Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, peragialos είπε

χαρμάνι

η συνταγή των παλιών οικοδόμων Υπολόγισε ανάλογα 

1 σακί τσιμέντο (50 κιλά)

1 καρότσι χαλίκι (0.1μ3)

2 καρότσια άμμο (0.2μ3)

νερό όσο απαιτείται για να γίνει εργάσιμο

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, peragialos είπε

Καλησπέρα.

Έβαλα σε ένα υπόστεγο 2 μεταλλικούς πασσάλους οι οποίοι έχουν μπει μέσα στο έδαφος σε τρύπες 60χ60 χ35(βάθος). θέλω να φτιάξω τσιμεντένια βάση και στα δύο και σκέφτομαι μήπως το κάνω μόνος μου.

Υπάρχει κάτι σε έτοιμο και πολύ δυνατό αλλά θα σου έρθει πολύ ακριβά. 

χαρμάνι 

Καλύτερα ακολούθα τη γνώμη του hp8

Δημοσ.
13 hours ago, peragialos said:

Καλησπέρα.

Έβαλα σε ένα υπόστεγο 2 μεταλλικούς πασσάλους οι οποίοι έχουν μπει μέσα στο έδαφος σε τρύπες 60χ60 χ35(βάθος). θέλω να φτιάξω τσιμεντένια βάση και στα δύο και σκέφτομαι μήπως το κάνω μόνος μου. Σε αυτή την περίπτωση τι υλικά θα χρειαζόμουν για να κάνω χαρμάνι για τέτοια κατασκευή. Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο να βρω κάποιο μάστορα; βασικά επειδή σε αυτά τα σημεία όταν βρέχει πολύ λιμνάζει το νερό σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερο να το στρώσω όλο τουλάχιστον από την πλευρά που δεν έχει δέντρο. Τέλος δείχνω σε άλλη φωτό και τον παρακείμενο τοίχο του υπογείου που έχει σαπίσει από την υγρασία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι προέρχεται από έξω αλλά από την μέσα πλευρά.

foto2.jpg

foto1.jpg

foto4.jpg

foto3.jpg

Ασχετο με την ερωτηση σου φιλε μου,αλλα τετοιους πασαλους απο που τους πηρες γιατι χρειαζομαι κ εγω για μια κατασκευη

Δημοσ.
12 minutes ago, Gatilaras said:

Ασχετο με την ερωτηση σου φιλε μου,αλλα τετοιους πασαλους απο που τους πηρες γιατι χρειαζομαι κ εγω για μια κατασκευη

Θα ρωτήσω τον σιδερά που τους έφερε και θα σου πω.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

απο που τους πηρες γιατι χρειαζομαι κ εγω για μια κατασκευη

Τι εννοείς; Τυπικός κοιλοδοκός 40*40 πρέπει να είναι, έχουν όλα τα καταστήματα εμπορίας σιδήρου... Αν θες μια νταλίκα πας ξέρω γω στην ΕΛΑΣΤΡΟΝ, αν θες 2-5-10 βέργες κομμένες πας στο τοπικό κατάστημα της περιοχής σου.

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, Maurikycli said:

Υπάρχει κάτι σε έτοιμο και πολύ δυνατό αλλά θα σου έρθει πολύ ακριβά. 

χαρμάνι 

Καλύτερα ακολούθα τη γνώμη του hp8

Έψαξα λίγο και βρήκα το υλικό που μου δείχνεις, sintocrete -H και βγαίνει τελική τιμή 50 ευρώ τα τρία σακκιά των 25 κιλών. Ξέρω ότι δεν είναι η ορθόδοξη δοκιμασμένη μέθοδος που μου προτείνει ο hp8 αλλά χρησιμοποιώντας και μερικές πέτρες περιμετρικά και σε στρώσεις για να μειώσω τον όγκο σκέφτομαι μήπως μπορέσω να το κάνω πιο εύκολα. Σίγουρα είναι πιο ακριβό από το κλασσικό χαρμάνι.

Δημοσ.
Στις 18/6/2023 στις 11:10 ΠΜ, dimitris_st13 είπε

Ε ναι αυτό είναι. Σε εμένα σκέψου απλά αυτό που κάνει είναι να κάνει την θερμοκρασία συντήρησης ασανσέρ 2 ως 8 από μόνο του χωρίς να το έχει ανοίξει κανείς. Άσε που παγώνει κάτω τα τρόφιμα από την ανομοιόμορφη ψύξη .

Πήρα άλλο και δουλεύει όπως πρέπει. 

Απο τις αξιολογήσεις είναι ή πλακέτα ή κάτι στο κύκλωμα απόψυξης. λόγω του ότι έχει βγει ελαττωματικό ,αν δεν έχεις φίλο ψυκτικό ή ξέρεις να το ψάξεις τσάμπα, δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς .

ή εγινε Θαυμα ή το εφτιαξα 

Αρχικα εριξα μια σφαλιαρα στη σχαρα πισω και μετα εβαλα την καταψυξη στο -15 αντι στο -18

Ειναι σταθερο εδω και 4 μερες και δεν εχει χτυπησει αλαρμ εκει που χτυπαγε καθε 1 ωρα

Δημοσ.

Θα έλεγα ότι για το σκοπό που θέλεις πιο ορθόδοξο είναι το χειροποίητο χαρμάνι που προτάθηκε. 

Σε πήγα σε ένα πολύ εξειδικευμένο και ακριβό υλικό για να δεις το άλλο άκρο. 

Αν ανησυχείς για υγρασιες ρίξε στο χειροποίητο χαρμάνι λίγη ρητίνη στεγαστική ή κάτι παρόμοιο 

28 λεπτά πριν, peragialos είπε

Έψαξα λίγο και βρήκα το υλικό που μου δείχνεις, sintocrete -H και βγαίνει τελική τιμή 50 ευρώ τα τρία σακκιά των 25 κιλών. Ξέρω ότι δεν είναι η ορθόδοξη δοκιμασμένη μέθοδος που μου προτείνει ο hp8 αλλά χρησιμοποιώντας και μερικές πέτρες περιμετρικά και σε στρώσεις για να μειώσω τον όγκο σκέφτομαι μήπως μπορέσω να το κάνω πιο εύκολα. Σίγουρα είναι πιο ακριβό από το κλασσικό χαρμάνι.

Δημοσ.
37 minutes ago, mechpanos said:

Τι εννοείς; Τυπικός κοιλοδοκός 40*40 πρέπει να είναι, έχουν όλα τα καταστήματα εμπορίας σιδήρου... Αν θες μια νταλίκα πας ξέρω γω στην ΕΛΑΣΤΡΟΝ, αν θες 2-5-10 βέργες κομμένες πας στο τοπικό κατάστημα της περιοχής σου.

Ναι επειδη στα καταστηματα της περιοχης μου μου ειπαν για ελαχιστα 50-60 βεργες των 6μ που προφανως δεν μου χρειαζονται γι'αυτο ρωτησα.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Ναι επειδη στα καταστηματα της περιοχης μου μου ειπαν για ελαχιστα 50-60 βεργες των 6μ που προφανως δεν μου χρειαζονται γι'αυτο ρωτησα.

Ποια περιοχή;

Δημοσ.
2 minutes ago, mechpanos said:

Ποια περιοχή;

Λαμια,αλλα κινουμαι και προς Θεσσαλια και Αθηνα μεσα στο μηνα στανταρ 2-3 φορες με το επαγγελματικο.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, peragialos είπε

Καλησπέρα.

Έβαλα σε ένα υπόστεγο 2 μεταλλικούς πασσάλους οι οποίοι έχουν μπει μέσα στο έδαφος σε τρύπες 60χ60 χ35(βάθος). θέλω να φτιάξω τσιμεντένια βάση και στα δύο και σκέφτομαι μήπως το κάνω μόνος μου. Σε αυτή την περίπτωση τι υλικά θα χρειαζόμουν για να κάνω χαρμάνι για τέτοια κατασκευή. Θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο να βρω κάποιο μάστορα; βασικά επειδή σε αυτά τα σημεία όταν βρέχει πολύ λιμνάζει το νερό σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερο να το στρώσω όλο τουλάχιστον από την πλευρά που δεν έχει δέντρο. Τέλος δείχνω σε άλλη φωτό και τον παρακείμενο τοίχο του υπογείου που έχει σαπίσει από την υγρασία αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι προέρχεται από έξω αλλά από την μέσα πλευρά.

foto2.jpg

foto1.jpg

foto4.jpg

foto3.jpg

καθώς έφτιαξα κάτι παρόμοιο, ο σιδεράς μου είπε να βάλω στο κάτω μέρος (όπως εσύ έχεις βάλει το πλακάκι) μία κάθετη λάμα και λίγο πιο πάνω αντίθετα άλλα δύο κομμάτια λάμας για καλύτερη σταθεροποίηση σε συνδυασμό με το τσιμέντο... κάτι σαν ανάποδο Τ με άλλα δύο κομμάτια λάμας σε 45 μόιρες και καμιά 5αρια πόντους παραπάνω..

ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

Δημοσ.
4 minutes ago, kokos23 said:

καθώς έφτιαξα κάτι παρόμοιο, ο σιδεράς μου είπε να βάλω στο κάτω μέρος (όπως εσύ έχεις βάλει το πλακάκι) μία κάθετη λάμα και λίγο πιο πάνω αντίθετα άλλα δύο κομμάτια λάμας για καλύτερη σταθεροποίηση σε συνδυασμό με το τσιμέντο... κάτι σαν ανάποδο Τ με άλλα δύο κομμάτια λάμας σε 45 μόιρες και καμιά 5αρια πόντους παραπάνω..

ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

Κατάλαβα σαν σταυρός περίπου, βέβαια για να βρω πάλι τον σιδερα είναι πολύ δύσκολο. Χαρμάνι τσιμέντου κλασσικό έβαλες να υποθέσω;

22 minutes ago, Maurikycli said:

Θα έλεγα ότι για το σκοπό που θέλεις πιο ορθόδοξο είναι το χειροποίητο χαρμάνι που προτάθηκε. 

Σε πήγα σε ένα πολύ εξειδικευμένο και ακριβό υλικό για να δεις το άλλο άκρο. 

Αν ανησυχείς για υγρασιες ρίξε στο χειροποίητο χαρμάνι λίγη ρητίνη στεγαστική ή κάτι παρόμοιο 

Κατάλαβα. Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι πρέπει να κουβαλήσω όλα τα υλικά στην πλάτη για καμμιά 70αριά μέτρα και 40 σκαλιά!

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, peragialos είπε

Κατάλαβα. Κάτι που δεν ανέφερα είναι ότι πρέπει να κουβαλήσω όλα τα υλικά στην πλάτη για καμμιά 70αριά μέτρα και 40 σκαλιά!

Πάρε 25kg σακιά. Σιγά σιγά...

59 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Λαμια,αλλα κινουμαι και προς Θεσσαλια και Αθηνα μεσα στο μηνα στανταρ 2-3 φορες με το επαγγελματικο.

Χωρίς να είμαι από την περιοχή, βρήκα Αγγελακοπουλο, Γρουσπα. Αυτοί δεν δίνουν μεμονωμένες βέργες; Αν όχι, απευθύνσου σε μηχανουργείο που έχει συνήθως και στραντζα, ψαλίδι, να σου δώσει. Με το κιλό πάνε αυτά συνήθως!

• Thanks 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, peragialos είπε

Κατάλαβα σαν σταυρός περίπου, βέβαια για να βρω πάλι τον σιδερα είναι πολύ δύσκολο. Χαρμάνι τσιμέντου κλασσικό έβαλες να υποθέσω;

ναι σαν σταυρός με την απόσταση περίπου 5-10 πόντους το ένα με το άλλο κομμάτι..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...