Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο χωριό δεν έχω μεγάλη/καλή πίεση στο νερό ώστε να λειτουργεί σωστά το αυτόματο πότισμα. Τί λύσεις υπάρχουν για να μπορέσω να εχω μεγαλύτερη πίεση στο νερό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, zoranb είπε

Στο χωριό δεν έχω μεγάλη/καλή πίεση στο νερό ώστε να λειτουργεί σωστά το αυτόματο πότισμα. Τί λύσεις υπάρχουν για να μπορέσω να εχω μεγαλύτερη πίεση στο νερό;

Δεν υπάρχουν λύσεις για μεγαλύτερη πίεση. Δεν ξερω μόνο  ας πούμε 2-3 τη νυχτα που δεν ανοίγουν πολλές βρύσες μήπως στο κυκλωμά σου δημιουργείται μεγαλύτερη. Ξυπνα ενα βράδυ να το δεις και βάλτο εκείνη την ωρα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις να πάρεις δεύτερο μηχάνημα αυτόματου ποτίσματος να τα μοιράσεις σε δύο και να βάλεις διαφορετική ωρα ποτίσματος στο κάθε μηχάνημα. Ετσι το κάνω που και σε μένα δεν υπάρχει μεγαλη πίεση για να το έχω σε μία γραμμή.

• Like 2

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Τι ποτίζεις? Σταγόνες η μπεκ ? Πόσα φυτά - δένδρα στη σειρα ? Πόσες διανομές ? Ποτίζεις μέρα η νύχτα ? Τι πίεση έχεις στην παροχή κλπ κλπ κλπ

• Like 2

5 ώρες πριν, zoranb είπε

Η λύση λέγεται πιεστικό.

• Like 3

7 ώρες πριν, zoranb είπε

τεπόζιτο και πιεστικό.

Αν και η πιο σωστή Zoranbαπαντηση θα ήταν "ποιο χωριο" ?

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, hp8 said:

Τι ποτίζεις? Σταγόνες η μπεκ ? Πόσα φυτά - δένδρα στη σειρα ? Πόσες διανομές ? Ποτίζεις μέρα η νύχτα ? Τι πίεση έχεις στην παροχή κλπ κλπ κλπ

έχω μπεκ . 2 γραμμές . 2 ρυθμιστές ποτίσματος (έναν ρυθμιστή σε κάθε γραμμή)  . 14 ρίζες στη μια γραμμή κ 12 στην άλλη . ποτίζω νύχτα 02 κ 03 το βράδυ

Επεξ/σία από zoranb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zoranb είπε

έχω μπεκ . 2 γραμμές . 2 ρυθμιστές ποτίσματος (έναν ρυθμιστή σε κάθε γραμμή)  . 14 ρίζες στη μια γραμμή κ 12 στην άλλη . ποτίζω νύχτα 02 κ 03 το βράδυ

δεν ξέρω αν οι 14 ρίζες ειναι ελιές, πορτοκαλιές κλπ κλπ

Αυτό που ξέρω ειναι ότι κάθε μπεκ ανάλογα με την πίεση του δικτύου και την διατομή της σωλήνας αφήνουν να περάσουν κάποια λίτρα νερού Οπότε δες τα παρακάτω και υπολόγισε τι δεν έχεις σωστό

Φ16: 580 λίτρα νερό/ώρα ή 0,58 κυβικά μέτρα/ώρα

Φ20: 1100 λίτρα νερό/ώρα ή 1,10 κυβικά μέτρα/ώρα

Φ25: 1800 λίτρα νερό/ώρα ή 1,80 κυβικά μέτρα/ώρα

Φ32: 3050 λίτρα νερό/ώρα ή 3,05 κυβικά μέτρα /ώρα

Φ40: 5400 λίτρα νερό/ώρα ή 5,4 κυβικά μέτρα/ώρα

Φ50: 8400 λίτρα νερό/ώρα ή 8,40 κυβικά μέτρα/ώρα

Οι  παροχές έχουν υπολογιστεί με πίεση 4atm πίεση δικτύου (βρύση). Είναι από σελίδα  κατασκευαστή

Εναλλακτικές Μειώνεις την παροχή του μπεκ και αφήνεις παραπάνω ώρα Αλλάζεις σε σταγόνες Ποτίζεις την μια μέρα τις 14 την άλλη τις 12 για να καλύψεις τις ώρες με σταγόνες  που απαιτούν πολλές ώρες Βάζεις ακόμα 2 αυτόματους ανά 6 δένδρα και αφήνεις τα μπεκ

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2

Στις 29/6/2023 στις 4:12 ΜΜ, cthulhucarbide είπε

Μήπως είναι έτσι φτιαγμένη για να περιστρέφεται?

Από την εικόνα δεν καταλαβαίνω ποιο σημείο είναι αυτό που δεν πιάνει καλά και στρίβει

Φυσικά. Απλά είναι πολύ χαλαρό και κινείτε εύκολα δεξιά και αριστερά. Επειδή έχει 2 μπράτσα η συγκεκριμένη βάση, το άλλο, είναι αρκετά πιο σφικτό.

Στις 29/6/2023 στις 8:55 ΜΜ, yilarakos είπε

Από τη φωτό φαίνεται για πρεσαριστό αντί για βιδωτό, θα πρότεινα να σφηνώσεις κανα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στα 2 μέρη ή χρήση κόλλας 2 συστατικών για μόνιμη λύση.

Μπορώ να του βάλω μία ή 2 βίδες κόντρα και έτσι θα αυξήσω την τριβή και θα κινείτε δυσκολότερα, αλλά λέω να μην το καταστρέψω ακόμα :P

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση σχετικά με επιτηρητή τάσης.

Ημουν ετοιμος να αγοράσω κάποιο μοντέλο της Hager αλλά ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι είναι πολύ καλός αυτός https://www.skroutz.gr/s/35557696/Elko-EP-HRN-33-Μονοφασικός-Επιτηρητής-Τάσης-Ράγας-309-108115636.html και οτι μου τον συνιστα για να μην δινω τοσα χρηματα.

Εχει κανείς ιδέα; 

Υ.Γ. Αν ειναι βγαίνει πολύ εκτός από το θέμα, ας διαγραφεί. Σορρυ προς τους admins.

4 ώρες πριν, Antretng είπε

Ημουν ετοιμος να αγοράσω κάποιο μοντέλο της Hager αλλά ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι είναι πολύ καλός αυτός https://www.skroutz.gr/s/35557696/Elko-EP-HRN-33-Μονοφασικός-Επιτηρητής-Τάσης-Ράγας-309-108115636.html και οτι μου τον συνιστα για να μην δινω τοσα χρηματα.

Εχει κανείς ιδέα; 

Υ.Γ. Αν ειναι βγαίνει πολύ εκτός από το θέμα, ας διαγραφεί. Σορρυ προς τους admins.

Μπορεί να είναι καλός αλλά Hager δεν είναι. Το θέμα είναι αφού σε λέει ο Ηλεκτρολογος να βάλει αυτόν και λογικά εγγυάται τον βάζεις γιατί μετά θα σε λέει ότι φέρει ο επιτηρητής που αγόρασες 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2023 στις 6:50 ΜΜ, Antretng είπε

Εχει κανείς ιδέα; 

Η ποιοτητα υλικων εσωτερικα στα προιοντα hager ειναι εξαιρετικη. 

Επεξ/σία από karthan7
  • Like 2

On 30/06/2023 at 17:30, hp8 said:

δεν ξέρω αν οι 14 ρίζες ειναι ελιές, πορτοκαλιές κλπ κλπ

Εναλλακτικές Μειώνεις την παροχή του μπεκ και αφήνεις παραπάνω ώρα 

Παίζει ρόλο τί ρίζες είναι;

Έχω προσπαθήσει τη λύση της μείωσης των μπεκ αλλά φράζουν συχνά, ενώ εάν τρέχουν περισσότερο νερό φαίνεται πως δεν φράζουν τόσο συχνά.

5 ώρες πριν, zoranb είπε

Έχω προσπαθήσει τη λύση της μείωσης των μπεκ αλλά φράζουν συχνά, ενώ εάν τρέχουν περισσότερο νερό φαίνεται πως δεν φράζουν τόσο συχνά.

zorand  εχω δοκιμάσει πάρα πολλά μπεκ. Ναι τα περισσότερα μετα από ενα μικρό διάστημα φράζουν ή κλείνουν και πρέπει να τα ξεβιδώσεις - βιδώσεις να ξεκινήσουν και πάλι.

Τα πιο καλά που εχω βρεί τα οποία έχουν καλή λειτουργία και σπάνια φράζουν είναι αυτά.

https://www.skroutz.gr/s/36291096/90-902-Σταλάκτης-με-Ροή-Νερού-150lt-h.html

Τα παίρνω σε σακουλάκι των 20 νομίζω από το leroy αλλά μπορείς να τα βρείς και σε όλα τα καταστήματα λουλουδάδικα. Κανε αλλαγή και βάλε μόνο τέτοια να δεις πως θα πάνε. Α και μην τα βάζεις σε πολύ μικρή ροή. Βαλτα σε λίγο μεγαλύτερη και βάλε τον αυτόματο μικρότερο χρόνο. Η μικρή ροή είναι αιτία να σταματήσουν να τρέχουν πιο γρήγορα.

• Like 2

6 ώρες πριν, zoranb είπε

παίζει με την έννοια της ποσότητας Πχ πορτοκαλιά 100 λίτρα την ώρα μια μεγάλη ελιά 300 Τα βοτάνια πχ 20 λίτρα  Κατά τα άλλα κάτι πρέπει να κάνεις κι εσύ (καθαρισμό στα μπεκ) Φίλτρο έχεις ?

Spoiler

884442191_.png.a4d553b99d95e0c44aeac86ac65f6acb.png

Spoiler

1774082379_.png.83f9a3f9b66c44447eca448fa11da65e.png

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...