Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας "μαστόρια".

Έχετε να προτείνετε οικονομικούς/καλαίσθητους τρόπους για κάλυψη τζαμιών με σκοπό τη μείωση ορατότητας απ' έξω;

Δοκίμασα κάτι φθηνές μεμβράνες από κινέζικο, αυτές που μπαίνουν με νερό και στέκονται με στατικό (;) μα κρέμασαν από την πρώτη μέρα.

Αναφέρομαι σε οικιακά τζάμια αλουμινίου (διπλά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 hour ago, nickol-us said:

Γεια σας "μαστόρια".

Έχετε να προτείνετε οικονομικούς/καλαίσθητους τρόπους για κάλυψη τζαμιών με σκοπό τη μείωση ορατότητας απ' έξω;

Δοκίμασα κάτι φθηνές μεμβράνες από κινέζικο, αυτές που μπαίνουν με νερό και στέκονται με στατικό (;) μα κρέμασαν από την πρώτη μέρα.

Αναφέρομαι σε οικιακά τζάμια αλουμινίου (διπλά).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θες μείωση ορατότητας (αντικατοπτρισμό) μόνο από τη μια πλευρά;

Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά είχα πάντα την εντύπωση ότι αυτού του τύπου μεμβράνες μειώνουν την ορατότητα προς την πλευρά που έχει το λιγότερο φως.
Αποτέλεσμα το βράδυ με φως μέσα στο σπίτι να σε βλέπουν κανονικά, αν δεν κλείνεις κουρτίνα, κι εσύ να μη βλέπεις προς τα έξω.

Στις 8/7/2023 στις 4:56 ΜΜ, thodoris1985 είπε

Θες μείωση ορατότητας (αντικατοπτρισμό) μόνο από τη μια πλευρά;

Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά είχα πάντα την εντύπωση ότι αυτού του τύπου μεμβράνες μειώνουν την ορατότητα προς την πλευρά που έχει το λιγότερο φως.
Αποτέλεσμα το βράδυ με φως μέσα στο σπίτι να σε βλέπουν κανονικά, αν δεν κλείνεις κουρτίνα, κι εσύ να μη βλέπεις προς τα έξω.

Ναι αυτό θέλω (συγνώμη που άργησα, έχασα την απάντηση από τις ειδοποιήσεις).

Ουσιαστικά να μη με βλέπουν απ'έξων χωρίς να θυσιάσω φως και ορατότητα.

Μια ψιλή κουρτίνα πάντα υπάρχει, η μεμβράνη που μπήκε (κάπως φημέ χωρίς καθρέπτη) φάνηκε να κανει μια χαρά δουλειά απλά δεν έμεινε στη θέση της.

Καλησπέρα φίλοι μου. Θέλω να βάλω ράφι σε γυψοσανίδα πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ 

Θέλω 1 μέτρο ράφι που να έχει βιβλία. Το αντέχει αυτό η γυψοσανίδα;με ουπα γυψοσανίδας μεταλλικά. Και μιλάω στη περίπτωση που ΔΕΝ μπουν τα ούπατ στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας

Ευχαριστώ 

28 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

Καλησπέρα φίλοι μου. Θέλω να βάλω ράφι σε γυψοσανίδα πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ 

Θέλω 1 μέτρο ράφι που να έχει βιβλία. Το αντέχει αυτό η γυψοσανίδα;με ουπα γυψοσανίδας μεταλλικά. Και μιλάω στη περίπτωση που ΔΕΝ μπουν τα ούπατ στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας

Ευχαριστώ 

Μπάααα... Εκτός ίσως αν βάλεις πολλά στηρίγματα που να μοιράζουν το βάρος.

10 λεπτά πριν, Hamurabi είπε

δε θελω να φτιαξω ραφια απο γυψοσανιδα. θελω να κρεμασω ξυλινα ραφια ΣΕ γυψοσανιδα.

και να βάλεις βιβλία;

Ξέχνα το.

17 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Και μιλάω στη περίπτωση που ΔΕΝ μπουν τα ούπατ στα μεταλλικά στηρίγματα της γυψοσανίδας

Γιατί δεν θέλεις να τα βάλεις στα μεταλλικά στηρίγματα;

10 ώρες πριν, Hamurabi είπε

Στο σαλόνι μου μου έχουν κρεμάσει εδώ και 11 χρόνια στο ταβάνι(ψευδοροφη) προβολέα 13 κιλά.εκει πως πιάνει το άτιμο.

Στα μεταλλικά στηρίγματα. Μπορεί και να χουν βάλει και extra στήριγμα μόνο για τον προβολέα. Στα aircondition που είναι συχνό φαινόμενο γίνεται το ίδιο. Πριν κλείσουν οι γυψοσανίδες λες στον τεχνίτη που θα τα τοποθετήσεις και εκείνος φτιάχνει βάσεις με τα μεταλλικά στηρίγματα.

• Like 2

3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Πριν κλείσουν οι γυψοσανίδες λες στον τεχνίτη που θα τα τοποθετήσεις και εκείνος φτιάχνει βάσεις με τα μεταλλικά στηρίγματα.

Ακριβώς. Ή βάζουν άλλο υλικό, πχ ξύλο. Εγώ έφτιαξα μια σύνθεση από γυψοσανίδα στο σαλόνι, όπου και η πλάτη της ήταν από γυψοσανίδα. Επειδή δεν ξέραμε ακριβώς πού θα πέσει η βάση της τηλεόρασης, ο γυψοσανιδάς πήρε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ θαλάσσης και στερέωσε από δυο μεταλλικά στηρίγματα, ώστε να μπορεί να παίξει η βάση της TV οπουδήποτε ανάμεσα χρειαστεί.

Για ελαφριά βάρη γίνεται και χωρίς να τρυπήσεις σε στήριγμα, αλλά θες οπωσδήποτε 2πλή γυψοσανίδα.
Για τα πολύ ελαφριά (καμια απλίκα, κλπ) γίνεται και με μονή, πάντα με το αντίστοιχο ούπα γυψοσανίδας βέβαια...

1 ώρα πριν, Hamurabi είπε

Οκ αν το βιδωσω λοιπόν στα μεταλλικά στηρίγματα πως το κάνω;βάζω ούπατ εκεί;

Ναι!! 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...