Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κλείσω ένα μέρος του μπαλκονιού με κάθετες τέντες - νάυλον για προστασία από βροχή κτλ. Υπολογίζω να το κάνω γύρω στο φθινόπωρο αυτό, σχετικά άμεσα όμως θα ήθελα να βάλω ένα μικρό κομμάτι σε μια πλευρά μόνο.

Είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνος του; Να βρω δηλαδή το υλικό στις διαστάσεις που θέλω και να το τοποθετήσω σωστά ή αναγκαστικά πρέπει να πάω σε κάποιον που φτιάχνει τέντες;

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, zio10 είπε

Θέλω να κλείσω ένα μέρος του μπαλκονιού με κάθετες τέντες - νάυλον για προστασία από βροχή κτλ. Υπολογίζω να το κάνω γύρω στο φθινόπωρο αυτό, σχετικά άμεσα όμως θα ήθελα να βάλω ένα μικρό κομμάτι σε μια πλευρά μόνο.

Είναι κάτι που μπορώ να κάνω μόνος του; Να βρω δηλαδή το υλικό στις διαστάσεις που θέλω και να το τοποθετήσω σωστά ή αναγκαστικά πρέπει να πάω σε κάποιον που φτιάχνει τέντες;

Ηθελα κάτι παρόμοιο για πλαινό μπαλκονιού 1,10 μ.. Πήγα σε τεντα μου ζητούσε 200 + . Μετα από ψάξιμο πήρα μία ετοιμη  από λερου με 70 νομίζω τωρα τη βλέπω 65 . Με μια μικρή μετατροπή που είναι ευκολη την εφερα στα μέτρα μου και την τοποθέτησα μόνος. Αργότερα αν σε ενδιαφέρει μπορεί να βαλω και φωτο. Για τη μετατροπή κόντυνα τον αξονα έκοψα  το πανί του έκανα ένα νεο γαζάκι και έτοιμη. Εχει και σε πιο μεγαλες διαστασεις.

zio θα λες παλαβός είναι ο papoys αλλα αν δεν κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας δεν τα βγάζουμε πέρα.🤣

https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/tedes/tedes/tenta-katheti-m150xy250cm-82029081

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Ηθελα κάτι παρόμοιο για πλαινό μπαλκονιού 1,10 μ.. Πήγα σε τεντα μου ζητούσε 200 + . Μετα από ψάξιμο πήρα μία ετοιμη  από λερου με 70 νομίζω τωρα τη βλέπω 65 . Με μια μικρή μετατροπή που είναι ευκολη την εφερα στα μέτρα μου και την τοποθέτησα μόνος. Αργότερα αν σε ενδιαφέρει μπορεί να βαλω και φωτο. Για τη μετατροπή κόντυνα τον αξονα έκοψα  το πανί του έκανα ένα νεο γαζάκι και έτοιμη. Εχει και σε πιο μεγαλες διαστασεις.

zio θα λες παλαβός είναι ο papoys αλλα αν δεν κάνουμε και κάποια πράγματα μόνοι μας δεν τα βγάζουμε πέρα.🤣

https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/tedes/tedes/tenta-katheti-m150xy250cm-82029081

Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω. Αν και πιο πολύ για τη βροχή το θέλω και σκεφτόμουν κάτι τέτοιο:

large_20200427123844_tenta_apo_chontri_zelatina_aristis_poiotitas_diastaseon_1_7_met_ch_3_35_mono_i_-s_michanismo_kai_sidera_kato_echei_thiki_gia_na_mpei_soli.jpeg.19768d307375504cc6bce658ded97fa5.jpeg

Καλά γι'αυτό πολύ λες εννοείται συμφωνώ! Και για οικονομικούς λόγους και γιατί είναι μια ικανοποίηση να κάνεις πράγματα μόνος σου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ,εύχομαι καλή εβδομάδα και μήνα σε όλους...

Επειδή το τόπικ πλησιάζει τις 1000 σελίδες,και παρότι έτσι θα έπρεπε, δεν μπορώ να τις πιάσω μία μία προς τα πίσω, θα ήθελα τη συνδρομή οποιουδήποτε τυχόν γνωρίζει :

Ξέρουμε κανέναν καλό μάστορα για επισκευή συρόμενης ντουλάπας (μπορείτε αν είτε οι ίδιοι είστε ή γνωρίζετε να στείλετε info σε pm);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλή συνέχεια σε όλους....

Επεξ/σία από xx10
Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Παππού επειδή σκέφτομαι να πάρω μια τέτοια, τα γατζάκια κατω μπορώ να τα τοποθετήσω  σε μάρμαρο; Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, vins είπε

Παππού επειδή σκέφτομαι να πάρω μια τέτοια, τα γατζάκια κατω μπορώ να τα τοποθετήσω  σε μάρμαρο; Ευχαριστώ!

Φυσικά και μπορείς η βάση μπαίνει η πάνω στο μάρμαρο ή απέξω όπως η φωτο που έβαλε ο zio10  πιανει σε αυτην το γαντζάκι και την τεντώνεις μετα με τι μανιβέλα. Εγω την εβαλα απέξω οπως φαίνεται και στη φωτο. Θα τρυπήσεις το μάρμαρο και θα βιδώσεις τις βάσεις πάνω σε αυτό.

7 ώρες πριν, xx10 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ,εύχομαι καλή εβδομάδα και μήνα σε όλους...

Επειδή το τόπικ πλησιάζει τις 1000 σελίδες,και παρότι έτσι θα έπρεπε, δεν μπορώ να τις πιάσω μία μία προς τα πίσω, θα ήθελα τη συνδρομή οποιουδήποτε τυχόν γνωρίζει :

Ξέρουμε κανέναν καλό μάστορα για επισκευή συρόμενης ντουλάπας (μπορείτε αν είτε οι ίδιοι είστε ή γνωρίζετε να στείλετε info σε pm);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλή συνέχεια σε όλους....

Πριν πολλα  χρόνια μου είχε τοποθετήσει δύο συρόμενες στο διαμέρισμα της κορης. Ωραία δουλειά δουλεύουν τέλεια μεχρι σήμερα. Τωρα δεν ξερω αν ασχολείται με επισκευές η μόνο καινούργιες. Δεν χάνεις και τίποτε να κάνεις ένα τηλέφωνο.

https://www.vialex.gr/syromenes-ntoulapes.html

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Ερώτηση περί φωτιστικών.

Θέλω να αντικαταστήσω ένα μονόφωτο κρεμαστό φωτιστικό οροφής (που αναβοσβήνει με έναν μονό διακόπτη) με ένα πολύφωτο. Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο που θέλω να παραγγείλω έχει την δυνατότητα να ανάβουν χωριστά οι μισές λάμπες από τις υπόλοιπες (με διπλό δηλαδή διακόπτη - νομίζω λέγονται κομιτατέρ πράγμα το οποίο εγώ δεν έχω στον χώρο). Δεν αναφέρεται στην σελίδα του προϊόντος. Αν είναι έτσι, μπορεί να συνδεθεί στην δική μου παροχή και να λειτουργήσει ως on-off όλες οι λάμπες ταυτόχρονα ή όχι; 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Αν είναι έτσι, μπορεί να συνδεθεί στην δική μου παροχή και να λειτουργήσει ως on-off όλες οι λάμπες ταυτόχρονα ή όχι; 

Ναι, γίνεται.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ξηλωσω ένα σώμα καλοριφέρ, τρύπησε και θέλει αντικατάσταση. Και θέλω να το βγάλω εγώ, εργαλεία υπάρχουν, αλλά με προβληματίζουν οι σωλήνες εισόδου/εξόδου του νερού από το πάτωμα. Κλείνοντας τη στρόφιγγα θα αποκοπούν και οι 2 σωλήνες; Λέω να μην αρχίσω να λύνω πριν είμαι σίγουρος...

IMG_20230608_065301.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, soterman είπε

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ξηλωσω ένα σώμα καλοριφέρ, τρύπησε και θέλει αντικατάσταση. Και θέλω να το βγάλω εγώ, εργαλεία υπάρχουν, αλλά με προβληματίζουν οι σωλήνες εισόδου/εξόδου του νερού από το πάτωμα. Κλείνοντας τη στρόφιγγα θα αποκοπούν και οι 2 σωλήνες; Λέω να μην αρχίσω να λύνω πριν είμαι σίγουρος...

IMG_20230608_065301.jpg

Αυτή η στρόφιγγα αποκόπτει το καλοριφέρ στις σωληνώσεις θα συνεχίσει να έρχεται νερό. Βρες τα βανάκια στο κολεκτέρ.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, soterman είπε

IMG_20230608_065301.jpg

αφού αλλάζεις καλοριφέρ βάλε και έναν νιου διακόπτη...

και ότι σου είπε ο προ λαλίσαντας...κλείνεις από το κολεκτέρ, αν δεν έχεις βάνα εκεί πρέπει να αδειάσει όλο το κύκλωμα...και εύχομαι να μην είσαι σε κεντρική θέρμανση παλαιού τύπου...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Αυτή η στρόφιγγα αποκόπτει το καλοριφέρ στις σωληνώσεις θα συνεχίσει να έρχεται νερό. Βρες τα βανάκια στο κολεκτέρ.

Άρα μπορώ προσωρινά να ταπώσω τις σωλήνες πάνω στην βαλβίδα-στρόφιγγα (πως λέγεται αυτό το πράμα); Δε με νοιάζει άν οι σωληνώσεις θα έχουν νερό, φαντάζομαι θα κυκλοφορεί νερό μέσα στην ταπωμένη βαλβίδα-στρόφιγγα...

Αφού πριν έχω κλείσει και τις 5 βάνες που εδώ στη φωτό, σωστά;

IMG_20230608_124531.jpg

Επεξ/σία από soterman
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, soterman είπε

Αφού πριν έχω κλείσει και τις 5 βάνες που εδώ στη φωτό, σωστά;

κλείνεις για σιγουριά  όλους τους διακόπτες των σωμάτων, τους 5 της φωτο και τους άλλους 5 που έχουν την μπλε σωλήνα (επιστροφή)  είναι το  άλλο  κολεκτερ 

• Like 2
Δημοσ.

Παραξενο ειμαι σχεδον βεβαιος πως οταν αλλαξε ο υδραυλικος το καλοριφερ του μπανιου δεν κλεισαμε διακοπτες στην εισοδο του διαμερισματος (κολεκτερ οπως τα λετε). Εκλεισε μονο αυτο το διακοπτη στο πατωμα απο οπου βγαινουν οι σωληνες, σταματησε να ερχεται νερο απο το δικτυο/κυκλοφορητη και απλα ανασηκωσε το καλοριφερ και το εβαλε μεσα σε μια λεκανη να αδειασει εκει το νερο που ειχε μεσα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Παραξενο ειμαι σχεδον βεβαιος πως οταν αλλαξε ο υδραυλικος το καλοριφερ του μπανιου δεν κλεισαμε διακοπτες στην εισοδο του διαμερισματος (κολεκτερ οπως τα λετε). Εκλεισε μονο αυτο το διακοπτη στο πατωμα απο οπου βγαινουν οι σωληνες, σταματησε να ερχεται νερο απο το δικτυο/κυκλοφορητη και απλα ανασηκωσε το καλοριφερ και το εβαλε μεσα σε μια λεκανη να αδειασει εκει το νερο που ειχε μεσα.

Αυτό γίνεται στην περίπτωση που κλείνει στεγανά ο διακόπτης, και δεν τον αλλάζεις, αλλά αντικαθιστας  μόνο το σώμα. Στην περίπτωση που θες να αλλάξεις και διακόπτη, τότε πράττεις όπως ανέφεραν οι προηγούμενοι.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...