Hamurabi Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, mechpanos είπε Ακριβώς. Ή βάζουν άλλο υλικό, πχ ξύλο. Εγώ έφτιαξα μια σύνθεση από γυψοσανίδα στο σαλόνι, όπου και η πλάτη της ήταν από γυψοσανίδα. Επειδή δεν ξέραμε ακριβώς πού θα πέσει η βάση της τηλεόρασης, ο γυψοσανιδάς πήρε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης και στερέωσε από δυο μεταλλικά στηρίγματα, ώστε να μπορεί να παίξει η βάση της TV οπουδήποτε ανάμεσα χρειαστεί. Για ελαφριά βάρη γίνεται και χωρίς να τρυπήσεις σε στήριγμα, αλλά θες οπωσδήποτε 2πλή γυψοσανίδα. Για τα πολύ ελαφριά (καμια απλίκα, κλπ) γίνεται και με μονή, πάντα με το αντίστοιχο ούπα γυψοσανίδας βέβαια... Ναι!! Μια τελευταία ερώτηση ,στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας τι ουπα μπαίνουν;τα κλασσικά τοίχου; Ή είναι αλλα;
mechpanos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Hamurabi είπε Μια τελευταία ερώτηση ,στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας τι ουπα μπαίνουν;τα κλασσικά τοίχου; Ή είναι αλλα; Ουπα γυψοσανίδας αυτά που ανοίγουν πίσω σαν πεταλούδα. https://joneakes.com/learning-curve/30-drywall-hanging-things-on-metal-studs 2
papoys1 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Hamurabi είπε Μια τελευταία ερώτηση ,στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας τι ουπα μπαίνουν;τα κλασσικά τοίχου; Ή είναι αλλα; Υπάρχουν αρκετα βιντεακια στο youtube βαλε να δεις κανένα και σταματα να ρωτας ασχετα. Τα μεταλικα στηρίγματα δεν εχουν πάχουν ούτε ενα χιλιοστό. https://www.youtube.com/watch?v=A0X-PTHgens Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2023 από papoys1 2
nik416 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα μια γνώμη και από τα μαστοριά , τοίχοι του σπιτιού 50 χρονών. Πήρα μια μπουρού με φωτια και ένα τριβείο έστριψα όλους τους τοίχους εκτός από ταβάνια . Έβγαλα 3-4 χρώματα στρώσης. Το δίλημμα είναι να το κάνω μετά σπατουλαριστο η να το περάσω σοβά λευκό τελικής στρώσης? Δεν .με ενδιαφέρει τόσο η γκλαμουρια και η ομορφιά όχι βέβαια να γίνει τσίρκο το σπίτι. Αλλά η αντοχή και το καλύτερο οικονομικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω .
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 28 λεπτά πριν, nik416 είπε Καλημέρα έχω ένα πρόβλημα και θα ήθελα μια γνώμη και από τα μαστοριά , τοίχοι του σπιτιού 50 χρονών. Πήρα μια μπουρού με φωτια και ένα τριβείο έστριψα όλους τους τοίχους εκτός από ταβάνια . Έβγαλα 3-4 χρώματα στρώσης. Το δίλημμα είναι να το κάνω μετά σπατουλαριστο η να το περάσω σοβά λευκό τελικής στρώσης? Δεν .με ενδιαφέρει τόσο η γκλαμουρια και η ομορφιά όχι βέβαια να γίνει τσίρκο το σπίτι. Αλλά η αντοχή και το καλύτερο οικονομικό πράγμα που θα μπορούσα να κάνω . Αναλογα σε τι κατάσταση ειναι ο τοιχος, ο στοκος ειναι για άπλωμα σε δέκατα του χιλιοστού, αν εχει σοβαρο πρόβλημα ο τοίχος θελει σοβα, αλλα οπως και να εχει θελεις και εναν σοβατζη να σου πει τι θα κάνεις και αν γίνεται.
Hamurabi Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2023 13 ώρες πριν, papoys1 είπε Υπάρχουν αρκετα βιντεακια στο youtube βαλε να δεις κανένα και σταματα να ρωτας ασχετα. Τα μεταλικα στηρίγματα δεν εχουν πάχουν ούτε ενα χιλιοστό. https://www.youtube.com/watch?v=A0X-PTHgens Εφοσον δεν τα έχω δει που να ξέρω τι πάχος έχουν.τι πάει να πει ρωτάω άσχετα .γι'αυτό δεν είναι αυτό το θρεντ για να ρωτάει ο καθένας ότι δεν ξέρει Ο ΙΔΙΟΣ;Αν σε κουράζει να απαντήσεις δε χρειάζεται θα απαντήσει κάποιος άλλος
Haldol Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Ήρθε καλοκαίρι, η εποχή των επισκευών, μετασκευών και αναβαθμίσεων! TL;DR: Θέλω πρόταση για πολύ οικονομική (χαμηλά τρία ψηφία, δηλαδή το πολύ 200-350 ευρώ) ιδέα για μόνωση, με στόχο την όσο γίνεται λιγότερη «εισβολή» κρύου το χειμώνα. Σιλικόνες στα κενά των κουφωμάτων; Ταινίες τύπου αεροστοπ στα παράθυρα; Κλαπέτο στον απορροφητήρα; Κάτι άλλο; Θέλω όσο γίνεται πιο πολύ αποτέλεσμα με όσο γίνεται λιγότερο "κόστος" (είτε μιλάμε για ευρώ, ή για φασαρία στην εργασία), και εννοείται ΌΠΟΥ και ΑΝ έχει νόημα. Όχι λόγω οικονομικών, ούτε λόγω... γυφτιάς, αλλά λόγω... αριθμών. Εξηγώ: THE LONG STORY: Μέχρι και πέρυσι σκεφτόμουν σοβαρά για «κανονική» εξωτερική μόνωση, όχι τρομερά εκτεταμένη (σίγουρα όχι κέλυφος), σε συνδυασμό πιθανώς και με κουφώματα. Εν τέλει, αφού πέρασε ο τελευταίος χειμώνας με κόστος ούτε 500€ για θερμοκρασία 20+ βαθμών 24/7 (αφού βρήκα και διόρθωσα την «πηγή του κακού» στα δύο air-condition), συνειδητοποίησα ότι το σπίτι... είναι λιγότερο τρύπιο απ' όσο νόμιζα, και αποφάσισα να μην πετάξω 10-15+ χιλιάδες ευρώ τα οποία και δε θα πάρω πίσω ποτέ. Γιατί αν δώσω τις 10-15 χιλιάδες και πετύχω 50% εξοικονόμηση στο συνολικό ρεύμα (που προφανώς και δε θα έφτανε τόσο πολύ), θα «ισοφάριζα» τα λεφτά σε... μισό αιώνα. Thank you, next. Ακόμα και να μηδένιζα την ηλεκτρική ενεργειακή κατανάλωση όλου του χρόνου (zero, zip, zilch, nada που λέμε!) [που προφανώς και δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο] το όποιο κέρδος θα ερχόταν μετά το 2035. Ξανά thank you, next. 2
mechpanos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 14 λεπτά πριν, Haldol είπε Ήρθε καλοκαίρι, η εποχή των επισκευών, μετασκευών και αναβαθμίσεων! TL;DR: Θέλω πρόταση για πολύ οικονομική (χαμηλά τρία ψηφία, δηλαδή το πολύ 200-350 ευρώ) ιδέα για μόνωση, με στόχο την όσο γίνεται λιγότερη «εισβολή» κρύου το χειμώνα. Σιλικόνες στα κενά των κουφωμάτων; Ταινίες τύπου αεροστοπ στα παράθυρα; Κλαπέτο στον απορροφητήρα; Κάτι άλλο; Θέλω όσο γίνεται πιο πολύ αποτέλεσμα με όσο γίνεται λιγότερο "κόστος" (είτε μιλάμε για ευρώ, ή για φασαρία στην εργασία), και εννοείται ΌΠΟΥ και ΑΝ έχει νόημα. Όχι λόγω οικονομικών, ούτε λόγω... γυφτιάς, αλλά λόγω... αριθμών. Εξηγώ: THE LONG STORY: Μέχρι και πέρυσι σκεφτόμουν σοβαρά για «κανονική» εξωτερική μόνωση, όχι τρομερά εκτεταμένη (σίγουρα όχι κέλυφος), σε συνδυασμό πιθανώς και με κουφώματα. Εν τέλει, αφού πέρασε ο τελευταίος χειμώνας με κόστος ούτε 500€ για θερμοκρασία 20+ βαθμών 24/7 (αφού βρήκα και διόρθωσα την «πηγή του κακού» στα δύο air-condition), συνειδητοποίησα ότι το σπίτι... είναι λιγότερο τρύπιο απ' όσο νόμιζα, και αποφάσισα να μην πετάξω 10-15+ χιλιάδες ευρώ τα οποία και δε θα πάρω πίσω ποτέ. Γιατί αν δώσω τις 10-15 χιλιάδες και πετύχω 50% εξοικονόμηση στο συνολικό ρεύμα (που προφανώς και δε θα έφτανε τόσο πολύ), θα «ισοφάριζα» τα λεφτά σε... μισό αιώνα. Thank you, next. Ακόμα και να μηδένιζα την ηλεκτρική ενεργειακή κατανάλωση όλου του χρόνου (zero, zip, zilch, nada που λέμε!) [που προφανώς και δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο] το όποιο κέρδος θα ερχόταν μετά το 2035. Ξανά thank you, next. Μην κάνεις τίποτα...Πάρε τα 200-300€ και φά'τα σε μοχίτο με μια όμορφη παρέα. 2
panosno1com Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Σε ενα παμπαλαιο θυροτηλέφωνο ( του 75 καπου κει) πως γίνεται να μην χτυπάει αλλα χωρις να το αποσυνδεσω απ το τοίχο? Ειχα ακουσει οτι αν με κάποιο τροπο αποσυνδεσω το ακουστικό δε θα χτυπαει? Κανει αυτον τον εκνευριστικό ηχο σαν δονηση νόκια...
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Άνοιξέ το μέσα και αποσύνδεσε τα καλώδια χωρίς να το ξεκρεμάσεις από τον τοίχο. Υποθέτω δεν θέλεις να το βγάλεις τελείως γιατί θα φαίνεται σημάδι στην μπογιά του τοίχου
Haldol Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 8 hours ago, mechpanos said: Μην κάνεις τίποτα...Πάρε τα 200-300€ και φά'τα σε μοχίτο με μια όμορφη παρέα. Άνετα, αλλά αυτό δε θα ικανοποιήσει το μαστροχαλαστικό μου ένστικτο! Θεωρείς δηλαδή ότι το κέρδος από μικροεπεμβάσεις θα είναι ανάξιο λόγου, πλην αν θέλω να... παίξω. Οκ, δε μου κάνει φοβερή αίσθηση σα λογική, απλά επειδή είμαι σε mode «τι να φτιάξω, τι να φτιάξω» μπήκαν και αυτά στο παιχνίδι. Αλλά άμα μιλάμε για το απόλυτο 0, θα κάνω γλάστρες στον κήπο.
Doubt Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Άνετα, αλλά αυτό δε θα ικανοποιήσει το μαστροχαλαστικό μου ένστικτο! Θεωρείς δηλαδή ότι το κέρδος από μικροεπεμβάσεις θα είναι ανάξιο λόγου, πλην αν θέλω να... παίξω. Οκ, δε μου κάνει φοβερή αίσθηση σα λογική, απλά επειδή είμαι σε mode «τι να φτιάξω, τι να φτιάξω» μπήκαν και αυτά στο παιχνίδι. Αλλά άμα μιλάμε για το απόλυτο 0, θα κάνω γλάστρες στον κήπο. Δώσε λίγο ινφο.. Τι μόνωση έχει το σπίτι, όροφο, ταράτσα, κουφώματα; Σίγουρα με 350€ δεν μπορείς να κάνεις πολλά, ίσως και να μην αξίζει.
alex89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Με τα τσιμέντα τα πάω ας πούμε καλά. Μου έχει τύχει μία κατάσταση με σοβάτισμα και από σοβάδες έριξα λίγο διάβασμα γιατί δεν το κατέχω. Πρόκειται για σοβατίσμα σε εξωτερικό χώρο, σε τοίχους. Θα προτιμήσω έτοιμο σοβά γιατί δε μπορώ τα χαρμάνια. Από όσο κατάλαβα το σοβάτισμα έχει τρία "χέρια". Το πρώτο είναι το πεταχτό για να κάτσει μετά το δεύτερο που είναι η βασική στρώση και το τελευταίο χέρι είναι σοβάς τελειώματος. Η μία περίπτωση σοβατίσματος είναι για σοβά τελειώματος. Δεν ξέρω αν πρέπει στον παλιό σοβά να βάλω αστάρι ή την ρητίνη την D-20 Durostick: https://kostelidis.gr/shop/οικοδομικά-υλικά/γαλακτώματα-ίνες/γαλάκτωμα-d-20-durostick/ Από αστάρια δεν ξέρω ποιο πρέπει να χρησιμοποιήσω. Κάποια που είδα και από την περιγραφή μου φάνηκαν κατάλληλα είναι τα παρακάτω. Από όσο κατάλαβα μάλλον χρειάζεται ακρυλικό αστάρι δεν ξέρω όμως: https://www.durostick.gr/proioda/hromata-upostromata-tehnotropies/astaria-gia-sova-beton/durostick-astari-dialitou/ https://www.isomat.gr/product/flex-primer/ Η δεύτερη περίπτωση σοβατίσματος έχει ως εξής: Έχω παλιό τοίχο που του έχει φύγει μέρος του σοβά, όχι όμως όλος ο σοβάς. Έχει μειωθεί δηλαδή το πάχος του σοβά. Θα χρειαστώ κοντά στα 4 εκατοστά για να τον φέρω στα ίσια με τον σοβά που δεν έχει πέσει. Πήγα σε μαγαζί με οικοδομικά υλικά και μου είπε πως επειδή είναι μεγάλο το πάχος γεμίσματος, να βρέξω καλά τον παλιό σοβά που είναι σε καλή κατάσταση και να περάσω επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα. Μετά να περάσω πάνω από το επισκευαστικό ένα σοβά τελική στρώσης. Η αποροία μου είναι: Μπορώ να βάλω πάνω από σοβά τσιμεντοκονίαμα (ρητινούχο ή επισκευαστικό); Αν μπορώ φτάνει ένα απλο βρέξιμο του υπάρχοντος σοβά στον οποίο από πάνω θα περάσω το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα, ή μήπως αντί για απλό βρέξιμο με νερό να χρησιμοποιήσω κάποιο για τέτοιες περιπτώσεις αστάρι; Θέλω να τα κάνω μόνος, όχι λόγω οικονομικού, αλλά γιατί μου αρέσει να ασχολούμαι με μερεμέτια.
panosno1com Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Άνοιξέ το μέσα και αποσύνδεσε τα καλώδια χωρίς να το ξεκρεμάσεις από τον τοίχο. Υποθέτω δεν θέλεις να το βγάλεις τελείως γιατί θα φαίνεται σημάδι στην μπογιά του τοίχου Και γι αυτο δε θελω να το βγάλω τελείως αλλά και μετά επειδη θα μείνουν ξέμπαρκα καλώδια ... Να κάνω αυτο που λες, αλλα φοβάμαι να παιξω με το ρεύμα... Και πες κλείνω τον γενικό οταν κανω τη δουλειά. Μετα αμα μεινει κανα καλώδιο εκτεθειμένο και κάνει σώμα?
Doubt Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, panosno1com είπε Και γι αυτο δε θελω να το βγάλω τελείως αλλά και μετά επειδη θα μείνουν ξέμπαρκα καλώδια ... Να κάνω αυτο που λες, αλλα φοβάμαι να παιξω με το ρεύμα... Και πες κλείνω τον γενικό οταν κανω τη δουλειά. Μετα αμα μεινει κανα καλώδιο εκτεθειμένο και κάνει σώμα? Τα θυροτηλέφωνα δεν έχουν ρεύμα που μπορεί να σε βλάψει, πολύ ασθενές. Βάλε το βοηθό σου να δοκιμάσει όπως ο Τσάκωνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις