Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Μόλις τα αφαιρέσω τοποθετώ τις αναμονες - Βρυσάκια απευθείας ; Έχει σπείρωμα από πίσω ;;;

Ναι, από πίσω έχει σπείρωμα. Μην ζορίσεις πάρα πολύ στο σφίξιμο, γιατί από πίσω οι βάσεις νομίζω είναι πλαστικές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ναι, από πίσω έχει σπείρωμα. Μην ζορίσεις πάρα πολύ στο σφίξιμο, γιατί από πίσω οι βάσεις νομίζω είναι πλαστικές!

Σε μια από τις παροχές έσπασε το μπλε πλαστικό σαν αυτό της φωτογραφίας. Είδα ότι έχει υποδοχή για Άλλεν κλειδί. Θα ξεβιδωσει με αυτόν τον τρόπο ;;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Σε μια από τις παροχές έσπασε το μπλε πλαστικό σαν αυτό της φωτογραφίας. Είδα ότι έχει υποδοχή για Άλλεν κλειδί. Θα ξεβιδωσει με αυτόν τον τρόπο ;;; 

Κάτσε, να πάω να δω μια παροχή που έχω τέτοια, να σου πω!!!

... Ναι κομπλέ θα ξεβιδώσει!!!

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Κάτσε, να πάω να δω μια παροχή που έχω τέτοια, να σου πω!!!

... Ναι κομπλέ θα ξεβιδώσει!!!

και κατι τελευταιο πριν προχωρήσω.... τα βρυσακια τα βιδώνω με τεφλόν ή κανναβη ;   θυμασαι διάμετρο σπειρώματος ή ειναι τα ιδια ολα ; 

μας κανει σαν αυτό ;

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/-/sfairiki-kanoula-cimberio-12-34-aa-61815691

Επεξ/σία από CONAN_

14 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

και κατι τελευταιο πριν προχωρήσω.... τα βρυσακια τα βιδώνω με τεφλόν ή κανναβη ;   θυμασαι διάμετρο σπειρώματος ή ειναι τα ιδια ολα ; 

μας κανει σαν αυτό ;

https://www.leroymerlin.gr/gr/udraulika/kukloma-parohis-nerou-/-/sfairiki-kanoula-cimberio-12-34-aa-61815691

Αυτό που λες είναι για πλυντηριο. Εσύ θέλεις για νιπτήρα, πάρε γωνιακά διακοπτακια 1/2 x 1/2 ,και αν η μπαταρία έχει 3/8 , τότε βάζεις ανάλογες συστολές. 

Ο υδραυλικός σου που είναι; Γιατί χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, δε νομίζω να έχεις πολυασχοληθει με το θέμα.

• Like 2

14 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

μας κανει σαν αυτό ;

αυτο εινα για πλυντηριο Θελεις 1/2 και στις 2 

18 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

τεφλόν ή κανναβη

στεγανωτικό νήμα - Αναζήτηση (bing.com)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

μας κανει σαν αυτό ;

Όλα καλά είναι, αρκεί να ξέρετε να τα εφαρμόσετε. Αν δεν ξέρετε, βάλτε loctite (το πενήντα πέντε). Πιο ακριβό, αλλά με εγγυημένο αποτέλεσμα για κάποιον μη έμπειρο.

Οι διάμετροι συνήθως, είναι είτε της μισής είτε των τριών τετάρτων της ίντσας. Θα πρέπει να μετρήσετε με ένα παχύμετρο. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη δια γυμνού οφθαλμού (περίπου 6 χιλιοστά).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, troi.g είπε

Αυτό που λες είναι για πλυντηριο. Εσύ θέλεις για νιπτήρα, πάρε γωνιακά διακοπτακια 1/2 x 1/2 ,και αν η μπαταρία έχει 3/8 , τότε βάζεις ανάλογες συστολές. 

Ο υδραυλικός σου που είναι; Γιατί χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, δε νομίζω να έχεις πολυασχοληθει με το θέμα.

10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Όλα καλά είναι, αρκεί να ξέρετε να τα εφαρμόσετε. Αν δεν ξέρετε, βάλτε loctite (το πενήντα πέντε). Πιο ακριβό, αλλά με εγγυημένο αποτέλεσμα για κάποιον μη έμπειρο.

Οι διάμετροι συνήθως, είναι είτε της μισής είτε των τριών τετάρτων της ίντσας. Θα πρέπει να μετρήσετε με ένα παχύμετρο. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη δια γυμνού οφθαλμού (περίπου 6 χιλιοστά).

13 λεπτά πριν, hp8 είπε

αυτο εινα για πλυντηριο Θελεις 1/2 και στις 2 

στεγανωτικό νήμα - Αναζήτηση (bing.com)

Ευχαριστω για την βοήθεια !  

Επεξ/σία από CONAN_
  • Like 1

Καλημερα.

Θελω να καθαρισω πλακακια εξωτερικου χωρου ( κεραμικα σαγρε με αρμους ) στην βεραντα που εχουν λερωσει παρα πολυ .
Περσυ ειχα δοκιμασει με το durostick το μπιτονι το 5 litr και δεν εμεινα ικανοποιημενος .

Καθαριζω τριβοντας με βουρτσα πατωματων και μετα με το πιεστικο

Εχει καποιος να προτεινει καποιο καλο καθαριστικο ?

57 λεπτά πριν, villasg είπε

Καλημερα.

Θελω να καθαρισω πλακακια εξωτερικου χωρου ( κεραμικα σαγρε με αρμους ) στην βεραντα που εχουν λερωσει παρα πολυ .
Περσυ ειχα δοκιμασει με το durostick το μπιτονι το 5 litr και δεν εμεινα ικανοποιημενος .

Ξύδι δοκίμασες;

1 ώρα πριν, villasg είπε

Καλημερα.

Μπλε οινόπνευμα.

3 ώρες πριν, Doubt είπε

Ξύδι δοκίμασες;

με σοδα ή σκετο 

2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Μπλε οινόπνευμα.

δεν εχω δοκιμασει ακομα τιποτα , απλα μαζευω γνωμες 

Εχεις αφροποιητη???

Αν δεν εχεις αγορασε θα χρειαστει και αλλου εφοσον εχεις πιεστικο λχ αυτοκινητο, καθαρισμος εξωτερικων μοναδων A/C κτλ.

Φτιαξε μειγμα για τον αφροποιητη με υγρο πιατων (λχ Ferry) και λευκο ξυδι, ριξτο με τον αφροποιητη απο κατω προς τα πανω και αστο να δουλεψει 5-10 λεπτα. Μετα ξεβγαλε.

Εναλλακτικα ενα APC αυτοκινητου ή ενα Degreaser μηχανης αυτοκινητου, αυτα διαλυουν τα παντα απο βρωμιες. Αν μπορει το degreaser να καθαρισει λαδια απο τη μηχανη του αμαξιου δεν θα κολλησει στα πλακακια.

Δοκιμασα προ καιρου στους αρμους στο πατωμα του μπανιου Degreaser αυτοκινητου και βουρτσακι. Με τιποτα αλλο δεν καθαριζε ο αρμος ουτε με ξυδι/σοδα, ουτε με χλωρινες, ουτε καθαριστικα μπανιου, ουτε σαπουνια τιποτα.

Μολις επεσε το degreaser και δουλεψε 1 λεπτο και ακουμπησε επανω η βουρτσα ο αρμος εγινε παλι κατασπρος.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...