ειναι αχρηστο

4 ώρες πριν, panosno1com είπε

Μεχρι που χαλασε κι αυτο και απλα το πατας κανει χρρρ κατω αλλα η πορτα δεν ανοιγει...

Νομίζω η βλάβη είναι κάτω.

Στις 14/7/2023 στις 2:25 ΠΜ, alex89 είπε

Με τα τσιμέντα τα πάω ας πούμε καλά. Μου έχει τύχει μία κατάσταση με σοβάτισμα και από σοβάδες έριξα λίγο διάβασμα γιατί δεν το κατέχω. Πρόκειται για σοβατίσμα σε εξωτερικό χώρο, σε τοίχους. Θα προτιμήσω έτοιμο σοβά γιατί δε μπορώ τα χαρμάνια. Από όσο κατάλαβα το σοβάτισμα έχει τρία "χέρια". Το πρώτο είναι το πεταχτό για να κάτσει μετά το δεύτερο που είναι η βασική στρώση και το τελευταίο χέρι είναι σοβάς τελειώματος. 

Η μία περίπτωση σοβατίσματος είναι για σοβά τελειώματος. Δεν ξέρω αν πρέπει στον παλιό σοβά να βάλω αστάρι ή την ρητίνη την D-20 Durostick:

https://kostelidis.gr/shop/οικοδομικά-υλικά/γαλακτώματα-ίνες/γαλάκτωμα-d-20-durostick/

Από αστάρια δεν ξέρω ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσω. Κάποια που είδα και από την περιγραφή μου φάνηκαν κατάλληλα είναι τα παρακάτω. Από όσο κατάλαβα μάλλον χρειάζεται ακρυλικό αστάρι δεν ξέρω όμως:

https://www.durostick.gr/proioda/hromata-upostromata-tehnotropies/astaria-gia-sova-beton/durostick-astari-dialitou/

https://www.isomat.gr/product/flex-primer/

Η δεύτερη περίπτωση σοβατίσματος έχει ως εξής: Έχω παλιό τοίχο που του έχει φύγει μέρος του σοβά, όχι όμως όλος ο σοβάς. Έχει μειωθεί δηλαδή το πάχος του σοβά. Θα χρειαστώ κοντά στα 4 εκατοστά για να τον φέρω στα ίσια με τον σοβά που δεν έχει πέσει. Πήγα σε μαγαζί με οικοδομικά υλικά και μου είπε πως επειδή είναι μεγάλο το πάχος γεμίσματος, να βρέξω καλά τον παλιό σοβά που είναι σε καλή κατάσταση και να περάσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα. Μετά να περάσω πάνω από το επισκευαστικό ένα σοβά τελική στρώσης. 

Η αποροία μου είναι: Μπορώ να βάλω πάνω από σοβά τσιμεντοκονίαμα (ρητινούχο ή επισκευαστικό); Αν μπορώ φτάνει ένα απλο βρέξιμο του υπάρχοντος σοβά στον οποίο από πάνω θα περάσω το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα, ή μήπως αντί για απλό βρέξιμο με νερό να χρησιμοποιήσω κάποιο για τέτοιες περιπτώσεις αστάρι;

Θέλω να τα κάνω μόνος, όχι λόγω οικονομικού, αλλά γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με μερεμέτια. 

Τα εχεις μπερδέψει μάλλον. Θες να σοβατίσεις ή θέλεις να βάψεις τον τοίχο που ειναι ήδη σοβατιεμένος;;; Τα δεύτερα είναι αστάρια που περνάμε στο σοβά που θέλουμε μετα να βάψουμε π.χ. με πλαστικό.

Το πρώτο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στο σοβάτισμα αλλα τελικά θες να σοβατίσεις τοίχο που δεν έχει σοβατιστεί ή θες να να σοβατίσεις μερεμέτια που έχουν δημιουργηθεί σε σημεία που κομμάτια σοβα έπεσαν;;

13 ώρες πριν, Doubt είπε

Νομίζω η βλάβη είναι κάτω.

Ναι εννοείται μια το φτιάχνουμε μια χαλαει (μονο του? Δε ξερω) . Αλλα και το θυροτηλεφωνο εχει χαλασει και δεν βγαίνει πια καψάκι για το ακουστικο απ οτι μ ειπανε. Ειναι ημι-άχρηστο αφου ουτε ακους ουτε μιλας

1 ώρα πριν, panosno1com είπε

Ναι εννοείται μια το φτιάχνουμε μια χαλαει (μονο του? Δε ξερω) . Αλλα και το θυροτηλεφωνο εχει χαλασει και δεν βγαίνει πια καψάκι για το ακουστικο απ οτι μ ειπανε. Ειναι ημι-άχρηστο αφου ουτε ακους ουτε μιλας

Ναι, κατάλαβα. Πάτε για ολική αντικατάσταση.

Καλησπέρα παιδια. Θα χρειαστώ για ακομα μια φορά τα φώτα σας.

Θα αλλάξω τώρα κουφώματα και θα έχω πάλι με ρολο. Από όσο καταλαβαίνω, από πάνω θα μείνει κάποιο κενό. Επειδή σκεφτόμουν μηπως έβαζα κλιματιστικό πάνω από το κουρτινόξυλο, τι υλικό να επιλέξω; Το Α ΜΠΛΟΚ θα το κρατήσει το εσωτερικό σώμα του κλιματιστικού; 

45 λεπτά πριν, Antretng είπε

Καλησπέρα παιδια. Θα χρειαστώ για ακομα μια φορά τα φώτα σας.

Θα αλλάξω τώρα κουφώματα και θα έχω πάλι με ρολο. Από όσο καταλαβαίνω, από πάνω θα μείνει κάποιο κενό. Επειδή σκεφτόμουν μηπως έβαζα κλιματιστικό πάνω από το κουρτινόξυλο, τι υλικό να επιλέξω; Το Α ΜΠΛΟΚ θα το κρατήσει το εσωτερικό σώμα του κλιματιστικού; 

Κάτσε. Γιατί να έχει κενό;

1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

Κάτσε. Γιατί να έχει κενό;

Τα παλια ρολα ειχαν μεγαλύτερο ανοιγμα από τα σημερινά αλουμινένια. Οπότε ολοι οι αλουμιναδες μου λενε οτι το κενό που μένει από πάνω τα κλείνουν συνήθως με γυψοσανίδα. 

Ετσι μου είπαν τουλαχιστον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...