Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, zoranb είπε

Τί εξυπηρετεί η συγκεκριμένη οπή σε έναν κάθετο θερμοσίφωνα και εάν στάζει τί σημαίνει;

Θερμοσίφωνας.jpg

Εάν στάζει δεν είναι καλά τα νέα. Προφανώς έχει τρυπήσει, αν και μου κάνει εντύπωση να μη  βγάζει νερά από κει που μπαίνει το καλώδιο.

Έχει βαλβίδα στο κρύο; ή το κρύο το έχει αριστερά; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/6/2023 στις 11:00 ΜΜ, aris1996 είπε

ισχύ αυτο που μου είπανε οτι ο τροχός θα χαλάσει αν τον βάλω να τρίψει με διαμαντέ δίσκο αυτο τον τοίχο?

Και να μη χαλάσει αξίζει τον κόπο να καθίσεις να ισιώσεις με τροχό όλη αυτή την επιφάνεια;; Ασε τον κουρνιαχτό που θα πνίξει εσένα και την περιοχή.

Το πιο καλό αυτό που είπε κάποιος επισκευαστικό σοβά μιας στρωσης και μετα βάψιμο.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Στις 2/6/2023 στις 1:58 ΜΜ, zoranb είπε

Τί πλεονέκτημα έχει ένας Ηλεκτρικός Θερμοσίφωνας που έχει 2 ανόδια;

Καλύτερα πάρε και ένα stopcor. Και τα άλατα αντί σε ένα θα κολλάνε σε 2..περισσότερη διάρκεια..και αντοχή θα έχεις..σε θερμοσίφωνα 

Στις 3/6/2023 στις 12:02 ΜΜ, sphinxgr είπε

Έχει κανείς ιδέα πως λένε το υλικό που κρατάει τζάμια που έχουμε βάλει σε γωνία σιδήρου (πχ διαχωριστικα μπαλκονιων) ? 

Ήταν σαν στόκος και ξεράθηκε και έφυγε μετά από πολλά χρόνια. 

Στόκος τζαμιού? 

Πάρε κάνα mamut glue ή μονταζοκολλα και δεν θα ξαναχαλασει ποτε

Στις 2/6/2023 στις 2:19 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

α) Μεγαλύτερη διάρκεια προστασίας όλης της μεταλλικής διάταξης της συσκευής,

β) Δυνατότητα προστασίας έστω και με ένα (μέχρι να αντικατασταθεί το έτερο).

Φανταστείτε το ως ένα θυσιαζόμενο εξάρτημα.

Προστασία από τί ακριβώς;

Στις 3/6/2023 στις 4:08 ΜΜ, troi.g είπε

Εάν στάζει δεν είναι καλά τα νέα. Προφανώς έχει τρυπήσει, αν και μου κάνει εντύπωση να μη  βγάζει νερά από κει που μπαίνει το καλώδιο.

Δεν βγάζει πολλά νερά, σταγονίτσες βγάζει.
Τί εννοείς βαλβίδα και γιατί το ρωτάς αυτό;

Στις 3/6/2023 στις 4:08 ΜΜ, troi.g είπε

Αυτό ακριβώς-το υπογραμμισμένο με γραμματοσειρά bold-μάλλον θα έπρεπε (και σε συνδυασμό με την ύπαρξη της οπής) να σας οδηγήσει σε μια λιγότερο απαισιόδοξη πρόβλεψη…

9 ώρες πριν, zoranb είπε

Προστασία από τί ακριβώς;

Δεν βγάζει πολλά νερά, σταγονίτσες βγάζει.
Τί εννοείς βαλβίδα και γιατί το ρωτάς αυτό;

Η βαλβίδα είναι αυτή.image.png.19e6178f09905745f2907deb2f95c8de.png

Και συνήθως όπως βλέπουμε το θερμοσίφωνα, είναι στη δεξιά σωλήνα. Στη φωτογραφία σου ,αν δεν κάνω λάθος, στη δεξιά σωλήνα έχει προσθήκη όπου έχει συνδέσει το σπιράλ του νερού.

Πάντως εστω και σταγόνες να βγάζει, δείχνει ότι έχει θέμα.

9 λεπτά πριν, filipN είπε

Αυτό ακριβώς-το υπογραμμισμένο με γραμματοσειρά bold-μάλλον θα έπρεπε (και σε συνδυασμό με την ύπαρξη της οπής) να σας οδηγήσει σε μια λιγότερο απαισιόδοξη πρόβλεψη…

Για να είμαι ειλικρινής, δε κατάλαβα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους ερασιτεχνες μπογιατζηδες:

θελω να βαψω ξυλινη εσωτερικη πορτα (old school) με τη κασα της. Θυμαμαι παλια ειχα παρει ασταρι και μετα μπογια αλλα δε θυμαμαι λεπτομεριες (αναφερομαι στα ειδη οχι στις μαρκες), καμμια ιδεα;

Επεξ/σία από vamvakoolas

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

θελω να βαψω ξυλινη εσωτερικη πορτα (old school) με τη κασα της. Θυμαμαι παλια ειχα παρει ασταρι και μετα μπογια αλλα δε θυμαμαι λεπτομεριες (αναφερομαι στα ειδη οχι στις μαρκες), καμμια ιδεα;

Ακρυλική ριπολίνη νερού

• Like 1

3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Πρώτα την ξύνεις καλά ή με θερμομπιστολο βγάζεις την παλαιά μπογιά να μετά την περνάς  Velatoura νερού αφηνεις να στεγνωσει το ασταρι ..ξύνεις με γυαλιχαρυι 220 και μετά ριπολινη νερού...προσοχή διάβασε τις οδηγίες κάθε κουτιού...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, aligato1000 είπε

Πρώτα την ξύνεις καλά ή με θερμομπιστολο βγάζεις την παλαιά μπογιά να μετά την περνάς  Velatoura νερού αφηνεις να στεγνωσει το ασταρι ..ξύνεις με γυαλιχαρυι 220 και μετά ριπολινη νερού...προσοχή διάβασε τις οδηγίες κάθε κουτιού...

οχι κατευθειαν με ριπολινι (μετα το τρυψιμο);

εγω θυμαμαι οτι ειχα βαλει καποιο ειδος ασταρι αλλα ειδα στο νετ αρκετους να μην ασχολουνται με ασταρι....

Επεξ/σία από vamvakoolas

5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

οχι κατευθειαν με ριπολινι (μετα το τρυψιμο);

εγω θυμαμαι οτι ειχα βαλει καποιο ειδος ασταρι αλλα ειδα στο νετ αρκετους να μην ασχολουνται με ασταρι....

Ναι το κάνουν για οικονομία χρημάτων και χρόνου και εργασιας...ότι και να κάνεις θες ασταρι το ασταρι δημιουργεί την πρόσφυση για την ριπολινη αν θες δεν βάζεις ...εγώ έγραψα ποιο είναι το σωστό..πχ άμα βάλεις στα ντουλάπια των πιάτων ριπολινη χωρίς ασταρι...με την πρώτη επαφή του πιάτου με την ριπολινη θα ξεφτιση οπότε εσύ διαλέγεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, aligato1000 είπε

Ναι το κάνουν για οικονομία χρημάτων και χρόνου και εργασιας...ότι και να κάνεις θες ασταρι το ασταρι δημιουργεί την πρόσφυση για την ριπολινη αν θες δεν βάζεις ...εγώ έγραψα ποιο είναι το σωστό..πχ άμα βάλεις στα ντουλάπια των πιάτων ριπολινη χωρίς ασταρι...με την πρώτη επαφή του πιάτου με την ριπολινη θα ξεφτιση οπότε εσύ διαλέγεις 

ναι νομιζω οτι η δικη σου μεθοδο ειναι η σωστη. Με το ασταρι αποτι θυμαμαι και μετα το χρωμα δημιουργει ενα παχυ στρωμα βαφης με λεια επιφανεια. Μια πορτα μετα απο χρονια που περασα ειναι ακομα σα καινουργια. Αυτο το αποτελεσμα θελω...

Επεξ/σία από vamvakoolas

14 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ναι νομιζω οτι η δικη σου μεθοδο ειναι η σωστη. Με το ασταρι αποτι θυμαμαι και μετα το χρωμα δημιουργει ενα παχυ στρωμα βαφης με λεια επιφανεια. Μια πορτα μετα απο χρονια που περασα ειναι ακομα σα καινουργια. Αυτο το αποτελεσμα θελω...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...